Evlilikte bu mu normal olan ?

Evlilikle ilgili '' bu durum normal mi? ben mi abartıyorum '' başlıkları beni ürkütüyor artık zira hepsinden de bırak normali hödük, saygısız sanki mağarada yaşıyormuşcasına davranan kocaları okuyorum hiç şaşırtmıyor artık

Sırf bu yüzden hayatımıza alacağımız insanlar icin cevresinde ve arkadas ortamında gözlemlemek lazım zaten. Bir erkek cevresinde neyse iliskisinde de olur. Siz tercihinizi yapmıssınız zaten.
Ömrünüzün sonuna kadar asla bir seyler paylasamayacagınızı düsünün? Zindan gibi bir sey olmalı.

Yani ben 30 yasımdayım annemle babama baktıkca imrenirim her an sürekli biseyler paylasma derdindeler. Birazda yetistirilmeyle alakalı olabilir diye düsünüyorum. Bilemiyorum böyle insana kendisi gibi biri lazım bence.

Bi kes dediğinde kesiyor musunuz cidden? Bu adamla gönül bağınızı kesmeniz gerek mutsuz eder bu sizi daha yaşınız 28

Yetiştirilmeyle kesinlikle alakalı. Aile ortamı bilmeyen, sorumluluk verilmemiş çocuklar böyle oluyor büyüyünce. Eski eşimin ailesi dağınıktı. Anne babanın umrunda değil çocuk, 20 yıl kavga gürültü evli kalıp boşanmışlar. Annesi boşanırken hala bana sen çok iç içe bir ilişki istiyorsun, benim oğlum kontrole alışık değil (başka bir ülkeye gidip 1 ay arayıp sormamıştı, buna istinaden kızınca kv'nin tepkisi), küçükken bile sorumluluk sevmezdi hep ben yapardım vs vs. Ee o zaman evlilik kurumuna uygun olmayan bebeni neden başıma bela ettin!

Böyleydi benim kendini en iyisi gören insan ama ben ayrıldım İnşaAllah boşanacağım diğer ay

Yani üzgünüm. Neyse ki kurtulmuşsunuz.

Rutin kelimesi olumsuz algılanıyor çünkü sıkıcı oluyor.hayattaki en güzel duyguların ve en güzel aktivitelerin bile rutini sıkıcıdır.ben inanmıyorum evlilikte ilk yıllardaki gibiyiz falan diyenlere.ben deli gibi sevdiğim adamın yanında 3.gün sıkılıp kendi evime gidiyorum.keza o da öyle.evlilik diye bir kurum bile delilik bence.

Ah.. Sizi öyle iyi anlıyorum ki.. Hemen hemen aynı nedenlerden boşandık biz.. Sizden ricam sessiz kalmayın, ertelemeyin, konuşsanız bile tekrar konuşun, baktınız düzelmiyor hala siz de onu yalnız bırakın bir süre, kendinize odaklanın, bu benim doktorumun söylediği bir şeydi, bu tip eşler ne de olsa bırakamaz beni, bensiz yapamaz düşüncesi ile fazla vurdumduymaz olabiliyorlar, bir gün sizsiz kalma fikri bile akıllarından geçmiyor, bu yüzden de narsist bir düşünce ile davranıyor hatta karşısındakini manipüle etmeye başlıyorlar. İşte o noktada onun size yaptığını sizin de ona yapmanız gerekirdi dedi doktorum, varlığınız onun tek güvencesi, bunu elinden alacağınız tehlikesi ile karşı karşıya kalır ve konfor alanından çıkmak zorunda kalma fikrine kapılırsa şok etkisi yarattığını dile getirdi. Ters köşe anlayacağınız. Çok zor durumda kalırsanız denemeye değer bir fikir olarak kalsın dire yazmayana geldim, dilerim sorunlarınızı atlatır mutlu mesut yaşarsınız :)

Ya ben daha yeni evli sayilirim ama bu kesinlikle normal değil. Sıfır paylaşım, sifir etkileşim, eee ben ne diye evlendim ozaman? Yani cinsellikte sekteye ugramis diyorsunuz, bilmiyorum ya, ben kafayi yerdim artik galiba. Terapiyi denediniz mi? Belki bosanmadan önce son cikis yolu olabilir. Hayir yani anlamiyorum, madem mal mal oturacaksin, ne diye evlendin ozaman, el kızını oyaliyorsun. İnşallah çözersiniz tez vakitte.

Ben 14 yıla gireceğim ama rutin asla bu değil. Destek almaniz şart. Orda bir sorun var. Tek başına hayatlar var.

Evlilik terapisi ile çözülebilir bence, bir de dilinizi değiştirebilirsiniz. Böyle yap şöyle yap diyp durmak yerine olumlama yapmak, ortamı hazırlamak gibi… örneğin çok güzel bir film açıp onun seveceği, Mısır patlatıp yanına sevdiği içeceği getirirsiniz. Sonra hoşuna gidecek sohbet konuları açarsınız. Sonra benimle bugün ne kadar ilgilendin, böyle biri olduğunu biliyordum çok mutluyum diyip öpüp durursunuz. Sonraki bir ay sürekli o günden, o gün sizle ilgilenmesinden aslında çok ilgili bir erkek olduğundan ve çok mutlu olduğunuzdan bahsedebilirsiniz. Böyle böyle adam ilgili biri olduğunu zannetmeye başlayacak. Her yaptığı iyiliği büyütebilirsiniz. Bugün çocukla be güzel ilgilendin sen ne kadar ilgili bir babasın.. geçen hafta bana güzel olduğumu söylemiştin, çok mutlu ettim beni vs.
Bu tarz konuşmalar gerçekten hem erkekleri hem insanları çok etkiliyor Selin karacehennemin videolarını izleyebilirsiniz.

Böyle bir adamı boşadım. Çocuk yoktu. Yapacak kadar cinsellik zaten yoktu. 4 yıl yırttım kendimi düzeltmek için en sonunda daha da beter oldu.

Cok sasirdim cunku evlenmeden onceki konularinizi hatirliyorum, herkes evlenmenizin iyi bir fikir olmadigini soylediginde cok sinirleniyordunuz. Burasi genelde yanilmiyor ve bu beni sasirtiyor.

Gecmis olsun size de, umarim yeni hayatiniz daha iyi olur.

Bu evlilik değil,ev arkadaşlığı değil . Kocanızın bencil hayatıni kolaylaştıran bir araçsınız.Evde iş görülsün, toplumda iyi bir vitrini olsun.Evde, hayatında kendine o kadar geniş bir yaşam alanı olusturmuski size ve çocuğunuza yer kalmamış.Öncelikleri içinde ilk 3 te bile değilsiniz.Konusarak asla çözemezsiniz.........

Tatlım şöyle bir tavsiye verıcem.
Sen kendi hayatına odaklan.
Ne bilim çalışmıyorsan gez dolaş çocuğu eşine bırak mesela hafta sonu.
İşim var arkadasomla buluşucam diye çık dışarı.
Konuşmak inan bana hiç bir şey yaramaz.
Adsm rutine bağlamış .
Biraz sosyalleş .
Bak bakalım nasıl tavrı değişiyor.
Sürekli evde kocasından ilgi bekleyen pozisyona geçersen adam iyice salar.
Bu erkekler böyle valla biraz kaybetme korkusu yaşatıcaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…