evlilike bütçe dağılımı

Keşke bu platfom içinde bilinçlenelim öğrnelim köşesi gibi birşey olsa.bangır bangır gelen, gelecek olan maddi manevi sönürülere karşı bilenler bilmeyenleri uyarsa..dur yapma-desek.neden sonuç ilişkisiyle falan desteklense.....kadın maduriyeleri bir nebze olsa azalır belki..çıkar peşinde koşan erkek zihiyeti de genelde gözü tok kalbi aç kadınları yem etmezler kendilerine belki kim bilir.aç kurtlar gibi elinde bankamatiği olan kadın avına çıkmazlar!!!

Konu sahibi senin yerinde olsam o ev için bir kuruş ödemem. Kocanı hiç iyi niyetli görmedim, tapusu kendi üstüne olan evi sana ödetecek. Yarın birgün boşanma durumunda hiçbir hakkın olmayacak , paranın girişiyle kalacaksın. Tapuyu ikinizin üzerine olacak şekilde düzenlemezse sende bir kuruş koklatma. Adam biraz tehlikeli geldi bana 3 ay öncesinden alacak kadar ince düşünmesi. Mesela biz yeni bir araba aldık, kv kişisi abinin üzerine al arabayı diye kocamın başının etini yedi . Amaç ne tabiki sinsilik , eşim ona uysaydı direk boşardım çünkü mal peşinde koşan adamdan nefret ederim. Gözünü dört aç diyorum canim.

Ben çalışmıyorum. Ona rağmen eşim harcadığıma karışmaz etmez. Arabamiz var. Kimin ihtiyacı varsa alir gider.

Kartım var. Ödemesini o yapar.

Ben de birikim yaparım. Toplu param var. Ihtiyaç halinde bana söyler. Veririm.

Ince hesap şöyle dursun hesap bile yapmayız.

Tüm mesajları okumadım. O yüzden yazıldı mı bilemiyorum .

Evlendiğiniz tarihten itibaren ödenen tüm ev kredisi borçları toplamı "edinilmiş mal"a girer. Eşinizin Ödemiş olduğu peşinat kısmıdır sadece evlilik öncesi "kişisel mal" faslından değerlendirilecek olan. Yani tapu evlilik öncesinde eşiniz üzerine tesis edilmiş bulunsa da, verdiği peşinat dışında. (ki o parayı da gerçekten kendisi ve ailesi ödemiştir ve sizin bir katkınız yoktur diye varsayıyorum) evlilik süresince ev için ödenen paranın evin toplam değerine oranı her ne kadar ise, siz de o oranın %50'si nispetinde eşinizle eşit miktarda hak sahibisiniz.. ( bir ayrılık durumunda hakkınızı alabilmek için ispat etmekle mükellef olduğunuz tek şey evlilik birliği içinde iken hangi bankaya hangi tarihlerde toplam ne kadar kredi borcu ödemiş olduğunuzdur)

Ikinci olarak; eşlerden hangisinin ne zaman ne kadar fazla kazanacağı herzaman öngörülemez. Kaldı ki şu anda eşiniz kredinin tamamını ödüyor olmakla birlikte kalan kişisel gelirleriniz de eşitmiş. Yani şu anda eşiniz evet sizden çok kazanıyor.

ömür boyu sürmesini isteyeceğiniz bir yoldasınız ki, evlenmişsiniz..
Ve bu yolda adı sömürmek ve sömürülmek olmadığı sürece eşlerin her ikisi de ufak hesaplar asla yapmamalı.
Unutulmamalı ki o ufak hesapların toplamı günün birinde büyük sorunlara yol açacaktır.

Buraya kadar sizin yaklaşımınızı beğenmediğim gibi eşinizin de size ait maaş kartının onda durmasına dair ısrarını da beğenmedim.

Son düzenleme:
Gerçi avukat değilim. Ancak doğru olduğunu düşündüğüm bilgileri aktardım yukarıda. Siz yine de tam teyide ihtiyaç duyuyorsanız bir avukata da ayrıca danışın derim.

Bu arada, evlilik birliği devamı süresince edinilmiş mallara katılımda bile kim daha çok kazanıyor ya eşin birisi hiç çalışmıyor olsa bile kazanç elde etmemesine bakılmaz, paylaşım eşit yapılır, taraflar arasında anlaşılmış farklı bir protokol olmadığı sürece..

Ben sizin konunuzu anlamadım neden ayrı bir bütçe tutmak istiyorsunuz anlam veremiyorum açıkçası neden evlilik olur ki bütçe ayrı tutulacaksa

++++
+++
Konu sahibesi kazıklanacak göz göre göre laf ettik paragöz olduk vallahi.
Konuyu kocasına güvenmediği için açıyor. Ama sonraki mesajlarda şükrettiğim kadar iyi bir kocam var diye konuyu bağlayıp, tapu için kırmak istemiyorum (halbuki kocası vermek/ortak yapmak istemiyor) diye bitiriyor.

Herkes çilesini kendi elleriyle hazırlıyor.

Evlendigimizden beri maasimi elden esime veririm. Kendime de bir miktar ayiririm 1000 tl civari. O evin butun ihtiyacini karsilar. Bende ayirdigim parayla kendi hususi ihtiyaclarimi karsilarim. Para veriyorum evet ama bugune kadar zorda kalmadikca eve bir ekmek almisligim yoktur sagolsun hepsini kendi alir. Faturami bile bana sormadan oder.
Ev meselesine gelirsek ayni sekilde benim basima gelmis olsaydi kesinlikle guzel bir dille konusup tapuya ortak olurdum. İnsanoglu cig sut emmis tamam evlilik hayati ortak bir hayattir ayri gayri olmaz madem ayri gayri olmayacak o zaman esinin de tapuya tereddut etmeden sizi ortak etmesi lazim. Ben neden uzerime olmayan evin kredisini odeyim ? Bazi arkadaslar olmaz oyle evlilik hayati birdir diyorlar madem bir tapuda bir olmali. Yarin birgun birsey oldugunda dimdizlak ortada kalmakta var. Kimse hic kocana guvenmiyormusun, guvenmiyorsan neden evlendin diye de soylemesin kizlar bu devirde insan babasinin ogluna guvenemiyor. Mal mulk devreye girince kan can kardesler bile birbirine dusuyorken en saglam kocaya bile asla guvenmem ben.

Kadına güvenmiş ev almış besbelli, kadın sormuş bide zor olmaz mı ödemen diye olmaz demiş. Oh hem altinlari al ev üstüne olsun hem de beyaz eşyaları bile taksit yaptır kadına ödet. Ayağını yorganına gore uzaticaktin. Bu kadın ev istiyor muydu o kadar borç kabul ediyor muydu?? madem evleniyorsunuz oturur plan yapar bütçeyi ortaya koyar para biriktirir öyle alırsınız evi. Kötü niyetli değil diyorlar bide. Madem iyi niyetliydi kadını niye ortak yapmadı. Kadının ev alınırken borcunu birlikte ödeneceğinin bile haberi yok, hatta fikrini sormamış bile sadece ben ev alıyorum demiş! Iyi ben de gidim simdi 500.000 tl lik ev aliyorum ben odicem diyim kocama ,2 ay sonrada ver maaşını bana ödeyemiyorum ben diyim

Son düzenleme:
Aaa. Lütfen.
Bunlar ufak sorunlar.
Ağzımızın tadı kaçmasın.

uzuunn yıllar eşimden fazla kazandım ( detay verme gereği duydugum için yazıyorum ), fakat o senelerde dahil olmak üzere hep ortak hesabımız vardı, taksitlerimiz, kredilerimiz, herşeyimizi o hesaptan eşim öder, ihtiyacım oldugu an ben de çeker ve harcarım, birbirimize güveniriz, ona verdiğim veya evimiz için harcanan paranın ( kendi adıma ) hesabını asla tutmadım, tutmam da, bu şekilde zaten bir güvensizlik oluşur, sanki ev arkadası gibi ?

bu durumu anlayamıyorum, neticede eşiniz, arkadasınız değil ki .........

O zaman eşi kadına versin kartını ki yönetimi kadının daha iyi yaptığı aşikar.

Eşim ve ben diye ayrı hesap tutmuyoruz bizim evimiz bizim giderlerimiz, bizim eşyalarımız bende daha 1 yıllık evliyim düğünde alınan eşyaların borcunu biz ödedik, balayını biz ödedik, hatta benim bekarken biriktirdiğim bir miktar param vardı ( biriktirmeye başladığımda eşim hayatımda bile yoktu) baktim borçtan harçtan eşim bunaldı, mutsız, huzursuz çektim paranın hepsi verdim eline borcları kapattı, biz olmak bunu gerektirir asla para hesabı yapmadık, yapmayızda.

Bizim yöntemimiz gerçek anlamda eş olmak ve herşeyi paylaşmak ! Bunların hesabını yapacaksanız neden evlendiniz ki o zaman ?

Ne zaman aldığı önemli değil. Sonuçta kredi ile alınmış ve evlilik aktinden sonra taksitler devam ediyor. Ev yine boşanma durumunda ortak, sadece eşi 3 aylık taksit kadar fazla alır hepsi bu. Benim bildiğim bu yönde. Umarım yanlış bilgilendirmem sizi.

Ortak olur bence ev . Krediyi kimin maaşından ödendiğinin önemli yok ki
Evin neyi ortak olacak. Ortak olan kaç ay taksit odediysen o . Akıl var mantık var 2 ay beraberken odemişsiniz Sonra boşanmışsınız 10 sene taksit odeyip 10 sene sonra koca bunun yarısı benim mi diyecek. Ne zaman aldığı değil ne kadarı birlikteyken ödendi sorun o . Mesela 10 yıllık kredi çekildi. 5 sene sonra boşanma oldu. Ya satılıp gelen parayla kalan kredi odenir gerisi paylaşılır , yada 4 de biri bir eşe 4 de 3 u de borcu ödemeye devam edecek olana verilir. tam yarısı ödendiği için bu oranları verdim. örnek yani

işine gelmeyen kadınlar olayın özünü anlamayıveriyor......konu sahibi kocanız sizin bazı şeylerin farkında olduğunuzu anlamış ve bunu hazmedemiyor hepsi bu.Bir kadın ! nasıl böyle hesaplar peşine düşebilir diye.Çünkü böyle ince hesap yapabilecek kudreti ve zekayı sadece kendinde görüyor.Baskıyla sizi sindirmişe de benziyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…