evlilike bütçe dağılımı

Evlenmeden aldığı evde oturuyoruz diye belirtmenize istinaden yazıyorum oldu olacak siz de kira verin eşinize (!) bu kadar milimetrik hesaplara gerek yok. Maaş kartımı asla vermem. Zaten ödenecek borçlar bellidir. Otomatik ödemeler aidat vs. Ben öderim. Ev kredimizi eşim öder. Eksiği olan tamamlanır. Ev arkadaşı değil hayat arkadaşısınız. O şekilde davranmak daha doğru olur.

İstiyorsa dursun kim evi daha iyi idare ediyorsa onda dursun nolacak Allah Allah ya böyle çiftler yaslanacak ta birbirine can yoldaşı olacak

Doğru evlendikten sonra kişinin kendi alanı kalmamalı evlilik bir sahiplik haklısınız.

Evlilikte tabiki hersey ortak ama şimdi kimseye güven kalmadı burda okuyoruz ben evlendikten sonra hiç çalışmadım eşim istemiyor calismami çocuğumun az buyunce çalışmak istiyorum ve esimin dediği laf şu ben senin bi lirani dahi almam ister harca ister birikim yap ve evimizi kp aldı arabamizi ben altinlarimi verdim oda biraz birikimi vardı onu koydu evde arabada benim üzerime hiç bunların lafı olmadı bizde hiç kendi isteğiyle benim üzerime yaptı esinizin maaş kartini istemesi çok saçma zaten ortak karsiliyormussunuz neden istiyor bence verme kartini o evin kredişini ödesin sende evin faturalar alışveriş filan öde bunda kriz yaşayacak ne varki. Herşey akışında olup gitsin

faizler düşmüştü o aylarda.
Faizler düşmüştü diye açıklama yapıyosunuz ama ortak da alabilirdi ya da sizin üstünüze de alabilirdi..55 yaşındaki kayınvalidem evlendi 1 ay önce.. Beyefendi evlenmeden 2 ay önce kv min üstüne ev aldı ortak bile yapmadı ve borçsuz şekilde aldı.. Eşiniz net bi şekilde mal kaçırma amaçlı bi girişimde bulunmuş.. Biraz gözünüzü açın derim.. yoksa üzülecek gibi duruyosunuz.

Doğru evlendikten sonra kişinin kendi alanı kalmamalı evlilik bir sahiplik haklısınız.
Valla istediğinizi yazın evlilik birbirini sahiplenmek evet ayrı telden calacaksa kişiler evlenmesin özgür özgür yaşasın ama yok aldatıldım yok mutsuzum diye de ağlamasın gelip

O zaman eşi kadına versin kartını ki yönetimi kadının daha iyi yaptığı aşikar.
Verebilir nolacak ki yanı onda durmuş bunda durmuş ne farkeder ki kim tutumlu ise onda dursun zaten belirttim eş kişisi de demeyecek benim param şu bu diye evlilikte ben olmaz biz olur

Kendinize aldiginiz Yogurt kabin üstüne adinizida yaziyormusunuz?

Valla istediğinizi yazın evlilik birbirini sahiplenmek evet ayrı telden calacaksa kişiler evlenmesin özgür özgür yaşasın ama yok aldatıldım yok mutsuzum diye de ağlamasın gelip

Aldatılanlar ve mutsuz olanlar; kendini bir başkasının sahibi olarak düşünenler, evlendikten sonra benliğini bi kenara bırakıp bilmemkinin karısı, kocişinin prensesi diye bir mantığa bürünüp kimliğini unutanlar oluyor genelde..Benden söylemesi.. İyi günler dilerim.

Siz dediğiniz gibi yapın mutlu olun banane bundan herkesin görüşü farklı ben sizinkine saygı duyuyorum sizde benim fıkrime saygı duyun

Ortak bi hesabımız yok zaten şu aralar ödemelerden dolayı birkim vs yapamıyoruz. Bazen kartım ondadır bazen bende parayı çeker ödemeleri yaparız. Kendimize harcamak için para alırız. Alışveriş sırasında çoğunlukla o öder ama o anda bende ödeyebilirim. Senin benim yoktur bizde.

Benim maasim esimin maasinin yarisindan daha az. O nedenle buyuk giderler onda. Ne kadar kazandigimizi, neye ne harcadigimizi biliriz ama maas kartlarimiz cebimizdedir. Ben biriktirici, esim harcayici taraf oldugu icin ufak tefek harcamalar bende. Bu sekilde dengeyi sagladik.

Sakın maaş kartını verme nereye ne ödenecek ortaya liste çıkarın geçinecek harçlığınızı alın geri kalanını birikimmi yapıosunuz ne yapıosanız yapın.

ayrıntılı yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Farklı bakış açıları her zaman için iyidir.Benim ince hesap yaptığımı düşünenler olmuş saygı duyuyorum ama bunları bana yaptıran eşimin bana karşı olan bazı esirgeyici tutumlarıydı çok fazla detay vermek istemem.Bir kadın olarak içtenlikle sevildiğinizde ,mutlu edildiğinizde düşünüldüğünzde elbetteki bu hesapları yapmak aklınıza bile gelmez.Ama benim biraz sakin sessiz pasif durumu eşim daha aktif olmak durumunda bırakmış olabilir fakat ben bunu kabul etmiyorum mesela maaş kartım bende.Keşke aldığım şeyleri hayatta yapacağım harcamaları bu kadar esirgeyen bir kişi olmasa ortada abartacağım çok büyük kötü birşey yok bunları laf arasında farkediyorum sadece. kabul edersem gerisi gelir sınırlanırım.Kişilik olarak da zaten sınırlanmayı ,yönetilmeyi sevmem.Yazdıklarımın eşimi kötüleyici şeyler olmasını istemiyorum sadece ben aşk varsa hep o kişi için en iyisi düşünülür diye düşünürdüm çünkü ben öyle yapıyorum kendisine.ama mesafe gerçekten zor sevgiyi bile etkileyebiliyor.Beni sevmediğini düşünerek üzülüyorum sıkça ama bugün daha iyiyim bir şekilde.

Ben masdi özgürlüğü plmayan biriyim ama eğerki para kazansaydım evin ortak giderlerine katkım olurdu ama kartımı eşime vermezdim böyle haksızlık yapmak saçma eşim çalışıyor herşeyi karşılıyo maaş kartını alırsam adama saygısızlık olur aynı şekil bende kazansaydım dediğim gibi vermezdim

Ben maaş yatınca kirayı öderim, o maaş yatınca faturaları öder. Kendimize bir miktar harçlık bırakırız ve kalanı direkt birikim hesabımıza atarız. He market alışverişi genelde bende olduğu için ben kendime ona göre harçlık bırakırım.

Eşiniz çok iyi niyetli olsaydı evlenmeden önce de alınsa birlikte ödeneceğini düşünerek ortak tapu yapılırdı siz çok haklısınız ailenizle de konuşarak bu duruma çözüm bulmaya çalışın

Evin neden 3 ay önce alındığına taktınız kızlar, anlayamadım? Ne zaman alınacaktı? Mobilya falan alınıyor ev döşeniyor ya hani adam kiraya çıkıp sonra mı alsaydı evi? Bir de krediye tamamen girilmiyor sonuçta baştan yüklü bir para veriliyor.
Konu sahibi siz bu kadar ayrı gayrı görüyorsanız o zaman kira niyetine bile olsa vereceksiniz bir bölümünü. Kiraya çıksanız içiniz rahat verecektiniz bir kısmını herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…