- 17 Aralık 2015
- 27.129
- 49.632
- 598
Bazen karşımızdakine akıl veren 3. Şahıslarda olabiliyor. Belki kendi düşüncesi bile değildir. Bu ortak bütçe konusu aslında kesin kuralı olan bir konu değil. İnsanlar nasıl rahat ediyor mutlu oluyorsa öyle davranmalı. Kimsenin kimseyi bu konuda elestirmeye hakkı yok diye düşünüyorum. benim seçimim kendi kazancimi kendim harcamamdan yana ama bir ihtiyaç durumunda yardımcı olmaktir. Bu birazda insanların kazançları ve ekonomileri ile ilgili bir durum. Erkeklerin para kontrolünü elinde tutma istekleri çok hoş gelmiyor mesela. Ama para kontrolünü kocasina bırakmak isteyen olur onada saygı duyarım. Ben insanların kim olursa olsun paragöz olmasına karşıyım.doğru söylüyorsunuz fakat beni bu düşüncelere iten eşimin ısrarlı maaşımı istemesi, kesilen bir tutar var onu dahi istiyor olması beni çok üzüyor.aklımda böyle çelişkiler oluştu.sen ortak hesap istemiyorsun.parayı kendin biriktirmek istiyorsun diyor.Bana şuana kadar aldığı hediye çok azdır yani hep esirgiyor beni mutlu etmek için maddi anlamda hiçbişey yapmadı. benim içimden ise ona bişeyler almak glirdi hep ama bana karşı tutumunu anlayınca gerek evlilik nişan sürecinde yaptığı şeyler artık ben de ona bişey almıyorum.Bunu istemesinde evlenmedne önce maaşımı babama veiyordum bunun etkisi var ama babam harcamıyordu.
cunku 3 ay kalmis eve giriyor. kanuna gore BARABER odedigi esinin hicbir hakki yok. Bunda gülünecek ne var bilemedim. Evlenmeden önceki birikimini eve baglamis gibi geldi keske konu sahobi de bir eve girseydi.Evin neden 3 ay önce alındığına taktınız kızlar, anlayamadım? Ne zaman alınacaktı? Mobilya falan alınıyor ev döşeniyor ya haniadam kiraya çıkıp sonra mı alsaydı evi? Bir de krediye tamamen girilmiyor sonuçta baştan yüklü bir para veriliyor.
Konu sahibi siz bu kadar ayrı gayrı görüyorsanız o zaman kira niyetine bile olsa vereceksiniz bir bölümünü. Kiraya çıksanız içiniz rahat verecektiniz bir kısmını herhalde
Merhaba Arkadaşlar;
yeni evliyim eşimle maaşlarımızı yönetme konusunda kriz yaşamaya başladık. onun evlenmeden 3 ay öncesinde aldığı evimiden dolayı ödemesi gereken 2500 tl kredi borcu var bu evde benim hiçbir hakkım olmadığı için ben ev için maaşıın tamamını eşime vermek istemiyorum.O maaş kartımın kendisinde durmasını istiyor ben ise buna karşıyımSadece ortak giderlerin yarısını bölüşmek istiyorum.O aldığı beyz eşyayı balayı tutarlnı da taksit yaptığı için birlikte ödemiş gibi oluyorz.ben hepsini önceden ödemiştim.evlenince hiç borcum yoktu. Sizler nasıl yöetiyorsunuz ortak hesabınız var mı Eşimin maaşı benden daha fazla fakat ev kredisi ve sigara parasını düşünce aynı oluyoruz.Ben eşimi seviyorum ve bu tür şeyleri konuşuyor olmak beni çok üzüyor aramız açılması beni strese sokuyor.Sizin yöntemleriniz nedir
Yani bunu ben de anlayamadım, adam evlenmeden önce almış evi işte. Borç ortak ödeneceğine göre en kötü durumda 3 aylıkkredi bedeli kadar fazla pay alır kendine.Evin neden 3 ay önce alındığına taktınız kızlar, anlayamadım? Ne zaman alınacaktı? Mobilya falan alınıyor ev döşeniyor ya haniadam kiraya çıkıp sonra mı alsaydı evi? Bir de krediye tamamen girilmiyor sonuçta baştan yüklü bir para veriliyor.
Konu sahibi siz bu kadar ayrı gayrı görüyorsanız o zaman kira niyetine bile olsa vereceksiniz bir bölümünü. Kiraya çıksanız içiniz rahat verecektiniz bir kısmını herhalde
Olur mu hiç öyle şey?cunku 3 ay kalmis eve giriyor. kanuna gore BARABER odedigi esinin hicbir hakki yok. Bunda gülünecek ne var bilemedim. Evlenmeden önceki birikimini eve baglamis gibi geldi keske konu sahobi de bir eve girseydi.
Ev konut kredisiyle alındıysa ve evlilik birliği içerisinde taksitler ödendiyse hanımefendi evden hakkını alabilir. Fakat boşanma gibi durumlarda adam şak diye evi sattığında hanımefendi açıkta kalır. Satılmamış ise mahkeme hakkını verir. Bence ortak tapu yaptırın ya da yardım etmeyin. Aynı şey benim başıma geldi maalesef. Evlenmeden 4 ay önce ev almıştı eski eşim, bende hiç art niyetli düşünmedim. Sonra kafamı kurcalamaya başladı. Hamilelikte bir araba aldı ve onu da benden gizli eniştesinin üzerine yaptı ama ben ortaya çıkardım. 2 sene evli kaldık 2 senenin 9 ayı çalıştım, sonra hamilelik çocuk vs çalışmadım. Şimdi boşanıyoruz. Ben evden hak talep edemiyorum ev peşin alınmış görünüyor çünkü. Ev esnaf kredisiyle , başka bir ev ipotek gösterilerek alındı! Düğün altınlarımın tümü kendisine vermiştim ve eve yatırdı. Şu an altınlarımı kurtarmaya çalışıyorum ve hala çocuğa vereceği 3 kuruş nafakanın hesabını yapıyor. Asla ve asla güvenmeyin. Ortak tapu isteyin ya da maaşınızı biriktirin.Bi de niçin o ev evlenmeden önce alınıyor?
Evlendikten sonra neden alınmıyor, neyin hesabı güdülüyor?
Evlendikten sonra alsaydı o evi karı-koca iki kişinin hakkı olacaktı, şimdi adamın sadece. Güya adam ödüyor, e adamı evin içinde kim besliyor? Bu hesabı en başta yapan kişi adamın kendisi.
Ben de çalışıyorum maaş kartım eşimde fakat eşim maaşıma zorunlu olmadıkça asla dokunmaz.Ben onun verdiği ek kredi kartıyla istediğim herşeyi alıyorum.O benden daha çok kazanıyor ,fakat maaş kartımın onda olması zaruri nedenden dolayı ayrı bir kart çıkartmak istemedi iş için benim kartım geçerli neyse.Bende internet bankacılığı kullanarak işlem yapıyordum son 2 ay önce bankacılar geldiğinde onlara mecburen kartımı eşime verdiğimi ama zaruri bir durum olduğunda benim para çekebilmem için ek kart verebilirmisiniz dedim ,tabi deyip isimsiz kartı bana tanımladı şimdi benim maaş kartım hem ben de hem onda.Eşime de söyledim bişey demedi çünkü zaten benim kartı zaruri durumda kullanıyor.Evin bütün ihtiyaçlarını eşim karşılıyor önceden bende veriyordum ama şuan geliri iyi olduğu için bana ihtiyacı kalmadı ben de maaşımla her ay birikim yapıyorum.Bence eşe güvenmekle alakalı bir durum eşim benim üzerime yazlık ,arsa almıştı önceden hala duruyor onun para pulla işi olmayacağı için bana da güvendiğinden hiç bu konuda tartışmıyoruz.Bence eşine güveniyorsan ver ama kendine de bi kart çıkart benim gibiMerhaba Arkadaşlar;
yeni evliyim eşimle maaşlarımızı yönetme konusunda kriz yaşamaya başladık. onun evlenmeden 3 ay öncesinde aldığı evimiden dolayı ödemesi gereken 2500 tl kredi borcu var bu evde benim hiçbir hakkım olmadığı için ben ev için maaşıın tamamını eşime vermek istemiyorum.O maaş kartımın kendisinde durmasını istiyor ben ise buna karşıyımSadece ortak giderlerin yarısını bölüşmek istiyorum.O aldığı beyz eşyayı balayı tutarlnı da taksit yaptığı için birlikte ödemiş gibi oluyorz.ben hepsini önceden ödemiştim.evlenince hiç borcum yoktu. Sizler nasıl yöetiyorsunuz ortak hesabınız var mı Eşimin maaşı benden daha fazla fakat ev kredisi ve sigara parasını düşünce aynı oluyoruz.Ben eşimi seviyorum ve bu tür şeyleri konuşuyor olmak beni çok üzüyor aramız açılması beni strese sokuyor.Sizin yöntemleriniz nedir
zaten ev konusu olmasa sorun olmazdıBorçlar vs ortak öderiz kalan parayı da paylaşırız zzaten çok bir şey de kalmıyor artık ben çalışmıyorum çünkü. Ama çalıştığım zaman biraz da kenara atardık kalanı beraber bölüşürdük . Kimin parası bitse diğerinden alır . Ama evlenmeden önce ev alınmış üzerinde hakkın yok evin ortak geliriyle ödeniyor. Bunu ben de istemezdim
çok üzücü yaşadığınız ben bukadarını düşümem tabii ki sadece evlendikten sonra alınsa daha istekli olurdum gibi .Ama bu konu ben çalışmaktan soğuttu.Ev konut kredisiyle alındıysa ve evlilik birliği içerisinde taksitler ödendiyse hanımefendi evden hakkını alabilir. Fakat boşanma gibi durumlarda adam şak diye evi sattığında hanımefendi açıkta kalır. Satılmamış ise mahkeme hakkını verir. Bence ortak tapu yaptırın ya da yardım etmeyin. Aynı şey benim başıma geldi maalesef. Evlenmeden 4 ay önce ev almıştı eski eşim, bende hiç art niyetli düşünmedim. Sonra kafamı kurcalamaya başladı. Hamilelikte bir araba aldı ve onu da benden gizli eniştesinin üzerine yaptı ama ben ortaya çıkardım. 2 sene evli kaldık 2 senenin 9 ayı çalıştım, sonra hamilelik çocuk vs çalışmadım. Şimdi boşanıyoruz. Ben evden hak talep edemiyorum ev peşin alınmış görünüyor çünkü. Ev esnaf kredisiyle , başka bir ev ipotek gösterilerek alındı! Düğün altınlarımın tümü kendisine vermiştim ve eve yatırdı. Şu an altınlarımı kurtarmaya çalışıyorum ve hala çocuğa vereceği 3 kuruş nafakanın hesabını yapıyor. Asla ve asla güvenmeyin. Ortak tapu isteyin ya da maaşınızı biriktirin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?