evlilikte aşk mı para mı?

evlilikte aşk mı para mı?

• aşk..

OY: 41 59,4%
  • para..

OY: 28 40,6%

• Ankete Katılan
    69
  • Anket Kapalı .
İkiside çünkü maddi sıkıntı varken kırıcı olabiliyorlar.Gergin huzursuz oluyorsun.Ama para varken gezerken beraber herşey çok güzel.Ama aşk olmadan o pahalı lüks şeylerden de keyif alamıyorsun para yokken de geçemiyorsun zaten bu sefer çevrene özeniyorsun.O yüzden ikisi de gerekli...

Mantık evliliği yaptım bebek sahibi olabilmek için.aşk yok...
Benim kurulu düzenime geldi,para da yok....

Asgari ücret diyelim milyonlarca insanin hayatini güllük gülistanlık yaşayabildigi gibi...

Ya benim komşun tek maaşla kirada iki çocukla asgari ücretle geçiniyor ama bir de ona sormak lazım... durumlar çok önemli asgari ücret ama ev sizin mi mesela ? en ucuz ev kirası 350 tl oda sobalı... bunun elektriği suyu kirası yakıtı mutfağı var ... Sende çalışırsın vs olur mu olur ama en önemlisi

Nasip bu işler

Aşkta olacak parada bu iki seyden seçim yapılmaz ikisinide olmasi gerek ama burdaki paradan kastımiz ne o çok önemli esin çalışır düzenli para kazanır çocuklarına güzel bir hayat sunarsin ama fazlasinda gözün olmaz zaten önemli olan şeylerde bunlar cnm Aşksız evlilik olmaz dusunsene aşık olmadığın sevmedigin bi adamla aynı yatağa girdiğini parasizda olmaz yetecegi kadar para da olmalı sececegin es adayının tembel olmamasına dikkat et çalışsın evine para getirsin bu çok önemli

Zengin olsun, sevmesem de öpüşür, koklaşırım diyenler için aşk olmasa da olur.
Mantık evliliği yapanların evliliği devam eder diye bir kesinlik yok.

Bir kişi calisacak ev kira dediginiz gibi ucuzu 350 yakıtlı olsa daha çok ay sonu zor gelir.Misal bir akıllı telefon bile 500 den aşagı degil telefon bozulsa asgari ücretle ödedigin kira ve eve ayirdigin paranın nesiyle telefon alinir.Ama aşık oldugum kişi olmasa bile baska kisilerde de hayat sıtandartı böyle olacak yaşadıgım ortamlar geregi o konuda ailem iyi aileyle nereye kadar..Bundaki fark benim aileminde onaylayacagi işi durumu daha iyi biri olmasi olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevgi, aşk olmadan evlenilmez ancak maddi yeterlilik de önemli.
Maddi sıkıntı varsa ne kadar sevgi de olsa kavga gürültü eksik olmaz, bunlar da evliliği yıpratır.
Sevgi maalesef bir zaman sonra hayat gerçekleri ile yüzleşmenize mani olmuyor.

Çalışkan ve sorumluluk sahibi olgun biri o konuda icim rahat.Ama ilerde maddi sıkıntıların keşke dedirtmesinden korkuyorum

Valla ikisi de şart.

Adama aşıksın diye aç kalmayı göze almak olmaz,aşk karın doyurmuyor.

E parası var diye de evlenilmez,sevmeden insan dokunamaz da.Çok itici.

Her ikisinden de olması şart,düzgün iş,düzgün maaş ve kararında sevgi..

yaşım ve deneyimim senin dediğin gibi değil ama açıkçası para lazım olmayınca olmuyor ama karnınız doysun gerisi aşk olsun bence
zengin olup sevgisiz olmaktansa karın tokluğuna yaşamak ama çok sevmek derim

Gerçekten cok zor bir durum iyi degilim ne yapicagimi bilmiyorum unuturum dedim aylarca kendimi kandirdim baska kisiler tanimaya calistim ama yapamiyorum.

Bence aşk.

Ama burda bir ayrım yapmam gerek. Mesela birine aşık olursunuz, parası yoktur ama merttir, çalışkandır, eşini kimseye muhtaç etmez. Böyle kişiyle evlenilir bence. Ama ikinci vereceğim örnekte adam iyi hoş ama tembel, kalbi temiz mükemmel biri ama sorumsuz ve maddi açıdan idare etme yeteneği yok. O zaman olmaz.

Aşk tabiikide

Para derken ne kadar para?

Neden bir kişi çalışacak? Sizin çalışma imkanınız varsa bence çalışın. Hayat standartınız daha iyi olur ve daha rahat edersiniz eğer kesin dönüş yapacaksanız

Bende adam fakirin dibi sandım. Siz ve aileniz biraz paragözsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…