Evlilikte çocuk etkeni

Zorlu bir hamilelik yaşadım, ilk haftalarda kanama ve tedirginlik dolayısıyla cinsellik hiç yaşamadık hamilelikte. Son 2 ay da erken doğum riski vardı. O ara eşim sahte bir hesapta birkaç kızla normal sohbet etmiş ama uzun uzadıya. İş haricinde de hep evdeydi. Bütün temizlik çamaşırı işi o yapıyordu. Sahte hesap meselesi beni derinden sarstı. Cinsellik olsa bilmiyorum daha mı kabul edilir olurdu .. neyse doğum sonrasında kayınvalidem yüzünden en büyük kavgaları yaşadık. İlk 9 ay rapor ile kendim baktım.
Sonra kayınvalidem baktı eşim bakıcıya para veremeyiz dedi. Öğretmenim ben okulda kime desem babaanesi bakıyor diye herkes aman iyi çok iyi dedi. Bakıcı konusunda hepsi olumsuz konuştu. Bana kalsa 2 yaşına kadar çocuğa annesi bakmalı kesinlikle. Oğlum şu an konuşmuyor. 29 aylık babaannesi ve babası yüzünden TV ve video bağımlılığı oldu nerdeyse. Sırf kilolu olsun diye fazladan yedirmeye çalışıyor oğluma ve geçen gün kustu bu yüzden oğlum. Bir şey desem küsüyor. Bir anda çekip gidiyor. Babamın işinde çalışmadığım için de öyle durumlarda çaresiz kalırım.
Bizim için zor bir süreç.
Ayrı yataklarda yattık bir süre. Onu düzelttik çok şükür.
Robot süpürge ve kurutma makinesi kesinlikle olsun. Özellikle kışın çamaşır kurutma sorunu birikti sorunu olmuyor. Ve büyük temizlik için kesinlikle yardımcı gelsin.
Çocuğunuzun bu şekil yetismesine niye göz yumdunuz ki
Bakıcı alsanız çok daha iyi olurdu

Benim en büyük korkum hamileyken eşimin başka kişilere yönelmesi, gerçekten çok zor bir dönem olmuş sizin için, erkekler genelde eşleri hamileyken bir boşluğa düşüyorlar, eşimi sorsanız o konuda güveniyorum ama burda neler duydum o yüzden bende de güven sıkıntısı olabilir , kv nin bakması çok sıkıntı oluyor gibi , bende öğretmenim sizin gibi ama özelde çalışıyordum eylülde kadro alcam inşallah, eğer çok zorlanirsam ücretsiz izne ayrılırım diye düşünüyorm, robot süpürge hangi marka bende sipariş vermeyi düşünüyorm, bide nasıl beklentinizi karşılıyor mu robot süpürgeniz , bu arada yorumunuz için çok teşekkürler 😊
Umarım sizin için her şey güzel olur. Olumsuz bir şey yaşamazsınız inşallah. Yani kayınvalidelere göre de değişir bu durumlar. Artı eksi değerlendirme yapmak lazım. Mesela sevgi yönünden eksiği olmadı babaannesini çok seviyor onunlayken mutlu. Ama kimi çocuk bakıcıya bırakılırken mutsuz olabiliyor. Tabi düzgün bakıcı denk gelirse çok daha iyi. Xiaomi aldık ama mi store mağazasından. İnternete güvenemedik garanti ve satıcı konusunda. Bu ara çok indirim oluyor mi satıcısının da. Biraz takip edersiniz uygun alırsınız. Her şeyi toplamak gerekiyor ortada oyuncak bir eşya falan olmayacak. Haliyle evi de toparlamış oluyoruz. Ardına siliyorum hiç yorulmuyorum. O süpürürken tuvaleti banyoyu temizliyorum. Bence büyük rahatlık.

Çocuğunuzun bu şekil yetismesine niye göz yumdunuz ki
Bakıcı alsanız çok daha iyi olurdu
Maddi olarak sıkıntımız vardı birinci sebep buydu. Ben işe başladıktan 3 ay sonra da eşimin ayağı kırıldı. O 4 ay boyunca evde yatmak zorunda kaldı haliyle bakıcı falan hayal oldu. Yaşadığım şehirde tek tanıdık kayınvalidem ve görümcem. Ailem uzakta. Yani başka alternatif de yoktu.

Aslında refluden ziyade mide hassasiyeti diyebiliriz.
Çünkü bizim çocuk doktoru reflude kusma olmaz diyor.
Gece yatarken geri yemek kaçması şeklinde olur diyor.
Evet yemek seçme olayı aşırı var.
Ketçap yeni yeni yiyor mesela.
Gazoz vs içmez.
Kokusunu beğenmediği şeyi kesinlikle yemez.
Tadına bakmadığı çok şey var.
Herşeyi denemez bile.
Olabilir domates asitli mesela içi kabul etmiyordur belki.
Yani etine sütüne meyvesine dikkat ettim gerisini yemese de olur dedim.
Zaten yemedi diye birşey eksilmez ondan.
Bebekken anne sütünde de çok kusardi.
Ben sebep aramadım artık bir zaman sonra öyle kabul ettim.
Büyüdükçe de azalarak bitti çok şükür.
Sadece durup dururken aşırı kusmalar önemli.
Mide üst kapağı sıkıntısından dolayı pylor spazmı imiş ismi.
Kilo alıyorsa sıkıntı etmedim.
Tabi anaokuluna yeni basladiginda sürekli grip oldu öksürükte kustu hep o dönem biraz kilo alamadı ama toparladı sonra yine.
Çok benziyor gerçekten yapısı. Bizim doktorumuz direk reflü demişti. Reflü yatağı kullandık, gece yarıları bile yedikten sonra yarım saat bekledik. Doktor mide kapağı sorunundan şüphelendi ama endoskopi yaptırmak istemedim ben. Ameliyat yapamayız büyüdükçe düzelir dedi o da bende hiç narkoz vermeye gerek yok dedim o zaman. Bu konuyu uzun süre çekeceğiz ama teşekkür ederim paylaştığın için bana umut oldun 😊😊😊

Eğer içinizden bir çocuğumuz olsun fikri geçiyorsa ve imkanınız varsa olabilecek en erken zamanda yapın.
Çünkü insanın sabrı, fikri, v.s... erken yaşlarda daha fazla ve olumlu oluyor.
Bebeklerde zaten zıplama dönemleri oluyor. Bir bebek ne kadar zor olursa olsun o dönemlerde insan bir 'ohhhh' diyor ve güç kazanıyor.

Benim bebeğim kolikti(huzursuz bebek sendromu) sürekli ağlar ve hiç uyumazdı, bir de yetmiyormuş gibi ağlama krizine girer mosmor olur, nefesi giderdi, bende onunla ağlar dururdum. Buna bile çözüm bulduk. İnsan yaşadıklarını etrafa anlatınca illaki birinin çözümü tutuyor. Yemek zamanlarimiz hep kısa sürerdi. Sürekli kucakta ya da arabayla dolaşırdık. Sabahlara kadar fön sesi dinlemekten beynimiz ambalaj olurdu.

Şuan 26 aylık gece hala uyumaz ve gündüzleri 2 yaş sendromumuz var, aynı zaman da tuvalet egitimindeyiz, yarın 1 hafta olacak ama hala altına kaçırıp öyle anne çiş diyor.
Bir süreç hepsi geçecek.

Bir de komşumun çocuğundan bahsediyim. Uyuyor. Bu yıl 5 yaşına girdi ve hala gece gündüz uyuyor ve sakin bir çocuk 😅

Hamileliğim süper geçti yani koliklik o zamana dayanmıyor. Bu biraz şans ya da genetik çünkü zamanında eşim de ben de annelerimize bayağa çektirmişiz 😂 hatta bir arkadaşım çocuğun sakin olmasını beklemen hata çocuk kime çekse ayrı bir olay demişti :KK70:

Aynı arkadaşım çocuğu sakin olmasına rağmen 'biz çocuğu yaparken bize eşlik etsin hayatımızdan başka bir şey değişmesin diye yapmıştık ama şuan değişmeyen tek şey evde ki koltuklar oldu. Onu da tuvalet eğitiminde sonra degistirecegiz' diye mesaj atmıştı :KK70:

Kısaca şunu söyleyebilirim ilk doğduğunda bir kaç saat uyusam her şey eskiye dönecek diyorsun ve çocuk 1 yaşına geldiğinde 3 4 gün uyusam anca kendime gelirim diyorsun, çocuk 2 yaşını gecince de yine bir kaç saat uyusam her şey normale dönecek diyorsun 🤭.

Bu süreçte en önemli olan eşle olan ilişkin. Erkekler çok fazla olaya kendilerini veremiyorlar ve bu yüzden sorunlar çıkabiliyor. Ben eşime fazlasıyla anlayışlı ve çocuğa fazlasıyla bakan biri olmasına rağmen en az 50 defa, çocuk bu tabii ki ağlayacak/ hepsi bir süreç seneye daha rahat ederiz/ başka bir çözüm yolun varsa sun. Demisimdir.
Gece uykusuzluğu zor gerçekten,
gece uyumuyor olmanıza rağmen ikinci çocuğu düşünmüşsünüz gerçekten enerjiniz süper😀 Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah

Umarım sizin için her şey güzel olur. Olumsuz bir şey yaşamazsınız inşallah. Yani kayınvalidelere göre de değişir bu durumlar. Artı eksi değerlendirme yapmak lazım. Mesela sevgi yönünden eksiği olmadı babaannesini çok seviyor onunlayken mutlu. Ama kimi çocuk bakıcıya bırakılırken mutsuz olabiliyor. Tabi düzgün bakıcı denk gelirse çok daha iyi. Xiaomi aldık ama mi store mağazasından. İnternete güvenemedik garanti ve satıcı konusunda. Bu ara çok indirim oluyor mi satıcısının da. Biraz takip edersiniz uygun alırsınız. Her şeyi toplamak gerekiyor ortada oyuncak bir eşya falan olmayacak. Haliyle evi de toparlamış oluyoruz. Ardına siliyorum hiç yorulmuyorum. O süpürürken tuvaleti banyoyu temizliyorum. Bence büyük rahatlık.
Evet haklisiniz benim bakıcı mi olacak yoksa babaanne mi bunu şartlar belirleyecek gibi görünüyor , peki wiwi olmadan nasıl çalışıyor mu robot süpürge, bide takılıp kalmıyor inşallah halılarda falan

Maddi olarak sıkıntımız vardı birinci sebep buydu. Ben işe başladıktan 3 ay sonra da eşimin ayağı kırıldı. O 4 ay boyunca evde yatmak zorunda kaldı haliyle bakıcı falan hayal oldu. Yaşadığım şehirde tek tanıdık kayınvalidem ve görümcem. Ailem uzakta. Yani başka alternatif de yoktu.
Anladım zor olmus
Allah kolaylık versin

Gece uykusuzluğu zor gerçekten,
gece uyumuyor olmanıza rağmen ikinci çocuğu düşünmüşsünüz gerçekten enerjiniz süper😀 Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah
Haha teşekkür ederim.
Aslında ikincisi korunurken oldu. Biz de gelene git demedik tabii 😅
Eşimle beraber kendimizi en kötüsüne hazırladık '2 yıl birbirimizi idare ederim gerisi ışık' dedik, bakalım ne olacak.
Umarım uyuyan sakin bir bebek olur yoksa her gece ayrı bir zombi filmi çekeriz artık ailecek :D

Bunu söyleyince linç yiyorum ama bu gerçek bazı çocuklar huzursuzluk getiriyor uyku nedir bilmiyorlar sürekli ilgi manyağı oluyorlar ve mizmizlar eve Yıldırım gibi düşüyorlar sen ve eşin rahatına düşkün tiplerseniz yapmayın çocuğa da yazık.Biz beceremedik ben de çalışınca ben ona postalamaya o bana postalamaya çalıştı bir süre sonra da çocuktan kaçmak için k.cindan olmayan işler çıkarıp evden kaçmaya çalıştı.Sonra da bir kaşara aşık olup defoldu.Hayatini yaşıyor ergen gibi cocukluyken yapamadığı ne varsa yapıyor gezmek içmek arkadaşlar gırla ben de çocuk büyütüyorum işte

Haa eve kaynanayi sokmak da ikinci aptallığım oldu annemle sıkıntı yaşamadım ama bazıları kendi annesiyle de çakışıyor.Kaynanam geldi çocuğuma baktı evimi temizledi lohusayken baktı çok harika sonra da kredi çekip bana ev al yıllardır çocuğuna bakıyorum dedi.Alamayinca da kızılca kiyamet

Bunu söyleyince linç yiyorum ama bu gerçek bazı çocuklar huzursuzluk getiriyor uyku nedir bilmiyorlar sürekli ilgi manyağı oluyorlar ve mizmizlar eve Yıldırım gibi düşüyorlar sen ve eşin rahatına düşkün tiplerseniz yapmayın çocuğa da yazık.Biz beceremedik ben de çalışınca ben ona postalamaya o bana postalamaya çalıştı bir süre sonra da çocuktan kaçmak için k.cindan olmayan işler çıkarıp evden kaçmaya çalıştı.Sonra da bir kaşara aşık olup defoldu.Hayatini yaşıyor ergen gibi cocukluyken yapamadığı ne varsa yapıyor gezmek içmek arkadaşlar gırla ben de çocuk büyütüyorum işte
Aman Allahım, kocanız olacak herife çok şey söylenir ama ... Allah yardımcınız olsun 😕

Haa eve kaynanayi sokmak da ikinci aptallığım oldu annemle sıkıntı yaşamadım ama bazıları kendi annesiyle de çakışıyor.Kaynanam geldi çocuğuma baktı evimi temizledi lohusayken baktı çok harika sonra da kredi çekip bana ev al yıllardır çocuğuna bakıyorum dedi.Alamayinca da kızılca kiyamet
Eve kv falan çağırmıycam anlaşılan, gerçekten ben şok 😳

Allah sizi kurtarmış bence , çok üzüldüm inanın 🙁
Valla 30 yaşında dul çocuklu olmak benim yaşam hayalim değildi evliliği de çocuğu da bana yalvar yakar yaptırdı defoldu gitti sonra neyse burada mesele sizsiniz eşiniz sorumluluk sahibi yoksa rahatına düşkün bir bencil mi çocuğu millet öyle istiyor diye mi yapıyor ya i kendi egosu için.

Valla 30 yaşında dul çocuklu olmak benim yaşam hayalim değildi evliliği de çocuğu da bana yalvar yakar yaptırdı defoldu gitti sonra neyse burada mesele sizsiniz eşiniz sorumluluk sahibi yoksa rahatına düşkün bir bencil mi çocuğu millet öyle istiyor diye mi yapıyor ya i kendi egosu için.
Eşim evlendigimizden beri hiç baskı yapmadı çocuk için, çünkü hem eğitim hemde çalışma hayatım devam ediyordu, şimdi yeni yeni istiyor ama ailesi aşırı derecede istiyor torun, bende bazen korkuyorum diyorum acaba eşim de ailesi istediği için mi istiyor şimdi, genel olarak esim iyi bir insan, sorumluluk sahibi benden çok o düşer evin derdine market , fatularalar , ev eksikleri , yani ben alakadar olmam , maaş konusunda ikimizde ihtiyaçlara göre ortak şekilde paramizi kullanırız, bazen sizin gibi hanımları okuyunca telaş etmiyor değilim, çocuk bazen erkekleri evden uzaklaştırıyor, peki sizin eşiniz çocuktan hemen sonra mi bu hale geldi yani hiç mi öncesinde sinyaller vermedi 😮

Evde rahatına düşkün olan benim genelde 😬🤭

Eşim evlendigimizden beri hiç baskı yapmadı çocuk için, çünkü hem eğitim hemde çalışma hayatım devam ediyordu, şimdi yeni yeni istiyor ama ailesi aşırı derecede istiyor torun, bende bazen korkuyorum diyorum acaba eşim de ailesi istediği için mi istiyor şimdi, genel olarak esim iyi bir insan, sorumluluk sahibi benden çok o düşer evin derdine market , fatularalar , ev eksikleri , yani ben alakadar olmam , maaş konusunda ikimizde ihtiyaçlara göre ortak şekilde paramizi kullanırız, bazen sizin gibi hanımları okuyunca telaş etmiyor değilim, çocuk bazen erkekleri evden uzaklaştırıyor, peki sizin eşiniz çocuktan hemen sonra mi bu hale geldi yani hiç mi öncesinde sinyaller vermedi 😮
Peki eşiniz normalde de ailesinin ağzına bakan biri mi? Biz öncesinde 5 yıl sevgiliydik çok sorun yaşamadık ailesi evlendikten sonra aramızı bozmaya başladı ama asıl kopuş çocuktan sonra oldu.Bir de çok küçük yaşta tanışıp evlendik hayatını yaşamak istedi bence keşke çocuğa yazık etmeseydi.Bastan beri hep gezeyim tozayim hevesi vardi bütün arkadaşları benden değerliydi

Peki eşiniz normalde de ailesinin ağzına bakan biri mi? Biz öncesinde 5 yıl sevgiliydik çok sorun yaşamadık ailesi evlendikten sonra aramızı bozmaya başladı ama asıl kopuş çocuktan sonra oldu.Bir de çok küçük yaşta tanışıp evlendik hayatını yaşamak istedi bence keşke çocuğa yazık etmeseydi.Bastan beri hep gezeyim tozayim hevesi vardi bütün arkadaşları benden değerliydi
Benim eşim benden 7 yaş büyük , öyle arkadaşlarına bağımlı diyemem, bizde yeni evliyken ailesi rahat bırakmadı ama Şimdi daha iyiyiz, eşimle tartışa tartışa düzene soktuk bişeyleri, ailesi sürekli bizle iç içe olmak istiyorlardı, ben izin verseydim ailesinin ağzına bakacakti ama ben kıyametler kopardım şimdi ailesi de mesafeli duruyor biraz , şuan eşim çocuğa yardım edeceğini söylüyor ama ben yinede korkuyorum, çocuk olunca ailesine gün doğmasından korkuyorum, bu yüzden biraz daha uzağa taşınmayı düşünüyorm eylülde..

Back
X