• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikde duraksamalar olur mu?

Eşim her zamanki gibi ilgili, onda bir değişme yok. Planlı bir gebelikdi. Eşim bebek bakımında ve ev işlerinde de çok yardımcı ama gece uykusu tamamen bende sanırım beni en çok zorlayan kısım bu.
8 aydır çalışmıyorum, pandemiden dolayı sosyal bir aktivitemde olmadı malesef bu da beni biraz sıkıyor
Lohusa depresyonundasınız..gece enaz 4 saat kesintisiz uyumanız lazım..ailelerden destek isteyin

Cocuk dogduktan sonra 6 ya da 8. ayda baska bir depresyon var diye biliyorum. simdi internette bulamadim ama infulencer Pucca"da olmustu o yazmisti diye hatirliyorum, Bir arastirin isterseniz bu ruh halinizin nedeni o olabilir.

Olur tabi, özellikle anne/babalığa yeni yeni alışmaya başlarken olur. Eve yeni biri geliyor tüm bakımı size ait olan, tüm zamanınızı alan, planlarınızı değiştiren. Böyle bir değişikliğin evliliğe yansımaması, iki kumru döneminizi aratmaması tuhaf olur asıl. Yorulursunuz, birbirinize ilginiz bölünür, uyku saatleriniz değişir, cinselliğin rutini bozulabilir.
Ama kalıcı olmaması için farkındalığınız olmalı ve daha çabuk düzene sokmaya ikinizde çabalamalısınız.

Lohusa depresyonundasınız..gece enaz 4 saat kesintisiz uyumanız lazım..ailelerden destek isteyin
1 buçuk ay öncesine kadar yine 4 saat uyuyabiliyordum ama sanırım diş sorunumdan şu aralar yenidoğan dönemi gibiyiz 🤦‍♀️

Cocuk dogduktan sonra 6 ya da 8. ayda baska bir depresyon var diye biliyorum. simdi internette bulamadim ama infulencer Pucca"da olmustu o yazmisti diye hatirliyorum, Bir arastirin isterseniz bu ruh halinizin nedeni o olabilir.
Hiç duymamıştım bir araştırayım onu

Olur tabi, özellikle anne/babalığa yeni yeni alışmaya başlarken olur. Eve yeni biri geliyor tüm bakımı size ait olan, tüm zamanınızı alan, planlarınızı değiştiren. Böyle bir değişikliğin evliliğe yansımaması, iki kumru döneminizi aratmaması tuhaf olur asıl. Yorulursunuz, birbirinize ilginiz bölünür, uyku saatleriniz değişir, cinselliğin rutini bozulabilir.
Ama kalıcı olmaması için farkındalığınız olmalı ve daha çabuk düzene sokmaya ikinizde çabalamalısınız.
Çok haklısınız sanırım biraz daha çaba lazım

Hayatımdan mutsuzum, napayim? Hmm esimden/sevgilimden ayrılayim Bi de bakalım öyle nasıl olucak...

Bu çok yanlış bir bakış açısı. Sorun eşiniz değil gibi duruyor.
Kesinlikle eşimde değil tamamen bendeki anlamsız ruh haliyle alakalı

Bu lohusalık çok garip ya bende eşime acayip bağlanmıştım işe gidince 4 saat ağlıyordum. Çıldırmış gibiydim . Sabır diyin yapacak bir şey yok. İnsanlar dayak yiyor,aldatiliyor biraz kötü tarafindan bakın. Boşanmak öyle kolay laf mı?

Boşanmayı düşünmek bu kadar kolay olmamalı. 8 yıllık sevgililik döneminizde ara ara sıkılmalarınız uzaklaşmalarınız olmadı mı? Bu da öyle bir şey işte.

Eşim her zamanki gibi ilgili, onda bir değişme yok. Planlı bir gebelikdi. Eşim bebek bakımında ve ev işlerinde de çok yardımcı ama gece uykusu tamamen bende sanırım beni en çok zorlayan kısım bu.
8 aydır çalışmıyorum, pandemiden dolayı sosyal bir aktivitemde olmadı malesef bu da beni biraz sıkıyor
Evliliğimin 7. Yılında bebeğimiz oldu,
2 yaşına girecek 3 ay sonra. Ancak kendimize gelebiliyoruz. Birbirimizle ilgilenmeye fırsat olmuyor. İşe döndüğümde düzeliriz bence.

Benim de eşim sizinki gibi. Gece uykusu dışında her şeyde iş paylaşımımız var. Ama benim enerjim sıfır bu aralar. Eşim de beni artık sevmiyosun falam diyor da enerjim kalmıyor onu sevmeye.

Yuvanızı yıkacak birşey göremedim ben ortada arada olur öyle şeyler bebekli hayata yeni yeni adapte oluyorsunuzdur yoruluyorsunuzdur bunalıyorsunuzdur eskisi gibi cinsel hayatiniz olmayabilir kendinize vakit ayiramiyor olabilirsiniz issizlik kendinizi boslukta hissettirebilir kendinizi onemsiz goruyor olabilirsiniz kabugunuza cekilip yalniz kalmak istiyor olabilirsiniz ama bunlar bi dönem ve hepsi gececek diye dusunun bebeginize odaklanin boyle bir mucizeye sahibiz onlar herseyi hissediyor siz ne kadar guclu ve mutluysaniz bebeginiz de o kadar sakin olur

İyi de sizin eşinizle ilgili bir sorun yok ki neden boşanasınız? Adam ilgili yardımcı vs çoğu kadının arayıp bulamadığı özellikler var. Kendinize zaman ayırın , psikoloğa gidin . Ya da 1 hafta falan ayrı kalımp bakın özlüyor musın

Bosandiginizda siz yine siz olacaksiniz.
Sartlariniz kotuyse sartlarinizi degistirin. Degilse kendinizi.

corona dolayısıyla yapabilir misiniz bilmiyorum ama, her gün açık havada tempolu yürüyüş yaparsanız iyi gelir. bu sırada sevdiğiniz müzikleri dinleyebilirsiniz.
pusete koyup bebeğinizle de yürüyebilirsiniz. ya da bebeğinizi 45 dk bırakacaksınız eşinize.
gündüz sıcaklarda zor olur, akşama doğru daha iyi olur.

lohusalık 40 günde bitmiyor..
bu doğal bir süreç, yaşadıklarınıza zorluk olarak değil de, geçirilmesi gereken bir aşama olarak bakmaya çalışın.
şu an anne rolünüz ön planda, emziriyorsanız bedeniniz bile size ait değil :)
sizi yoran, üzen, sıkıntıya sokan kişileri, şeyleri azaltın hayatınızda.
mesela ev işi diye yıpratmayın kendinizi. olabildiği kadar.
sağlıkla büyütün bebeğinizi...

Evlilikte lale devri olur yukselme devri fetret devri olur cokus devri olur...

Merhabalar;
Şu aralar kafam öylesine karışık ve dağınık ki yorumlarınıza, tecrübelerinize çok ihtiyacım var..

Eşim ve ben severek evlendik. Yaklaşık 8 yıllık bir sevgililik dönemimiz oldu, 4 yıldır da evliyiz. Evliliğimizde inanın bir problem yok gibi. Ama ben doğum yaptığımdan beri(6 aylık bir bebeğim var) eşimle bir kopukluk yaşıyorum sanki. Kendimi ona çok uzak hissediyorum. Konuşmak dahi istemiyorum o derece bir soğukluk yaşıyorum. Ara ara boşanmayı bile düşünür oldum. Doğumdan dolayı mıdır, yoksa benim kendimle ilgili bir problem mi var çözemiyorum. Evlilikde böyle dönemler olması normal mi?
Çok normal canım ben de 4 yıl olacak evliyim 9 buçuk aylık bi oğlum var doğumdan önce ve doğumdan sonra olmak üzere iki kişi yaşamış gibi bu bedende. Zamanla duzeliyo sonra tekrar oluyo sonra tekrar duzeliyo. Artık eskisi gibi değil hayatımız ama kensinlikle eğer başka bir sorun yoksa duzeliyo. Ancak şartlar ne olursa olsun bağ isteyen bahçesine emek vermeli hiç bir şey öyle kendiliğinden olmuyo maalesef

Back
X