Evlilikte denklik

Adam memur.Sende devletin memurusun.Adam okumuş uzerıne atanmış.Hemde 2 yıllıkta atanmış.Yani çoğu kişi 4 yıl okuo atanamıo fakat o kişi 2 yıl okumuş ve atanmış.Hemde bu kadar zorken atanmak.Burada denksizlik nerede.2 nizde memursunuz.Sizde kamudasınızsanırım.Bence gayet denksiniz

Suan esinize karsi nasil aileniz peki

bnce evliliklerde insanların tahsil ve kariyerleri eşit olmalı. hatta ailesinin yani onun ana babasının tahsili de seninkiyle eşit olmalı . biri şeş öbürüyek olursa o cicim ayları bittiğinde kavgagürültü aşağılamalar başlar. kadının daha eğitimli olup erkeğin eğitimsiz olması ise daha kötü bence. davul bile dengi dengine cnm gerçi seninki dışardan üni okuyomuş bir tık iyidr ben genel konuştum zaten . hatta sadece eğitim deil siyasi görüş ddini inanç vs uyum olmazsa evlilik kısa sürede bitiyor

Yok hayir karsimdaki insan lise kpps siyle atandi.smdi okuyor universiteyi aciktan

Yok hayir karsimdaki insan lise kpps siyle atandi.smdi okuyor universiteyi aciktan
Bence hiç önemli deil.Ne kadar güzel.Büyük bi başarı bence .Arada maaş farkı varmı.Ünüyi bitirdiklerinde maaşlarında artış oluo.Adam boş boş gezmioki.Boş boş gezse evlenme derdim.Ama işinde gücünde.Boş boş gezip limon satarım yine sana bakarım diolar.Amainanki limon satmayı bırak gidip iş bile aramıolar.Senin kafa yapına ailesi aile yapına uyuyosa evlen.Ama buyukler begenmedılerse bibildimleri vardır.

Suan esinize karsi nasil aileniz peki

Sevmiyolar ama idare ediyorlar birbirlerini
Başta arada kalıp yıprandım ama son bi kaç yıldır tavrımı koyduğum için açıktan bir şey diyemiyor kimse. Diyeni de takmıyorum, ne yaşadığımı ben biliyorum sonuçta. İşin iyi yanı biz ailelerden uzakta yaşıyoruz. Bayramlarda falan da ikimiz de birbirinin ailesine şöyle bi görünüyoruz sonra herkes kendi tarafıyla daha çok vakit geçiriyor. Şimdi bi de bebeğimiz oldu kimseyi gözümüz görmez artık :)

O zaman doktor adamla öğretmen kadın da mı denk değil veya ev hanımı kadın mesela sadece okul mu bu çok saçma önemli olan anlaşabilmek değer görmek

Masalllah saglikla buyutun bebeginizi insallh :)

Egitimsel denklikten ziyade sosyal denklik kulturel denklik...
Anlasiyor musun nazik mi merhametli mi ask var mi cekim var mi maddi durum girişkenlik vs vs

Reactions: 000
görende sanacak ki arada uçurumlar var , teknisyenler öğretmenlerden daha çok kazanıyor para dışında da ne gibi bir uyumsuzluk olacak

Siz de bu adamı kendinize denk görmüyorsunuz bence....ailenize bu yüzden izah edemiyorsunuz durumu.

Ailenizin sizin için hep daha iyisini istemesi gayet olası benim anneme kalsa prensler bana kurban olsunmuş

Mesleğiniz çok kutsal buna eyvallah.
Ama öyle uçurum yaratacak bir şey göremedim ben kusura bakmayın

Erkekte özgüven problemi yoksa sıkıntı olacagını sanmıyorum ama yine de kendinize denk biri ilerde bunu kafanıza takmanızı engelleyebilir. Herhangi bi problem oldugunda sizde istemsiz olarak içten içe onu gözünüzde küçültebilirsniz, herzaman erkegin statü olarak üstün olmasından yanayım ben.

Ö

Günümüzde çoğu erkeğin 6 yıl tıp okuyanı da 4 sene hatrı geçen bir bölüm okuyanı da sadece o fakültenin kapısından girip çıktığı için hanzolukları baki kalıyor. Ama şu bir gerçek ailesinden ayrı bir şehirde bi fakülte atmosferi solumuş kişi ile hiç gitmeyeni arasında fark oluyor.
Ben daha çok ebeveyn farklılığına dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kimseyi küçümsemek için söylemiyorum ama anne-babası okuyup çalışan çocuk ile anne-babası okumayan,annesi çalışmayan çocuğun arasında fark çok oluyor. Tekrar belirteyim küçümseme yok, artı eksi durumunu tartışmadım da.
Son olarak arkadaş çevresi önemli. Kendi gibi çalışkan insanlar ile eş olmuşsa ne ala ama ben her insan için boş beleş insanlarla arkadaşlığı çok eleştiriyorum ne yalan söyleyeyim. Mesela arkadaşları ile neler yapıyor birlikte iken? Konu çok dallanıp budaklanıyor pardon

Evlenmek istediğiniz kişi doktor olsa ya da avukat ya da mühendis o zamanda denk olmadığınızı söyleyecekler mi? Ya da iyi bir iş adamı olsa ama yine lise mezunu olsa hayır diyecekler mi? Eğer öyleyse sizin için öğretmen olan başka bir aday denk olur. Evlilik şans işi biraz ama kafalar uyuyorsa ,hayata bakış açısı uyuyorsa, maddi olarak uçurum yoksa ve en önemlisi sevgi ve saygı varsa başka birseyden endişe duymamak gerekir.

Önyargılı insanlardan nefret ediyorum. Benim de hayatımda öyle biri vardı. Üniversiteye kaydolmuştu ama bitirememiş, bırakmış. Ben üniversite okurken tanışmıştık. Çok kitap okurdu, 4 defa Kuran hatmetmiş biriydi, diğer bütün kutsal kitapları bilirdi çünkü okumuştu. Fazlasıyla özgür ruhlu biriydi.
Bizim için de öyle demişlerdi ama ben bırakmadım. Çünkü onu diyenlerden bile daha bilgiliydi, hiç boş konuşmazdı mesela. Zekiydi.
Bizim ayrılma sebebimiz çok farklı sebeplerden oldu. Kesinlikle kültürel farktan değildi.
Kiminle evleneceğinize sadece siz karar verin, kim ne derse desin. Hele de içi boş önyargılı insanlardan da uzak durun bana kalırsa.

Bitek bizim Türklerde var bu sacmalik önemli olan o adamın üniversite okumasimiymis üniversite okuyup çokta gerizekali insanlar gördüm. Kimseyi ilgilendirmez sizin evleneceginiZ kişi ben universite mezunuyum eşim ilk okul ama adamda zehir gibi kafa var herseyden anlıyor o bana denk değil çevresindekiler gibi düşünürsek çünkü onun zekasinin yarısı bende yok. Ki her okuyan adam olsaydii ohoo hiç takmayin kafa yapiniz uyussun yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…