Evlilikte denklik

Sizin sordugunuz soruya bende cevap verdim zaten "bana bu imayla gelenleri hemen susturdum" diyerek. Galiba siz ikinci kez duzgun okuyunca anladiniz ve tekrar aciklama ihtiyacı hissettiniz.
Hayir.ilk verdgim cvbi dgru anlamadgnz icn ikinci kez bir aciklama daha yaptim.ilk verdgm cevapta zaten demek istedgim sey suydu.ben konuyu siz ne dsunuyorsunuz sizce denkmiyiz dye acsaydim dedgnzde haklisinz.bnde denk olmadgmizi dsunuyor olurdum.ama ben konuyu o sekilde acmdim.dedgm sey farkliydi dedim.yaptgim aciklama zaten buydu.ama ben tam anlatamamsim galiba.yanlis anlasildi msjim.sanki bir yaram varmis gbi.dedgm gbi benim karsmdaki insanla ilgili bir suphem yok cok sukur.sadece etrafmdakileri ikna etmye calsyorum.ilk msjinizda verdgnz ornegede tesekkur tesekkur ederim.iyi gelyor byle mutlu sonlari okumak

Bnce zaten birbirimizn dengiyiz.fikirlerimiz hayallerimiz hayata bakis acimiz denk.ama yakin cevremin yaptgi sorun universite denksizligi.onlara gore oyle yani

Bakın eşitlikle denklik farklı kavramlardır

İkiniz de üniversite mezunu olursanız eşit olursunuz

Sizin durumunuzda ikinizin de işi gücü maaşı var

Düşünceler benziyor hayatlar sikeler benziyor işte denklik budur zaten

Özel zevkleriniz, yediğiniz içtiğiniz, tatilleriniz, hayat standartlarınız birbirine uyuyor ya da yakınsa bir de bu adamı seviyorsanız bir dakika bile düşünmemelisiniz

Bu nasıl bir Türkçe ogretmenligi yazım tarzı?

Öncelikle size mutluluklar dilerim. Bence ilişkide taraflar arası mevki ünvan farkında önem yoktur. Tamam ekonomi önemli ama kadın erkekten fazla kazanabilir. Bunda bir mahsur yoktur

Türkçe bilmeyen bir Türkçe öğretmeni... Çok yazık, bence denksiniz.

Sözüm yanlış anlaşılmasın ama bu öğretmen olan bayanları dengi doktor mühendismi sadece acaba benim kardeşimde bi dönem havalara girdi şimdi kısmetlerini kapattı adam namusuyla çalışıyor düzenli işi var teknisyenmiş kamuda çalışıyorsa öğretmenle arasında pek bi fark yok maaş olarak adam vicdanlımı dürüstmü çalışkanmı bunlara bakın doktor mühendis olur karaktersiz olur

Ablam ogretmen esi lise mezunu magaza calisani,
yillardir evliler,
kimse de aralarinda fark olduguna dair yorum yapmiyor,
belki icinden dusunen vardir ama yuzlerine karsi soyleyen olmadi bu gune kadar.

ablam evlilik arefesinde bir donem bu durumu kendince degerlendirdi tabi ki,
ama ailemizden hic kimse haddini asan bir yorumda blunmadi.

Cevreniz nasil bu sekilde konusabiliyor,
siz nasil izin veriyorsunuz ben sasirdim acikcasi.

adami kendinize denk gormuyorsaniz ayrilirsiniz,
ancak yine de cevrenizin bu sekilde konusmasina izin veremezsiniz,
bu cok yanlis.

Kesinlikle katiliyorum size.

Ben ortada bir sorun göremiyorum sonuçta siz lisans mezunu kamuda çalışan bir öğretmensiniz. Sevgilinizde ön lisans mezunu kamuda çalışan bir elektrik teknisyeni. Üstüne üstlük dışardan da lisans okuyormuş. Maaşlarınız denkmiş aile yapılarınız, ailelerin imkanları denkmiş. Kafalarınız uyuşuyormuş eee daha ne olacak. Etrafınızdaki insanlar fazla aylak kalmış bence sizin evliliğinizi lisans denkliğinizi düşünerek uygun görmeyip kendilerine dert edindiklerine göre başka işleri güçleri dertleri yok gibi. Boş verin etrafınızı herkes işine baksın kimse kimsenin ekmeğini vermiyor, suyunu vermiyor. Ne yapacakmışsınız bir de çıkıp evlenirken diplomalarınızı mı asacaksınız nikah salonunda bakın biz dengiz bu evliliği sürdürmek için bu yeterli diye. Çok gereksiz konular bunlar.
Okumuşla okumamışın arasındaki farklarda bahsetmişler o konulara hiç girmicem kısaca diploma cehaleti yok etmiyor.
Siz bunları bırakında sevgilinizle ilişkiniz nasıl evliliğe bakışınız ortak yönleriniz hayalleriniz istekleriniz tutuyor mu bunlar denk mi? Bakış açınız ortak mı? Daha bir sürü sıralayabileceğimiz soru var ama hiç biri de diploma denk mi olamaz. Evliliği diplomalar yürütmez.

Benim eşimle meslek aynı, o yönetici. Eşimin ailesi ile denk ailem babalar memur emeklisi, anneler ev hanımı. Ama eşimin ailesi kendini paşa soyundan ya da kraliyet soyundan sanıyor. Öyle bir egoları var. Bence önemli olan karakter. İyi tanıyın eş adayınızı ve ailesini derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…