Evlilikte denklik

Candan86

Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2019
22
5
16
Arkaslar herkese merhaba. Bir konu hakkinda fikirlerini ve goruslerinizi almak istiyorum. Uzun bir iliskim var.ben tukce ogretmeniyim evlenmeyi dsundgum insanda elektrik teknisyeni.lise kpss yle grdgi bir kamu kurumunda calsyor.ayni zamnda su anda aciktan universitesini okuyor.cevremdeki insanlar evlenmk istedgmzi ogrendikleri anda daha tanimadan etmeden karsmdaki insanin bana denk olmadgni sylediler ve bunu bir engel olarak onumuze koyuyorlar.ben ise oyle dsunmuyorum.ama yakin cevrem bunda israr ettgi icn evlenemyecgmzden korkyorum.byle bir durumu yasayan varmi varsa snrasnda ne oldu nasil sonlandi bu durum.icimin rahatlamsina ihryacim var.cevap yazarsaniz sevinirim

Sorun sadece üniverste mevzusu ise sacma buluyorum,bu tarz seyleri. Sosyal yasamınız, aile hayatınız benziyorsa, paraya bakısınız özellikle ,(neden bunu söylüyorum son dönemde cıkan kavgaların temeli maddi kaynaklı.Az cok anlamıssınızdır :tutumlu mu,cimri mi gbi gbi seyler) onun dısında bunlarda benzesiyoesanız neden bir sıkıntı olsun ki. Avukat Bi arkadasım esnaf ile evli ve cok mutlu. (çocuğun döner salonu var) Hemsire arkadasımın da esi lise mezunu. Kimse dert etmiyor bunu.Her insan üniverste okumak zorunda değil, en azından ben öyle dünüyorum. Dert edilecek seyler de değil gercekten.

Neye göre denk ? Kime göre ? Biriniz öğretmen diğeri teknisyen.Adam boş boş dolaşsa ortalıkta anlarımda çalışıyor işte.Üniversite mezunu olan,çok çok iyi para kazanıp ama cimrilikten eşine kuruş koklatmayan insanlar tanıyorum.İnsanların laflarına bakarsan ohooo.Denk olunca da çok aynısınız anlaşamazsınız derler. :)

Aileleriniz, ortamlarınız uyumluysa ,siz de bey efendi de kendinizi her anlamda yetiştirme taraftariysaniz sorun olmaz..

Kadinin maasi erkegin kazandiginda n yuksekse vir sure sonra aile icerisinde ciddi sorunlarin basladigini duymustum erkek gururuna yediremeyip surekli kavga cikarirmis ama bu her ailede olacak diye bisey yok yine saglam adimlar atmanxi tavsiye ederim ilerde cocuguuzda olursa yani herseyi dusunup karar vermek en fogrusu

Herşey üniversite okumak değil ki. Benim kuzenim istanbul iktisat fakültesini bölüm birincisi olarak bitirdi eşi de toptancı iki çocukları var gayet mutlular.
Size karşı sevgi ve saygısı tamsa gerisi çok da önemli değil.

Hanımefendi iş diploma almakla bitmiyor. Denklik de bir diploma ile açıklanmıyor. Takılmayın bunlara. Ne lisans mezunları var ki görsen insan demezsin. Önem sıralamanızı iyi yaptın evlilikte. Daha geçen hukuk okuyan çocuk kopya çektiği öğretmeni yakalayınca, yakaladı diye gidip onu öldürdü. Bu lisans mezunu + hukukcu olacaktı. Siz dusunun...

Dgru soyluyorsunuz.ama maaslarimiz ayni ayni yani bi asagi yukari durumu yok maaslrimizda

Sizin önemsediğiniz denklik hangisi ?
Maddi olan mı yoksa kültürel olan mı ?

Bence davul bile dengi dengine sözü boşuna söylenmemiştir.Bu söz karşımdaki insanı küçük düşürmek için yaptığım bir yorum değil.Fakat erkekler çoğu zaman bu tür meseleleri gurur haline getirmişlerdir ve bu bahaneyi öne sürerek eşlerinin önlerini kesmişlerdir. Şuan bu aranızda sorun gibi görünmese de ileride çok büyük sorunlar çıkabilir. Çünkü her kavganızda sizin üniversite mezunu kendisinin lise mezunu olduğu,sizin daha fazla kazandığınız kendisinin daha az kazandığı itinayla yüzünüze vurularak bütün öğretmenlik hayatınız burnunuzdan gelebilir. Yani evleneceğiniz insanın sizi meslek olarak anlaması ve sizin kendinizi geliştirmek için atacağınız adımlarda size destek vermesi gerekiyor. Bu gerçekten karakter meselesi de olabilir.Benimle aynı eğitim seviyesinde olan görüştüğüm erkek bile 'sen önemli bilimsel araştırmalar yapıyorsun beni sevmeye vaktin olmaz.' gibi bir cümle kullanmıştı.Üniversite mezunu bile bu cümleyi kurabiliyorsa lise mezununu siz düşünün artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…