evlilikte aşk zorunlu mu?

kindarrrr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
3.175
413
398
Isparta
sevgili kk üyeleri, özellikle evli olanlardan yardım istiyorum. ben 27 yaşında, zamanında 6 senelik ilişki sonrasında aldatılmış bir bayanım. şimdilerde evliliği düşünmeye başladım. çevrenin de etkisi var tabii bu durumda. benim merak ettiğim konu evlilik yapmak için iyi anlaştığım karakterinin düzgün olduğuna inandığım bir insanla evliliği kabul etsem sonradan pişman olur muyum? aranızda çok aşık olmadan evlenip sonrasında çok mutlu bir evlilik sürdürenler var mı? yoksa illa aşkı mı beklemeliyim? bekleyeyim diyorum ama yaşadığım şeylerden sonra da artık aşık olabileceğimi sanmıyorum. böyle devam ederse erkeklerden tamamen soğuyacağım...

aşık olmadan nasıl aynı yatağa girmeyi düşünüyorsun?
bu işin bir de cinsellik yönü var

tatlım aşk bir yere kadar , deli gibi asıl olsanda , birgün mutlaka bitiyor , bunun icin aşk tan once karsı tarafda baska seyler araman gerekir , sana uyumlumu , anlasabılıyormusunuz , zevklerınız aynımı
bunnlar ve bu gibi nedenler daha onemlı ..

Canım evlilikte aşk kesinlikle gereklidir.
Ama aşkın ne olduğu herkese göre değişir. Bazısına göre anlaşmaktır. Bazısına göre dünyalar ayrı olsa da tutkudur. Bazısına göre ten uyumudur. Bazısına göre fedakarlıktır.....
Daha binlerce aşk tanımı yapılabilir.
Bana göre aşk ilk anda oluşmaz. İlk andaki hoşlanmadan sonra anlaştıkça ve yakınlaştıkça aşk oluşur bana göre. 6 yıllık sevgilim demişsin yani nereden baksan ona aşık olduğunu düşündüğünde 20 yaşındaymışsın yani çocukmuşsun. İnsan hiçbir zaman o yaştaki kadar masumane şekilde aşık olamaz. Çünkü yaşanmışlıklar, tecrübeler, korkular var. O kişiye dahi aşık olup olmadığını objektif olarak bilemezsin bu sebeple.
Hislerinin gerektirdiğini yap derim yani bu kişi sana doğru geliyorsa hayatını birleştir derim. Çünkü yaş geçti geçer 30 dan sonra aşırı seçicilikle yalnız kalmak da var

Rabbim Aşka Dönüşen Evlilikler Nasip Etsin ...
Bence çok fazla kafaya takmanıza gerek yok Daha doğduğumuz gün yazılırmış öleceğimiz günle evleneceğimiz gün...
Hayırlısını Dileyin Allahtan ...

aşık olmadan nasıl aynı yatağa girmeyi düşünüyorsun?
bu işin bir de cinsellik yönü var

ben de onu düşünüyorum da, her evlenen de aşık olarak evlenmiyor. onların yaşadıklarını merak ettim zaten. aşk aşk dedim de ne oldu aldatıldığımla kaldım.

evet artık böyle yapmak daha mantıklı geliyo bana da. tek korkum aşık olmadığım insanı da mutsuz eder miyim acaba. ya ısınamazsam?

evet yaşım geçtikçe çok daha seçici olmaya başladım bile. ah ah beni bu hale getirdiler işte. ne kötü aldatılmak. o an yaşadığım acının ötesinde bir de aşka olan inancım insanlara olan güvenim azaldı. en büyük zararı bu oldu bana işte

amin... hep hayırlısını diliyorum zaten, mutsuz edecekse baştan olmasın inşallah...

Aşk olmazsa, görmezden gelemezsin. Erkeğin dağınıklığına, ailesine olan ve birden bire ortaya cıkan bağımlılığına tahammül edemezsin. Hicbir mantık evliliği devam ettirmeye yetmez. Kalbin kocana sarıldığında, adını geçirdiğinde ufa ufak atmıyorsa yürümez.

yaygın düşünce böyle evet, ama bi yandan da annem babama aşık olarak evlenmemiş, ninem de dedeme... onlar yürütmüşler. acaba böylesi daha acısız daha risksiz mi? kör kütük aşık olduğun adam seni aldatınca hayatın mahvoluyo. ki aldatılmayla ilgili düşüncelerim çok değişti. yapmayacak erkek sayısının çok az olduğunu düşünüyorum.

Risksiz demeyelim. Nasıl görmezden geleceksin yaşadıklarını. Her olumsuzlukta (ki olmayadabilir) mantıkla aldığım karara bak diyeceksin.

Bilmiyorum ben mi cok duygusalım. Ama şu bir gerçek, biraz kaba bir tabir olabilir fakat, sevmediğin bir adamla nasıl birlikte olacaksın fiziksel olarak :s

Elbette güven, aradaki saygı karşındaki insanın iyi bir karaktere sahip olması önemli ama sonuçta bu da bir evlilik yani aynı yastığa başkoyacağın insan normal bir arkadaşlıktan farklı yanları var mutlaka. Bazı erkekler için cinsellik yaşayacağı kadının bir önemi yok kadın olsun yeter ama biz bayanlar hassasız bu konuda gerçekten hissetmediğimiz aşık olmadığımız arzulamadığımız bir adamla birlikte olmak çok hoş olmasa gerek. Yoksa arada sırf saygı var diye saygılı saygılı arzulu bir şekilde birliktelik yaşayan bir çift duymadım yani. Çok mutsuz olmazsınız belki karşınızdaki insan gerçekten düzgün biri çıkarsa ama evliliğin hep tutku yanı eksik kalır. Bir de düzgün görünüp hiç de düzgün olmayan biri çıkarsa karşınıza evlendikten sonra o zaman işte arada hem aşk yok hem de adam kötü çıktı çekilmez o evlilik.

Biz görücü usülüyle evlendik.Eşime ilk görüşte aşk diyorum ama aslında zamanla aşka dönüştü.

bende kendime hep bu soruyu soruyorum, bende mantik evliligi yapmayi dü$ünüyorum, ben aldatilmadim ama uzaktan sevdim platonik yani, halada seviyorum bakalim kader bizlere ne gösterecek

aşık olmak zorunlu değil
her yönüyle seviyorsan olur
ve unutma çoğu zaman evlilikte iyi bi eş iyi bi arkadaş olabilmek uyum anlaşma değer vermek değer görmek, aşktan daha önemlidir

bence zorunlu tabi kişiye göre değişir ama ben aşık olmadığım bi adam için çocuk doğuramazdım heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…