Evlilikte erkekte ilk neye bakmalıyız?

ilk tipe bakılıyor dip beğenilirse öbür özellikleri 100 le çarpılıyor öyle görülüyor tipini beğenmezsek öbür özellikleri 100 kere bölünüyor bu bilimsel bir gerçek. bence ailesine bakılmalı erkeğin niyerine bakılmalı vicdan merhamet samimiyet bunlar önemli bunları herkes gizler olduğunca tipi güzel olan çook daha kolay gizler.
Kesinlikle katılıyorum insanı etkilimesi de kolay oldugu için fark da edilemeyebiliyor🙄🧐

Evli değilim ama sevgilimden beklentim önce saygı. Sözümün onun için kıymeti olmalı. Sonra sevgi ve ten uyumu.

İlk şart kendinden ödün vermemek ve eğer klasik bir türk aile yapısında büyütülmüşsen abine, babana benzemeyen birini bulacaksın ve sen de annene benzemeyeceksin.
Ne demek istiyorum? Kadının görevi şudur erkeğin budur tabularıyla ilişki kurmaya kalkmayacaksın. İş hayatın olmayabilir, ancak bu senin başkaca bir hayatın olmadıgı anlamına gelmez. Seni anlayacak, seni motive edecek, kısacası sana iyi gelecek kişiyi arayacaksın. Bulana kadar arayacaksın. Yaşım geçti diyip ilk önüne çıkana sarılmayacaksın. Sevecek, öyle bir sevecek ki yeniden doğacaksın. Senden sonra hayatında değişiklikler olacak. Rutinleriniz olacak. Sen de sıkmayacaksın onu. Ona zaten senden öncekiler o tripleri atmıştır, klasik olanı hatırlatmayacaksın. Diğer kadınlardan farklı tepkiler vereceksin. Çirkinleşmeyeceksin. Güzel konusacaksın, sen onun limanı olacaksın. Ki o da sana yelken açsın bir ömür sıkılmadan, rotasını değiştirmeden. Kibar olacaksın ki sana kabalaşamasın. Ama kırılıp dökülmeyeceksin. Güçlü olacaksın....

offf daş gibi çocuk dedim ama bu flört içindi.
iki ay içinde hem abim hem babam ağır hastalıklar geçirdi. tam destek oldu, kafamı dağıttı, pozitifti, merhametliydi.
o zaman evlenmeye karar verdim yani kötü günümde yanımdaydı.

Mutlu evliliği olan herkese maşallah diyorum Allah nazarlardan korusun. Fakat bende ciddi güven sorunu var. Ve evlilikte ilk neye dikkat edeceğimi de kestiremiyorum. Her erkek aldatır diyen var, seven aldatmaz diyen var. Karşımdakinin bana gerçekten sevgisi olup olmadığını nasıl anlayabilirim bundan bile emin değilim. Bir yandan evliliğe ne gerek var 40 kedili yaşlan diyorum, ama öteki yandan sevmek sevilmek ve bir aile kurmak da istiyorum ama güven sorununu aşamıyorum. Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir, mutlu ve güvenilir evlilikte öncelik nedir
Ben hareketlerine cok takarım, nazikligi kibarligi onemlidir oturup kalkmasina, büyükleriyle, yasitlariyla ve kucukleriyle uslubuna... tevazu sınırını olcerim. Alisverise gider, seyahat eder, yemek yerim arkadas ortamima sokar hareketlerini tartarim. hayat görüşü cok önemlidir, kitap okumasi, izledigi filmler, simdiye kadar neler yapmış, kendine ne katmış... hoslandigi filmlerden, kitaplardan muziklerden, anlattiklarindan belli bir kategoriye koyarim sonra gorduklerimle iliskilendirir cikarim yaparim ve titizlik ayni derecede onemlidir. Yemekten once ve sonra ellerini yikar mi, elbiseleri cok eski olabilir her zaman ayni kiyafeti giyebilir ama kötü kokmamali temiz olmali.

Mutlu evliliği olan herkese maşallah diyorum Allah nazarlardan korusun. Fakat bende ciddi güven sorunu var. Ve evlilikte ilk neye dikkat edeceğimi de kestiremiyorum. Her erkek aldatır diyen var, seven aldatmaz diyen var. Karşımdakinin bana gerçekten sevgisi olup olmadığını nasıl anlayabilirim bundan bile emin değilim. Bir yandan evliliğe ne gerek var 40 kedili yaşlan diyorum, ama öteki yandan sevmek sevilmek ve bir aile kurmak da istiyorum ama güven sorununu aşamıyorum. Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir, mutlu ve güvenilir evlilikte öncelik nedir
Mutsuz bir evliliği olan boşanma ihtimali yüksek biri olarak, hemen kapılma, iyi görünen, elalem ne derci, belli etmese bile anneci, sevgi ve ilgi gösterme konusunda cimri, arkadaş çevresi, iş çevresi geniş olanlara, ortak etkinliklerin, aile kökenlerinin çok farklı olması vs sorun olan konular.. (Güzel ortamlara götürmesi, hediyeler vs sana gerçekten değer verdiği anlamına gelmiyor..) Şimdiki aklım olsa o ilk görüşme öncesi geri gitme isteğimi, içsesimi dinlerdim.. (En kendini belli etmeyen tiplerden biri çıktı, gizli narsist ve pasif agresif olduğunu, işi gücü olsa bile evde karısını göremeyen bir ergen olduğunu geç farkettim..)

Sana saygı gösteriyor mu? Konuşma üslubu nasıl buna dikkat etmelisin ilk olarak

Once boyuna sonra huyuna 🤪

Kultur ve egitim oncelikle baktigim seydi bu herkese gore degisebilir. Cimri adam her konuda cimridir parada cimridir eglenmede, sevgide, saygida her konuda cimridir. Acik gonullu, acik goruslu degisime acik ama bunu yaparken akil suzgeci ve adalet duygusu yuksek olmali. En onemlisi de merhametli olmali.

Onceliklerinize deger vermeli dedigim dedik ben erkegim bi adim onde olmaliyim diyip size toplumsal cinsiyet rollerini yuklemeye dunden hazir biri olmamali. Bu yolda yururken, bi karar verirken, hatta sevisirken bile kendini belli eder. Ben iyi niyetli olmasini kriter olarak hic almadim cunku iyi niyetli olup iqsu dusuk olan cok fazla erkek tanidim. Sizi guzel sevebilen size zaten iyidir otesi cok da onemsiz.

Benim için saygı çok önemli. İnsanlar önce birbirine saygılı olmayı öğrenmeli. Diğeri de sadakat ve vicdan sahibi olmak.

Öncelikle her erkek aldatmadığı gibi seven aldatmaz diye bir şey de yok.
Aldatmak sevmekle alakalı değildir.
İllaki duymuşsunuzdur karısını sevdiğini iddia eden aldatmış erkeklerin varlığını?
Aldatmak bir kişilik sorunudur. Olaya bu şekilde bakmak lazım.
Tanımak çok önemli.
Tabi genelde kadınlar olarak duygusal olduğumuzdan verilen sinyalleri göremeyebiliyoruz.
Ama bunun genel bir çözümü yok.
Evlenince de değişebilir bir adam.
Ben genel olarak ailesine, yetiştirilmek şekline, başkalarına olan davranışlarına, merhametine, nezaketine baktım.
Sonuç olarak çevremde istediğim özelliklere sahip tek bir insan olduğunu fark ettim.
O da senelerdir tanıdığım her halini bildiğim en yakın dostum, kankamdı.
Sonuç evlendik.
Ve ben hiç yeni evlenmiş psikolojisine girmedim.
Sanki dünyaya geldiğimden beri onunla yaşıyormuşum gibi kolayca alıştım evliliğe

Back
X