Evliliker hala ılk gunku gıbı mı yoksa degıstınız mı????

Öncelikle sorum size.... Evlilğinde sizin gibi mutlu olanlara da...
Hiç ailesi yüzünden tartıştınız mı ?
Veya üçüncü kişiler yüzünden?
Yoksa kendi huylarınız için mi tartıştınız ?
Sorunlarınızı konuşarak mı hallediyorsunuz ?

Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için..

Ben tartistim, kotu hep sen oluyosun onlar hep iyi canim salla bosver moral bozuntusu sadece! Hersey erkekte bitiyo bence, evlilikler iliskiler birliktelikler cunku kadinlar hep erkeklerin ruh haline istek ve arzularina gore haraket eder, erkek heyecani yitirdigi an kadin ne kadar dirensede bir sure sonra pes eder ve kabullenmeye baslar. Erkekler bizlerle iyiyse biz cok iyiyiz degilse bizde onun gibi davranip karsilik veriyoruz kandirmayalim kendimizi bize bir adim geldiklerinde bizler 10 adim gitmek icin kosariz aksini soyleyen yoktur istisnai durumlar haric.. Uzulmek bizlere mahsus onlarin umrunda cok degil

asıl merak ettiğim şu deyip soru soran sizsiniz. buna odaklanıp yorum yapmamamızı yanlış buluyorsanız o zaman tam olarak hangi konuda yorum almak istiyorsanız onu sorun.

merak ettiğiniz evlilik içi taktikler mi, değişen evlilikler mi, roller mi. konular o kadar çok ve geniş ki. siz özele indirgeyip kendi sorununuza dikkat çektiğiniz için bunun üzerine yorum yaptım bende. eğer öğrenmek istediğiniz başka bir konu ise bunu dolaylı değil açık olarak söyleyin ki yorum yapabilelim.

Istersen kendinden alintilar yapabilirsin, senin evliligin yada etrafindaki izlenimlerin,evliliklerdeki degisimler sebepler seninde bahsettigin konular vs canim, tskler

Istersen kendinden alintilar yapabilirsin, senin evliligin yada etrafindaki izlenimlerin,evliliklerdeki degisimler sebepler seninde bahsettigin konular vs canim, tskler

ben daha çok yeniyim evlilik konusunda. henüz tavsiye verecek kadar olgunlaşmadım sanırım =) yine de birkaç şey söyleyebilirim.

-öncelikle bir insanla aynı evde yaşamak çok farklı oluyormuş. bunun bilincindeydim zaten ama bu kadar zorlanacağımı hiç düşünmemiştim. evliliğin ilk ayı güzeldi. sonra bazı maddi sorunlarla eşim uğraşmak zorunda kalınca yavaş yavaş sıkıntı yaşamaya başladık. benim fevri kişiliğimle onun hassas alıngan yapısı pek çok defa uyuşamadı. bu yönden birbirimizin kişiliğine alışamadık daha. 1 senedir nişanlı olmamıza rağmen aynı evde yaşamayıncaya kadar anlaşılmıyor karşı tarafın kişiliği.

açıkçası süreç kendiliğinden değişiyor. bunun farkında oluncaya kadar bir bakıyorsunuz dengeler alt üst olmuş.ben de şu an oldukça sıkıntılı bir dönemden geçiyorum. eşimle iletişim sorunu yaşıyoruz. bazı konuları aşamıyoruz. bu konuda ne yapılabilir ben de bilmiyorum =) elimden geleni yaptıktan sonra en iyisi durumları kendi haline bırakıp sürecin nasıl işleyeceğini görmek.

dışardan evlilikleri gözlemek daha kolay. mesela sen eşinle olan durumları az çok anlatırsan ona göre rahat yorum yapıp çözüm önerebilirim. ama iş kendi ilişkine gelince aşman gereken o kadar çok şey oluyor ki, salt bilmek yetmiyor. köklü değişimleri ve buna bağlı zorlu süreçleri yaşamayı göze almak gerekiyor.

velhasıl hiçbirşey aynı kalmaz, kalamaz. ilişkiler de hep bu şekilde denge süreçlerindedir: kavga, onarım, denge... bu şekilde sürüp gidiyor başlangıçta. taa ki artık bazı şeyleri kabullenip alışana kadar.

biz anna babalarımız gibi değiliz, evlilikten daha fazla tatmin ve doyum bekliyoruz. bu yüzden yaşadığımız sıkıntı daha fazla çünkü örnek alacak çiftler de yok etrafımızda. kendi başımıza öğrenmeye çalışıyoruz işte düşe kalka...

Ben de daha 8 aylık evliyim, ama yine de ilk aylar gibi değil evliliğimiz.çok daha oturaklı,çok daha anlaşılır tarzda.
Arkadaşın da dediği gibi ilk zamanlar nişanlılıkta olduğu gibi herkesi çok önemsiyosun,her dediklerini kafaya takıyosun, bu hayat bu şekilde nasıl geçecek, bu kayınvalide hiç rahat durmayacak mı diyosun..
Ama onun da bi yere kadar lafı geçiyo, eşim ilk zamanlar onların fikirlerine az da olsa dinleyip saygı duyuyodu.
Şimdi dinleme ihtiyacı bile hissetmiyo,çünkü artık olaylara benim yanımdan bakıyo.
Önceden sürekli onlarla oturup kalktığı için onları haklı gördüğü konular olabiliyodu normal olarak,ama şimdi herşeyin farkında.
Ve ben en çok bu yönden rahatladım. Hamdolsun,Mevla sıkıntıdan sonra ferahlığa kavuşturuyo.
Doğruyu yanlışı ayırt edebilen ve merhamet sahibi adamdan zarar gelmez kolay kolay..

Sürekli sevdiğim yönlerini takdir edip dile getiriyorum bi kaç aydır, ve inanılmaz değişim farkediyorum.
Normalde haftada bir yaptığı yardımı artık her gün yapıyo mesela en basitinden.
Zamanla herşey daha da güzel olacak eminim.
Herkes mutlu olsun istiyoruumm...

herkesın bayramını kutluyorum once,
arkadaslar ısımız cok zor, ama ınsan ısteynce herseyın ustesınden gelıyo bır gercek daha var kı ınsan gercekten kaderını yasıyor, yanı sebep sonuc ılıskısını degıstıremıyoruz ama ıcındekı bır cok seyı evet degıstırebılırız. ben hala bır cok seyın mucadelesı ıcındeyım, esımde gercekten bırcok dogru olmayan davranıslarını degıstırdım kolay oldu mu? hayır tabıkıde coook zor bı surectı ayrılıklar kavgalar hersey oldu ama sonuc ben kazanmıs gorunuyorum...
beklentılerı yasamak ıstedıgınız evlılıgı tarzını seklını gercekten konusarak empoze ederek degıstırmek mumkun tabı cok ısrarcı olmadan yada olayların bıcımlenıs seklıne gore ayarlayabılırız hıcbırımızın elınde sıhırlı bır degnek yok dokundurdugumzda bırseyler olsun ama mucadele etmeden olmuyo ve de zamaan!
ben bır cok seyı kabullenmedım evı terk ettım, gerı geldım sonra tekrar ayrıldık.... ama seven ınsan ve her ıkı tara ıcınde dıyorum degerlı ısenız ve kaybeldılmek ıstemıyosanız bırseylerı degıstırebılırsınız.. bıraz da dısınızı gecırmek gerekıyo...
esımde bır arkadas cevresı vardı bır dk telı susumazdı karı kız muhabbetı hıc olmadı ama hıc ama o kadar cok erkek arkadas varı kı anlatamam:) sonra ıs hayatı tıcaretle ugrastıgı ıcın gıdıs gelıs saatı abuk sabuk ıdı.., arkadaslar ben esımı resmen terbıye ettım!!!!
sımdı hersey eskıye nazaran cook daha ıyı ve ben emınım kı daha da ıyı olacak... pes etmeyın, evlılıkler degısmıyo degısen sadece bızler olyoruz!!!!!! sıze yanlıs gelen bıseyı sırf o erkek dıye kabullenmeyın evlılık karsılıklı saygı ve sevgı, sız ne kadar verıyosanız o kadar da almasını bılın!!!!
hekese mutluu huzurlu yıllar gunler saatler dılıyorum..., allah tum aılelere afıyet huzur hayırlı gecımler nasıp etsın..
Allah cumlemınız yar ve yardımcısı olsun...

evlilik zor değilde türk erkeği zor aklı olan hemen evlenmez ve anlaşma metini hazırlar şunun gibi her hafta sonu anana gitmek zorunda değilim
misafir geldiğinde yemek yaprken sende mutfağa gelip yardım etmek zorundasın

maaş kartımı asla vermem

başka insanların yanında bana kızmamalısın küçük düşürücü hareketler yapmamalısın

ailene karşı beni ezmemelisin

hep karar verirken senin dediğin oolmamalı

daha çok var aklıma şu an gelenler bunlar ..................evlilik zor çoğu erkekte evlendikten sonra evlendiği kızın istediklerinin çoğunu yapmıyıor canı ne istiyorsa onu yapıyor ..ataerkillik devam ediyor

evlilik zor değilde türk erkeği zor aklı olan hemen evlenmez ve anlaşma metini hazırlar şunun gibi her hafta sonu anana gitmek zorunda değilim
misafir geldiğinde yemek yaprken sende mutfağa gelip yardım etmek zorundasın

maaş kartımı asla vermem

başka insanların yanında bana kızmamalısın küçük düşürücü hareketler yapmamalısın

ailene karşı beni ezmemelisin

hep karar verirken senin dediğin oolmamalı

daha çok var aklıma şu an gelenler bunlar ..................evlilik zor çoğu erkekte evlendikten sonra evlendiği kızın istediklerinin çoğunu yapmıyıor canı ne istiyorsa onu yapıyor ..ataerkillik devam ediyor

hiç bi türk erkeği böyle bi anlaşma imzalamaz, senin eşin türk mü

Flört aşamasında karakter ayarlarını değiştirip, Evlenir evlenmez fabrika ayarlarına geri dönen canlıya "Türk erkeği" denir :)))

tam anlamıyla doğru tanımlamışlarrrr

Bir gün eşimden bir şey istedim "hayır" dedi ama evlenmeden önce böyle demiyordun,tamam diyordun dedim..

Ne dese beğenirsiniz!!! "Güzelim onlar köprüyü geçene kadardııı..Sende hemen inanmışsınn yaa!!" :47: :47:
Evlenmeden önce verdiği sözler uçtuuu gittiii :ssz: :ssz:

Burda açılan konular yüzünden,evliliğin öcü gibi gösterilmesinden dolayı evlilikten soğuyorum..herkesin hayatı farklı değil mi,her karakter,her evlilik farklı değil mii,herkes diğerinin evliliğini kendisinin ki gibi olacak sanıyor...

Burda açılan konular yüzünden,evliliğin öcü gibi gösterilmesinden dolayı evlilikten soğuyorum..herkesin hayatı farklı değil mi,her karakter,her evlilik farklı değil mii,herkes diğerinin evliliğini kendisinin ki gibi olacak sanıyor....

Burda açılan konular yüzünden,evliliğin öcü gibi gösterilmesinden dolayı evlilikten soğuyorum..herkesin hayatı farklı değil mi,her karakter,her evlilik farklı değil mii,herkes diğerinin evliliğini kendisinin ki gibi olacak sanıyor...

Soğuma..Evlilik çok güzeldir :) eşinin olması,hayat arkadaşın,sırdaşın,sevgilin,aşkın her şeyi paylaşabileceğin sevdiğin insan.. Süper valla.. Arada böyle kızdırmalar,uğraşmalar oluyor..eğlenceli ve güzel yanları çook.. :16:

Mesela her koşulda yanında olacak, sonsuz güvenebileceğin sırtını huzurla dayayacağın eşinin olması da çok güzel emin ol.

Soğuma..Evlilik çok güzeldir :) eşinin olması,hayat arkadaşın,sırdaşın,sevgilin,aşkın her şeyi paylaşabileceğin sevdiğin insan.. Süper valla.. Arada böyle kızdırmalar,uğraşmalar oluyor..eğlenceli ve güzel yanları çook.. :16:

Mesela her koşulda yanında olacak, sonsuz güvenebileceğin sırtını huzurla dayayacağın eşinin olması da çok güzel emin ol.

teşekkür ederimmm,güzel yanlarından bahsettiğiniz için..

Burda açılan konular yüzünden,evliliğin öcü gibi gösterilmesinden dolayı evlilikten soğuyorum..herkesin hayatı farklı değil mi,her karakter,her evlilik farklı değil mii,herkes diğerinin evliliğini kendisinin ki gibi olacak sanıyor....

canım korkma bakma biz burda olumsuz yönlerden konuşuyoruz hep
ama çok güzel yanlarıda var aslında bayanlarda evlendikten sonra çok değişiyo
sadece erkeklere mal etmemek lazım kadınlar ve erkeklerde monotonlaşıyor evllilik,
her şartta ve koşulda yanında daima biri var ona çok kızsanda vazgecemicek kadar güzel bi bağ
kendine göre kurulmuş bi hayat,kendini yalnız hissettiğinde sıcacık bi omuz var
bizde eşimle çok zor günler geçiriyoruz ama bi gün olsun elimi bırakmadı
ha kızdığım kırıldığım günler olmadımı oldu ama onun samimiyeti güveni herşeyi siliyo
onun için sen bakma çok şikayetçi oldugumuza....

Ne zaman ki aşk böcüklüğünü üzerimden attım,
tripten tribe girmektense kızdığımda tepkimi sözlü göstermeye başladım,
nerdesin,kimleydin,saatten haberin var mı gibi sorulardan vazgeçtim,
beklentilerimi düşürdüm, gerçek huzura erdim :) şimdi o bana yalvarıyor cıkalım gezelim benimle müşterilerime oraya buraya gel...oturdu artık sanırım 7 yılda...biz ilk 1 yıl HİÇ tartışmadık ama bu mutlu olmaya yetmiyormuş onu anladım.içinize sakın birşey atmayın sadece bunun için pişmanım....

canım korkma bakma biz burda olumsuz yönlerden konuşuyoruz hep
ama çok güzel yanlarıda var aslında bayanlarda evlendikten sonra çok değişiyo
sadece erkeklere mal etmemek lazım kadınlar ve erkeklerde monotonlaşıyor evllilik,
her şartta ve koşulda yanında daima biri var ona çok kızsanda vazgecemicek kadar güzel bi bağ
kendine göre kurulmuş bi hayat,kendini yalnız hissettiğinde sıcacık bi omuz var
bizde eşimle çok zor günler geçiriyoruz ama bi gün olsun elimi bırakmadı
ha kızdığım kırıldığım günler olmadımı oldu ama onun samimiyeti güveni herşeyi siliyo
onun için sen bakma çok şikayetçi oldugumuza....

teşekkür ederim :46::46::46::46::46:

Her iki tarafda değişti tabiki ben değişmedim diyemem , karşılıklı olumlu anlamdada değişti olumsuz anlamdada değişkenlik çok oldu bir senelik evliyiz tartıstıgımız anlar coktur ama asla uzun sürmez bır ıkı dakıkalık küs kalma muhabbetıdır genelde benım huysuzluğumdur bunu biliyorum . . . Ama o da çok rahattır bu kadar rahat olduğunu tahmin edemezdim o nasıl benım bu kadar huysuz oldugumu görmedıyse bende bunu göremedim ama asla pişman değilim hayatımın en güzel anlarını eşimle geçirmekten son derece memnunum onu çok seviyorum beni sevdiğine inanıyorum aşkımızn sevgimizin bir ömür boyu kalmasını istiyorum ve tabiki meyvemizin aramıza katılmasınıda ben eşimi evlendikten sonra daha çok sahiplendim kıskanmalarım huysuzluklarım hepsini bilerek yaptığımın farkındayım şımarığım biraz da tabi belki bundan bir sene de bıkmıştır çok seviyorum onu o yüzden şımarıyorum sevgimiz hiç bir zaman bitmesin inşallah (AMİN)

düşünün sadece eşiniz ve size ait bir yaşam sizin yönlendirdiğiniz istediğinizde öpüp kokladığınız derdinizi paylaştığınız ağlayıp güldüğünüz bir hayatt..kimse dört dörtlük değil ama önemli olan kimseyi değiştirmede olduğu gibi kabul etmek ve net olmak

kısacası evlilik harika.....

Son düzenleme:
bence evliliklerin ilk 1 yılı hem çok ballıdır hem de çok tehlikelidir.ballıdır çünkü sevdiğinize kavuşmussunuzdur,yeni bir hayatın heyecanı vardır.cok tehlikelidir çünkü herşeye ve yeni insanlara alışma sürecidir. bizim ilk yılımız hem çok güzel hem de kavgalı geçmişti.boşanmayı bile düşünmüştük. ama yıllar geçtikce evlili oturuyor rayına.sonraki seneler kavgalarımızın sıklığı azaldı.birbirimizi daha iyi tanıdık.çocuklarımız olduktan sonrada daha iyi oldu diyebilirim. tabiki arada erkek bencilliği yapıyor o zaman da hırlıyorum geçiyor:52::52::52:.bazende görmezlikten geliyorum kendini öne geçtim sanıyor:47::47:bizim evliliğimizin püf noktası asla baskı yok.ben onu sıkmam o bana karışmaz.kavgalarımız da cocuk bakımıyla ilgili olur çoğu zaman

Back
X