- Konu Sahibi ladybirddd
-
Selam kızlar. Ben de eşim de çalışıyoruz. 1 buçuk yıllık da evliyiz. (ama eşim bi 8 ay kadar yurt dışındaydı.) Düğün için çektiğimiz kredinin taksidi ev kiramız ve bi miktar kredi kartı borcumuz var. Genel olarak bakıldığında ikimizin maaşları bunları ödemeye yetiyo hatta bir miktar da artıyo bile. Benim sıkıntım şu. Bizde herkesin hesap kartı kendisinde. önce o maaş alıyo. bi hafta falan sonra da ben alıyorum. ödemelerimizi yapıyoruz. yiyoruz içiyoruz. alışveriş market falan filan derken ayın sonu gelmeden kuruşsuz kalıyoruz :) ne evimiz var ne arabamız ne de kenarda kıyıda paramız. Dün eşimle konuştum. dedim ki; bu böyle olmuyo. herkes maaşını getirsin bi hesap kitap yapalım. hafife alınacak para kazanmıyoruz. bu ülkede insanlar asgari ücretle geçiniyo. bizim halimize bak. iki maaşla bırak birikimi geçinemiyoruz bile. ya ne gerek var ki maaşım belli ödediklerim belli. ben sanki ekstra bi harcama mı yapıyorum. Bu kadar borç varken nereye birikim yapıyosun. Diye konuyu geçiştirdi. işin aslı ben de nasıl yapıcağımı bilmiyorum tam olarak. bu para işleri nasıl olur. eşime bıraksam ohooo biz bi ömür bişi sahibi olamayız. Çok eli açık parasının kıymetini hiç bilmez. cebinde kaç parası vardır onu dahi bilmez. Deneyimli arkadaşlardan yardım istiyorum.
yukarı biraz karışık olmui ama deftere gelirleri bi kenara giderleri bi kenara yazıoruz şu borca rağmen bile birikim yapıoruz aslında birazda tutumlu olmaktan geçio bi defter tutup ne gelip ne gidiosa yazın:)
markete gereksiz yer epara harcamayın
kıyfete çok para harcamayın
bi kere güzel bi yere gidiosanız bi kere normal bi yere gidin
yemeyin demiorum ama marketten yiyeceğinizden fazlasını alıp çöpe atmayın yazık günah:)
bende 5 aylık taze evli olarak öncelikle ekonomi finanas bölümünd kirli çıkılar bölümü var oraya bi ugra ben orası sayesinde 5 ayda 1000 lira 1 tam altın 6 gramda altın biriktirdim:)
benden tavsiyelere gelim
biz evlendik ertesi ayın 15 inde ikimizde maaş aldım ve bi defter tuttuk defteri aynen geçiriorum:)misal bu ay
15/12/2012 aylık gelir gider tablosu
GELİR
benim maaş:1800
eşimin maaşı:2450
toplam:4250
GİDER
kira+aidat :572
arabanın kredisi: 1110
dijitürk : 63
ev tel : 17
net : 52 ( bu ay ödemedik ) geçen aydan fazla ödemiştik...
elektrik : 70
su : 40
doğal gaz : 16
benim cep : 35
eşimin cep : 65
kredi kartı : 415
mutfak alışverişi : 400
gün parası : 100
bireysel emeklilikler: 250
harçlıklarımız : 300
taksit : 70
öğrenim kredim : 400
birikim:4 gram altın:)
toplam:4250
not:bu kadar harcamaya bile birikim yapabilioruz
borçların çogu haziran ayında bitcek
para kılı kılına yetio fakat kenarda hastalık kaza bela olmadıgı sürece doknmıcamız ek paramız var.............
http://www.kadinlarkulubu.com/ekonomi-finans-borsa-f177/ canım burayı iyice incele
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?