Evlilikte bütçe

Bütün para tek bir hesapta toplanır bizde. İkimizde de kart var harcamalarımızı yaparız orada kalan para birikir. Faturalarda otomatik ödemede kendi çeker.

Ay böylede ne hayat geçer nede yediğin içtiğinden zevk alırsın.
Çünkü diken üstündesin.
Bizde harcama şöyle , benimki birikiyor evet ama benim ki diye bir şey yok bizimki mantığında olduğu için sıkıntı yok.
Tüm giderler yerlerine ulaştıktan sonra adıma olan hesap ancak ortak hesaba aktarılıyor.

evlilikte senin benim diye bişey olmaz olmamalı
heray maaşınızdan belirli bir miktar havale yapın gerisini kendinize ayırın
bizimki şimdilik böyle değil borçlar yeni bitti ama yakında olabilir

bu iş biraz karışık.
ben evlenirken kredi borcum vardı aileme vermiştim. evlenmeyelim biraz bekleyelim dedim eşime, yok illa evlenelim dedi. iyi tamam dedim. neyse efendim evlendik. evlenirken eşimin aldığı tüm takıları - takılanları verdim eşim aldığı mobilyaları falan ödedi. ben kendime düşen eşyalarımı yapmıştım . hiç sen ben demedim. hep biz dedim. birikim falan yaptık. tabi tapusuz birikimlerde var. 6 yılın üzerine boşanma durumu gelişti. resmen beni dımdızlak bırakıyordu.
5 yıldır kendi adıma lojmandayım. kirasını ben ödüyorum. mutfak ben de bakıcı bende arabanın bir kısım kredisi bence.
neymiş ben evlenirken kredi borcum varmış. 12 bin altı üstü. benim harcadıklarımın yanında ne ki??
kendimden çok güvendiğim eşim neye döndü aramız bozulunca. tabi boşanma olmadı ama bu da bana hayatımın dersi oldu. kimseye %100 güvenmeyeceksin. kimseyi de sömürmeyeceksin.
ben bugün ilk defa kendime 1 gr altın aldım birikim için. akmasa da damlar dedim. ve bu bile beni mutlu etti.
arabanında yarısı benim.
kredim bitince lojmandan çıkınca da vermeyi düşünmüyorum ona.

Son düzenleme:

Bizde hesaplar bende
Eşimin maaş hesabı ve kartları da bende
Ona ayda belli bir miktar verip, kalanı ile ödemeleri ve birikimleri yapıyorum
Bizde sizinkinin tersi bir durum var, ben hesap yaparım, eşim harca ne için çalışıyorsun der =)
Öyle yuvarlanıp gidiyoruz

Benim maaşım senin maaşın mı var sizin evde ? Enteresan

Ne güzel ikinizinde çalışabileceği işiniz var hesabı bu kadar da dert etmemelisiniz senin benim olmamalı tabiki ortak olmalı herşey tek asgari ücretle geçiniyoruz biz mesela bide küçük oğlumuz var şükürler olsun halimize yuvarlanıp gidiyoruz illaki bi yerde sıkıyorsun bu bizim sorunumuz değil ki ülkemizin yarısından fazla açlık sınırının altında bi maaşla geçiniyor oda yaşamak için geçen haberlerde izledim keşke hayat bu kadar pahallı olmasa

Bizim herhangi bir rutinimiz yok genelde maas günü ben ona hesapta şu kadar para var derim o da şu kadarını gönder der gerisini ister harcarim ister biriktiririm. Ay içinde de parası biterse sende varsa göndersene der. Bazen elinde fazlaca nakit varsa evde kutumuz var ona bırakır ben lazimsa oradan harcama yaparım. Ay sonunda kutuda kalan nakitlerle de altin alıyoruz bazen.

Neyse ki butun paramiz geldigi gibi odemelere gittigi icin boyle dertlerimiz yok
Ama eskiden de hep tek elden yapardik tum islerimizi. Ayni hayati paylastigin adamla aranda senin paran benim param olmamali bence.

En başında konuşulmadı mı bu? Pek anlamadım anlattığınızı aslında..
Eşiniz dışarıda yemeği ekonomik halletmiş ama siz pahalı yerde mi yemek istiyorsunuz?

Bizde eşimin maaşının çoğu ev kredisine gittiği için harcamalar benim hesabımdan ödenir.

Eşiniz istediği gibi harcayabiliyorsa siz de harcayın.. Kazanıyorsanız dilediğiniz gibi harcama hakkınız var aslında..

Bende esimin pesinde kosturuyorum briaz az harca diye ama nafile.aileden varlikli biri.buna guvenerek kenara 5 kurus atmiyor.benim ailemde varlikli gelecek kaygimiz ev yer yurt kaygimiz yok cok sukur.ama yinede insanin kenarda 3 5 kurusu oolmasi gerekmez mi yaa. Bizde cok zittiz bu konuda.artik bende cabalamayi birakmaya karar alcam su gunlerde cunku 3 yildir bi ise yaramadi

İyi akşamlar bn ev hanimiyim.5yillik evliyim ilk yıl çalıştım kendime ait hesap kartı vardır babam durumu iyidir ve yıllardır kira yatar hesabıma kendime ait dairem da var buda kirasi hesaba yatar .ama eşim şimdiye dek ne benden para istemiş nede hesabı im. Eve gider e karışmıştır sizlerden edin hesabına havale falan duyunca çok garip sedim. Nedense bu çok saçma diye düşünüyorum haa yeti gelir yardımcı olurum ama kendimi tamamen yok sayıp böyle birşey yapmak çok saçma.esim her ihtiyaç imi karşılar harçlık ta veri r. Öyle. Fabrikatör falan da değil pazarcı.ama şimdiye kadar parani. İstediğin gibi kullan ben sana eve bakarım diyen insandır hatta ben harcayinca huzursuz luk çıkarır .bende hep birikim yapıyorum

Ne demek neden hep benimkini harcıyoruz? Hersey ortaktir evlendikten sonra canım onun lafımı olurmus, suan çalışmıyorum ama çalışırken maaşımı ceker evde zarfta biriktirirdim, esimin maasida kartta kalir hep öyle ayarlama yapıyorduk, lafi bile olmamasi lazim senin paran benim param cok şaşırdım

benim esimde cok musrif 9 yillik evliyiz. daha bi kere maasini getirip vermedi bana. hep ben ugrasiyorum. o yuzden bana guvendi. her gun icki icer gezer tozar arkadaslariyla. ben kendim birikim yaparim. biriktirdigimi istedigi gibi yonetemeyince bana paragozsun dedi. paraya cok deger veriyorsun dedi. cok zoruma gtti. eger sorumluluk sahibi olsaydi ve beni gercekten karisi gibi gorseydi hesap ayri olmazdi. o sacar ben herseyden ihtiyaclarimdan kisar biriktrrm istedigi gibi harcayamayinca paragoz oluyorum. biriktrdm araba aldik zararina satti. biriktrdk bahce yaptrdk tapusuz yere amcasi satti paramizi vermedi bes kurus. bosa gitti. evlere temizlige gidip biriktirmistim. kim hakli sizce kizlar. ben suclumuyum

Bana da saçma geliyor maaşımı olduğu gibi havale etmek,o maaşını bana gönderse ben çok güzel yönetirim,ama göndermiyor.Bu yüzden böyle bir çözüm bulduk ama onda bile sorun çıkabiliyor

Bu durumda siz haklısınız tabii ama haklı olmak ne kadar işe yarar bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…