Evlilikte bütçe

Bizde senin paran benim param diye bir şey olmadı daha hiç.. Ben maaşım yatınca kirayı yollarım. Kendime market alışverişi vs için belli bir miktar bırakırım ve kalanı birikim hesabımıza atarım. Onun maaşı farklı zamanda yatıyor, o da faturaları ödüyor. Yani sorumluluklarımız var kendimize göre.. Yoksa kimin parasıyla ödenmiş diye takmıyoruz. O da maaşından kalanı birikime atar. Bazen benim bazen onun paramız kendimize yetmezse ek yaparız birbirimize..

Maaşımız yattığı gün benim hesapta toplarız hepsini.eşimin mobil şubesi benim telefonda yüklü hatta.bütün ödemeleri ben yaparım kira fatura vs.kredi kartımız bir tane o da genelde ben de olur.artarsa eğer biraz yatırım yaparız.hiç senin paradan bu kadar benimkinden bu kadar harcandı gibi bir şey söz konusu olmadı olamaz da bence.

Aynen bizde de böyle. Benim hesabımdan yönetiliyor hepsi.

Eşim benim karışma ma bidi bidi etmese tüm borçları ve fatura paralarını bı kenara ayırırdim market pazar alışverişi de dahil

Sonra kalanından kendicebime harçlık diye 300-500 bırakıp geri kalanını ya altın yaptırdım(şuan olmaz çok pahalı)

Yada bı hesaba aktarirdim kesinlikle

Benim ısrarlarım üzerine 10 yıllık kredi çekip 7 yılda ödedik toplu ödeme ile bitti

Maaş i çektiğinde parayı bı yere yatirmazsan eğer parça parça gidiyor bizde

Kendinize bir miktar para almıyor musunuz ?
Bence kendinize ayırın maaştan bir miktar
Tabiki kendime bir miktar ayırıyorum hem çocuk için hem kendim için kalanı birikim hesabıma gidiyor eşimin maaşını da harcarız diye anlaştık ancak bazen bu tür sorunlar çıkabiliyor,tamamen ondan kaynaklanan

İkimizde bütçeyi yönetmek istedik yani ben maaşlar benim hesabımda toplansın istedim o da aynı şekilde oyüzden ortak olarak bu çözümü bulduk,yine de sorun çıkıyor.

Benim maaşım yatar ve doğruca eşimin hesabına havale ederiz. Bütün krediler borçlar kredi kartları ordan toplu ödenir. Esim ilgilenir borc yatirmalarla. Bütün alışverişler senin kart benim kart demeden yapılır. Üstümde bozuk yok ya da ustumde fazla yok bana şu kadar ver deriz birbirimize ve 5 dk sonra kim kimden ne almış unutulur. Zaten cuzdanlardaki para da paranın toplandığı hesaptan ihtiyaç oldukça çekilir. Cimrilikler ve comertlikler birlikte yapılır. Bence evlilik böyle bişey senin benim olmamalı.

Iki maasla yasamak daha zor inaninki... Esimin evlenmeden onceden kalma benden sakladigi borclari varmis onun maasi borclara gitti ev kirasi fln kesiliyodu ki lojmandayiz kiramiz az baya bide esim maasin yarisini kumara yatiriyormus bosanma surecinde ogrendim..... Yeme icme geri kalan hersey bendeydi ve her ay onun kavgasi olyordu... Erkekler sanirim maasi onlara havale edelim istiyor ama ben boyle biseyi asla kabul etmiyorum az bi maasim yok neden birine verip harclik alip yasiyimki...

Biz benm hesabimdan kredimzi oderiz esimin maasiyla da geciniyoruz maasimda krediden kalan bana kalir karismaz ona ben de harcamam ondan zaten hatta gunluk harcligimi bile esimden alirim mumkun oldugunca benm maastan kalana dokunmayiz..hic bir zaman senin benm ayrimi yapmadik para niye senin hesapta duruyor falan hic demedik

İkimiz de elimize geçen her parayı
%15 birikim
%30 borç
%15 faturalar
%20 mutfak
%10 kişisel harcama
%10 ev bakiyesi-n'olur n'olmaz parası şeklinde böleriz. Çoğu zaman bu kalemlerden artar onu da birikime ya da kişisel harcama bütçemize aktarırız.

İki maaşla yaşamak değil zaaflarına yenik düşen ve dürüst olmayan adamla yaşamak zor diye düzeltelim bence.

Ortak bütçe. Çalıştığım dönemde de şu anda da aynı durumda. Eşim tüm maaşı bana havale eder. Faturaları, kirayı, ödemeleri ben hallederim. Kalan paradan eşime harçlık veririm. Bana lazımsa çekerim. Ayın 20sinde tekrar durumu değerlendiririm eşimi bilgilendiririm ay sonuna şu kadar kaldı falan diye. Şimdi hem bebek hazırlığı, hem yüksek kartlar dolayısıyla biraz kısık bütçe. Bebek yokken ve bende çalışırken sadece haftalık daha yüksek harçlık ayarlıyordum kendimize.

Senin benim çok saçma. Bazen eşimde saçmalar böyle çok ağrıma gider aynı evi paylaşıyorsunuz. Her şeyden önce eşinizle şu senin benim konularını halledin.

Eşimin maaş kartı bende benimki de bende nakit ihtiyacım olursa diye
Onun dışında maaşımı alır kredi kartını öder çocukların okul paralarını da ödeyip kalanı eşime yollarım benim sorumluluğum bu kadar

Kira ve bir iki fatura eşime ait. Yemek ve bir iki fatura bana ait. Biriktirmiyoruz biz daha çok yiyiciyiz kalanı paşa gönlümüze göre har vurup harman savurduktan sonra ev araba ilanlarına bakınıyoruz :)

Adımın pintiye çıktığı ile ilgili bir konu açmıştım. Hayallerimizi gerçekleştirmek için bir çok şeyden kısıyordum. Aradan bir kaç ay geçtikten sonra da eşimin kumar oynadığını öğrendim. Velhasıl kelam boşanmadık. Ama tüm banka hesaplarını ve kredi kartlarını vs. Bana verdi. Herşeyden ben sorumlu oldum. Hala geçmişten kalan kumar borçlarını ödüyoruz ama birikim de yapıyoruz. Hayallerimiz için de para ayırıyoruz. Zorlanıyorum. Eşime güvenebilseydim eğer tüm para konuları ile o ilgilensin isterdim.

Ben yeni evlendim suan icin calismiyorum esim devlet memuru iyi bi maasa sahip ama ev kira suan icin biraz borca girdik ama ben surekli gene alisveris yapiyorum aliyorum ediyorum esim brz soylenir az al falan diye sonra susar asla senin benm param diye ayrim olmadi simdiye kadar benm calismadigim halde aman allah korusun olmasinda zaten

Böyle problemlere sahip çiftlerin henüz "biz " kavramına alışamadıklarinı düşünüyorum.

Yada tek taraflı bencillik, eşi ni sadece bankamatik gibi görme gibi durumlarda olabiliyor. Malum bi sürü konu açılıyor bu şekilde .

Eğer birlikte para biriktiriliyorsa evin ihtiyaçları karşılanıyorsa hanginizin maaşının nereye gittiğinin ne önemi var ki?

Eşinizin zihniyeti yanlış tamamen . Sanki siz onun eşi değil de ev arkadasiymissiniz gibi davranmış .

Ben memurum, eşim özel sektör çalışanı.. Yatır ım amaçlı ev aldık benim maaşım krediye gidiyor.. Fazla mesai / ek ödemelerim, onun maaşı ve gelen evin kirası havuz oluyor.. İkimizin eşit miktarda harçlığı var (ben genelde eksideyim )
ev giderlerimiz içinde belirlediğimiz bir miktar var. . Geri kalanı düğün borçlarına vb gidiyor şimdilik.. Biz biraz ögrenc i gibi takılıyoruz, benim fikrimdi deneyelim dedik güzel oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…