- 27 Mayıs 2020
- 3.400
- 5.968
- 88
- Konu Sahibi yaralikirgincicek
Kavga esnasında üslubuna
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evet Allah korkusu şart ama o kadar çok insan var ki görünüşte Allah korkusu varmış gibi kendini tanıtıp aslında içten içe çok başka karakterde olan.. beni bu tür sinsiler çok korkutuyor.. Artık bazı şeyler de Allaha havale kaderde varsa eğer vardır hikmeti sınav diyeceğizIlk önce merhamete bakarım. Bu sadece evlilik için değil herseyde geçerli sadece insanlara değil 1 dal fidana bilr merhametle yaklaşan biri kötü olamaz bence. Aldatilma konusunda ise kişinin kendine saygısı ve Allah korkusu gerekiyor gerisi hava civa acikcasi. Birlikte oldugun kisi bu iğrenç eylemi kendine yakıştırmamalı.
çok üzüldüm sizin adınıza geçmiş olsun.. Peki aldattığını nasıl yakaladınız veya hissettiniz? Ve 3. oluyorsa eğer ilk 2sinde demek ki bir şekilde gönlünüzü alıp güveninizi kazanmaya çalışmış ve başarmış gibi duruyor sanırım.. Resmen yalan söylemiş yani.. Ama ben karakterinin böyle olduğunu düşünüyorum aldatma nedeni sizden bağımsız, kendi karakterine işlemiş. Kim olsa aldatırdı yani.. çok yazık. siz mutlu olun yeterliValla eşim çok merhametlidir inanılmaz duygusaldır her şeye ağlar insanların işine koşar insanları yaşi cinsiyeti mevkisi parası diye ayırt etmez dedikodusunu yapmaz ama beni 3.ye aldattı ve boşanıyoruz. Şimdi bu adam bile bana bunu yaptıysa hiç kimse beni kimseye guvendiremez
sizin adınıza o kadar sevindim ki harika bir yuva kurmuşsunuz maşallah. Allah mutluluğunuzu huzurunuzu daim etsin çok mutlu oldum bunu okuyuncaBen beni ne kadar sevdigine ve nasil sevdigine baktim oncelikli olarak. Sevme sekline; kiskanarak kisitlayarak mi seviyor, yoksa sefkatle anlayisla koruyup kollayarak mi seviyor bu benim icin cok onemliydi. Cunku ilk soyledigim sevme(!) seklinin ne kadar hastalikli oldugunu ve aci sonuclarini neredeyse her gun izliyoruz duyuyoruz icimiz aciyarak. Sonrasindaysa kisiliginin belli basli ozelliklerini analiz ettim ve dedim ki tamam, bu insan iyi bir hayat arkadasi ve iyi bir aile babasi olur. 2 senedir yaniltmadi, allah sasirtmasin❤
çok haklısınız haberlere bile çıktı. imam, hafız ama karısına uygulamadığı psikolojik ve fiziksel şiddet kalmamış ruh hastasının.. bizim toplum olarak en büyük yanılgımız da bu işte dinini bilen gibi görünüyorsa iyi insan diyoruz. karşı komşum da aynı bu tipleme, çok dindardır şalvarlı sakallı takkeli sözde. 2 çocuğunu da dövüyordu çocuklar pencerelerden ev eşyalarını fırlatarak babam adam değil diye mahalleye bağırdı.. karısına da vuruyormuş sanırım, kaldı ki karısı sakat ve onu sakat bırakan yine kendisi.. bi süre karısı ve çocukları evi terk ettiler uzun süre dönmediler, keşke boşasa dedim ama geri dönmüşler şimdi. kesinlikle Allah korkusu namazla kıyafetle olmuyor! ama gerçekten Allahtan korkanı nasıl anlarız ondan da şüpheliyim..Allah korkusu var mi once ona bak.
Dikkat et namazi 5 vakittmi kiliyor mu bak demiyorum, sadece Allah korkusu var mi ona bak. Bi sekilde test edip anlarsin. Burda imam olupta karisina ne iskenceler edenleri de okuduk
Allahtan korkanin merhameti vicdabi anlayisi yanii insanligi yerinde olur
o kadar güzel özetlediniz ki resmen en ideal insan profilini çizdiniz. en önemli sey bence de saygı çünkü saygı olduktan sonra her sorun konuşularak halledilebilir bence. ölene kadar sevgiliyiz modu nasıl sağlanır onu anlamadım, yani evlendik saldım değil de ilk günkü gibi özverili olma hali midir? sizin adınıza da sevindim bu arada Allah mutluluğunuzu hiç bozmasın :)Evlilikte ilk bakılacak şeyler nedir valla bilmiyorum. Bir insanla evlenmeye zamanla karar veriyoruz, zira zamanla tanıyoruz. O tanışma sürecinde bana göre aranacak özelliklerin tam metni ektedir. Bilginize...
-Pipisinin kendini üstün kıldığını sanmayacak. Cinsiyet ayrımcılığı bilmeyecek.
-En tartışmalı zamanlarınızda bile ağzına küfür almayacak, saygısızlık yapmayacak.
-Hayatının sorumluluğunu alacak, kendi kendine yetebilecek.
-Nerede nasıl davranacağını, kiminle ne kadar samimi olacağını bilecek.
-Çalışkan olacak, salmaya meyilli olmayacak.
-Sevgisini gösterecek.
-Adil olacak. Ne eşim, ne arkadaşım, ne ailem diye haksız insanı kayırmayacak.
-Temiz olacak.
-Kıskançlık, aşk adı altında sevgilisini, eşini kısıtlamaya çalışmak gibi hödüklükleri olmayacak.
-Savurgan olmayacak kadar tutumlu, cimri olmayacak kadar da eli açık olacak.
-Evliliğe çok anlam yüklemeyecek. Ölene kadar sevgiliyiz modu aşkı taze tutuyor.
-Eski sevgililerini kötülemeyecek. Senin geçmişini dert etmeyecek.
Şimdi bu adamı nerede bulacağız diye sorarsanız da, valla hiçbir fikrim yok. Ben de tesadüf eseri buldum işte. (gizli koca övme içerir)
okuyayım ben de çok teşekkür ederimAhlaktır. Seven de aldatır ama ahlaklı olan aldatmaz. Doğan Cüceloğlu nun evlenmeden önce nelere dikkat etmeliyiz tarzında bir yazısı vardı 50 yaşlarında bir kadın cevaplamış. Güzel bi yazı
ilişkinizin hep güzel gitmesini ve inşallah hayırlısı ile güzel bir evlilikle taçlanmasını temenni ediyorum :) mutluluğunuz hep daim olsun. en dikkatimi çeken şey cafede diğer kadınlara hiç bakmadı dediniz. demek ki buna da dikkat edilmesi gerekiliyormuş. bi de kısa araştırmalar sonucu bazı erkeklerde kadının tepkisini kıskançlığını ölçmek için bilerek bakma hadisesinin olduğunu da gördüm ama bu bana sağlıklı gelmedi, kadın kıskanınca aklı sıra egosunu tatmin edecek durumu var bence. böyle bir şey olursa hiç lafını etmemeli ama gel ilişkiye başlayalım/evlenelim vs dediğinde de bu tokat gibi yüzüne çarpılmalı.. yazdıklarınıza ben de dikkat edeceğim çok teşekkür ederim. Allah her birimizi iyi insanlarla karşılaştırsınBen evli değilim. Ama erkek arkadaşım var.. sayılır mı bilemedim? ama yazmak istedim.
Ilk buluşmada baktıklarım:
● Gülüşü cok içtendi
● Fiziksel sınırları aşmadı
● Nazikti. Sırf bana değil. Garsona; civardaki insanlara da nazikti.
● Beni dinledi sözümü hiç kesmedi.
● Kafedeki Hiçbir kadına göz ucuyla bile bakmadı.
● Dişleri elleri saçları bakımlıydı. Mis gibi deodorant ve parfüm kokuyordu..
Yani ilk buluşmada fiziksel olarak dişe; saça; kokuya temizliğe baktım.. Manevi olarak merhamete; kibarliğa, sesini yukseltmemesine; beni dinlemesine; bana saygısına baktım..
Bir de şu var diyelim kişiliğini beğendiniz. Fiziksel olarak da size çekici gelmeli. Ben bu adamla ileride aynı yatağa girebilirim diyebilmelisiniz. yoksa olmaz...
Özetle hem duygusal hem fiziksel hem etik değer uyuşması olmalı..
Hepsine bakmalısınız..
evet çok haklısınız her erkek aldatmaz. ama her erkek aldatır; aldatmayanı yoktur hissettirmeyeni vardır gibi sözler kadınların ağzından da erkeklerin ağzından da düşmez oldu.. artık nasıl güvenebileceğimi bile bilmiyorum o kadar işittimHer erkek aldatmaz bunu da unutma
maşallah ne kadar uzun süreli bir birliktelik temelleri sağlam atılmış belli.. Allah daim etsinIQ yüksek olun gerisi halloluyo ya. Seven insan kıskanır olayı asla olmasın. Cool seviyorum ben mesela. Ben değilim ama ağır başlılardan etkilenirdim eşim öyledir.
Evlilğe ne gerek var diye düşünmek kesinlikle normal. Ama aşk olunca onla olayım her an istiyosun ve evlilik oluyo91liyim 2006dan beri sevgiliyiz çocuktuk yani. 3 yıldır evliyiz.
benim ailevi durumum orta seviyede ama önü açık bir bölümde okuyorum yani ileride yüksek meblağ kazanmayı mümkün kılıyor Allah gelirin hayırlısını helalini versin öncelikle tabi.. erkeklerin buna baktığını bilmezdim biraz mantık evliliğine kaçıyor, benzer meslek grubunda olanlara yönelmem bu ihtimali ortadan kaldırabilir belki.. çok önemli konulara değindiniz bu kadarı bile yeterli ellerinize sağlık. ben görünüşe benden boyu kısa olmasın diye bakıyorum açıkçası onun dışında görünüşünde aradığım kriter yok eli yüzü düzgün olsun göze hitap etsin yeterli önemli olan karakteri huyu suyu. ama çok yorum okudum erkekler görünüşe daha çok takılır, fiziksel olarak eşinde bulamadığını başkasında arar diye. o kadar şey gördüm ki erkek asla doymaz, doyumsuzdur temalı. bunlar biraz güvenimi kırdı açıkçası ve aldatılma düşüncesini oluşturdu bende..Seninle paran için mi evleniyor buna bak. Anandan babandan kalacak miras için mi, işin için mi. Bu devirde öyle erkek çok. Yeterki bunları elde etsin kadını evlenene kadar el üstünde tutuyor. Bu yüzden maddi durumuna çok dikkat et adamın. Sana harcamalarına, cimri mi değil mi, sana ne harcıyor ne alıyor. Para mevzularına nasıl bakıyor. Vicdan, merhamet, aileye karşı bakış açısı. Ülke gündemine nasıl bakıyor haberdar mı. Kadın cinayetleri, aldatmalar için görüşleri neler. Öyle bir laf eder ki cımbızla çekiverirsin. Diğer canlılara karşı davranışları nasıl. Tiksinerek mi bakıyor. Doğa katliamlarına karşı mal mal cevaplar mı veriyor. Dünyadan haberi yok mu. Bazı koca meraklısı kadınlar gibi tek derdi kendi mi bencil mi. Ben evleneyim evim arabam olsun gerisi önemli değil mi diyor. Bana dokunmayan yılan bin yaşasıncı mı. Arkadaşları kimler arkadaşlarıyla arası nasıl. Gösterişçi mi. Sosyal medya hesaplarında neler paylaşmış. Gezmeyi tozmayı yeni kültürler keşfedip yeni şeyler öğrenmeye bakış açısı nasıl. Klasik memur gibi mi yaşar. Hayata bakış açısı olumlu mudur yoksa en ufak sorunda küser mi, hayatı altüst olan tiplerden mi. Daha sayarım bir sürü şey şimdilik yoruldum. Dış görünüşü falan salla. Aynı evin içine girince Kıvanç tatlıtuğ ile de evlensen her gün aynı yüzden bıkacaksın zaten. Sana aşık olduğun o beden ve yüz normal gelmeye başlayacak.
Zaten erkekler gerizekalı olduğu için aldattiklarini resmen bağırıyorlar sürekli telefon kacirma saklama vs.Evet çok uğraşmıştı ötekilerde hediyeler, tatiller ağlamalar...Huyu oldu bu yavşak herkese yavsiyor azıcık güzel bir kız girsin evliliğini çocuğunu unutuyor.Isin ilginç yani uçkur için yapmıyor gayet düşük bir testesteron seviyesi vardırçok üzüldüm sizin adınıza geçmiş olsun.. Peki aldattığını nasıl yakaladınız veya hissettiniz? Ve 3. oluyorsa eğer ilk 2sinde demek ki bir şekilde gönlünüzü alıp güveninizi kazanmaya çalışmış ve başarmış gibi duruyor sanırım.. Resmen yalan söylemiş yani.. Ama ben karakterinin böyle olduğunu düşünüyorum aldatma nedeni sizden bağımsız, kendi karakterine işlemiş. Kim olsa aldatırdı yani.. çok yazık. siz mutlu olun yeterli
Ben de öyle güven problemi yaşıyordum herkese karşı. Kankamla evlendimMutlu evliliği olan herkese maşallah diyorum Allah nazarlardan korusun. Fakat bende ciddi güven sorunu var. Ve evlilikte ilk neye dikkat edeceğimi de kestiremiyorum. Her erkek aldatır diyen var, seven aldatmaz diyen var. Karşımdakinin bana gerçekten sevgisi olup olmadığını nasıl anlayabilirim bundan bile emin değilim. Bir yandan evliliğe ne gerek var 40 kedili yaşlan diyorum, ama öteki yandan sevmek sevilmek ve bir aile kurmak da istiyorum ama güven sorununu aşamıyorum. Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir, mutlu ve güvenilir evlilikte öncelik nedir
Şöyle söyleyeyim evet erkekler için dış görünüş önemlidir. Ama o da bir yere kadar. Karakteri huyu suyu iyi olmayan bir kadınla da gidip evlenmez kimse. Eğer evleniyorsa sırf güzelliği için o erkekte bir mallık vardır zaten daha güzelini gördüğünde de karısını aldatır. Ama evlilik ilişki sadece siyah ya da beyaz değildir kesin yargılar yoktur. Sana tavsiyem her zaman bakımlı ol, kilona dikkat et. Birincisi kendi sağlığın için. Aynı zamanda eşin olacak kişinin de sağlığına dikkat et. Sonrasında senle çıkarları için mi evleniyor o dediğim şeylere dikkat eder de evlenirsen sevgisinden emin olursan ki bu kafanda hiç soru işareti bırakmayan bir adam demek aldatılma gibi şeyleri düşünmeye de gerek kalmayacak. Çünkü adam zaten sana güven verecek. Kötüyü de düşünme, kötüyü düşünmek aynı zamanda kötüyü çağırmak demek. İyi şeyler düşün ve gerçekten mutlu olduğunda aklında tek bir şüphe ve soru işareti bırakmayan biriyle olursan evlen.benim ailevi durumum orta seviyede ama önü açık bir bölümde okuyorum yani ileride yüksek meblağ kazanmayı mümkün kılıyor Allah gelirin hayırlısını helalini versin öncelikle tabi.. erkeklerin buna baktığını bilmezdim biraz mantık evliliğine kaçıyor, benzer meslek grubunda olanlara yönelmem bu ihtimali ortadan kaldırabilir belki.. çok önemli konulara değindiniz bu kadarı bile yeterli ellerinize sağlık. ben görünüşe benden boyu kısa olmasın diye bakıyorum açıkçası onun dışında görünüşünde aradığım kriter yok eli yüzü düzgün olsun göze hitap etsin yeterli önemli olan karakteri huyu suyu. ama çok yorum okudum erkekler görünüşe daha çok takılır, fiziksel olarak eşinde bulamadığını başkasında arar diye. o kadar şey gördüm ki erkek asla doymaz, doyumsuzdur temalı. bunlar biraz güvenimi kırdı açıkçası ve aldatılma düşüncesini oluşturdu bende..
aldatmak kesinlikle hormon seviyesi veya sizinle alakalı bi durum değil kendi karakterleri böyle. kimisi tek eşliliği yaşar kimisi çok.. fakat çok eşlilik toplumumuzda kabul görmediğinden tabi ki evleneceği kişiye önceden bunu açıklayacak değil. aldatmak kesinlikle kişinin kendine özsaygı duymaması ile alakalı. evli adamlarla yatıp kalkan kalitesiz kadınlar uğruna ailesini çocuğunu karısını unutuyorsa aldatan erkeğin namusu karakteri şerefi de o kadınlar gibi basit demektir.. keşke evlenmeden önce alınlarında yazsalar da uğraştırmasalar :) kurtulduğunuza çok sevindim açıkçası Allah mutluluğunuzu huzurunuzu arttırsın..Zaten erkekler gerizekalı olduğu için aldattiklarini resmen bağırıyorlar sürekli telefon kacirma saklama vs.Evet çok uğraşmıştı ötekilerde hediyeler, tatiller ağlamalar...Huyu oldu bu yavşak herkese yavsiyor azıcık güzel bir kız girsin evliliğini çocuğunu unutuyor.Isin ilginç yani uçkur için yapmıyor gayet düşük bir testesteron seviyesi vardır
hahaha en iyisini siz yapmışsınız Allah bozmasın hahahahhaBen de öyle güven problemi yaşıyordum herkese karşı. Kankamla evlendim![]()
çok teşekkür ederim çok güzel tarif ettiniz. benimki biraz evham oluyor hem tvlerde hem de yazılanları gördükten sonra yaşamadan evhamlandım desem yeridir.. zaten güven veren biri akılda bu soruları bırakmaz haklısınız. biz kadınlar her türlü hissediyoruz içimizde en ufak huzursuzluk bile olsa gözardı etmemek lazım. çünkü evlenince böyle olmaz vs deyip görmezden gelenler genelde huzursuz evlilik geçiriyor. her şeyin hayırlısı inşallah saf sevgiyi hak eden her kim varsa Allah karşılarına kendileri gibi saf temiz erkekler çıkarsınŞöyle söyleyeyim evet erkekler için dış görünüş önemlidir. Ama o da bir yere kadar. Karakteri huyu suyu iyi olmayan bir kadınla da gidip evlenmez kimse. Eğer evleniyorsa sırf güzelliği için o erkekte bir mallık vardır zaten daha güzelini gördüğünde de karısını aldatır. Ama evlilik ilişki sadece siyah ya da beyaz değildir kesin yargılar yoktur. Sana tavsiyem her zaman bakımlı ol, kilona dikkat et. Birincisi kendi sağlığın için. Aynı zamanda eşin olacak kişinin de sağlığına dikkat et. Sonrasında senle çıkarları için mi evleniyor o dediğim şeylere dikkat eder de evlenirsen sevgisinden emin olursan ki bu kafanda hiç soru işareti bırakmayan bir adam demek aldatılma gibi şeyleri düşünmeye de gerek kalmayacak. Çünkü adam zaten sana güven verecek. Kötüyü de düşünme, kötüyü düşünmek aynı zamanda kötüyü çağırmak demek. İyi şeyler düşün ve gerçekten mutlu olduğunda aklında tek bir şüphe ve soru işareti bırakmayan biriyle olursan evlen.