evlilike bütçe dağılımı

kredi taksitleri evlendikten sonrada odendigi icin ev uzerinde hakkiniz oluyor diye biliyorum
butce dagilimida suan calismiyorum ama calistigim donemde ikimizde ceplerimizi son kurusuna kadar bosaltirdik giderler hesaplanir yol yemek paralari hesaplanir kalan parada evde bir yere konurdu ihtiyaci olan oradan alirdi senin benim olmadi hic

Bazen karşımızdakine akıl veren 3. Şahıslarda olabiliyor. Belki kendi düşüncesi bile değildir. Bu ortak bütçe konusu aslında kesin kuralı olan bir konu değil. İnsanlar nasıl rahat ediyor mutlu oluyorsa öyle davranmalı. Kimsenin kimseyi bu konuda elestirmeye hakkı yok diye düşünüyorum. benim seçimim kendi kazancimi kendim harcamamdan yana ama bir ihtiyaç durumunda yardımcı olmaktir. Bu birazda insanların kazançları ve ekonomileri ile ilgili bir durum. Erkeklerin para kontrolünü elinde tutma istekleri çok hoş gelmiyor mesela. Ama para kontrolünü kocasina bırakmak isteyen olur onada saygı duyarım. Ben insanların kim olursa olsun paragöz olmasına karşıyım.

cunku 3 ay kalmis eve giriyor. kanuna gore BARABER odedigi esinin hicbir hakki yok. Bunda gülünecek ne var bilemedim. Evlenmeden önceki birikimini eve baglamis gibi geldi keske konu sahobi de bir eve girseydi.

Siz bir olamamışsınız ki ev arkadaşı gibisiniz demekki ben eşimle evlendiğinde asla benden maaş kartımı istemedi biz borçlarımızı beraber ödedik adam tek başına evlenmedi sonuçta.. açıkcası yaklaşımınızı tasvip etmedim. Siz hayatınızı paylaşacaksınız parayı mı paykaşamıyorsunuz? Hem alınan ev ne olursa olsun eşlerin her ikisine de aittir. Bence "eş olma, bir olma" durumunu gözden geçirmelisin.

Bu para konuları 'evlilik' içerisinde olunca bir tuaf geliyor bana, hani nerede evlilik diyorum, o sıcak yuva, samimiyet? Çocuk olunca da biberonu siz emziği koca mı alıyor? Gerçekten tüm samimiyetimle söyluyorum, bence aile birliğine modernlik adı altında yapılan en büyük darbelerden biri bu... kadın erkek eşit densin tamam, hayat müşterek ikisi de çalışsın çabalasın ama ne bileyim ya, sanırım bu konu bana çoook uzak. Umarım birbirinizi kırmadan bir çözüme ulaşiŕsınız. Evinizin bereketi bol olsun.

Benim eşim de daha doğrusu eşimin ailesi biz evlenmeden 4 ay önce tarla sattılar ev aldılar bize borç bırakmadan, eşimin üstüne ev, ortak tapumuz falan da yok istemem de, tamamen kendileri ödediler ben bir kuruş vermedim. Ama sizin durumunuz farklı şuan ortada bir borç ödeniyor ve bu borç ikinizin cebinden ödeniyor. Ortak tapu yaptırmalısınız noterde bir sözleşme en azından. Maaş kartına gelince erkek her zaman para bulabilir ama siz zor durumda kaldığınızda cebinizde beş kuruş olmadan kalırsınız. Maaş kartınızı isteyin ve tapu işini bir an evvel görüşün derim ben

Yani bunu ben de anlayamadım, adam evlenmeden önce almış evi işte. Borç ortak ödeneceğine göre en kötü durumda 3 aylıkkredi bedeli kadar fazla pay alır kendine.
Damadın evi arabası var mı diye soran millet biz değiliz sanki, kötü niyetinden evi erken almışmış :))

cunku 3 ay kalmis eve giriyor. kanuna gore BARABER odedigi esinin hicbir hakki yok. Bunda gülünecek ne var bilemedim. Evlenmeden önceki birikimini eve baglamis gibi geldi keske konu sahobi de bir eve girseydi.
Olur mu hiç öyle şey?
Yasal olarak borcu birlikte ödediğini gayet kolay ispatlayabilir, banka kredisi vs ortada sonuçta adam borçla almış evi. Evlenene kadar en fazla 3 taksit ödemiş olur gerisi ortak borç.

kasinlikle maaş kartını ona verme
ne lazımsa söyle ben çekip vereyim de ama verme
ayrıca
eşinin haberi olmadan kıyıda köşede muhakkak birikimin olsun ve asla eşine söyleme
maaş kartını vermemekte diret, asrın hatası olur

Evlenmişsiniz artık böyle şeyleri nasıl düşünüyorsunuz ? Bizde evlenmeden önce aldık evimizi ev benim üzerime ama öderken ikimizinde aklından senn benim diye geçmiyor

Benim kartım sık sık eşimin eline geçer ama eşim "bende duracak" dediği için değil, ortak bir hayat yaşadığımız için giderleri de bölüşüyoruz.

Benim eşimin de maaşından ev kredisi çekiliyor. O yüzden en çok benim maaş hesabımı kullanırız.
He şu detay var ki biz evi nikahtan sonra aldık. Buna rağmen "tapu ortak olacak" dedim ve eşim de doğal olarak kabul etti.

Evlilikte sen ben olmamalı. Ama bir taraf kendini güvende hissetmiyorsa bu diğer tarafın bazı şeylerde bencilce davrandığını gösterir.
Bence yine maaş muhabbeti olduğunda eşinizle açıkca konuşun. Maaş kartınızı vermeyin ama giderleri paylaşmanız gerek.

Kadınların daha uyanık olması gerektiğini düşünürüm her zaman. İleride boşanma durumunda çocukla zor durumda kalanlar hep kadınlardır. Arada sürtüşme yokken herkes iyidir..

Şimdi eşya ve balayı sizin birlikte yaptığınız kullandığınız şeyler. Siz en başta ben onu ödedim. Sen bunu yaptın diyerek evliliğin birliğine vakıf olmamissiniz. Maaş kartınızı vermeyin. Ama giderleriniz ortak olmalıdır. Ev konusu için ortak tapu isteyin. O konuda haklısınız. Uzun süre ödeyip ileride bir sorun olursa ev ona kalacaktır. Ama diğer tüm ödemeler ortak olmalıdır.

Bu durum hep kişisel harcamaların kısıtlanması dan dolayı
Üzüntü veriyordur, yani makyaj, kıyafet, sinema, Cafe, sigara, her ay ayakkabı bunlardan mahrum olmamak için evlenmeden önce borçlarınızı iyi yönetmeniz gerekirdi bunu çoğu evlenen kadın yaşamaktadır, maalesef birde açıksözlü olmak faydalıdır kırıcı olmadan, kalp kırmadan evlilikte saygı büyük önem arz ediyor

Ev konut kredisiyle alındıysa ve evlilik birliği içerisinde taksitler ödendiyse hanımefendi evden hakkını alabilir. Fakat boşanma gibi durumlarda adam şak diye evi sattığında hanımefendi açıkta kalır. Satılmamış ise mahkeme hakkını verir. Bence ortak tapu yaptırın ya da yardım etmeyin. Aynı şey benim başıma geldi maalesef. Evlenmeden 4 ay önce ev almıştı eski eşim, bende hiç art niyetli düşünmedim. Sonra kafamı kurcalamaya başladı. Hamilelikte bir araba aldı ve onu da benden gizli eniştesinin üzerine yaptı ama ben ortaya çıkardım. 2 sene evli kaldık 2 senenin 9 ayı çalıştım, sonra hamilelik çocuk vs çalışmadım. Şimdi boşanıyoruz. Ben evden hak talep edemiyorum ev peşin alınmış görünüyor çünkü. Ev esnaf kredisiyle , başka bir ev ipotek gösterilerek alındı! Düğün altınlarımın tümü kendisine vermiştim ve eve yatırdı. Şu an altınlarımı kurtarmaya çalışıyorum ve hala çocuğa vereceği 3 kuruş nafakanın hesabını yapıyor. Asla ve asla güvenmeyin. Ortak tapu isteyin ya da maaşınızı biriktirin.

Ben de çalışıyorum maaş kartım eşimde fakat eşim maaşıma zorunlu olmadıkça asla dokunmaz.Ben onun verdiği ek kredi kartıyla istediğim herşeyi alıyorum.O benden daha çok kazanıyor ,fakat maaş kartımın onda olması zaruri nedenden dolayı ayrı bir kart çıkartmak istemedi iş için benim kartım geçerli neyse.Bende internet bankacılığı kullanarak işlem yapıyordum son 2 ay önce bankacılar geldiğinde onlara mecburen kartımı eşime verdiğimi ama zaruri bir durum olduğunda benim para çekebilmem için ek kart verebilirmisiniz dedim ,tabi deyip isimsiz kartı bana tanımladı şimdi benim maaş kartım hem ben de hem onda.Eşime de söyledim bişey demedi çünkü zaten benim kartı zaruri durumda kullanıyor.Evin bütün ihtiyaçlarını eşim karşılıyor önceden bende veriyordum ama şuan geliri iyi olduğu için bana ihtiyacı kalmadı ben de maaşımla her ay birikim yapıyorum.Bence eşe güvenmekle alakalı bir durum eşim benim üzerime yazlık ,arsa almıştı önceden hala duruyor onun para pulla işi olmayacağı için bana da güvendiğinden hiç bu konuda tartışmıyoruz.Bence eşine güveniyorsan ver ama kendine de bi kart çıkart benim gibi

Evlilik bu şirket yönetimi değilki... evimizin hala borcu var ev eşimin üzerine.. araba benim üzerime ama ücretsiz izinde olduğumdan dolayı arabayıda eşim bitirmişti borcunu... arsa aldık yine beraber ev içini istediğim gibi yaptırdı sonuçta içinde ben yaşıyorum... güven duymalı insan eşine yoksa zor olur herşey... işe başlayacağım yine beraberiz yetemediğimiz her noktada beraber hareket edeceğiz yoksa evlilik evlilik olmaktan çıkar... maaş kartıda kimde durduğunun önemi yok önemli olanın yönetmek olduğunu düşünüyorum birlikte hareket edilip ortak hesap yapıldıktan sonra eşler şeffafsa sorun yaşanmaz bence...

Enteresan bir konu.
Evlendim evleneli (6 senedir) kesemiz tek.
Hiç benim param senin paran mevzusu yaşamadım eşim ile.
Tuhaf geldi bana bu şekilde aranızda bir diyaloğun geçmiş bile olması.

Borçlar vs ortak öderiz kalan parayı da paylaşırız zzaten çok bir şey de kalmıyor artık ben çalışmıyorum çünkü. Ama çalıştığım zaman biraz da kenara atardık kalanı beraber bölüşürdük . Kimin parası bitse diğerinden alır . Ama evlenmeden önce ev alınmış üzerinde hakkın yok evin ortak geliriyle ödeniyor. Bunu ben de istemezdim

zaten ev konusu olmasa sorun olmazdı

çok üzücü yaşadığınız ben bukadarını düşümem tabii ki sadece evlendikten sonra alınsa daha istekli olurdum gibi .Ama bu konu ben çalışmaktan soğuttu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…