Evlilikte cinsellik

Siz olsaydınız benim yerimde ne yapardınız?

• Uzatmadan boşanırım

OY: 60 81,1%
  • Depresyonunun geçmesini beklerdim, biraz daha zaman tanırım

OY: 9 12,2%
  • Önce ayrı evlerde yaşamayı dener, birkaç ay değişmezse ayrılırım

OY: 8 10,8%
  • Benim için arkadaşlık/dostluk daha önemli, şimdilik evli kalırdım

OY: 1 1,4%
  • Aseksüelim, bana uygun

OY: 1 1,4%

• Ankete Katılan
    74
Eşinizin gittigi psikologdan randevu alıp kendiniz gidin. Bu durumu anlatın böyle. Nasıl soyleyeceginiz konusunda size yol gösterir. Eşinizin durumuna hakim biri olduğu için sizi daha rahat yönlendirir bence
Teşekkür ederim, ayrılmayı mı nasıl söyleyeceğim konusunda.

Söyledim, biliyor annem herseyi. Işte yaşim 33, boşanmış olacaksın bașkasıni bulamazsin, eşin de iyi bir insan vs diyor. Kardeşim de niye acele ediyorsun dedi.

Maddi sıkıntım yok çok şükür, ailemle sadece duygusal bağim var, eşimle de öyle, o da kalmadı zaten.
Annen baş düşmanın herhalde 33 yaş genç bi yaş tekrar evlenip çocuk sahibi olmanı erteliyorsun eşin de düşmanın hunu bilmemesine imkan yok duygusal bağına edeyim afedersin ama bu adam iyi değil. İyi adam böyle olmaz koca böyle olmaz

IMG_2292.webp

Teşekkür ederim, ayrılmayı mı nasıl söyleyeceğim konusunda.
Önce bi konuşma yaptığınızı işe yaramadığını, eşinizin verdiği tepkileri anlatın. Şimdi son kez onu kendine getirecek bi konuşma yapmak istediğinizi fakat bu da olmazsa ayrılmak istediğinizi (eğer netseniz tabi bu konuda) söyleyin. İntihar imaları yapan biriyle bunları nasıl yaparsınız yardım eder size. Belki çözmenizi sağlar. Ama olmadı diyelim ki istemediğiniz bi durum oldu, siz de profesyonel birine danistiginiz ve öyle davrandiginiz için vicdanen rahat olursunuz. Öyle mi deseydim böyle mi deseydim demezsiniz. Kafanız çok karışıksa hatta kendiniz için de danışın. Gerçekten ben ne istiyorum bunu nasıl anlayabilirim? Bu sorunun cevabını kendinize vermenize de faydası olur. Evet eşiniz, seviyorsunuz fakat siz kimse için bu dünyaya gelmediniz. Konu ne olursa olsun emek verilirken tek taraflı olmaz yürümez. Evlilik 2 kişilik. Sorunlar da 2 kişilik. O zaman 2 kişi beraber çözmeli

Annen baş düşmanın herhalde 33 yaş genç bi yaş tekrar evlenip çocuk sahibi olmanı erteliyorsun eşin de düşmanın hunu bilmemesine imkan yok duygusal bağına edeyim afedersin ama bu adam iyi değil. İyi adam böyle olmaz koca böyle olmaz
Allah razı olsun. Cehenneme giden yolun taşları iyi niyetle döşenir, diye bir söz var, anneminki o hesap. Babam sağ olsaydı kesin ayrıl derdi.

Önce bi konuşma yaptığınızı işe yaramadığını, eşinizin verdiği tepkileri anlatın. Şimdi son kez onu kendine getirecek bi konuşma yapmak istediğinizi fakat bu da olmazsa ayrılmak istediğinizi (eğer netseniz tabi bu konuda) söyleyin. İntihar imaları yapan biriyle bunları nasıl yaparsınız yardım eder size. Belki çözmenizi sağlar. Ama olmadı diyelim ki istemediğiniz bi durum oldu, siz de profesyonel birine danistiginiz ve öyle davrandiginiz için vicdanen rahat olursunuz. Öyle mi deseydim böyle mi deseydim demezsiniz. Kafanız çok karışıksa hatta kendiniz için de danışın. Gerçekten ben ne istiyorum bunu nasıl anlayabilirim? Bu sorunun cevabını kendinize vermenize de faydası olur. Evet eşiniz, seviyorsunuz fakat siz kimse için bu dünyaya gelmediniz. Konu ne olursa olsun emek verilirken tek taraflı olmaz yürümez. Evlilik 2 kişilik. Sorunlar da 2 kişilik. O zaman 2 kişi beraber çözmeli
Teşekkür ederim. Ben kendim de psikiyatriste gidiyorum ama aynı terapiste değil. Ama onun terapistiyle konuşmak iyi olacaktır, öneride bulunabilir.

Ben o kötü olduğu dönemde annesine haber vermiştim, ben işe giderken arayıp sorsun diye. Anlatmamiştim ama kendini iyi hissetmiyor arayip sorar mısın demiştim

İki yıldır siz elinizden geleni yapmışsınız zaten, sebebi ne ise ne eşiniz bir çözüm aramıyor bulmuyor, sorun onun sorunu kılını bile kıpırdatmıyor, kendini bilerek evlendi sizi kandırdı bir de üstüne üstlük.

Düzelmez boşa beklemeyin ( böyle ömrümü geçiririm derseniz de kimse karışamaz)
Es kaza çocuk olursa da topluma da kendini ispat eder! sen sağ ben selamet.

Eşini seven değer veren insan istese bin tane çözüm yolu bulur, bulamıyorsa da efendi gibi sen yoluna ben yoluma der,kendi çıkarları için sizi oyalamaz, mahrum bırakmaz.

Açıkçası bu saatten sonra cinsel sorunları düzelse bile (ki çok zor) benim için yukarıda yazdıklarım boşanmaya yeter de artar, ömür boyu güvenemeceğim birisi ile yaşayamam ben.

İki yıldır siz elinizden geleni yapmışsınız zaten, sebebi ne ise ne eşiniz bir çözüm aramıyor bulmuyor, sorun onun sorunu kılını bile kıpırdatmıyor, kendini bilerek evlendi sizi kandırdı bir de üstüne üstlük.

Düzelmez boşa beklemeyin ( böyle ömrümü geçiririm derseniz de kimse karışamaz)
Es kaza çocuk olursa da topluma da kendini ispat eder! sen sağ ben selamet.

Eşini seven değer veren insan istese bin tane çözüm yolu bulur, bulamıyorsa da efendi gibi sen yoluna ben yoluma der,kendi çıkarları için sizi oyalamaz, mahrum bırakmaz.

Açıkçası bu saatten sonra cinsel sorunları düzelse bile (ki çok zor) benim için yukarıda yazdıklarım boşanmaya yeter de artar, ömür boyu güvenemeceğim birisi ile yaşayamam ben.
Bir cabası olsa, yada evlenmeden önce benimle konuşmuş olsa ben yine bişey demezdim

Valla geçti zaten geçiyor da
Benimle aynı yaştasınoz o yızden konumuza kayıtsız kalamıyorum.buradaki çoğu aklı selim kişi kendiniz için birşeyler yapmanız gerektiğini,biranönce harekete geçmeniz gerektiğini söylüyor,evlilik iki kişilik diyorlar.
Yeterli istişare leri yapıp,kendinizdeki gücünde toplayıp,harekete geçin .dinimizde de bu kadar uzun süren cinsel ayrılık boşanma sebebi zaten.hem de hanım tarafından.o yüzden ayrılmanızı doğru buluyorum.takipteyim.hkkınızda hayırlısı.ekonomik gücünüzün olması büyük nimet.lütfen bir hanım gibi yaşayacağınız günleriniz olsun..........

Söyledim, biliyor annem herseyi. Işte yaşim 33, boşanmış olacaksın bașkasıni bulamazsin, eşin de iyi bir insan vs diyor. Kardeşim de niye acele ediyorsun dedi.

Maddi sıkıntım yok çok şükür, ailemle sadece duygusal bağim var, eşimle de öyle, o da kalmadı zaten.
Arkadaş bu evlilik değil Ki.başkasini bulsan ne bulmasan ne.şimdi de bir yok ki hayatında erkek olarak.sırf meraktan soruyorum ama daha önce var mıydı cinsel hayatın?

illa evlenmesine gerek yok.

Erkekler için öyle değil. Evlilik konforuna alışan adam yalnız yaşayamıyor. Kadın çalışıyor bile olsa hiç ev işi yapmasa bile ev düzeni farklı oluyor kadın olan evde. Ayrıca elinin altında her daim bir arkadaş. Akşam yalnız kalmıyorsun. Cinsellik yaşamayan bir adam evlilik olmadan şu hayatı kuramaz.

Back
X