Evlilikte bütçe

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
merhaba evlilikte bütçeyi nasıl ayarlıyorsunuz.ikimizde çalışıyoruz genelde harcamaları eşim yapıyor benimki biriktirmek için ayrılıyor ama onda bile sorun çıkıyor,neden hep beni kini harcıyoruz diye? Ya da kendi istedikleri doğrultusunda harcamak istiyor mesela bugün onun istediği yerde yemek yenildi daha ucuz olduğu için ,böyle hayat mı geçer ,sürekli herşeyden kısmak zorunda kalıyoruz böyle olunca da.Sizler nasıl yapıyorsunuz para-bütçe işlerini?

Ben maaşımı direkt ona havale ederim. hiçbirşeye de karışmam. Eve gelen doğalgaz faturasını dahi bilmem ne kadar diye. Bende eşimin kartı var harcamalarımı ondan yaparım. Mesai ücretim de elimde nakit kalır. Bütün birikim işi eşimde. Hiç yorulmam hesap kitap işiyle...

Her şeyi ben öderim eşimin borcuna destek olurum
Çünkü borcu da çoğunluk benim harcamalarım yüzünden oldu
Kalan parayı çekeriz eve koyarız haftalık böleriz öyle gidiyor işte

Bizim bütçe evlendiğimiz zamandan beri çok değişti, ilk zamanları ben maaşımı eşimin hesabına havale ediyordum, sonra baktım bu doğru gelmedi ve eşim de haddini aşan şekilde davrandı, sonra hiç vermedim bu da olmadı haksızlık diye düşündüm, son tahlilde ben ona evin ortak giderlerine yönelik belli bir miktar havale ediyorum, kalanı kendime ait kredi kartı ve özel harcamalarıma gidiyor, az buçuk birikim yapmaya çalışıyorım eşimse giderleri yönetiyor.

Her şeyi eşim öder. Bende sadece düğün için çektiğimiz kredi taksidi var onu öderim maaşımdan. Benim maaşımın bir kısmı birikime gider. Eşimin parası biterse onun hesabına yollarım.

Herkesin durumu farklı tabiiki.. bence iki tarafı da üzmeyecek bir yol çizmek lazım.

Kadının maaşının tamamına erkeğe yollaması, sonra her şey için ondan izin almak zorunda kalması bana garip geliyor.

En doğrusu her şeyi bölüşmek heralde

Esim benden hic parami istemedi. Ödemeleri hep o yapardi. "Kendine güzel birseyler al" derdi bende hamileyken mesela bebek kiyafetleri ve ihtiyaclari aldim ve hazirladim. Simdi zaten evdeyim ve cocuklarima bakiyorum. Ama para kavga konusu olmadi simdiye kadar

Ortak iş yapıyor gibisiniz senin benim mi var demek onunki birikim olsa seninkiyle lüx yere gitmek ister bunu anlıyorum evlilik bu değil iki parayı birleştirin ihtiyacınızı harcayın kalanı birikim olsun işte illa birikim yapacağız diye en güzel yılları heba etmeye gerek yok

Bizde tek cuzdan vardir
Senin paran benim param yok , bizim paramiz var
Esim kazandigi parayi bana getirir tum odemeleri ben yaparim , esimin paraya ihtiyaci oldugunda da hesabina havale yaparim
Bi kere senin paran benim param kafasindan cikan boyle yurumez evlilik

ben maasimin cogunu onun hesabina gonderirim tek bir kredi kartimiz var ihtiyacim olduğunda kullanırım diger zamanlar ondadir hesaplari birlikte kontrol ederiz sorun olmaz. odemelerimiz belli zaten bi kismi da benim hesaptan otomatik odeniyor. onun disinda birikim de yapabiliyoruz yuvarlanip gidiyoruz. her aey ortak nitekim

Benim 1 adet kredi kartim var,maaş kartım eşimde.
Her şeyi o öder.
Kredi kartı bana yetiyor.
Ay sonunda nereye ne kadar verildi sorarim ama.

Bizim evimizde senin paran benim param yoktur. Ben evlendiğimizde çalışımıyordum ama yinede eşim tüm maaşını bana yollardı, faturalar otomotik ödemeler vs hep ben ayarlardım. Şimdi çalışıyorum benim maaşımın tamamı ev kredisine gidiyor. Eşim yine maaşı yatınca bana yollar. Harcamalar beraber yaparız. Yemek yiyeceğimiz yere de birlikte karar veririz. Lezzetli ama uyguna (güvendiğimiz yerde) yemeyi bizde tercih ederiz. Çünkü para bizim cebimizden çıkıyor. (lüks yerede gideriz fast foodda yeriz yerine göre)

Parayı eşim yönetir işi o zaten. Harcamaları da kredi kartıyla yaparız eşim biriken paralarla yatırım yapıyor aldığıma sattıgima karışmaz ama haber veririm. Hesap yapıp harcamaları kaydeder.

Senin benim yok bizde. Ikimizinde maasi ayni hesaba giriyo, giderlerde ordan gidiyo baska ek bi hesap fln yok. Ikimizde istedigimiz gibi kullaniriz kalan parayi yani artan para senin yada benimdi gibi biseyde olmuyo dogal olarak.

Ayın 16'sında bütün ödemeleri yaparız, birikim için kenara atarız ve kalanını bölüşürüz :) birlikte yönetiriz evimizin bütçesini, tek tarafa yüklemek yanlış geliyor bana.

Kendinize bir miktar para almıyor musunuz ?
Bence kendinize ayırın maaştan bir miktar

Sabit olan tek sey fatura ve kira, faturalari ben otomatik odemeden takip ediyorum, kirayi esim oduyor.
Bende o da mutfaga harciyoruz gerekirse son parami da bolusurum oda bana maasim bittiginde veya biriktireyim diye verir, onemli olan yapilmasi gerekenlerin yapilmasi. Bizim aramizda dengesizlik veya ben sen yok biz variz gerisi de guven meselesi

Herseyi ortak yapiyoruz benim aldigim senin aldigin diye bi ayrim yok o an ne gerekiyorsa onu harciyoruz

valla bizde eşim öder öder, sıkışırsak ben destek çıkarım.. artarsa yine ortak hesaba atarız birikir.. çoluk - çocuk-tombalak var bir tarafın biriktirmesi gerek neticede.. ama birikimler tek hesapta durur.. ben bu sen-ben olayına çok şok oluyorum, aynı ev bir kese nasıl oluyor da senden harcandı, benden harcandı tartışması çıkıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…