Evlilikde kan uyuşmazlıgı

eziyet olmus sana islerini duzgun yapsalarya.. bende sevgilerimi yollim ozaman senin sayende :))))
bende hic sikiti olmadi dr um receteyi verdi aldim ezcaneden evde buzdolabinda muahafaza ettim randevumda 1 sonraydi dr um vurmustu igneyi
Benim doktorum recete bile yazmasını bilmiyor ona güvenip igne yaptırmadım sakat bırakır Allah korusun

Benim doktorum recete bile yazmasını bilmiyor ona güvenip igne yaptırmadım sakat bırakır Allah korusun
allahim korusun.. güvenilmeyene yaptirilmaz zaten . allahim sapa saglam bebisini kucagina almayi nasip etsin insallah

Szindemi arh nagatif kan grubunz bnm esiminkide arh pozitif
Benim sıfır rh negatif eşimin a rh pozitif ilk gebeligim üstelik. Gebeligimin başından itibaren rutin kontrol ve testlerimde kan uyusmazlıgıma bakıldı için o konuda rahat olsun. Hiç tedavi görmedim, düşüğüm yada kürtajım olmadı korunmayı bıraktıgım ay gebe kaldım. Kan uyusmazlıgı sadece erken dogum riski tasıyor onunda her ay düzenli testler ile takibi yapılıyor

Sen bir gebe kal önce kan uyusmazlıgı gebe kalmaya engel degil bunu kafana takma. Olaki gebe kaldın hiç sorun degil endirect coobs testi yapıyorlar zaten rutin olarak negatih cıkarsa 28. Haftada igne yaptırıyorsun. Doğumdan sonra bebegin kan grubuna bakıyorlar onun kanı babaya çekmisse bir igne daha oluyorsun bu kadar bitti gitti geçmiş olsun
Benim sıfır rh negatif eşimin a rh pozitif ilk gebeligim üstelik. Gebeligimin başından itibaren rutin kontrol ve testlerimde kan uyusmazlıgıma bakıldı için o konuda rahat olsun. Hiç tedavi görmedim, düşüğüm yada kürtajım olmadı korunmayı bıraktıgım ay gebe kaldım. Kan uyusmazlıgı sadece erken dogum riski tasıyor onunda her ay düzenli testler ile takibi yapılıyor[/QUOTE sagol canım hayırlısı olur insallah

Biz de kan uyuşmazlığı var. Ne ilkte ne de ikinci de iğne vuruldum. Zaten ilk çocukta sıkıntı yoktur. İkinci çocuk doğduğunda çocuktAn kan alınıyor. Biz de hiç sorun olmadı. Kardeşimin iki bebeğinde de...
Rahat olun yani :)

hayır küçük kızım pozitif... Zaten hastane önceden bunların hepsini biliyor. Tehlikeli bir durum söz konusu değil artık eskisi gibi. Evde doğum yapmıyor kimse nihayetinde

küçük kız pozitif ise 3. bir çocuk ihtimaline karşı iğne yapmaları lazımdı.3. cocugunuz oldu ve negeatif oldu o zaman ne olacak çocuk hayati tehlikeler yaşayacak.iğne olmadıgınızdan emin misiniz olmadınız ise 3. çocuk da çok risk var haberiniz olsun.ilk çocugunuz negatif olduguniçin iğne yapmamışlar ama 2 . de olmanız lazımdı

ilginc.. tekrar bi gebelik olursa ilk test yapin bence ,,
cok buyuk hata aynı şeyleri yaşadık dayımın oğlu negatif oldu.kadının 5. dogumu ve cocuk neler yaşadı meger 4. dogumda başka dogurmaz bu diye iğne yaptırmamışlar.yogun bakımlarda kaldı ki erken farkedildiği için yoksa beyin hasarları kalacaktı.kanı baştan aşağı değişti yıllarca kontrole geldi

Basta kananmalar olabiliyo ama gecmesse igne oluyosun benmde var kanamalarim oldu ama gecti dr gerekli duymadi ilk zmnlar 28 haftada test yapildi pozitif cikarsa igne oluyosun bnm negatif cikti bebek dogunca igne oldum ben sorun olmadi

merhabalar.. ben de 0 negatifim eşim A pozitif. şimdi 3. bebeğime hamileyim. ilk çocuğuma hamileyken 28. haftada benden kan aldılar ve karnımdaki bebeğin pozitif olduğu anlaşıldı. o hafta anti D (umarım yanılmıyorumdur) iğnesi yapıldı. doğumdan hemen sonra da 2.ye hazırlık için yapıldı.

2. gebeliğimde de doğumdan sonra yapıldı. şimdi 13 haftalık hamileyim. doktor kanaman olursa gel kan uyuşmazlığı için iğne yapalım dedi.

ama arkadaşların söylediği risklerden hiç birini yaşamadım ben. düşük ve erken doğum riski gibi risklerim de olmamıştı. bence içini ferah tut. düzenli kontrole gidersen doktorun seni yönlendirecektir zaten.

Evlilikde kan uyuşmazlıgı olan arkadaşlar gebe kalındıgında ne gibi sorunlar oluyor bizdede uyuşmazlık varmiş sonucları ne olur
benle eşimde de var doğumdan sonra oğlumun kanına bakıldı pozitif olduğu için bana iğne vurdular.

cok buyuk hata aynı şeyleri yaşadık dayımın oğlu negatif oldu.kadının 5. dogumu ve cocuk neler yaşadı meger 4. dogumda başka dogurmaz bu diye iğne yaptırmamışlar.yogun bakımlarda kaldı ki erken farkedildiği için yoksa beyin hasarları kalacaktı.kanı baştan aşağı değişti yıllarca kontrole geldi
Evet bende şaşırdım bayanın dediğine çok büyük bi ihmal :s

Anladigim sey cok bilgi sahibi degil cogu kisi. Düsük olacak diye bisey Yok. Sorun annenin Kanina karisip sikinti olmasi diger cocuguda her sekilde etkileyebilir

Benimde esiimle aramizda kan uyusmazligi var dr indirect coombs diye tahlil yapmasi gerekiyor bu bebege karsi anne vucudu antikor uretiyor mu diye yapiliyor daha sonra 28 hafta civari kan uyusmazligi ignesi yapiliyor buda antikor uretimini engellemek icin hamilelik boyunca kontrollere duzenli gitmek gerekir ayrica dogum veya dusukten sonra 72 saat icinde kan uyusmazligi ignesi yapilmasi gerekiyor. Korkulacak bisey yok benim 3 oglum var cok sukur

Gebe degilim ama nikahımız oldu yenilerde orda ogrendk uyusmazlık oldugunu benm kafama takıldı braz ilerde bi sorun olurmu diye

Benim annemle babam arasında da var kan uyuşmazlığı, annem sadece 1 iğnesi olduğunu söylemişti. Böyle şeyler artık sorun olmuyor, ileride oluşacak gebeliğinizde doktorunuz gerekli önlemleri alacaktır.

Bebegn ölü dogması daha üzücü ama ya allah göstermesin

Benım bır arkadasımın basında vardı.Sadece ıgne vurdurdular.Kan uyusmazlıgı yuzunden. Şimdi masallah 2 yasına gırecek cok guzel bı kız cocukları var.Darısı basınıza ınsallah..

Canım bizde de var uyuşmazlık ben negatif grubuyum ilk bebekte problem olmuyor bir oğlum var 3 yaşında gebelik sırasında indirect coombs testi var makul bir şey onu yaptıracaksınız benim ikinci gebeliğimde onemsemedim bebeğimi kaybettim ona dikkat edin iğnesi var onu yaptırmalısınız ben vurulduğum için şuan sağlıklı bir gebeliğim daha oldubi darısı size ama ihmal etmeyin zaten gebelik durumunda takibinizi yapan doktorunuz bunları size söyleyecektir korkulacak birşey değil uyuşmazlık varsada anneye doğumdan sonra 72 saat içince iğne vurulur ve geçer bu durum ;)

bizde de var, daha geçen hafta iğnemi oldum, zaten ilk gebelikte sorun değil ama yine de tedbir amaçlı yapılıyor, 28. haftada iğne yapılıyor, bir de doğumdan sonra 72 saat içinde, sorun değil yani bayanlarr

şöyleki eğer kürtaj ya da düşük yaptıysanız o zaman da iğne yiyorsunuz, ya da hamileliğin atıyorum 13. haftada bir kanamanız oldu o zamanda 28. haftayı beklemeden yapıyorlar, engel değil yanii rahat olunnn

Back
X