Evliliker hala ılk gunku gıbı mı yoksa degıstınız mı????

Arada söylendiklerim oluyor tabi.
Ama en kötü ihtimal cahilliklerine ver diyor...
Körü körüne savunmuyor...
Bana bugüne kadar hiç bir şey demediler.
Diyemezlerdi çünkü biliyorlardı ki benden önce eşim tavrını koyardı...
Sizin eşiniz de bu yok sanırım :(

İşte bende o rahatlık yok!
Eşim onlara bazen tavır koyardı ama çoğunlukla koyamazdı.
Hep suç benim üzerime yapışır kalırdı...
Annesi için cahil vs. derdi de kardeşleri de cahil değil sonuçta hepsi yüksek okulları okumuş vs. (gerçi okumayla da adam olunmuyor o ayrı da )

fazla üstüne gitme bence.
zaten sen istiyorsun diye, yada sen sorun çıkarmayasaın diye yapacaksa hiç yapmasın.
kendi içinden geldiği zaman yapması kıymetli olur değil mi.

.

Evlilikten çok şey bekliyoruz.Hep tv ler deki gibi bizimle mükemmel derecede ilgilenen,her dakika sürprizler yapan,sürekli, öpücüklere boğan biriyle yaşamamız gerektiğini düşünüyoruz.Çünkü böyle empoze ediliyor.Ve sonuç mutsuzluk...

Eskiden görücü usulüydü evlilikler.Maddi anlamda bir beklenti yoktu kimsede.Karın doyurma derdi vardı her iki tarafta.Erkek eve ekmek getireceğinin bilincindeydi,kadın düzeni kuracağının.Yani tam anlamıyla kendi yağında kavruluyordu herkes...

Şimdi tanışıp,öpüşüp,koklaşıp,hatta sohbetin muhabbetin cılkını çıkarıp öyle evleniyoruz.En baştan şartlar koyuyoruz evimde şu da olsun,en iyisi olsun diye.Geliri iyi olsun.Beni zaten doyuracak onu yapmak zorunda da bol bol da alışveriş yapalım istiyoruz.Her durumda haklı görüyoruz kendimizi.Başkasının eşyasını kıskanıp evde gereksiz olan şeyi en gerekli şey haline getiriyoruz...

Biz değiştirdik her şeyi bu kadar.Biz yıprattık...En önemlisi kendimizi mutlu görmeyi değil,başkalarının bizi mutlu görmesini istedik...Çok basit aslında...Evlilikte herşeyi kabullenip evlenmek lazım.Aldatılmak şiddet gibişeylerden bahsetmiyorum tabiki...Ailelerimizle kavga edip evden ayrılmayı bile düşünüyoruz.Bir yabancıyla sorunlar yaşamak çok çok normal...Anlayabilsek bunu keşke hepimiz...O zaman eminim çok daha güzel olacak her şey....

bazı şeyler değişiyor ama iyiki evlenmişim diyorum...

hatta ne den daha önce evlenmemişim 5 yıl flört etceğime 2 yıl flört etseydimde evlenseydim diyorum....

hala zil çaldığında ve kimoo dediğimde "benim hayatııım" diyen o kadife sesini duyunca nasıl kalbim atıyor...

çok beklenti içinde olmamak gerektiğini anladım ben..sevgililik gibi değil...bazen daha güzel olduğunu düşünüyorsunuz bazen de sevgililikte daha iyi olduğunu....

dırdırcı olmamak lazım...sen şöyle üzüyorsun bunu yapıyorsun yerine "ben böyle olunca üzülüyorum,ben şöyle hissediyorum" gibi cümleler işe yarıyor...

çünkü suçlayıcı olunca otomatik olarak savunma moduna geçiyorlar.....

Ben 4 senedir evliyim.Evlendim 15 saat uzak bir yere geldim.Merkezde otururken köyde yaşamaya başladım.Çok zorlandım.Yıprandım.Ama kendimde sevdiğim en güzel özellik kabullenmeyi bilmem.Eşimle sorunlarda yaşadık.Kavgalarda ettik.Ailesiyüzünden tartışmalarımız oldu.Sonra dedimki tamam bir daha onlardan dolayı kavga etmiycem.Ve bitti o gün.Hala kendi içimde sevemesemde onları,hala benimseyemesemde eşime hissettirmiyorum bunu...

Eşime hak vermeyi öğreniyorum.Onunda tüm yaptıklarına rağmen sevdiğini hissediyorum.Diyelim ki aldatıldım,yada bambaşka kötü bir şey oldu.İçimden diyorum ki onu da o zaman düşünürüm.Bugünü yaşayayım gelsin gitsin.Elbet en kötüsünde elimden geleni yaparım...Geçen bir konu açmıştım.Eşim para vermiyor 1 tl bile çok görüyor diye.Bana öyle biriyle nasıl evlendin,hem nasıl çocuk yaptın diyenler oldu.Çok saçma geliyor bana bu.Kolaya kaçmak oluyor.En mükemmelini isteyelim uğraşmayalım diyoruz...Ben eşimle o sorunu zor da olsa konuşarak aştım.Çünkü aşacağıma inandım.Durumu çok vahim görmedim.Aman ben çok değerliyim bana para bile vermiyor kahrını çekemem demedim...

Şuan hissetiğim şey huzur.Hatta bugün düşündüm birden.Ben bu adamla evlendiğim için mutluyum dedim.Mutlu bir evlilik yaşıyorum dedim.

Eşim akşam işten gelirpek konuşmaz tv izleriz,arada konu olursa sohbet ederiz.Olması gereken de bu zaten.Yeri gelince şikayet ediyorum.Zaaflarım var çünkü benimde.Ama dedim ya kabullenmeyi biliyorum sonra...

Çok karışık anlattım ama içimden geldi gibi yazmak istedim:))

Eşim akşam işten gelirpek konuşmaz tv izleriz,arada konu olursa sohbet ederiz.Olması gereken de bu zaten.Yeri gelince şikayet ediyorum.Zaaflarım var çünkü benimde.Ama dedim ya kabullenmeyi biliyorum sonra...

Çok karışık anlattım ama içimden geldi gibi yazmak istedim:))

Merak ettiğim bişey var. Bu şekilde oturmayı sizde mi istiyorsunuz yoksa eşiniz böyle, yapcak bişe yok zaten deyip bi boşvermişlik mi bu ??

Mesela bende nişanlımla 5 yıldır beraberim, herkesin ilişkisi farklıdır bizimkide farklı
Diğerlerine bakıp bizde öyle olsak diye özenmişliğim yok çünkü bu bizim ilişki yaşama şeklimiz buna biz şekil verdik
Eğer evliliktede akşamları sessizce tv izlemek bizim tercihimiz olcaksa problem yok ama tek taraflı bi istekse, bu bana bencilce geliyor

Merak ettiğim bişey var. Bu şekilde oturmayı sizde mi istiyorsunuz yoksa eşiniz böyle, yapcak bişe yok zaten deyip bi boşvermişlik mi bu ??

Mesela bende nişanlımla 5 yıldır beraberim, herkesin ilişkisi farklıdır bizimkide farklı
Diğerlerine bakıp bizde öyle olsak diye özenmişliğim yok çünkü bu bizim ilişki yaşama şeklimiz buna biz şekil verdik
Eğer evliliktede akşamları sessizce tv izlemek bizim tercihimiz olcaksa problem yok ama tek taraflı bi istekse, bu bana bencilce geliyor
Çok yadırgamadım bu durumu.Çünkü garip bir şey değil.O tv izlerken ben nette sohbet ediyorum arkadaşlarımla.Bazen sıkılınca açıkca söylüyorum.Bazen o çok daldın nete diyor:) Yani arada dediğim gibi şikayet ediyoruz rahatlık batıyor çünkü:) Ama genelde bu şekilde eşimde bende mutluyuz... :)

Çok yadırgamadım bu durumu.Çünkü garip bir şey değil.O tv izlerken ben nette sohbet ediyorum arkadaşlarımla.Bazen sıkılınca açıkca söylüyorum.Bazen o çok daldın nete diyor:) Yani arada dediğim gibi şikayet ediyoruz rahatlık batıyor çünkü:) Ama genelde bu şekilde eşimde bende mutluyuz... :)

O zaman bir sıkıntı yok. Ama benim anladığım kadarıyla bi taraf diğer tarafa yaptırım uyguladığında problem çıkıyor.
O yüzden hep söylerim herkesin bi ilişki şekli var. Sen çok ilgi bekliyosan karşındaki de ne ben ilgi isterim nede kimseyle ilgilenirim modundaysa o ilişki yürümez.
Evlilik biraz kafadaşlık ve biraz da 3. şahıs sorunlarına karşı kapalı olma haliyle yürüyor sanırım.

evlilikler iykide ilk günki gibi değil..ilk zamanlar herşeyi sorun ederken zaman ilerledikçe daha umursamazmı oluyor insan ne? ilk zamanlar senin ailen benim ailem davası oluyor işte..sonraları kendimizin bir aile olduğunu anlıyoruz ...bende 8 yıllık evliyim ve çok şükür mutluyum..her evlilikte yaşanacak olan aile sorunları hariç ciddi bir sorun yaşamadık ..
eşimle üniverste yıllarında aynı evi paylaşıyorduk,evliliğin bize çokta değişik gelmeyeceği düşüncesindeydim hep.adece cinselliği yaşamıyorduk ve evlenincede hayatımızdaki tek değişikliğin bu olacağını düşünmüştüm.ama hiçte öyle olmadı..aileler işin içine girdi malum Türkiyede sadece çiftler evlenmiyor ailelerde işin içine giriyor.
zamanla şunu öğrendim herkesi mutlu edemem,herkesi mutlu etmek için uğraşırken yıpranıyordum.işte zamanla politik olmayı öğrendim,kendimi mutlu etmeyi öğrendim ve eşimle biz olmayı öğrendik..herşey ilkgünlerden daha iyi..
evliliğimin ilk yıllarını hiç yaşamamış olmayı hissederdim.cicim ayı derler ya yok öyle bişey

aynı şey size yapılsa bundan hoşlanmazsınız değil mi? sadece sizin isteğiniz değil eşinizin isteği de önemli. bu tarz konularda anlaşamadığınız şeylerde şunu yapın,

önce kendi isteğinizi söyleyin
sonra eşine onun isteğini sorun ve
orta noktayı bulmaya çalışın.

salt bir taraf istediğini yaptırırsa diğer taraf zamanla içerlemeye başlar. kimse baskı görmekten veya zorlanmaktan hoşlanmaz. eşinize birşeyleri zorla yaptırabilirsiniz ama bu mutluluk getirmez ve uzun vadede bedeli ağır ödenir...

eşiniz siz talep ettiğiniz için bir süre sizi ilgili davranabilir ama köklü değişim yaşanmadığı ve zorlandığı için zamanla aynı durumlara geri döner. bu yüzden bu konularda kendinizi değiştirin önce. kendi beklentilerinizi inceleyip bunları değiştirdiğiniz zaman daha çok mutTlu olacaksınız...
S
Arladaslar ben kendimi yanlis anlattim galiba, diktator degilim,kendi isteklerim kadar esimin de istekleri ve beklentileri cok onemli bu herkes icin boyle olmali tabikide, Benim yanlis kurdugum cumlede aslinda sizlerin soyledigini soylemeye calistim, yani bende fikirlerimi soyluyorum ve birlikte neyin dogru neyin yanlis oldugunun kararina variyoruz.
Zorla bi insana neyi ne kadar yaptirabilirsiniz ki? KOnudaki sorular farkliydi. Ama nedense herkes bir cumleme takildi:(((

merhabalar ben de bu konuda bır seyler paylasmak istedim benım evvlilğimin ilk yıllar ı yemın ediyorum kabus gıbıydı eşim nısanlıyken de kıskançtı ama evlendikten sonra paronayaklastı resmen hatta arada acaba senı eve mı kılıtlesem ,derdi şakaya getirip çıldırtıyordu yok sunu gıyme,yok makyas yapma yok çok seslı gülme yok saçlarını boyama yok renklı ayakkabı gıyme Allahım anlatsam inanmazsınız bıle yok annemlere gıttığımızde guler yuzlu ol ruyasında aldattığımı görup benımle 3 gün konusmazdı ben artık korkmaya baslamıstım bır ara gece kalkıp boğar mı dıye hatta tedavı görmesı için ısrar ettim Allahtan ilaçlar işe yaradı şimdi kuzu gibi Allahıma bın şukur:nazar:hoş yıne de karısıyor ama asla eskıyle kıyaslayamam zaten örtundum de daha da rahatladı beyefendi ama çok düzeldi artık ıkıde bır açıp neredesın,ne var üzerinde demıyor kendısı de dıyor ben senın üzerine çok geliyordum hakkını helal et dıye elimde değildi diyor kontrol edemıyordum kendımı dıyor neyse çok sukur çok ıyıyız :))

merhabalar ben de bu konuda bır seyler paylasmak istedim benım evvlilğimin ilk yıllar ı yemın ediyorum kabus gıbıydı eşim nısanlıyken de kıskançtı ama evlendikten sonra paronayaklastı resmen hatta arada acaba senı eve mı kılıtlesem ,derdi şakaya getirip çıldırtıyordu yok sunu gıyme,yok makyas yapma yok çok seslı gülme yok saçlarını boyama yok renklı ayakkabı gıyme Allahım anlatsam inanmazsınız bıle yok annemlere gıttığımızde guler yuzlu ol ruyasında aldattığımı görup benımle 3 gün konusmazdı ben artık korkmaya baslamıstım bır ara gece kalkıp boğar mı dıye hatta tedavı görmesı için ısrar ettim Allahtan ilaçlar işe yaradı şimdi kuzu gibi Allahıma bın şukur:nazar:hoş yıne de karısıyor ama asla eskıyle kıyaslayamam zaten örtundum de daha da rahatladı beyefendi ama çok düzeldi artık ıkıde bır açıp neredesın,ne var üzerinde demıyor kendısı de dıyor ben senın üzerine çok geliyordum hakkını helal et dıye elimde değildi diyor kontrol edemıyordum kendımı dıyor neyse çok sukur çok ıyıyız :))

Ne güzel gitmiş tedavisini görmüş. Kadınlar için neyse de erkekler bu konuda hasta olduklarını kabullenmek istemiyorlar. Bence senin eşin bayağı bi kademe atlamış:)
Tebrikler ikinize de.

aynı şey size yapılsa bundan hoşlanmazsınız değil mi? sadece sizin isteğiniz değil eşinizin isteği de önemli. bu tarz konularda anlaşamadığınız şeylerde şunu yapın,

önce kendi isteğinizi söyleyin
sonra eşine onun isteğini sorun ve
orta noktayı bulmaya çalışın.

salt bir taraf istediğini yaptırırsa diğer taraf zamanla içerlemeye başlar. kimse baskı görmekten veya zorlanmaktan hoşlanmaz. eşinize birşeyleri zorla yaptırabilirsiniz ama bu mutluluk getirmez ve uzun vadede bedeli ağır ödenir...

eşiniz siz talep ettiğiniz için bir süre sizi ilgili davranabilir ama köklü değişim yaşanmadığı ve zorlandığı için zamanla aynı durumlara geri döner. bu yüzden bu konularda kendinizi değiştirin önce. kendi beklentilerinizi inceleyip bunları değiştirdiğiniz zaman daha çok mutlu olacaksınız...

arkadaslar sorulara kımse cvp vermeden benım kurmus oldugum bır cumleye maalesef herkes takıldı,
ben dıktatorluk yapmıyorum zorla kımseye dayatma da soz konusu degıl, esımle ıstek ve fıkırlemız hakkında tabıkı konusup ona gore bır karar alıyoruz benım kurdugum cumlem tamamen yanlıs anlasıldı yada ben telafuzda yanlıslık yaptım, esıme bana nasıl davranılmasından hoslandıgıma daır yonlendırmeler yapıyorum aynı sekılde o da bana ya da herkes bunu bu sekılde uygulayabılır... bunda bı sıkntı gormuyorum ,
asıl sorulara kımse yorum yapmamıs:))) ılgınc:))

evliliğin ilk ayları hatta yılları zordur..
aynı evin içinde insanların huyları değişir farklılaşır.
bir kere karşınızdaki insan zamanla değişecek bunun bilincinde olmak lazım 23 yaşındaki eşinizle 33 yaşındaki insan farklı düşünecek farklı kararlar verecek.
sizde değişeceksiniz.önemli olan bu değişimiolumlu yönde geliştirmeye çalışmak..
öncelikle aşkın bitimli bir duygu olduğunu kabul edin ..hergün yaşansa kalp yetmez.
sevgiye saygıya dönüşmesine izin verin bu sizi üzmesin çünkü sevgi aşktan daha sağlam bir duygudur.
sürekli yönlendiriyorum diye bir cümle kurmuşsunuz..
anlam veremiyorum bu tür yaklaşımlara..
karşınızdaki sizin çocuğunuz oyuncağınız değil..
ve önemli olan sadece sizin istekleriniz değil.
olduğu gibi kabul edin doğru tepkiler verin
mesela aramasını istiyorsanız
aradığı zaman sevinin tadını çıkarın ama sen beni hiç aramıyorsun diye söylenmeyin
dırdırcı olmayın
onun isteklerini de önemseyin
siz nasıl bir ananın kuzusuysanız o da öyle.
bir arkadaşıma sormuştum erkeler ne ister bir ilişkiden diye
sevgi ve huzur demişti
ne kadar basit..
eve koşarak gelsin sizi göüp sizle vakit geçirebilmek için.
kendinize dönük bir yaşamıznı olsun iş hayatınız hobileriniz..
birlikte gülebilin hayata..
ben böyle istiyorum değil
bu evlilik için ailemizin için en doğrudu ne diye sorun
sizin isteğinizin olmaması sonucun kötü olacağını anlamına gelmez
eleştirmeyin
eksiklerini görmek için evlenmedi ki sevilip sayılmak için evlendi.
zamanla herşeyin rayına oturduğunu göreceksizniz
8 yıllık evliyim
daha mutluyum
çok mutlu olun
inşallah..

kesinlikle arkadaşa katılıyorum evliliklerin ilk yılları alışma devresi olduğu için okadr ii geçmyebiliyor..
bence 5 sene şart tam anlamıyla alışmak için ben 7 yıldır evliyim 2 senedir çok daha ii benim için hergeçen gün daha da ii oluyor..
ALLAH herkesin yuvasına huzur versin arasında bizede inş :nazar:...

ilk 1 sene cok zordu diğer senelerde biraz zorlandık şimdi 5 seneyi bitirdik artık hersey oturdu birbirimizi tamamlıyoruz seneler ilerledikçe hersey daha iyi oluyor

arkadaslar sorulara kımse cvp vermeden benım kurmus oldugum bır cumleye maalesef herkes takıldı,
ben dıktatorluk yapmıyorum zorla kımseye dayatma da soz konusu degıl, esımle ıstek ve fıkırlemız hakkında tabıkı konusup ona gore bır karar alıyoruz benım kurdugum cumlem tamamen yanlıs anlasıldı yada ben telafuzda yanlıslık yaptım, esıme bana nasıl davranılmasından hoslandıgıma daır yonlendırmeler yapıyorum aynı sekılde o da bana ya da herkes bunu bu sekılde uygulayabılır... bunda bı sıkntı gormuyorum ,
asıl sorulara kımse yorum yapmamıs:))) ılgınc:))

asıl merak ettiğim şu deyip soru soran sizsiniz. buna odaklanıp yorum yapmamamızı yanlış buluyorsanız o zaman tam olarak hangi konuda yorum almak istiyorsanız onu sorun.

merak ettiğiniz evlilik içi taktikler mi, değişen evlilikler mi, roller mi. konular o kadar çok ve geniş ki. siz özele indirgeyip kendi sorununuza dikkat çektiğiniz için bunun üzerine yorum yaptım bende. eğer öğrenmek istediğiniz başka bir konu ise bunu dolaylı değil açık olarak söyleyin ki yorum yapabilelim.

İlk yıl benim için de kabus yılı gibi birşeydi...3 .yılımıza giricez şuan çok mutluyum

Yıllar geçtikçe değişen çok şey oldu tabii ki,ayrıca hiç bir şey ilk günkü gibi kalmaz.

Birbirimize karşı hoşlanmadığımız davranışlar söz konusuysa,bunu birbirimize bir şekilde ifade ederiz.

Bu yaptırım yapmak kişiyi değiştirmeye çalışmak değildir,bu olması gerekendir,bu evliliğin sağlıklı yürümesi açısından gereklidir.

İleşim problemi çiftler arasında ki en büyük sorun,aynı dilden konuşmayı öğrenmek gerek.

Her türlü sorunu konuşabilmek çözüm yoluna gidebilmek gerek...

Nitekim evlilik zor zanaat elimizden ne geliyorsa yapmak gerek..

Son düzenleme:
ben çok değiştim çok yoruldum 10 yıllık evliyim
kocam tam biraz olgunlaştı akıllandı derken aldatıldım dünyam yıkıldı
şimdi toparlanmaya çalışıyorum ama zor nasıl olacak bilmiyorum:5:

ben çok değiştim çok yoruldum 10 yıllık evliyim
kocam tam biraz olgunlaştı akıllandı derken aldatıldım dünyam yıkıldı
şimdi toparlanmaya çalışıyorum ama zor nasıl olacak bilmiyorum:5:

sen üç kızı olan mihriban mısın, inanmıyorum ya ciddi misin :(

Slm Bayanlar,
evlilikler gun e gun eskıyo mu yoksa bız mı bunu bu hala getırıyoruz? sızce ısın cogu kımde bıtıyo erkek yeterınce kadına olan gorevlerını yerıne getırıyo mu yoksa kadın erkekten cok mu sey ıstıyo???
gercekten bu konuyu tartısalım derım...

7 aylık evlıyım toplam 1.5 senedır bırbırımız tanıyoruz. 7 aylık surecte cok sorun ve 2 kere ayrılık atlattık,
kocamı sevıyorum ama benmle de ılıgılı ve alakalı olmasını ıstıyorum gun ıcerınde msjlasıyoruz tatlı sozler kullanıyoruz kavgalı gunlere ıse ıletısım sıfıra ınıyo
benmmerak ettım sey aslında su,
esımı ılıskımız hakkında sureklı yonlendırıyorum ona sureklı ondan ıstek ve beklentılerımı arz edıyorum benımle ılgılı ve alakalı olması yonunde :)
sızce bu davranıs ıyı bır taktık mı erkekler uzerınde yoksa zmanala ters teper mı tepenı oldu mu???
ben esımın bana ılgısız ve alakasız olmasına tahamul edemıyorum ıkıncı planda olmayı ıse Allah korusun hıc kendıme yedıremıyorum bayanlar...
sızler nasıl ılıskı yasıyosunuz hayatın gerceklerı neler paylasalım mı:))
hepınıze sımdıden tsk edıyorum ve opuyorum:)))

cnm değiştirmeye çalıştıkça tartışmalar kavgalar cıkar bizde öyleydik 3 yılı dolduruyoruz şimdi olduğu gibi kabullenirsen sorun yok bnde değiştirmek istedim ilgi istedim yapmıyo adam tartışma dahada uzaklaştırıyo şimdi ben kedi gibi yanaşıyorum kucağına yatıyorum bebek gibi mecburen sarılıyo ben sormadan beni sevdiğini bellki 10 kere söylemiştir yapmıyo adam yapcak bişey yok değişmedi oluruna bıraktım daha mutluyum mutluyuz

Back
X