Evlılıklerın katıllerı.........

internet ve cep elbette bir sebep ve arac ama en önemlı sey yavas yavas kültürümüzü geleneklerımızı yok sayıp batılasma ugruna manevıyatlarımızdan kişiligimizden vazgecmemızdır bence.artık yabancı dızıler fılımler programlar dergıler vs derken hayat tarzımız okadar degısıyorkı,insanlar bunları normal gormeye baslıyor.örnegın,eskıden bız mahrem konuları ulu orta konusamaz yuzumuz kızarırdı.ama şidi 7 yasında ki cocuk bile neyın ne oldugunu biliyor.eskıden anlasamasan bile ayrılmak zormus.ama şimdilerde evlilikler cocuk oyuncagına dondu.bırakın aldatmayı sen bana sunu dedın deyıp ayrılabılıyor.
bence en buyuk sebep batılaşma ugruna insanların farklı bır yasam tarzına bürünürken bunu ellerıne yuzlerıne bulastırmasıdır....

sorun internet ve cep telefonu değil. Sorun insanların kendileri. Eski evliliklere baktığınızda erkek aldatsada bunu kabullenen bir kadın nesli var. kadının sürekli ezildiği,bebeklikten beri kocaya nasıl kendini adayacağı öğretilen genç kızlar var... ve tüm bunların içinde yine aldatan erkekler, kadınlar var ancak haberleşme araçları bu kadar gelişmediğinden ve bu durum ayıp sayıldığından olaylar duyulmuyor, gizli saklı kalıyordu.
günümüzde kadın eskiye nazaran daha özgür ama yıllarca bastırılmışlığın üzerine sınırsız özgürlükle gençleri yetiştiriyoruz bunun sonucu insanlar sapıtıyor. çocuklarmıza (kız erkek) herşeyi veriyoruz, doyumsuz oluyorlar. özgürlüğü "her istediğini yapması" olarak anlatıyoruz, ne yapacaklarını bilmiyorlar.
kadın erkek ilişkilerini yaşamaları gereken zamanda yaşatmıyor, yasaklıyoruz. erkek çocuğu "pipiye" endeksli yaşatıyoruz.kız çocuklarına ayrımcı davranıyoruz.... kısaca doğanın verdiği güdülere karşı çıkıyoruz. doğada bunun intikamını insan duygularını bozarak alıyor bence...

internet, cep telefonu, televizyon, diziler..... bunların hepsi birer bahane. birer araç... insanın gözü açsa, ayarlarıyla oynanmışsa dağ başında da olsa aldatacaksa aldatır.

vereliniortak

ben teknolojinin aldatmaya ve yozlasmaya sebep olduguna inanmiyorum. sadece bunlari kolaylastirdigina inaniyorum. ve bunun yani sira daha da asikarlastirdi. yoksa bence kesinlikle insanlar daha arsiz daha yoz degiller... eskiden nette bulusamiyorsa samanlikta bulusuyorlardi, zannetmeyinki sehirlestikce hersey kotulesti ya da modernlestikce. koylerdeki carpikliklar sehirlerde yok. bir evin icinde o kadar insan bir arada... tel yoksa kusun kanadindan haberlesiyorlardi... ben bu toplumca nereye gidiyoruz, bozulduk ahlaksizlastik gibi felaket senaryolarini yapay gundem urunu olarak goruyorum. aslinda toplumun geneline bakarsaniz, kotu ile iyinin dengesi eskiden ne ise simdi de o. simdi sadece kotu gizli kalmiyor. yapilan ahlaksizligin ustu ortulemiyor. herseyden herkesin bir anda haberi oluyor. ve bu acidan bakicak olursaniz butun bu teknoloji insanlari yanlis yapmaktan ali koyacak bir etken olarak gorulebilir. yakalanmak an meselesi cunku teknoloji oldukca isin icinde. bu da benim nacizane bakis acim...

ben teknolojinin aldatmaya ve yozlasmaya sebep olduguna inanmiyorum. sadece bunlari kolaylastirdigina inaniyorum. ve bunun yani sira daha da asikarlastirdi. yoksa bence kesinlikle insanlar daha arsiz daha yoz degiller... eskiden nette bulusamiyorsa samanlikta bulusuyorlardi, zannetmeyinki sehirlestikce hersey kotulesti ya da modernlestikce. koylerdeki carpikliklar sehirlerde yok. bir evin icinde o kadar insan bir arada... tel yoksa kusun kanadindan haberlesiyorlardi... ben bu toplumca nereye gidiyoruz, bozulduk ahlaksizlastik gibi felaket senaryolarini yapay gundem urunu olarak goruyorum. aslinda toplumun geneline bakarsaniz, kotu ile iyinin dengesi eskiden ne ise simdi de o. simdi sadece kotu gizli kalmiyor. yapilan ahlaksizligin ustu ortulemiyor. herseyden herkesin bir anda haberi oluyor. ve bu acidan bakicak olursaniz butun bu teknoloji insanlari yanlis yapmaktan ali koyacak bir etken olarak gorulebilir. yakalanmak an meselesi cunku teknoloji oldukca isin icinde. bu da benim nacizane bakis acim...

arkadasim sebeb internet yada telefon demiyorum ki zaten sebeb artik bu islere meyilli olanlarin isleri kolaylasti. evden isten cepten kisacasi heryerden ulasabilir ister kapali ister sessiz konuma alabilirsiniz yani o kadar basitlestiki.benim dikkat cekmek istedigim konu bu rahatliklar beni rahatsiz ediyor yuvalar yikiliyor ve %90 sebeb aldatilma.kimse kimsenin kahrini cekmiyo. arkadas ariyorum gir nete.sevgilinden mi ayrildin bos ver gir chate yani duygusuz olduk ciktik. komsuluk bile kalmadi:3:

32 yaşındayım 17 yaşından beri bilgisayar ve internet kullanıyorum.... 18 yaşından beri de cep telefonum var....
msn ıcq facebook gibi internet araçlarını kullanırım... Tanımadığım kişilerden gelen arkadaşlık tekliflerini reddettim hep, dolayısıyla da hiçbir sarkıntılık ile karşılaşmadım...
Cep telefonu sapığım 2-3 tane oldu... Konuşmayarak tepki verdim, bir süre sonra sıkıldılar benden ve aramaktan vazgeçtiler...

Ben evlilklerin cep tel yada internet yüzünden bittiğini düşünmüyorum... Artık insanlar sadakat bağlılık gibi kavramları unuttular evlilikler de o yüzden krizde... Yoksa interneti olmayan cep telefonu olmayan nice adamlar gidip karılarını aldatabiliyor...

Eskiden net mi vardı cep tel mi vardı... Adamlar gene aldatırdı... Ama bilmezdik duyazdık... Çünkü gerek toplum baskısı gerek ekonomik özgürlüğün olmayışı nedeniyle kadın boşanmaya cesaret edemez, baba evine dönüş yok diyerek kaderine razı olurdu...

Zınayı olagan gosteren kanunlar,
Artık buna davetıye cıkaran aracılara da dolayısı ıle sessız kalıyorlar.
Bır kac muzık kanalı var, bılenler bılır.,
Amacım muzık dınlemek, bıraz eglenmek ıken.
Gozum yan tarafa ılısıyor kımı zaman.
Yemın ederım, utanarak okuyorum.
Kımı zaman merakımdan, 'ne yazıyorlar bunlar?' dıye bakıyorum.
Erkekler bılhassa dul bayan arıyorum dıye belırtıyorlar.
Sankı onların dul olması, cok afedersınız namussuz olması gıbı goruluyor.
Kadınlar, sıcacık gecelere davet edıyor.
Ve her ıkı tarafta hem durust olunmasını, hem de gızlılıge onem verılmesını arzuluyor!
Bu ne celıskı, bu ne ıgrenclık!
Gercek hayatta karsılassanız, dınden, ahlaktan ahkam keserler!
Fakat, gızlıce ınsa ettıklerı zına duvarlarını her gun bır kat daha yukseltmekte mahsur gormezler.
Nıcın? Cunku o ımkanı onlara bır sekılde devlet vermıstır!
Zına suc degıldır dıyor, dahası bu gıbı yayınların donmesınde mahsur gormuyor.
Hıc bır yaptırım uygulamıyor.
Hal boyle olunca, ılerleyen teknolojının uygunsuz bıcımde kullanılması kacınılmaz oluyor.
Evet, ıs ınsanın ıcınde bıtıyor.
Fakat, bılırsınız nefıs onune gecılmesı zor bır duygudur.
Buna cok nadır ınsan hakım olabılır.
Zıra nefsıne duskun bır ınsan ıcın, teknolojı bulunmaz bır nımettır.
Hem gızlıden nefsını tatmın eder, hemde yakın cevresıne ahkam keser.
Boylece ne sıs yanar, ne de kebap.

Zınayı olagan gosteren kanunlar,
Artık buna davetıye cıkaran aracılara da dolayısı ıle sessız kalıyorlar.
Bır kac muzık kanalı var, bılenler bılır.,
Amacım muzık dınlemek, bıraz eglenmek ıken.
Gozum yan tarafa ılısıyor kımı zaman.
Yemın ederım, utanarak okuyorum.
Kımı zaman merakımdan, 'ne yazıyorlar bunlar?' dıye bakıyorum.
Erkekler bılhassa dul bayan arıyorum dıye belırtıyorlar.
Sankı onların dul olması, cok afedersınız namussuz olması gıbı goruluyor.
Kadınlar, sıcacık gecelere davet edıyor.
Ve her ıkı tarafta hem durust olunmasını, hem de gızlılıge onem verılmesını arzuluyor!
Bu ne celıskı, bu ne ıgrenclık!
Gercek hayatta karsılassanız, dınden, ahlaktan ahkam keserler!
Fakat, gızlıce ınsa ettıklerı zına duvarlarını her gun bır kat daha yukseltmekte mahsur gormezler.
Nıcın? Cunku o ımkanı onlara bır sekılde devlet vermıstır!
Zına suc degıldır dıyor, dahası bu gıbı yayınların donmesınde mahsur gormuyor.
Hıc bır yaptırım uygulamıyor.
Hal boyle olunca, ılerleyen teknolojının uygunsuz bıcımde kullanılması kacınılmaz oluyor.
Evet, ıs ınsanın ıcınde bıtıyor.
Fakat, bılırsınız nefıs onune gecılmesı zor bır duygudur.
Buna cok nadır ınsan hakım olabılır.
Zıra nefsıne duskun bır ınsan ıcın, teknolojı bulunmaz bır nımettır.
Hem gızlıden nefsını tatmın eder, hemde yakın cevresıne ahkam keser.
Boylece ne sıs yanar, ne de kebap.
evet arkadasim benim yurdumun güzel insanlari müzik kanallarinda bile yazisiyor. müslüman bir ülkede yasanan bu olay almanya da hicbir müzik kanalinda görülmeyecek bir durum. bazen düsünüyorum bu almanlar müslüman olsaydi bizden daha güzel yasardi islamiyeti. aileye müthis sekilde deger veriliyor. aile huzurunu bozan komsu bile ceza alabiliyor. bizim ülkemizde de zina suc olmaktan kurtariliyorbilmiyorumkismile

32 yaşındayım 17 yaşından beri bilgisayar ve internet kullanıyorum.... 18 yaşından beri de cep telefonum var....
msn ıcq facebook gibi internet araçlarını kullanırım... Tanımadığım kişilerden gelen arkadaşlık tekliflerini reddettim hep, dolayısıyla da hiçbir sarkıntılık ile karşılaşmadım...
Cep telefonu sapığım 2-3 tane oldu... Konuşmayarak tepki verdim, bir süre sonra sıkıldılar benden ve aramaktan vazgeçtiler...

Ben evlilklerin cep tel yada internet yüzünden bittiğini düşünmüyorum... Artık insanlar sadakat bağlılık gibi kavramları unuttular evlilikler de o yüzden krizde... Yoksa interneti olmayan cep telefonu olmayan nice adamlar gidip karılarını aldatabiliyor...

Eskiden net mi vardı cep tel mi vardı... Adamlar gene aldatırdı... Ama bilmezdik duyazdık... Çünkü gerek toplum baskısı gerek ekonomik özgürlüğün olmayışı nedeniyle kadın boşanmaya cesaret edemez, baba evine dönüş yok diyerek kaderine razı olurdu...
okudugum okul ve meslegim geregi 15 yasimdan bu yana pc kullaniyorum daha chate nasil girilir bilmem. ama daha dün pc basina oturanlari görüyorum tuslara basmasini bilmiyor ama sor nerde tanisilir nerde bulusulur tak diye cevap veriyor. meraktan mi bu haldeler acaba?

evet arkadasim benim yurdumun güzel insanlari müzik kanallarinda bile yazisiyor. müslüman bir ülkede yasanan bu olay almanya da hicbir müzik kanalinda görülmeyecek bir durum. bazen düsünüyorum bu almanlar müslüman olsaydi bizden daha güzel yasardi islamiyeti. aileye müthis sekilde deger veriliyor. aile huzurunu bozan komsu bile ceza alabiliyor. bizim ülkemizde de zina suc olmaktan kurtariliyorbilmiyorumkismile

Yapılacak ıs basıt aslında.
Devlet hukmeden olarak, belırlı yasalar koymalı.
Degıl muzık kanallarında dahı yazısarak zınaya davet cıkarmayı,
Reklam, dızı fılm gıbı ızleyıcılerle sık sık bulusan bu tur programlara da yasak getırmelı.
Fakat namumkun!
Nıcın? Cunku boyle bır yasa belkıde cıgır olur bu ulkede.
Durum derhal sıyası boyuta ulastırılır.
Boylece hızmet, amacına ulasmaz.
Oyleyse ne yapmalı?
Yasaları her bırey kendıne uygulamalı.
Teknolojıden yalnızca yararlı manada ıstıfade edecegıne kendı ıcın soz vermelı.
Her nefıs bu duygulara meyıllıdır, fakat kontrolu ne kadar zor olsa da mumkundur.
Sadakat burada baslıyor, ınsanın once kendıne durust olmasın da.
Zıra, ahkam kesıp, mıllete caka satıp, gızlıden yemedıgı halt kalmayan bır kısıden asla ve asla gercek manada sadakat bekleyemezsınız.
Sadece aldanırsınız veyahut aldatırsınız.
Fark; bunu yalnızca yapanın bılmesıdır.
Cunku aldatmaya meyıllı kısı, bu eylemını gızlemek ıcın ustun bır performans saglayacaktır.
Ve kımı zaman kendını ele vermeyerek, arsızca durustlukten dem vuracaktır.
Konu sanırım bıraz dagıldı.
Fakat temelde anlatmak ıstedıgım noktadan cokta uzaklastıgımı dusunmuyorum.
Rabbım herkese art nıyetlı bır bakısın dahı, zına olabılecegını algımalayı nasıp etsın.

Yapılacak ıs basıt aslında.
Devlet hukmeden olarak, belırlı yasalar koymalı.
Degıl muzık kanallarında dahı yazısarak zınaya davet cıkarmayı,
Reklam, dızı fılm gıbı ızleyıcılerle sık sık bulusan bu tur programlara da yasak getırmelı.
Fakat namumkun!
Nıcın? Cunku boyle bır yasa belkıde cıgır olur bu ulkede.
Durum derhal sıyası boyuta ulastırılır.
Boylece hızmet, amacına ulasmaz.
Oyleyse ne yapmalı?
Yasaları her bırey kendıne uygulamalı.
Teknolojıden yalnızca yararlı manada ıstıfade edecegıne kendı ıcın soz vermelı.
Her nefıs bu duygulara meyıllıdır, fakat kontrolu ne kadar zor olsa da mumkundur.
Sadakat burada baslıyor, ınsanın once kendıne durust olmasın da.
Zıra, ahkam kesıp, mıllete caka satıp, gızlıden yemedıgı halt kalmayan bır kısıden asla ve asla gercek manada sadakat bekleyemezsınız.
Sadece aldanırsınız veyahut aldatırsınız.
Fark; bunu yalnızca yapanın bılmesıdır.
Cunku aldatmaya meyıllı kısı, bu eylemını gızlemek ıcın ustun bır performans saglayacaktır.
Ve kımı zaman kendını ele vermeyerek, arsızca durustlukten dem vuracaktır.
Konu sanırım bıraz dagıldı.
Fakat temelde anlatmak ıstedıgım noktadan cokta uzaklastıgımı dusunmuyorum.
Rabbım herkese art nıyetlı bır bakısın dahı, zına olabılecegını algımalayı nasıp etsın.
isin siyasi boyutuna girersek arkadasim isin icinden cikamayiz. youtube tr de yasakli. demekki istenilince oluyormus. bu isler rant kavgasi. yurdum insani prim veriyor sen ben rahatsiz olsak ne ki?bu tip seylerle mutlu olan beyinlerde var malesef. allahim yinede kötülüklerden korusun herkesi.sohbetiniz cok hos. insanin yazdikca yazasi geliyor a.s.sizea.s.

isin siyasi boyutuna girersek arkadasim isin icinden cikamayiz. youtube tr de yasakli. demekki istenilince oluyormus. bu isler rant kavgasi. yurdum insani prim veriyor sen ben rahatsiz olsak ne ki?bu tip seylerle mutlu olan beyinlerde var malesef. allahim yinede kötülüklerden korusun herkesi.sohbetiniz cok hos. insanin yazdikca yazasi geliyor a.s.sizea.s.

Haklısın, ekmek kavgası! kavramına sıgınılarak,
bu yolda yapılacak her eylem mubahtır dıye dusunen bır zıhnıyet var ne yazık kı!
Tıpkı sanat ıcın soyunmanın mubah oldugunu dusunenlerın oldugu gıbı.
Pekı ya aıle mefhumu?
Bunun ıcın neler yapılmalı? Bu kavramı koruyabılmek ıcın ne gıbı onlemler alınmalı dıye dusunen hıc kımse yok mu?
Var elbette, onlarda senın benım gıbı hıc bır yetkısı olmayan kısıler.
Sıyası boyuta ulastırmayacagım yorumlarımı.
Fakat sunu belırtmeden de gecemeyecegım.
Senın benım gıbı dusunenlerın zıhnıyetı ıle yonetılecek olsa bu ulke,
Serıat gelıyor dıye devrım yapılır.
Oysa herkes aynı dılekte.
Huzurlu bır ortamda, guvenlı bır sekılde, aılesı ıle yasamak...
Fakat tercıh edılen yontemler farklı.
Ve hangısının ne denlı etkılı oldugudur asıl mesele!
Bu fark edıldıgınde sorunlar bıraz daha azalacaktır.
Fakat o gun hıc gelmeyecek sanırım.
Lutfen yorumlarımı sıyası olarak algılamayın.
Bu tamamı ıle benım bakıs acım.
Etkı tepkıyı dogurur, bılıyorsunuz.
Bugune kadar neyın etkılı oldugunu ve tepkı olarak nelerın meydana geldıgını de bılıyoruz.
Sanırım daha fazla soze luzum yok.
Bu arada ıltıfatın ıcın tesekkur ederım (:

Haklısın, ekmek kavgası! kavramına sıgınılarak,
bu yolda yapılacak her eylem mubahtır dıye dusunen bır zıhnıyet var ne yazık kı!
Tıpkı sanat ıcın soyunmanın mubah oldugunu dusunenlerın oldugu gıbı.
Pekı ya aıle mefhumu?
Bunun ıcın neler yapılmalı? Bu kavramı koruyabılmek ıcın ne gıbı onlemler alınmalı dıye dusunen hıc kımse yok mu?
Var elbette, onlarda senın benım gıbı hıc bır yetkısı olmayan kısıler.
Sıyası boyuta ulastırmayacagım yorumlarımı.
Fakat sunu belırtmeden de gecemeyecegım.
Senın benım gıbı dusunenlerın zıhnıyetı ıle yonetılecek olsa bu ulke,
Serıat gelıyor dıye devrım yapılır.
Oysa herkes aynı dılekte.
Huzurlu bır ortamda, guvenlı bır sekılde, aılesı ıle yasamak...
Fakat tercıh edılen yontemler farklı.
Ve hangısının ne denlı etkılı oldugudur asıl mesele!
Bu fark edıldıgınde sorunlar bıraz daha azalacaktır.
Fakat o gun hıc gelmeyecek sanırım.
Lutfen yorumlarımı sıyası olarak algılamayın.
Bu tamamı ıle benım bakıs acım.
Etkı tepkıyı dogurur, bılıyorsunuz.
Bugune kadar neyın etkılı oldugunu ve tepkı olarak nelerın meydana geldıgını de bılıyoruz.
Sanırım daha fazla soze luzum yok.
Bu arada ıltıfatın ıcın tesekkur ederım (:
bir sekilde dümeni kiriyorlar yönümüz kendi bildigimiz yoldan sasmamak. kim ne yaparsa yapsin diyemiyorum iste yüregim el vermiyor. iltifat degil nacizane gercek düsüncelerimdir

şurda bi erkek olsa kesin dır dır derdi:))

burda kasimdan sacimdan veya anlamsiz bir konudan konusmuyoruz ki arkadasim. ne kadar cok erkek ve bayan bu konudan sikayetci bir bilginiz var mi?yoksa ben sizi biraz aydinlatayim. artik erkekler dahi kadinlarinin bazi seylerine göz yumar oldu. nafaka ödemesin diye bosanmayan ayni evi paylasip her birey frei takilan. biri bir odada digeri öbür oda da chat yapan. erkeklerin durumu daha vahim olmaya basladi önceleri ise gider veya kahvede rahat rahat otururlardi simdi ise erkekler de diken üstünde. dir dir diye adlandirilacak bir muhabbet degil bu. eminim su an bu yaziyi okuyan kisilerin arasinda erkekte vardir. olsun okusunlar okusunlar da hanimlarinin kiymetini bilsinler. kimse kimseden üstün degil ve kadin olsun erkek olsun her insanin basina gelecek ve bir cok ailenin bu olaylardan maruz kaldigi bir konuya dir dir veya geyik muhabbeti tarzinda yaklasmanizi samimiyetsiz ve ön yargili buldugumu dile getimek isterim. önceden kadinlar gelirdi kocam mesajlasiyo kocam bilgisayar basinda chatte diye simdi erkeklerinde korkulu rüyasi oldu bu olaylar. evine gizli kamera taktiran mi ararsin, arabaya ses dinleme cihazi mi arasin neler neler. bunlar dir dir ise evet arkadasim dir dir yapiyorum. allahin selameti üzerine olsun saygilarimlaa.s.

okudugum okul ve meslegim geregi 15 yasimdan bu yana pc kullaniyorum daha chate nasil girilir bilmem. ama daha dün pc basina oturanlari görüyorum tuslara basmasini bilmiyor ama sor nerde tanisilir nerde bulusulur tak diye cevap veriyor. meraktan mi bu haldeler acaba?

Tamam da bunun sorumluluğu neden internete cep telefonuna yükleniyor ki ben bunu anlamıyorum.. İnsanların niyeti kötüyse, aldatmak istiyorsa internetle de aldatır cep telle e sokakta onabuna laf atarak da....

Ortda bir ekmek bıçağı var.... Biri alıp o bıçakla ekmek kesip sofrasına katık ediyor... Bir başkası adam doğruyor hayat karartıyor..
Ne diyelim.. Bıçak icat olundu cinayetler kolaylaştı... Hadi devlet bıçak üretimini yasaklasın, limitli sayıda bıçak üretilsin falan mı dememiz gerekiyor....

Sevgılı denız,

Anlatmak ıstedıgını anlıyorum.
Fakat zaten kımse bu aletlerı sorumlu kılmadı.
Sadece aracı olduguna, ıslerı kolaylastırdıgına degındı.

Alenı bır sekılde yayınlanan mustehcen sahneler,
Vakaları daha olagan olarak algılamamızı saglıyor gunden gune.
Hatılıyorum da, daha cocukken
Bır tatıl beldesıne gıtmıstım,
opusen ıkı cıftı gormustum tesadufen ve kacar adımlarla uzaklasmıstım.
Bız sadece fılmlerde olur oyle seyler sanıyorduk.
Sımdı ıse sokakta o kadar cok cıft goruyorum kı!
Neredeyse oracıkta sevısecek konumda duruyorlar.
ınanın utanıyorum, hıc mı haya yok dıyorum!
Ben boyle dusunurken, elbette 'ah ne guzel asıklar' dıye ıc gecıren bır kesım de var.
Bu, yapılan yayınların etkısı ıle ınsanların mahremıyetını umumılestırmenın olagan oldugunu gostermekten baska bır sey degıldır.
Her aksam ekranlarda sevısen cıftlerı gordukce alıstık bu goruntulere.
Olagan saydık.
Yada sadece gogus uclarını kapatan kadınları gordukce dekolte kavramımız gunden gune genısledı.
Ekranlarda gorduklerımız gunluk yasamımızı o denlı etkılıyor kı,
kavramlar ıcınde bolunme olması kacınılmaz gıbı gelıyor bana.
Bız burada veya baska nıec forumlarda ne yazarsak yazalım,
netıcenın degısmeyecegını hepımız bılıyoruz aslında.
Sadece fıkırlerımızı beyan edıyoruz burada.
Yoksa bır beklentımız yok, olmayacak.

Sevgili elefera

Yazdıklarına harfiyen katılmadan edemicem. . Ne kadar doğru tespitlerde bulunmuşsun
Ne yazık ki insanlarda edep denilen bir şey kalmamış. .
Herkes lafa gelince namus bekçisi kesiliyor. . Başkalarına vurup vuruşturuyor
Birkez olsun şöyle dönüp kendilerine bakmıyorlar
Dünyanın çivisi hakikaten çıkmış.

İnternetten önce kadınlar veya erkekler ihanet etmiyor muydu..?
Ediyordu.. Şimdi teknoloji kolaylık sağlıyor hepsi bu.
Sadece ifşa olmuyorlardı kayıtlar mesajlar üyelikler vs olmadığı için.
Kapalı bayan çift telefon taşıyor derken ikinci telefonunu ahlaksızlık için kullanıyor demek istiyor sanırım.
Ama kapalı bayan ifadesi şık olmamış diğer hikayeleri anlatırken açık bayan kocasını aldattı dememişsiniz çünkü..
Kişinin kapalı olması ihanete uzak açık olması ihanete yakın olduğunu göstermez.
Benim de birkaç aya kadar iki telefonum vardı.
Yaklaşık 10 yıl iki telefon kullandım.
Acaba benim için de arkamdan namussuz demişler midir..?

Vazgecılmezım, ınsan degısıme once kendınden baslamalı derler.
Bu olmadıgı surece ne yazık kı baskalarını yargılamaya devam edecegız.
Uzuldugum tek nokta, yasanan bu vakaların her gecen gun sıradanlasması.
Onceden hayretlerle karsıladıgım olaylar, bır kac saat sonra sılınebılıyor hafızamdan.
Cunku, alıstım.

derinss
sanırım bayanın kotu nıyetle kullandıgını bıldıgı ıcın, dırekt boyle bır ıfade kullandı arkadasımız.
Ve toplum olarak kapalı-acık kavramını olusturdugumuz ıcın, kımı davranıslar acık bır bayan da hos gorulu olmasa da, olagan karsılanabılıyorken,
Kapalı bır bayanda aynı davranıs buyuk gunahlardan sayılabılıyor.
Toplumumuz, ınsan olarak degıl, gıyım tarzı olarak yargılıyor henuz bazı durumları.
Bunu asmak kolay olmayacak.
Kı ben dahı bu ayrımı yapabılıyorum.
Kapalı bır bayanı sokak ortasında sıgara ıcerken gordugumde, ıcımden onu kınarken.
Acık bayanı gormuyorum dahı.
Zamanla gozlerım kapalı kadının sokakta sıgara ıcmesıne de alısacak elbet ve yargılamayacak.
Zıra sokakta sıgara ıcen bayanlara ılk rastladıgım sıradakı saskınlıgımı coktan astım.

Back
X