Ne biri, ne öteki. Sırf para için sevmediğin bir adamla bir ömür aynı yatağa girmek, nefesini ensende hissetmek kadar kötü bir duygu yok. Zaten onun adı her ne kadar nikah da kıysan bence başka bir şey. Aşka gelince; emin ol para olmayınca bir ay sonra aşk meşk yalan oluyor, bitiveriyor. Samanlık seyran olmuyor yani. İkisini dengelemek gerekiyor.Selamun aleykum arkadaşlar uzun zamadır Kadınlar kulubu'nun takipcisiyim size yöneltmek istedimgim soru klasik bir soru ama cevabı benim için cok önemli..
Evlilikte aşk mı para mı?
Yaşamız görmüş tecrübeli ablalarımdan yorum bekliyorum eski konularıma bakarsanız genel olarak ne için bu soruyu yönelttigimi anlarsınız kısaca özetlersemde tesadüfen tanistigim gorustugum birine aşık oldum bu durum karşılıklı, benim icin biraz imkansız oldu ailem yanaşmadı cesaret edip direnemedim bitireli 5 ay olsada vazgecemiyor gelgitler yaşıyorum arada evlilik yolunda başka kişiler tanidim tanidiklarimda onu ariyor hayal kırıklığı yaşıyorum. Ne yapmaliyim..Bana vereceginiz tavsiyelere ihtiyacım var şimdiden tesekkuler.
Peki maddi açıdan gözü yüksekte olmayınca azıylada yetinebiliniyorsa ilişkide aşk ile maddiyatı dengeleyebiliyorsak keşkeler barındırırmıyız eğer secimimiz aşk olursa.Ne biri, ne öteki. Sırf para için sevmediğin bir adamla bir ömür aynı yatağa girmek, nefesini ensende hissetmek kadar kötü bir duygu yok. Zaten onun adı her ne kadar nikah da kıysan bence başka bir şey. Aşka gelince; emin ol para olmayınca bir ay sonra aşk meşk yalan oluyor, bitiveriyor. Samanlık seyran olmuyor yani. İkisini dengelemek gerekiyor.
Evet yaptım ama olmuyor unutamiyorum bu defa dönersem vereceğim mücadele sonucu ailemide ikna eder temelli dönerim uzun zamandır aklımla kalbim arasinda kaliyorum seven biri icin terketmek cok zor elimde olsaydi yapmazdim caresizligimden yaptim ve inanin Kalbime söz geciremiyorum..evlilik bu geri dönüşü yok.Bu cok zor bir durum.Tabiki ask. Para kazanilir yeterki calismaya istekli biri olsun. İki gonul bir olunca samanlik seyran olurmus.
Lakinnn sen ailen istedgi icin sevdiginden ayrilmistin diye hatirliyorum. Bir daha cocuga donup de hayatini karartma yazik bi kere yaptin daha yapma
Sanmıyorum. Ama iyice emin olman lazım. Evlilik dediğin sadece sen ve eşinden ibaret değil. Günün birinde çocuğunuz olduğunda onun da ihtiyaçlarını karşılayabilecek misiniz mesela. İki kişi çalışıyorsa sorun yok, ama tek kişinin düşük maaşı varsa zor. Tabii ki sırf para için sevmediğin biriyle evlenmektense, azla yetinip aşık olduğunu seçmek elbette evla.Peki maddi açıdan gözü yüksekte olmayınca azıylada yetinebiliniyorsa ilişkide aşk ile maddiyatı dengeleyebiliyorsak keşkeler barındırırmıyız eğer secimimiz aşk olursa.
Bunların arasında ailesi, karakteri, sorumluluk ve iş sahibi oluşu olumlu tarafı. Olumsuz tarafı ise kültür farkı birde kız tarafı oglan tarafından daha iyi ve gelismis hem maddi hem manevi.Karakteri , ailesi, kültürü , yaşayisi , yemek yeme şekli bile sana uygun kimse o.
Aşk bitiyor, para ise eğer sorumluluk sahibiyle adam, işi gücü varsa her turlu oluyor. Ikisi içinde evlenilmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?