- 3 Şubat 2018
- 25.871
- 111.304
- 598
- Konu Sahibi Mihrimah Sultann
-
Ooo kusan bebek bayilirim.Bebekten bebeğe çok değişir. Bazı bebekler yer içer,bezi değişir uyur. Aileye huzur ve mutluluk katar. Komşumun oğlu gibi, 4 yaşında tam bir kuzu kendisi. Bazı bebekler de benim kızım gibi bomba gibi düşer evin ortasına 2 yıl kendine gelemezsin. Biz rezil olduk. Hem kolik hem reflüsü olan bir bebek , loğusa depresyonunda ben, sürekli bebek kusmuğu temizleyen eşim ile 6 ay savaş dövüş kıyamet geçti. Kızım 3 yaşına gelecek, doğduğundan beri bir sorun bitiyor,bir sorun başlıyor. Yaklaşık 2 aydır eşim misafir yatağında yatıyor mesela çünkü kızım asla yatakta istemiyor. Gece yarısı uyanıp ,babayı yatakta görüp ağlarken kusup herşeyi batırdığı için savaşmıyoruz artık. 3. kere olduğunda pes ettik. Her ağladığında neredeyse kusuyor, reflüden dolayı. Bakan yok , bakıcı da yok benim bildiğim düzgün, zaten piyasa da berbat düzgün maaşta yok ,kaldım ben yılların deneyimiyle evde. Böyle olma ihtimali de var. En kötüsünü hesaplayarak girişin bazı şeylere.
Aslında kayınvalideniz ile aranızdaki ilişki ve kayınvalidenizin tutumu burada çok önemli.. Bazen oluyor ki anne birşeyi yasaklıyor babaanne tam tersini yapıyor diğer konularda da annesinin değil de hep kendi bildiğini uyguluyor falan eğer bu şekilde olursa büyük sıkıntı çıkabilir.. Tabi belli olmaz ama az çok anlayabilirsiniz bunu kayınvalidenizi çözmüşseniz gelecek hakkında da fikir sahibi olursunuz.. Mesela sizin fikirlerinizi önemsiyor mu, size karışmayı seviyor mu, sizi eleştirmeyi seviyor mu falan filan gibi.Çok güzel, ya bende babaanneye baktırmak istiyorm , ki eşimin annesi bayılır bakmaya daha ilk torun olacak onlar için, ama burda herkes genelde aman baktırma sorun yaşarsınız diyor, yani bakıcı iyi ama bir babaanne, anane kadar sevgiyle bakamaz , bu yüzden bu konuda çok kararsızım, iyiyken kötü olur muyuz onu bilmiyorum..
Ya benim kv iyi bir insan fakat yeni evliyken çok bunalttı o yüzden yine ayni olur mu diye korkuyorum, yoksa öyle absürt bir kadin değil, eşime aşırı düşkün o yüzden toruna bayılır bende isterim o baksın ama bazı korkularım da yok değilAslında kayınvalideniz ile aranızdaki ilişki ve kayınvalidenizin tutumu burada çok önemli.. Bazen oluyor ki anne birşeyi yasaklıyor babaanne tam tersini yapıyor diğer konularda da annesinin değil de hep kendi bildiğini uyguluyor falan eğer bu şekilde olursa büyük sıkıntı çıkabilir.. Tabi belli olmaz ama az çok anlayabilirsiniz bunu kayınvalidenizi çözmüşseniz gelecek hakkında da fikir sahibi olursunuz.. Mesela sizin fikirlerinizi önemsiyor mu, size karışmayı seviyor mu, sizi eleştirmeyi seviyor mu falan filan gibi.
Burada babaannesi kendisine anne dedirten kayınvalideleri okuduk hatta boş memesini bebeğin ağızına vereni falan okuduk.. Böyle durumlar ve buna benzer şeylere asla gelemem.. Ben mesela dışarı çıkarken hep bana soruyor kayınvalidem işte ne zaman yiyecek ne kadar mama yapacağım, ne giydireyim falan . uyandığında bile hiç gerek yokken bana soruyor mesela kucağıma alayım mı azıcık seveyim uyanmışken falan diye.. Hatta ona anne tabi ki alabilirsin seveceksin tabi dediğimde "ne bileyim belki daha uyuyacak dersin ya da kucağa alışmasın falan dersin" diyor.. Dediğim gibi ben şuan memnunum ama işe başladığımda bana ters gelen bir durum olursa kayınvalidemi kırmadan bakıcı bulurum.. Kavga gürültğ olmadan da halledilebilir tabi yine kayınvalideye bağlı şeyler bunlar.. Bakalım biz ne olacağız ama şuanlık böyle düşünüyorum.. Zaten kreş yaşı gelince direk kreşe gidecek..
Inşallah bizim de evliliğimiz daha güçlenir bebekleIki cocugum var. Evliligimiz daha da güclendi seneler icinde. 6 senedir evliyim. Ilk zamanlar tabi ki annelige alismaniz gerekiyor, tipki cocuklar dünyaya alistigi gibi, ama birbirimize cok katiyorsa. Onlar büyüyor, biz büyüyoruz. Aslinda büyük oglum krese gidiyordu, ama su anda evden calisip ikisini de evde tutuyorum..burdaki kreslerde vakalar cikiyor sürekli. Hayatiniz cocukla tamamen degisiyor. Ama önceki haline dönmek istermiyim, asla :)
Korkuların varsa direk uzak dur.. Hele ki yeni evliyken sorun çıkaran kayınvalide çok daha tehlikeli benceYa benim kv iyi bir insan fakat yeni evliyken çok bunalttı o yüzden yine ayni olur mu diye korkuyorum, yoksa öyle absürt bir kadin değil, eşime aşırı düşkün o yüzden toruna bayılır bende isterim o baksın ama bazı korkularım da yok değil
Inşallah bizim de evliliğimiz daha güçlenir bebekle
Allah size sabır versinBebekten bebeğe çok değişir. Bazı bebekler yer içer,bezi değişir uyur. Aileye huzur ve mutluluk katar. Komşumun oğlu gibi, 4 yaşında tam bir kuzu kendisi. Bazı bebekler de benim kızım gibi bomba gibi düşer evin ortasına 2 yıl kendine gelemezsin. Biz rezil olduk. Hem kolik hem reflüsü olan bir bebek , loğusa depresyonunda ben, sürekli bebek kusmuğu temizleyen eşim ile 6 ay savaş dövüş kıyamet geçti. Kızım 3 yaşına gelecek, doğduğundan beri bir sorun bitiyor,bir sorun başlıyor. Yaklaşık 2 aydır eşim misafir yatağında yatıyor mesela çünkü kızım asla yatakta istemiyor. Gece yarısı uyanıp ,babayı yatakta görüp ağlarken kusup herşeyi batırdığı için savaşmıyoruz artık. 3. kere olduğunda pes ettik. Her ağladığında neredeyse kusuyor, reflüden dolayı. Bakan yok , bakıcı da yok benim bildiğim düzgün, zaten piyasa da berbat düzgün maaşta yok ,kaldım ben yılların deneyimiyle evde. Böyle olma ihtimali de var. En kötüsünü hesaplayarak girişin bazı şeylere.
Onu annenize sormak lazım ,sizi büyütürken ne kadar memnunmuş koç olmanızdanNiye öyle dedin ki şimdi bende koç burcuyum
Ay bitiyor mu buOoo kusan bebek bayilirim.
Bizim ki bitti teyzesi yedi yaşında artık.
Darısı başınıza.
Aynen de katılıyorum ayrıca.
Bu işler öyle ismarlamayla, planlamayla olmuyor.
Bir bakıyorsunuz tüm düzen altüst olmuş.
Sağlık olsun ne diyelim.
Esim yardımcı çokNasıl yetisiyorsunuz maşallah size
Bende koc burcuyum neden oyle dediniz merak ettimRica ederim umarım sakin bir Miniş olur. Tavsiyem tarihi ayarlayın koç burcu yapmayın
Haklısın, benim eş tarafına elimi versem kolumu kaptırıyorum yeni evliyken saygı ve sevgimi hor kullandılar o yüzden biraz geri durdum ama bebek olursa yine başa dönebilme ihtimalim var , galiba ilk tercihim bakıcı olacak gibi..Korkuların varsa direk uzak dur.. Hele ki yeni evliyken sorun çıkaran kayınvalide çok daha tehlikeli benceAyrıca herşeyin aşırısı zarar getirir.. Oğluna ve torununa aşırı düşkünlük de hoş değil. Yani en azından ben öyle düşünüyorum
Ne güzel maşallah size2 çocuğumuz var 5 ve 3 yaşında. Bakıcı baktı,büyükler göz kulak oldu. Ev işlerine yardımcımız var düzenli. Çalıştım ben hemen doğumdan sonrada,kendi işim.. Gezmeye,başbaşa vakit geçirmeye bazen çocukla bazen yalnız tatile gitmeye,çocukları büyüklere bırakıp istediğimiz herşeyi yapmaya devam ettik.. dolayısıyla evdeki çocuklu geçen hallerimizdende sıkılmadan mutluluk duyduk. Bakış açısı,yaşam tarzıyla alakası.. bunları yapamamak beni mutsuz ederdi ama kimi için hiç önemli olmayabilir.
Bizimkine de babannesi bakacak. Aramizda hic sen bak gibi bi konu gecmedi. Onlara gozum kapali emanet edebilirim.Basindan beri ben bakarim diyor torunlarini cok seviyorlar ben bakiciya baktirmak istesem ona musade etmezler. Saglik sorunlari olup bakamayacak durumda olurlarsa elbette onlari magdur etmeyecegim.Çok güzel, ya bende babaanneye baktırmak istiyorm , ki eşimin annesi bayılır bakmaya daha ilk torun olacak onlar için, ama burda herkes genelde aman baktırma sorun yaşarsınız diyor, yani bakıcı iyi ama bir babaanne, anane kadar sevgiyle bakamaz , bu yüzden bu konuda çok kararsızım, iyiyken kötü olur muyuz onu bilmiyorum..
Peki bu durumda ilişkileriniz zarar gördü mü, yani herşeye karışma durumları yaşadınız mı öyle olursa ben dayanamam gibiBizimkine de babannesi bakacak. Aramizda hic sen bak gibi bi konu gecmedi. Onlara gozum kapali emanet edebilirim.Basindan beri ben bakarim diyor torunlarini cok seviyorlar ben baktirmak istesem onla musade etmezler. Saglik sounlari olup bakamayacak durumda olurlarsa elbette onlari magdur etmeyecegim.
Yani şuan kendim bakiyorumPeki bu durumda ilişkileriniz zarar gördü mü, yani herşeye karışma durumları yaşadınız mı öyle olursa ben dayanamam gibi
Benim eşim ailesi konusunda hassas genelde beni anlaması için önce bir tartışma yaşanması gerekir , şimdiye kadar hep öyle oldu , tartışa tartışa bişeyleri yoluna koyduk, eşim düzelince ailesi de düzeldi, yani gerçekten en önemli şey esin sizi anlaması, eş anlamazsa millet evin ortasında at koşturuyor maalesef , o yüzden şanslısınız...Yani şuan kendim bakiyorum
da calismaya ne zaman baslarsam o zaman bakacaklar. Şuan bi sorun yok aramizda bende herseyi buyutecek birisi degilim eger cok kafama takilirsa esime soyluyorum o gerekeni soyluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?