Evlilik

Mutlu evlilik var mı?

• Yok canım ne münasebet

OY: 9 9,2%
  • Valla ben mutluyum gerisini bilmem

OY: 64 65,3%
  • Güvenemedim ki pislik de çıkabilir

OY: 26 26,5%

• Ankete Katılan
    98
gercekten evlendigin kisinin ailesiyle de evleniyorsun. Allah sabir versin size annenize de şifa versin. sevgilinize rahatsızliginizi belirttiniz mi?
Amin inşallah.
Sevmiyorum sorunları 3.kişiye aktarmayı. Ama yanında olduğu zaman susturuyor, banada kimseyi dinleme duyma diyor ama bazı şeyler göz ardı edilemiyor maalesef.

Ayol neden mutlu olmayalım mutluyuz cok sukur :) evlılık uzun bı yoldur bazı kurallar ıhlal edılmedıgı surece kavgalar gurultuler bıle hos gelır ve olması gerekır

böyle de olabilir evet.ama cogunlukla iki insanı yan yana gördüğümde anlayabiliyorum iletişimlerinin nasil olduğunu
İnanın parayla iman bilinmez denir ya, evlilik de öyle.
Yan yana sürekli didişen çift görürsünüz, zannedersiniz ki bunlar çok birbirini yiyor.
Halbuki ev içinde bal börektirler, ya da tam aksi çiftler vardır elaleme gösteriş için ama ev içinde 2 kelam edemezler.
Hayattaki mutluluk oranınız; nasıl beklentiniz ve yapabilme gücünüzle doğru orantılı ise, evlilik de öyle.
Sizi mutsuz eden şeyin hayalini kuran binlerce kadın olabilir.
Kısaca formül; az beklenti, karşılıklı tölerans ve ne kadar ekmek o kadar köfte.:halay:

Amin inşallah.
Sevmiyorum sorunları 3.kişiye aktarmayı. Ama yanında olduğu zaman susturuyor, banada kimseyi dinleme duyma diyor ama bazı şeyler göz ardı edilemiyor maalesef.
evlilik durumunda sizi ailesine ezdirmeyecegini düşünüyorum.hareketleri oyle gösteriyor yani.evlenince rahatlarsiniz inşallah.

Sevgili ablalarım. burda gördüğüm kadarıyla -hemde taze üyeyken- mutlu evliliği olan yok galiba. gerçi çevremde de çok yok.zaten evliliğe uzak bir kafa yapım var iyice tırstım valla. mutlu evlilik yok mu gerçekten:KK12:
Mutsuz eden şey evlilik değil kişilerin karşılıklı ve imkansız beklentileri kardeşim.
Evliliklerin flörtten iki farkı vardır.Özgür cinsellik ve aynı evde yaşamak.
Sen şöyle düşün bazen yeri geliyor anne babayla kardeşle bile anlaşılamıyor değilmi?
Ama ailen olduğun için çabuk unutup çabuk affesiyorsun kalkıp ananı babanı yada kardeşini değiştirmeye çalışmıyor kabulleniyorsun.
Evlilikler de her iki tarafta asla birbirine gerçek kişiliklerini göstermez genelde erkekler ;)
O halde ne yapıyoruz evlilikte beklenti içine girmiyoruz.
Birde aklın varsa aileleri kendi ailen de dahil kesinlikle evliliğine dahil etmiyor eşini kendi ailenle kendini de eşinin ailesiyle yüz göz yapmıyor mesafeyi iyi ayarlıyoruz.
Birde eşinle sorunun ne olursa olsun (Şiddet vs hariç) kimseye gidip bu sorunu anlatmadan kendin hallediyorsun.
Gereksiz tartışmalardan laf sokmalardan naz ve kaprislerden uzak duruyoruz.
İşte Mutlu evliliğin sırrı bu canım.
Ve eşini karakte olarak ne kadar iyi tanır anali edersen aklını kullanarak herşeyi süper idare edebilirsin.
Unutma erkekler annelerinin evinden hiç büyümemiş çocuklar olarak bize gelir ce bizler kadın olarak onları sabrımızla sevgimiz ve saygımızla büyütürüz.
Sen evlilikten korkma hayırsız kötü insanlardan korkak.
Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın kardeşim.

Yan yana sürekli didişen çift görürsünüz, zannedersiniz ki bunlar çok birbirini yiyor.
Halbuki ev içinde bal börektirler, ya da tam aksi çiftler vardır elaleme gösteriş için ama ev içinde 2 kelam edemezler.
Hayattaki mutluluk oranınız; nasıl beklentiniz ve yapabilme gücünüzle doğru orantılı ise, evlilik de öyle.
Kısaca formül; az beklenti, karşılıklı tölerans ve ne kadar ekmek o kadar köfte.:halay:
karşındaki insan sevdigin insan olunca sanırım beklenti çok oluyor. biraz ütopik düşünüyoruz bu konularda galiba

Bu maddeler önemli evet ama bunlar da işe yaramıyorsa evlilik şans işi diyebiliriz . .
Bahtını getir ,otur demişler ...

karşındaki insan sevdigin insan olunca sanırım beklenti çok oluyor. biraz ütopik düşünüyoruz bu konularda galiba
Elma ağacından portakal vermesini beklemek mutsuzluk sebebidir.
Fakat 3 tane elma verse o ağaç, o an sizden iyisi yoktur.
Herkes evlendiği kişiye göre beklentiye girmeli ki, hayatı düş kırıklığıyla geçmesin.

Mutsuz eden şey evlilik değil kişilerin karşılıklı ve imkansız beklentileri kardeşim.
Evliliklerin flörtten iki farkı vardır.Özgür cinsellik ve aynı evde yaşamak.
Sen şöyle düşün bazen yeri geliyor anne babayla kardeşle bile anlaşılamıyor değilmi?
Ama ailen olduğun için çabuk unutup çabuk affesiyorsun kalkıp ananı babanı yada kardeşini değiştirmeye çalışmıyor kabulleniyorsun.
Evlilikler de her iki tarafta asla birbirine gerçek kişiliklerini göstermez genelde erkekler :KK66:
O halde ne yapıyoruz evlilikte beklenti içine girmiyoruz.
Birde aklın varsa aileleri kendi ailen de dahil kesinlikle evliliğine dahil etmiyor eşini kendi ailenle kendini de eşinin ailesiyle yüz göz yapmıyor mesafeyi iyi ayarlıyoruz.
Birde eşinle sorunun ne olursa olsun (Şiddet vs hariç) kimseye gidip bu sorunu anlatmadan kendin hallediyorsun.
Gereksiz tartışmalardan laf sokmalardan naz ve kaprislerden uzak duruyoruz.
İşte Mutlu evliliğin sırrı bu canım.
Ve eşini karakte olarak ne kadar iyi tanır anali edersen aklını kullanarak herşeyi süper idare edebilirsin.
Unutma erkekler annelerinin evinden hiç büyümemiş çocuklar olarak bize gelir ce bizler kadın olarak onları sabrımızla sevgimiz ve saygımızla büyütürüz.
Sen evlilikten korkma hayırsız kötü insanlardan korkak.
Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın kardeşim.
Amin. Herkesi hayırlı insanlarla karşılastırsın inşallah. sanırım kendime dediğiniz gibi bir erkeği büyütecek gücü bulamam. Allahim nasil basariyorsunuz bunu gerçekten zor olsa gerek. Türk toplumunda kadın olmak gerçekten zor.Ben yapi olarak biraz agrasifim karadenizliyim asiligini tasiyorum ve sabirsiz bir insanim. o yüzden soyledikleriniz bana zor geliyor:kızgın:

Iyi tanı falan derler olmuyor canım 5 sene tanıyamadım Bukalemun gibi değişiyor ;) ve bir erkeği pijama yla gormedikten sonra tanıyamazsin evliliğin ilk günü değişti o gitti başkası geldi sanki inşallah ALLAH iyi insanlarla karşılaştırır inşallah

Iyi tanı falan derler olmuyor canım 5 sene tanıyamadım Bukalemun gibi değişiyor :KK66: ve bir erkeği pijama yla gormedikten sonra tanıyamazsin evliliğin ilk günü değişti o gitti başkası geldi sanki inşallah ALLAH iyi insanlarla karşılaştırır inşallah
bu dediklerinizi yaşayan bir tanıdığım oldu.kadin severek evlendi eşi şizofren çıktı. şiddet uyguladı. sevgiliyken kesinlikle rengini belli etmedi. harika bir adammış gibi. gerçekten bazen böyle örneklerle de karşılaşabiliyoruz. Allah yardımcınız olsun

Ayol neden mutlu olmayalım mutluyuz cok sukur :) evlılık uzun bı yoldur bazı kurallar ıhlal edılmedıgı surece kavgalar gurultuler bıle hos gelır ve olması gerekır
sonunda sarılabiliyorsanız kavgalar tabiiki hos gelebilir onemli olan bunu başarabilirmek galiba

Bu maddeler önemli evet ama bunlar da işe yaramıyorsa evlilik şans işi diyebiliriz . .
Bahtını getir ,otur demişler ...
Evlilik elbette şans işi ama insan, hayattaki şansını da kendi yaratır.
Aldatma, sözlü-fiziksel şiddetten bahsetmiyorum bu arada, bunlar çok büyük ruhsal hastalıklar benim görüşümce.
Fakat bunun dışındaki olabilecek şeyler, herkesin kendi hayatını çizmesidir.
Çok modern bir ailede yetişmeme rağmen, ataerkil yapıya sahip bir adamla evliyim.
Buna rağmen evimizde bu konularda hır gür çıkmaz, çünkü biliriz birbirimizin sınırlarını.
Örneğin çift olarak belirli bir saate kadar arkadaşlarıyla ayrı ayrı görüşebilme özgürlüğümüz vardır fakat asla ayrı ayrı tatile gitme lafı evimizin kapısından içeri giremez, sen kadınsın ben erkeğim lafları edilemez.
Ya da özel günlerde eşimden muhteşem planlar beklemem, bilirim yapmaz.
O sebeple ben ayarlarım ikimizi de mutlu edebilecek organizasyonlar.
O da benden kusursuz bir ev kadınlığı beklemez, beni üzdüğü günlerin cezası evimizde her şeyde grev olmasıdır, gönlümü alana kadar çekmek zorunda, bir de onun lafını edemez.
Kısaca,yine aynı meseleye geldik, elma ağacından portakalı beklemek yerine, yetişen 3-5 elmayı faydalı kullanabilmek gerek.

Evlilik elbette şans işi ama insan, hayattaki şansını da kendi yaratır.
Aldatma, sözlü-fiziksel şiddetten bahsetmiyorum bu arada, bunlar çok büyük ruhsal hastalıklar benim görüşümce.
Fakat bunun dışındaki olabilecek şeyler, herkesin kendi hayatını çizmesidir.
Çok modern bir ailede yetişmeme rağmen, ataerkil yapıya sahip bir adamla evliyim.
Buna rağmen evimizde bu konularda hır gür çıkmaz, çünkü biliriz birbirimizin sınırlarını.
Örneğin çift olarak belirli bir saate kadar arkadaşlarıyla ayrı ayrı görüşebilme özgürlüğümüz vardır fakat asla ayrı ayrı tatile gitme lafı evimizin kapısından içeri giremez, sen kadınsın ben erkeğim lafları edilemez.
Ya da özel günlerde eşimden muhteşem planlar beklemem, bilirim yapmaz.
O sebeple ben ayarlarım ikimizi de mutlu edebilecek organizasyonlar.
O da benden kusursuz bir ev kadınlığı beklemez, beni üzdüğü günlerin cezası evimizde her şeyde grev olmasıdır, gönlümü alana kadar çekmek zorunda, bir de onun lafını edemez.
Kısaca,yine aynı meseleye geldik, emla ağacından portakalı beklemek yerine, yetişen 3-5 elmayı faydalı kullanabilmek gerek.
ataerkil kafa yapısı beni çok itiyor gercekten.ama sanırım dengeyi kurmuşsunuz siz

Back
X