• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikler neden biter ? Siz neden bitirdiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O kadar guzel seyler dogru seyler yazilmiski.. bu dunyaya bi kez geliyoruz aslinda.. kimsenin kahrini cekmeye degil mutlu olsak ne guzel ama...sevgi saygi iyide bi yerden sonra o da bitiyor be gulum.. onceleri sevgin icin katlandin sonra cocuklarin oluyor ve sevgi saygi biten adama cocuklarin icin dayanir olmussun.. guven cok onemli..bi kez gittimi bi daha gelmiyor.. isin kotusu tekrar guvenmeye calissanda karsidaki ayni haltlari yemeye devam ediyor.. ailesi zaten herseyin sebebi onlar degil mi? Sinsiler.. alttan alttan dinamit yerlestiriyolar bazen.. ama kizmamiz gereken onlar degil asla, eslerimiz.. biz esimizle soz verdik evlenirken ailesiyke degil.. afam olmaz bu herifler..
Dun bir hocam aynı şeyleri söyledi. Sen kimsenin kızı değilsin ailen dışında sen sadece eşsin. Ah vicdan işte. Ama eşler de olay haklısın . Her gün laf yemekten bıktım ama eşi,e göre ben takıyorum, her şeyi, anlamıyor beni bir türlü . Çocuk yokken ayrılalım dedim kaç kez hem de bizim bir kavgamı yok ki dedi. Neler denedik konuştuk ben destek aldım sorun aynı sorun bıktım.

peki sizce bi evlilik çocuk yüzünden biter mi çocuk olmuyor diye yada bi tarafın istememesi çevrenizde böyle örnekler var mı? bi evlilik için çocuk nekadar önemli
çünkü bi tanıdık var kadın 41 yaşında adam 33 şuan 1,5 senelik evliler kadının bu 2. evliligi önceki 6-7 sene sürmüş o zamanda çocuk olmadı mı tam olarak bilmiyorum ama 1-2 kez tüp bebek yaptırdıgını tutmadıgını söylemişlerdi belkide sağlık prob var ama şuan çokta mutlu görünüyorlar ama ya adam çocuk istemiyor duydugum yada olmuyor kadının yaşıda malum ama kadının çok istedigini biliyorum adamın ailesi evliligi baştan beri istemedi hatta annesi kızkardeşleri felan gelinle görüşmüyor mesafesi var adamda bu yüzden annesini neredeyse sildi gibi benim anlamadıgım şey eşinin yaşını bildigi halde bi insan çocuk neden istemez dışardan da mutlu görünüyorlar hiç sorun yokmuş gibi gelecek mi görmüyor acaba sizce bu evliligin sonu ne olur helede çocuk olmazsa sonuçta kadınlar erkekler gibi degil belki menapoza girebilir yada 2-3 sene sonra bu arada adam çocuklara bayılıyor birsürüde yegeni var 2-3 tane çocugu olmasını istedigini hepsöylerdi diyecem ki biraz evlilik otursun öyle yapalım diye mi düşünüyor ama zaten evlilik 2 seneye gidiyor öncesinde 2,5 seen flört dönemi var birlikte yaşıyorlardı kadının yaşıda ortada şunuda ekleyeyim bu adam aslında annesine ailesine çok düşkün biriydi sizce bu sorunlar evliligi etkiler mi
düşüncelerinizi merak ediyorum

Son düzenleme:
peki sizce bi evlilik çocuk yüzünden biter mi çocuk olmuyor diye yada bi tarafın istememesi çevrenizde böyle örnekler var mı? bi evlilik için çocuk nekadar önemli
çünkü bi tanıdık var kadın 41 yaşında adam 33 şuan 1,5 senelik evliler kadının bu 2. evliligi önceki 6-7 sene sürmüş o zamanda çocuk olmadı mı tam olarak bilmiyorum ama 1-2 kez tüp bebek yaptırdıgını tutmadıgını söylemişlerdi belkide sağlık prob var ama şuan çokta mutlu görünüyorlar ama ya adam çocuk istemiyor duydugum yada olmuyor kadının yaşıda malum ama kadının çok istedigini biliyorum adamın ailesi evliligi baştan beri istemedi hatta annesi kızkardeşleri felan gelinle görüşmüyor mesafesi var adamda bu yüzden annesini neredeyse sildi gibi benim anlamadıgım şey eşinin yaşını bildigi halde bi insan çocuk neden istemez dışardan da mutlu görünüyorlar hiç sorun yokmuş gibi gelecek mi görmüyor acaba sizce bu evliligin sonu ne olur helede çocuk olmazsa sonuçta kadınlar erkekler gibi degil belki menapoza girebilir yada 2-3 sene sonra bu arada adam çocuklara bayılıyor birsürüde yegeni var 2-3 tane çocugu olmasını istedigini hepsöylerdi diyecem ki biraz evlilik otursun öyle yapalım diye mi düşünüyor ama zaten evlilik 2 seneye gidiyor öncesinde 2,5 seen flört dönemi var birlikte yaşıyorlardı kadının yaşıda ortada şunuda ekleyeyim bu adam aslında annesine ailesine çok düşkün biriydi sizce bu sorunlar evliligi etkiler mi
düşüncelerinizi merak ediyorum
Çocuğun olmamasını herkes "sorun" olarak görmüyor, çocuk istemek gibi istememek da gayet normal.

Çocuğun olmamasını herkes "sorun" olarak görmüyor, çocuk istemek gibi istememek da gayet normal.

aslında adam çocukları çok seviyor ve bayılıyor hep istedigini söylüyordu acaba evlendigi kişiden mi çocuk sahibi olmak istemiyor ne bileyim aile sorunlarından yada gelecek görmedigi için
tabiki herkes çocuk isteyecek diye bir şey yok bu gayet normal ama isteyipte eger çocuk olmazsa bu evlilikte sorun yaratır mı?

Biz bir kavga ettik. İnatlaştık. Halbuki öncesinde çok iyiydik. Ama ben öyle sanmışım. Sevmiyormuş, sevgisi bitmiş, seviyor gibi numara yapmış, çocuk için devam ettirmiş. İyi dedim ben de. Boşandık gitti.

Çok seviyor ve seviliyorsunuz. Ama ailesi ve yaptıkları hiç bitmiyor. Biktiniz. Eşiniz uğruna neler çektiniz hiç bir hayaliniz gerçek olmadı ama önemsemediniz sırf onu sevdiğiniz için kalır misiniz ? Hep onun hayatını yaşar misinir?
aynen boyle yaşadım , onun hayatini yaşadım , kendim olmaktan çıktım yeter ki bizi kurtarayım diye , çok güçlüydüm ama pes eden eşim oldu , şuan boşanma asamasindayim

Çok seviyorum eşimi tırnagina Kıyamam gözüm gibi bakarım o da beni çok sever ama ailesine karşı beni savunmaz ailesinden de bıktım bıktım bebeğim de olmuyor bilmiyorum ne yapmalıyım
sanki benim hayatım ya , kiyamadım tek bir tırnağına beni sevmesine rağmen zamanla bir canavara dönüştü çünkü ailesi içten içe onu işledi , çocuk da olmuyordu yaptığım 7 tüp denemesine mi yanayım , böyle kolay pes etmesine mi bilemiyorum .

Arkadaşım bence burada önemli olan sınıra dayanmak. Senin sınırın nedir, nelere kızarsın, nelere tahammül edemezsin? Eğer anlattıkların seni sürekli mutsuz ediyorsa, olanlar ve olacakların korkusuyla yaşıyorsan kendini de yıpratıp durmanın alemi yok. İnsan dünyaya sadece bir kez geliyor.

Kızlar Merhaba evlilik üzerine konuşmak kolay ama ah evlilik öncesi ve sonrası gerçekten zor ve hemen hemen her çift sorun yaşıyor ne yazık ki.
Ben de zamanında yaşadım ve hala kısmen yaşıyorum . Ve şunu fark ettim "sorunları yastık altı yaptık " ben konuştum konuşmasına ama eşim istediği kadarını duydu. Ve bugün bir baktım birbirimize sevgimiz aşkımız çok fazla ama inancım kalmamış sorun ailesi , maddi sıkıntı , Bebeğimizin olmaması .
Aslında elle tutulur bir tartisma kavga yok sanırım evlilik sorunları daha soyut. Bu yüzden soruyorum siz neden bitirdiniz? ( lütfen yanlış anlamayın niye böyle bir konu demeyin kendime sürekli bir konu bulur , üzerine kitap okur ve düşünürum. )

Evlilikler neden biter? Birbirine sabrı ve tahammülü kalmayan insanların çözemediği sorunlar yüzünden biter.

Kendimden örnek verecek olursam bizimki memleket sevdasına bitecek sanırım. Ailelerle bir sıkıntımız yok maddi sıkıntı yok çocuğumuz var gayet mutluyuz her konuda iyi anlaşırız birbirimizi sever saygı gösteririz fakat eşimin cücük kadar memleketinde yaşamak istemesi yüzünden ayriliriz ayrılırsak eğer tek sebebimiz bu olur. Evlendiğimiz ilk günden bu yana cozemedigimiz tek sorun üstünü örtüyoruz sürekli ama bir gün patlak verecek biliyorum.

Herşeye rağmen senin arkanda durmadığı için biter...Hep senden beklediği için biter seni duyguları Okan bir insan değildi bi robot olarak gördüğü için biter..Hep verici sen olduğun için biter.Sen onun için herşeye katlsnırsında o senin için kolunu kıpırdatmazsada biter...Herşeyini senden gizleyincede biter.Sen için için ağladığında bile umursamadığında biter.Kini nefreti sevgisinin önüne geçincede biter...Ve son olarak senin için çabajamadığında bitmesi gerekir.Ben bu yüzden bitirdim...Umarım canın okadar yanarkiii beni mumla ararsın bidaha bulamayacağını bilerek.Allahıma havale ettim.

Evlilikler neden biter? Birbirine sabrı ve tahammülü kalmayan insanların çözemediği sorunlar yüzünden biter.

Kendimden örnek verecek olursam bizimki memleket sevdasına bitecek sanırım. Ailelerle bir sıkıntımız yok maddi sıkıntı yok çocuğumuz var gayet mutluyuz her konuda iyi anlaşırız birbirimizi sever saygı gösteririz fakat eşimin cücük kadar memleketinde yaşamak istemesi yüzünden ayriliriz ayrılırsak eğer tek sebebimiz bu olur. Evlendiğimiz ilk günden bu yana cozemedigimiz tek sorun üstünü örtüyoruz sürekli ama bir gün patlak verecek biliyorum.
Himm aslında birçoğumuz için hayalimizdeki evlilik şöyle ki aileler sorun değil maddi sıkıntı yok ve bebeğiniz var . Benimki tüm bu sorunlara rağmen ayakta . Eşimin küçük memleketine de geldim yaşıyorum . Aslında sorun olmasına sebep ailesi de burda .
Tabi ki size de saygı duyarım çocuğunuzun geleceği kariyeri eğitimi önemli tabi. Ama eşinize de bu konuda çok kızmayın hele boşanma ne bileyim . Yazlık ev yaptırabilirsiniz o yeterli olmaz mı eşinize .

Herşeye rağmen senin arkanda durmadığı için biter...Hep senden beklediği için biter seni duyguları Okan bir insan değildi bi robot olarak gördüğü için biter..Hep verici sen olduğun için biter.Sen onun için herşeye katlsnırsında o senin için kolunu kıpırdatmazsada biter...Herşeyini senden gizleyincede biter.Sen için için ağladığında bile umursamadığında biter.Kini nefreti sevgisinin önüne geçincede biter...Ve son olarak senin için çabajamadığında bitmesi gerekir.Ben bu yüzden bitirdim...Umarım canın okadar yanarkiii beni mumla ararsın bidaha bulamayacağını bilerek.Allahıma havale ettim.
Çok geçmiş olsun canım. Okurken ben çok üzüldüm bor kadın bunlara maruz kalmamalı ama hep boz kadınlara olan oluyor yine de Allah a şükür güçlü kadınsiniz dimdik ayaktasıniz.
Sizin durumunuz da boşanmak en doğrusu zira bitmiş sevgi kalmamış sevgi olmayınca tahammül de olmuyor

Arkadaşım bence burada önemli olan sınıra dayanmak. Senin sınırın nedir, nelere kızarsın, nelere tahammül edemezsin? Eğer anlattıkların seni sürekli mutsuz ediyorsa, olanlar ve olacakların korkusuyla yaşıyorsan kendini de yıpratıp durmanın alemi yok. İnsan dünyaya sadece bir kez geliyor.
Bitmeyen bir bunalım var üzerimde . Hayata dair umudum yok. Tek bağlılığın eşime çok seviyorum işte bu yüzden çok canım yanıyor. Neyi istediğimi bi bilsem .

aynen boyle yaşadım , onun hayatini yaşadım , kendim olmaktan çıktım yeter ki bizi kurtarayım diye , çok güçlüydüm ama pes eden eşim oldu , şuan boşanma asamasindayim
İnanın etrafımda da görüyorum çoğu kadın daha da güçlü. Oluyor ayrılınca. Keşke yabancılar gibi olsak..ayrılınca kendilerini buluyorlar ve onlar için bu bir ölüm değil biz de toplum ne der düşüncesi en en tehlikeli düşünce . Dilerim her şey gönlünce olur üzülme ama . Binlerce mutsuz kadının yapamadığını yapıp ayrıldın bu demek ki güçlüsün

Çok geçmiş olsun canım. Okurken ben çok üzüldüm bor kadın bunlara maruz kalmamalı ama hep boz kadınlara olan oluyor yine de Allah a şükür güçlü kadınsiniz dimdik ayaktasıniz.
Sizin durumunuz da boşanmak en doğrusu zira bitmiş sevgi kalmamış sevgi olmayınca tahammül de olmuyor
Ve inanın bu olaylar sadece 4 aylık bi sürede yaşandı,bitti.21 yaşındayım gelecekten çok korkuyorum.Yeni bi yuva kuramamaktan,hep yalnız kalmaktan.Rabbim bana Ve isteyen herkese hayırlı yuvalar nasip etsin..

aslında adam çocukları çok seviyor ve bayılıyor hep istedigini söylüyordu acaba evlendigi kişiden mi çocuk sahibi olmak istemiyor ne bileyim aile sorunlarından yada gelecek görmedigi için
tabiki herkes çocuk isteyecek diye bir şey yok bu gayet normal ama isteyipte eger çocuk olmazsa bu evlilikte sorun yaratır mı?
Sorun yaratacağını sanmam.Aksine çocuk olmadığı halde evli kalan insanların birbirine ne kadar bağlı oldugunu hissederim.Çocuk olsa da olmasa da seninle bu yolda varım demekten başka birşey degildir bu..Erkeklerin evlilikteki düşüncesi belli.Büyük ihtimal olmuyordur o dediğiniz kişilerin.Çünkü erkekler aile olmak için evlenir bir süre sonra.

Bazen sorun yaratıyor şahit olduğum kadarıyla biliyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X