- 24 Ocak 2021
- 13.001
- 29.862
- 548
- Konu Sahibi Mihrimah Sultann
-
Teşekkür ederim, bende robot süpürge almayı düşünüyorum, bebeği büyükler bakınca heralde sorun oluyor burda herkes bakicidan yana , galiba bende bakıcı tutarım öyle görünüyorBenim çocuğum yok ama bebekleri büyüklere batırmayın lütfen. Sonu daima kırgınlık garantili senaryodur bu.
Bakıcı olsam ya da çocuğumu bakıcıya bıraksam bu platformdaki bakıcı düşmanlığı zoruma giderdi sanıyorum ki.
Ev isleri ve yemek konusunda biz eşimle birlikte yapıyoruz. Bi de robot süpürge aldım. O da çok is görüyor. Dip köse ıçın belki bir yardımcı tutabilirsiniz.
Çalışmak kaliteli yaşamak için vardır. Kendinizi çılgınlar gibi yıpratmayın.
Çalışmayı köleliğe dönusturmeyin.
Simdiden hayırlı olsun.
Nasıl yetisiyorsunuz maşallah sizeBenim dört aylık bebeğim var
Uzaktan yani evden çalışıyorum
Eşimin işi Nisan 15 bitecek
Bebeğe o bakacak o arada birde yemek vs uğraşırım diyor ama yapamaz bebeğim çok ağlıyor huysuz illa başında durmak lazım.
Benim işim bitince o yemek yaparken ben bebeğe bakarim sonra bulaşık vs ben hallederim
Dönüşümlü idare edeceğiz
Seneye nasipse 10 aylık olacak o zamanda bakıcı ayarlayacagim.
Allah yardımcınız olsun, gerçekten çok zor , yani bu durumlar da var özellikle huzursuz bebekler anne babayı çok yoruyor, insallaj bizim uslu bir çocuk olur ilerde ,yorumunuz için teşekkürlerBebekten bebeğe çok değişir. Bazı bebekler yer içer,bezi değişir uyur. Aileye huzur ve mutluluk katar. Komşumun oğlu gibi, 4 yaşında tam bir kuzu kendisi. Bazı bebekler de benim kızım gibi bomba gibi düşer evin ortasına 2 yıl kendine gelemezsin. Biz rezil olduk. Hem kolik hem reflüsü olan bir bebek , loğusa depresyonunda ben, sürekli bebek kusmuğu temizleyen eşim ile 6 ay savaş dövüş kıyamet geçti. Kızım 3 yaşına gelecek, doğduğundan beri bir sorun bitiyor,bir sorun başlıyor. Yaklaşık 2 aydır eşim misafir yatağında yatıyor mesela çünkü kızım asla yatakta istemiyor. Gece yarısı uyanıp ,babayı yatakta görüp ağlarken kusup herşeyi batırdığı için savaşmıyoruz artık. 3. kere olduğunda pes ettik. Her ağladığında neredeyse kusuyor, reflüden dolayı. Bakan yok , bakıcı da yok benim bildiğim düzgün, zaten piyasa da berbat düzgün maaşta yok ,kaldım ben yılların deneyimiyle evde. Böyle olma ihtimali de var. En kötüsünü hesaplayarak girişin bazı şeylere.
Rica ederim umarım sakin bir Miniş olur. Tavsiyem tarihi ayarlayın koç burcu yapmayınAllah yardımcınız olsun, gerçekten çok zor , yani bu durumlar da var özellikle huzursuz bebekler anne babayı çok yoruyor, insallaj bizim uslu bir çocuk olur ilerde ,yorumunuz için teşekkürler
Ne kadar güzel anlatmışsınız, inşallah bizde sizin gibi idare edebiliriz, çalışınca herşey daha zor oluyor, ben bazen diyorum en kötü ücretsiz izine ayrılırım, bakalım bizi neler bekliyor ınsalllah herşey güzel olurMerhabalar. Benim 31 aylık kızım ve 4 aylık bir oğlum var.
Kızım 1 yaşına geldikten sonra vardiya dolayısıyla çalıştığım yerden ayrıldım. Kızım 1.5 yaşındayken başka yerlere bakarken tekrar hamile olduğumu öğrendim.
Çocuktan sonra cinsel hayatımızda bi sorun eksiklik olmadı aynı heyecanımız devam ediyor. Ben sadece çatlaklarım ve fiziğimden dolayı biraz utanıyorum o kadar. Temizliği eşimle beraber hafta sonları yapıyoruz. 2. Cocuktan sonra rutine bindirdik bunu ilkinde kendim yapiyordum.
Şuan 2 cocuklu hayata alistik diyebilirim. Ve her yasin ayri bir getirisi var cocuklarla beraber buyuyoruz. Sadece esimle arada anlasamadigim konu benim kadar tahammulu olmuyor bazen cocugumuza karsi. Annelik icgudusuyle sanirim cocuguma benden baska biri kizdigi zaman kaldiramiyorum. Ek gidaya gectikten sonra is bakacagim beni daha zorlu gunler bekliyor biliyorum ama bir yandan da calismayi özledim ve cocuklarimin daha iyi bir gelecegi olmasi icin calismaliyim. Dilerim sizinde hersey gonlunuzce olur..
Amin inşallahRica ederim umarım sakin bir Miniş olur. Tavsiyem tarihi ayarlayın koç burcu yapmayın
Ay inşallah bem öyle olmayı çok istiyorm umarım o şekilde ilerler hayatımız, etrafta bazen görüyorum dediginiz bu tarzdaki anneleri , hoş bir görüntü değil her açıdanSize önerim bebek doğunca eş olduğunuzu unutmayın. Anne-babalık rolüne kendini fazla kaptıran ve karı-koca olmayı unutan çok insan tanıdım. Bir arkadaşımın oğlu 8 yaşında hala onların yatakta uyuyormuş mesela, kocamla sarılıp uyumaya hasret kaldım dedi gerçekten üzüldüm. Ayda birkaç saat bile olsa bebeğinize bakabilecek birisi varsa karı koca zaman geçirin. İnanın o bir saatlik kahve sohbeti bile ilişkinize iyi geliyor.
Bebeğim doğalı 2 ay oldu e sonuçta bebek bu şuan çok küçük olduğu için eşimde bende bebekle ilgileniyoruz bebekten fırsat buldukça küçük kaçamaklar yapıyoruzGüzel bayanlar tecrübeleriniz yoluma ışık tutuyor bu yüzden yine bir soru ile geldim, doğumdan sonra bebek evliliğinizi nasıl etkiledi, eşinizin tavrı size karşı değişti mi , eksi ve artı yönleri neler oldu sizlerin hayatında , bizim evliliğimiz yazın 2 yıl olacak şuan bebek yok , eylülde özelden ayrılıp kadroya geçicem inşallah eğer bebek olursa bu beni nasıl etkiler bilemiyorum , ev ,iş, koca ve bebek bunlara nasil yetisiyorsunuz ve bebeğe büyükler mi bakıyor yoksa bakıcı mi tuttunuz , cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
Niye öyle dedin ki şimdi bende koç burcuyumRica ederim umarım sakin bir Miniş olur. Tavsiyem tarihi ayarlayın koç burcu yapmayın
Çok güzel, ya bende babaanneye baktırmak istiyorm , ki eşimin annesi bayılır bakmaya daha ilk torun olacak onlar için, ama burda herkes genelde aman baktırma sorun yaşarsınız diyor, yani bakıcı iyi ama bir babaanne, anane kadar sevgiyle bakamaz , bu yüzden bu konuda çok kararsızım, iyiyken kötü olur muyuz onu bilmiyorum..Bebeğim doğalı 2 ay oldu e sonuçta bebek bu şuan çok küçük olduğu için eşimde bende bebekle ilgileniyoruz bebekten fırsat buldukça küçük kaçamaklar yapıyoruzşuanlık herşey yolunda gibi.. Ben çalışmaya başlamadım fakat başlayınca bebeğime kayınvalidem bakacak.. Kendisi bu iş için gönüllü..
Arada eşimle dışarı çıkarken emzirmedim için 2 3 saatliğine kayınvalideme bırakmışlığım da var.. Bakımı konusunda ben nasıl uygun görüyorsam o şekilde davranıyor ve onu çok seviyor.. Kendisi gönüllü olmasaydı ya da bakımı konusunda beni dinlemeyip kafasına göre hareket etseydi tercihimi kesinlikle bakıcı dan yana kullanırdım.. Tabi ki onun da tecrübelerinden faydalanıyoruz.. Ev işleri konusunda da zaten bebeğe bakacak birileri olduğu zaman eski düzenimiz devam edecek.. Yani çalışırkenki hayatımızdan tek fark bebeğimiz olacak onunla da ilgilenen biri olunca eskisi gibi devam edecek.. Arada aksaklıklar illa ki olur ama elbette alışacağız..
Burçlarla aram iyidirYay ve kova uyumlu mu. Ben kovayım. Çok inatçıyımdır. Küçükken de herşeye itiraz ederdim. Ama kız olursa kova iyi. Büyüyünce kimseye ezdirmez kendini. Özgür kova
Ne güzel anneniz bakıyorOğlum tam 2.5 yaşında.Gaz, reflü,kusmuk,ağlama krizleri,oburluğu ve benim sütümün kıt kanaat olması sebebiyle çok zorlandık.Babasiyla çok tartışmalar yaşadık akşamları ağlamalar tavan yapınca.Gunduz bir başımaydım,ev işleri yapamiyordum vs ay çok zor geçti oğlusun huysuzlugu nedeniyle.Simdi de bana çok yapışık hala.. 4 aylıkken ise geri döndüm biraz kafam dinlendi diyebilirimönce bakıcı ile başladık,o iş bırakınca annem geldi (7 aylıkken) Annem bakıyor ben yokken,ben evdeyken bana yapışık ama yine kimse olmamasından iyidir.Anneme SGK sini ödeme karşılığında baktiriyorum,ileride laf söz olmaz herhalde.Kendi canından olan baksın bence.sevgiyle büyüsün.Bakici beni üstü giyinik bekliyordu gelir gelmez kaçmak için.ustelik tavsiye üzerine onu seçmiştim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?