Evlilikte birikim yapamamak ???

ladybirddd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
661
1
46
Ankara
Selam kızlar. Ben de eşim de çalışıyoruz. 1 buçuk yıllık da evliyiz. (ama eşim bi 8 ay kadar yurt dışındaydı.) Düğün için çektiğimiz kredinin taksidi ev kiramız ve bi miktar kredi kartı borcumuz var. Genel olarak bakıldığında ikimizin maaşları bunları ödemeye yetiyo hatta bir miktar da artıyo bile. Benim sıkıntım şu. Bizde herkesin hesap kartı kendisinde. önce o maaş alıyo. bi hafta falan sonra da ben alıyorum. ödemelerimizi yapıyoruz. yiyoruz içiyoruz. alışveriş market falan filan derken ayın sonu gelmeden kuruşsuz kalıyoruz :) ne evimiz var ne arabamız ne de kenarda kıyıda paramız. Dün eşimle konuştum. dedim ki; bu böyle olmuyo. herkes maaşını getirsin bi hesap kitap yapalım. hafife alınacak para kazanmıyoruz. bu ülkede insanlar asgari ücretle geçiniyo. bizim halimize bak. iki maaşla bırak birikimi geçinemiyoruz bile. ya ne gerek var ki maaşım belli ödediklerim belli. ben sanki ekstra bi harcama mı yapıyorum. Bu kadar borç varken nereye birikim yapıyosun. Diye konuyu geçiştirdi. işin aslı ben de nasıl yapıcağımı bilmiyorum tam olarak. bu para işleri nasıl olur. eşime bıraksam ohooo biz bi ömür bişi sahibi olamayız. Çok eli açık parasının kıymetini hiç bilmez. cebinde kaç parası vardır onu dahi bilmez. Deneyimli arkadaşlardan yardım istiyorum.

ayağını yorganına göre uzat demişler sizde 1,5 yıldır böyle yapmışsınız. eve 2000 girse 2000 TL lik harcarsınız 1000 TL girse 1000 TL lik.
aldıklarınızdan gezdiklerinizden kısarak yapabilirsiniz.
yada bizim bir yöntemimiz var evlendiğimizde eve 1 kumbara aldık. içine eve gelince cebimizdeki tüm bozuk paraları attık her ayın 20 sinde de açmaya karar verdik.
açınca dolar aldık böyle böyle kenarda duran dolarlarımız olmuş oldu.

yada aldığın maaşından direk 1 küçük altın alıp kenara atabilirsin.. sonuçta almazsan o parayı da harcayacaksın.

Bende 1,5 yıllık evliyim 2000 TL ye kadar dolarımız var kenarda damlaya damlaya göl oluyor işte

sizin cozumunuz mantikli bence maaslar ortaya konulup bir hesap cikartilabilir dahasi her ay bir miktar yatirim yapilabil;ir misal altin dustu su aralar almak lazim anlattiginiz gibi giderse uzun sure birikim yapamazsiniz anlasilan insallah esinizi ikna edebilirsiniz

Benim eşimde öyledir. Çok harcar, tarbiri caizse har vurup harman savurur. Biz bir konuda çok iyiyiz harika borç ödüyoruz. Yani işin özü siz de bizim gibi borcun altına girmeden birikim sahibi olamazsınız.

Küçük bir arsa vs almayı düşünebilirsiniz. Borç olunca ödeniyor ve birikiyor.

bak canım ben sana yardımcı olcam ben halkla il. mezunuyum ama keşme ekonomi filan okusaymışım diyorum... parayı çok guzel yönetiyorum.... uni.deyken ev ark.larımın bi nevi harcama danışmanıydım...

1. bereket kelimesine inanmakla başla !!! asla yok, olmuyo, borç çok vs olumsuzluklarını çağırma!! var de şükür de birim bin oluyo de elim bereketli de !!!

2. ajanda al, gelir giderlerini düzenli olarak yaz, ben bi sakız bile alsam onu ajandama yazarım, akbank cep butcem pr. var onu cebine ya da pc.ne kurabilirsin
gelir giderini gün gün tutmassan bu para nereye gitti olursun, her ay aynı giderler olsada bıkma yaz bu sayede İDARELİ OLMAYI ÖĞRENECEKSİN EŞİNLE !!!

3. GİDERLERİ TUTMAN BERABERİNDE SANA TASARRUFU VE ARTTIRABİLECEKLERİNİ GÖSTERECEK

4. 1 YILLIK, 5 YILLIK VS HEDEFLER KOY, KALKINMA PLANINI YAP,

5. BANKAYA TALİMAT VER HER AY Bİ KAÇ GR ALTIN HESABINA KESİLSİN

DAHA NELER YAZCAMDA F KLAVYE MAĞDURUYUM, NORMAL KLAVYEYE GEÇEYİM YARDMCI OLCAM BEN SANA.. TIN TIN YAIYORUM BUNDA

canm acizane tavsiyem sudur,

kredi kartina taksit yapmaktan uzak durmaya calis...

bir ornek gelir tablosu cikaracagim:

ikinizin maasi 4000 tl diyelim.

800 tl kiraniz
500 tl faturaniz ( bana 500 tl gelmedi hayatim boyunca ama fazladan yaziyorum ornek olsun diye... dogalgaz falan kisin 300 400 geliyor bazilarina)
500 tl mutfak masrafiniz... (ekmek parasi market parasi sampuan deterjan vs icin)

1800 eder...
hadi biraz daha acildiginizi dusunelim
2000 olsun....

kredi mi cektiniz borc mu oduyorsunuz 1000 de onu ekleyelim...

3000 eder... borcunuz yoksa 2000 varsa 1000 lira artacaktir...

bunu ayri bir hesap acarak biriktirin... ya da eger esinizin maasindan 500 sizinkinden 1000 her neyse arttiysa size vermesini soyleyin parayi... baktiniz hesabinda kalmasini istiyor.. o zaman paralari birlestirerek bu isi halledemiyorsaniz evin ihtiyaclarini bolusun...

kalan paranizdan kuafor mudur ayakkabi midir 200 300 lira da harclik kozmetik falan ayirabilirsiniz... insanlar kendilerine tabii durumlari varsa elbise bir seyler parfum alacaklardir mutlaka...

kalani ya altina cevirin ya da dedgim gibi apayri bir hesapta biriktirmelisiniz...

boylece eger alisveris parasi olan 500 u ay sonuna kadar asmayacak sekilde kullanmaya calisirsaniz elinizde para kalacaktir...

6, AKILLI TÜKETİCİ OLMALISIN, gereği kadar alış veriş yapmalı ve uygun fiyat peşinde koşmalısın 30 tl lik bul.mak. tableti değilde 2,5 tl,lik toz deterjanı kullanıyorum

ne nerde indirime girer araştırır gider ordan alırım. 7 aylık evliyim. 40 binliralık düğünümü 20 den bile aza mal ettim mobilyalarım 17 milyar değerinde (( döküm )) ben 8 e aldım gelinliğim misal 4.000 idi sezonu bekledim 1,200e mal ettim aldığım herşeyin piyasasını araştırır ve sıkı pazarlık ederim...

7. vakıf emeklilik yaptım kredi kartımdan 100 tl kestiriyorum devlet 25 tl veriyo ayrıntı icin bankaya başvur

8. eve her gelişimde 1 tl de olsa kumbarama atarım

9. hem altın hem dolar alırım aralarında ters orantı old. için zarar etmem birb duşse öteki artıo zaten

Elektriği Hesaplı Kullan

Kredi Kartlarına Dikkat

Toptan Alışveriş Yap

sezondan alışveriş yapma

kontörlü hat kullan

artırdığın her şeyi altın hesabına çevir

borca girmeden ev alamassın kredi çekip ev al ki eşin ancak öyle kısıtlanır

Tatlım ,aklına fitne sokmak olmasın ama belkide eşin kendi biriktiyordur,
sen kendi harcamalarını bir deftere yazmaya başla ay boyunca nereye ne harcadığını gör,kendi paranı ekonomik kullan ,he ay en az bir çeyrek altın alarak yatırıma başlayabilirsin ...

bende 5 aylık taze evli olarak öncelikle ekonomi finanas bölümünd kirli çıkılar bölümü var oraya bi ugra ben orası sayesinde 5 ayda 1000 lira 1 tam altın 6 gramda altın biriktirdim:)
benden tavsiyelere gelim
biz evlendik ertesi ayın 15 inde ikimizde maaş aldım ve bi defter tuttuk defteri aynen geçiriorum:)misal bu ay
15/12/2012 aylık gelir gider tablosu

GELİR
benim maaş:1800
eşimin maaşı:2450

toplam:4250

GİDER
kira+aidat :572
arabanın kredisi: 1110
dijitürk : 63
ev tel : 17
net : 52 ( bu ay ödemedik ) geçen aydan fazla ödemiştik...
elektrik : 70
su : 40
doğal gaz : 16
benim cep : 35
eşimin cep : 65
kredi kartı : 415
mutfak alışverişi : 400
gün parası : 100
bireysel emeklilikler: 250
harçlıklarımız : 300
taksit : 70
öğrenim kredim : 400
birikim:4 gram altın:)

toplam:4250

not:bu kadar harcamaya bile birikim yapabilioruz
borçların çogu haziran ayında bitcek
para kılı kılına yetio fakat kenarda hastalık kaza bela olmadıgı sürece doknmıcamız ek paramız var.............

Son düzenleme:
yukarı biraz karışık olmui ama deftere gelirleri bi kenara giderleri bi kenara yazıoruz şu borca rağmen bile birikim yapıoruz aslında birazda tutumlu olmaktan geçio bi defter tutup ne gelip ne gidiosa yazın:)
markete gereksiz yer epara harcamayın
kıyfete çok para harcamayın
bi kere güzel bi yere gidiosanız bi kere normal bi yere gidin
yemeyin demiorum ama marketten yiyeceğinizden fazlasını alıp çöpe atmayın yazık günah:)

bencede altın yapın kenara koyun her ay..yarım ceyrek nkdr arttırabılırsenız..

günaydın sevgili arkadaşlarım. arkadaşlarım diyorum çünkü en yakınlarımıza anlatmaktan çekindiklerimizi gelip burda birbirimizle paylaşabiliyoruz. hepinize çok çok çok teşekkür ederim. sabah işe gelir gelmez sayfayı açtım her birinizin yazdıklarını defalarca okudum. okudum. ne diyeceğimi bilemiyorum. bazılarınızın üşenmemiş tablolar çizmiş. Yemin ederim duygulandım.
En büyük eksiğimiz yazmadan çizmeden kafamıza göre harcamamız olmuş onu anladım. tavsiyelerinizi dikkatlice uygulıcam. bu akşam da eşimle konuşcam. hepinizi koccaman kocaman öpüyorum

Yoo hiç karışık olmamış. :) seninle hemen hemen gelir ve giderlerimiz aynı. sizin araba kredisine ödediğinizi biz düğün kredisi ve sigaraya veriyoruz malesef. ikimiz de sigara içiyoruz. bu bize aylık 500 tl ye mal oluyo.

Son düzenleme:
canım bak bu tablo bende olsa şöyle yapardım ) ((( araba almazdım ev sahibi olduktan sonra duşunurdum))) 1110 ile 572 kiramı 63 d.turku 17 ev telini 52 neti ve 250 bireysel emeklilik ile 100 gun parasını artı 4 gr altını (( ortalama 360 tl )) toplar hoooopp = 2.524 TL ile eve girerdim....

7 aylık evliyim eşimle 17 bin okul kredilerimiz ve düğün borçlarımız var onları hafifleteyim kredi çekip ilk etapta 2+1 de olsa eve gireceğim

ben hiç defter tutmadım.. gereksiz de geliyor bana.şöyle ki maaş çekme tarihleri bellidir. kredi kartı ödemeleri ona göre ayarlanır. gerisinde çekilen para bellidir. ödemeler yapıldıktan sonra nakit harcamalar için para ayrılır gerisi seçtiğin yatırıma gider.artmıyor mu? o zaman haftalık yap bakalım mutfak alış verişini mesela her hafta 100-150 tl ayır mutfağına. böylece 4 haftada mutfak masrafın 150 tl den 600 tl yapar. buna göre ayarla kendini. hani kredi kartı gelince şoke olan insanlar var ya.. hiç yaşamadım. böyle milimetrik tahminlerde bulunacağım neredeyse..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…