Evlilikte erkekte ilk neye bakmalıyız?

Sadakat
Güvenirlik
Merhamet
Anlayiş
Empati
Aileye düşkün kiymet bilen ama bağımlı olmayan
Ayrıca biri sakin diğeri canlı birbirini tamamlayan kişi olmalı.
Çalışkan olmalı ve baba olabilır gözüyle de bi bakilmali.
Bakış acınız,inancınız,aile yapılarınızda önemli ..
Sonra ver eline evlilik 😁 Yalnız şu da var evlilik beyaz eşya gibidir şansına iyi ya da kötü çıkabilir .. Ne kadar ölçersen ölç evlilikte tanırsin eşini . Tabi böyle diye de baştaki kuralları sakın esgecme😉
çok güzel ve net özetlediniz çok teşekkür ederim

Oncelikle öfke kontrolü var mi ona bak. Günümüzde bence en onemlisi bu. Siddet eğilimi, kavgaya meyil vs varsa uzak dur.

Sonra yalani var mi kontrol et. Gecmiste soyledigi seyleri sor bakalim ilk anlattigi gibi mi anlatiyor.

Güven duyulur mu nasil kontrol edersin bilmiyorum.

Calismayi seven biri olmali ki sen çalış maasin ikimize yeter demesin.

Eli cekirdek ailesine yani sana çocuklarına açık olsun. Kök ailesine anne babasina savurmasin parasini. Kimisi bana kizabilir ama bundan ceken cok kadin var.

Annesinin agzina bakmamali. Kv ile araniz bozuk olsa bile ikinize karsi esit davranmali. Ayni sekilde kb görümceye de ayni yapmali.

Fazla merakli olmamali. Merak insanin basina her seyi getiriyor. Sanal alemi siteleri bilmedigi seyleri hevesle kurcalayan biri olmamali.

Siyasi görüşünüz, dünya görüşünüz, hayattan beklentiniz, dini inanciniz (bence) ayni olmali. Arkadasinin görüşüne saygi duyabilirsin ama eş öyle olmuyor. Ayni dili konusmak gerekiyor. Ortak cocuklariniza ogretmek istediginiz din konusunda ortak bir paydada bulusamazsiniz mesela. Onun ailesi farkli senin ailen farkli dAvranip çocuğunuzun kafasini karistirabilirler.

Kültür farkını eş ile aşabiliyorsun genelde. Ailelerin de kültür konusunda arasinda uçurum olmamasina dikkat etmek gerek bence.

Eğitim durumunun da denk olmasını isterim. Kendini geliştirmek de onemli tabii. Bunu ayirt edersin zaten.

Cok yas farki da olmamali diye düşünüyorum.

Bir de evlilik oncesinde cinsel olarak deneyim yasayin aday kisiyle. Libidosu dusuk olabilir, oldu bittiye getiriyor olabilir, baska sorunlar olabilir. Bunlara bakmak lazim. Cinsellik de cok onemli bir yer kaplıyor.

Benim aklima gelenler bunlar. Dilerim gönlüne göre olsun her şey.🖤

aldatmak kesinlikle hormon seviyesi veya sizinle alakalı bi durum değil kendi karakterleri böyle. kimisi tek eşliliği yaşar kimisi çok.. fakat çok eşlilik toplumumuzda kabul görmediğinden tabi ki evleneceği kişiye önceden bunu açıklayacak değil. aldatmak kesinlikle kişinin kendine özsaygı duymaması ile alakalı. evli adamlarla yatıp kalkan kalitesiz kadınlar uğruna ailesini çocuğunu karısını unutuyorsa aldatan erkeğin namusu karakteri şerefi de o kadınlar gibi basit demektir.. keşke evlenmeden önce alınlarında yazsalar da uğraştırmasalar :) kurtulduğunuza çok sevindim açıkçası Allah mutluluğunuzu huzurunuzu arttırsın..
Hormonlarıyla alakalı değil ondan eminim😁Inanın neden niye diye sormaktan beynim patlayacak degisik cevaplar buluyorum her defasında. Dediginiz gibi belki de sadece şerefsiz karakteridir.5 yıllık sevgililik dönemimizde bir kere bile böyle bir şey görmedim ama 5 yıllık evkiligimizde 3 kere hepsi sadece flortoz konuşmalar ama kızlar yüz varmadığı için öyle yoksa yatakta yakalardım herhalde

Hormonlarıyla alakalı değil ondan eminim😁Inanın neden niye diye sormaktan beynim patlayacak degisik cevaplar buluyorum her defasında. Dediginiz gibi belki de sadece şerefsiz karakteridir.5 yıllık sevgililik dönemimizde bir kere bile böyle bir şey görmedim ama 5 yıllık evkiligimizde 3 kere hepsi sadece flortoz konuşmalar ama kızlar yüz varmadığı için öyle yoksa yatakta yakalardım herhalde
Sevgilikte denk gelmeme ihtimaliniz büyük ihtimalle siz yakalamadiginiz icindir cunku aldatmak karakterle alakali. Ayni evde yaşayıp huyunu suyunu öğrendikten sonra davranışlardaki değişikliği fark etmek daha kolay oluyor bu yüzden aldatması yakalanıyor... siz ne yaptınız yakalayınca şu an durum nedir diyeceğim ama özür dilemesi sonra yine yapması zaten gösteriyor karakterle alakalı olduğunu bahsettiniz bunlardan.. hanı şu palavra vardır aldattı pişman oldu bi daha yapmadı falan ben buna da inanmıyorum. Aldatan bi daha aldatır uyanık olan saklamadık becerir sadece

Sevgilikte denk gelmeme ihtimaliniz büyük ihtimalle siz yakalamadiginiz icindir cunku aldatmak karakterle alakali. Ayni evde yaşayıp huyunu suyunu öğrendikten sonra davranışlardaki değişikliği fark etmek daha kolay oluyor bu yüzden aldatması yakalanıyor... siz ne yaptınız yakalayınca şu an durum nedir
Boşanıyoruz.Onun beni aldatıp benim yakalamam imkansız tüm şifreleri bendeydi ve didik didik ederdim.

Boşanıyoruz.Onun beni aldatıp benim yakalamam imkansız tüm şifreleri bendeydi ve didik didik ederdim.
Evet bahsettiniz biliyorum. Yorumu erken gönderdiğim için yarim kaldı. Bence fazla tolerans gösterdiniz asla sizi hak edn birisi değildi kıymetinizi akli başına gelince anlayacaktır ama iş işten geçti bi kere

Evet bahsettiniz biliyorum. Yorumu erken gönderdiğim için yarim kaldı. Bence fazla tolerans gösterdiniz asla sizi hak edn birisi değildi kıymetinizi akli başına gelince anlayacaktır ama iş işten geçti bi kere
Evet biliyorum ama insan 10 yıllık birlikteliğe acıyor.Tek dilegim hak ettigini bulmasi

Aslında bir erkeğin kendi kök ailesi içerisindeki davranışları karakterinin büyük bir parçasını gösteriyor. Benim özellikle dikkat ettiklerim ailesine karşı nasıl arkadaşlarına çevresine karşı nasıl nazik mi sabırlı mı yoksa hemen yıkıp dökebiliyor mu... Ben kabalığa hiç gelemem. Nezaket çok önemli. Eşimin benle konuşurken ses tonuna dikkat etmesi çok önemli çünkü bilir huyumu hemen kırılırım gözlerim dolar. Çevresine ve ailesine olan davranışlarına bakın

Benim için en önemli kriter; ahlakı-iyiniyeti-kimsenin arkasından konuşmaması ve ilgisi-saygısı... Devamı gelir zaten :KK51:

ben adamlığına bakmıştım. daha lisedeyken gizlice sokaktaki kimsesizlere yardım ediyormuş. bir gün yardım ederken yakaladım

Ben bu konularda böyle net konuşulması taraftarı değilim.
yani evlilikte erkeğin osuna busuna bakacağız didik didik edeceğiz de biz o özelliklerin ne kadarına sahibiz?
yani bu tarz konularda sanki tüm kadınlar iyilik meleği de erkeklerde hep sorun var gibi yaklaşılıyor bu çok yanlış.

neden kendimizde olmayan özelliklerin kat kat fazlasını erkekten bekliyoruz?

sonuçta sorunlu sıkıntılı kadın da çok bizim öyle olmadığımız ne malum?

ben bu gibi konularda kendimizde olmayan özelliklerin beklenmesi taraftarı değilim. erkeklik özellikleri hariç tabii ne bilim ereksiyon sorunu olmasın istemek doğal biz de olmayacağı için. :))

Mutlu evliliği olan herkese maşallah diyorum Allah nazarlardan korusun. Fakat bende ciddi güven sorunu var. Ve evlilikte ilk neye dikkat edeceğimi de kestiremiyorum. Her erkek aldatır diyen var, seven aldatmaz diyen var. Karşımdakinin bana gerçekten sevgisi olup olmadığını nasıl anlayabilirim bundan bile emin değilim. Bir yandan evliliğe ne gerek var 40 kedili yaşlan diyorum, ama öteki yandan sevmek sevilmek ve bir aile kurmak da istiyorum ama güven sorununu aşamıyorum. Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir, mutlu ve güvenilir evlilikte öncelik nedir
Evli değilim ancak hayatımdaki insan bugüne kadar gerçekten her şeyi konuşabileceğime inandığım ilk ve tek insan. İletişim kurarken karşılıklı birbirinizi anlamaya çalıştığınızda tüm farklılıklar ya da birbirine karşı yaptığın insani yanlışlar çözüme kavuşuyor. Bence mükemmel ilişki olsa olsa birbiriyle iletisebilen iki insan arasında olabilir.yoksa ömür çekilmez zengin de olsa yakışıklı da olsa bir yerden sonra dayanılmaz. Aldatmak güvenmek aslında bir tür inanç, ön kabul. Davranışlarıyla sana dürüst olacağına dair inanç verir kişi. Yarın bir gün başka biriyle gerçekten birlikte olmak istediğinde sizi ne kadar incitecegini bildiğinden vicdanlı olup bunu da sizinle paylaşır. Orada yapacak birsey yoktur hayat bu türlü türlü durumlarla karşılaşır insan.mühim olan hep dürüstçe konuşabilmek.
Uzak mesafeli uzun ilişkimde bu konularla ilgili biz de zorluklar atlattık. Hep konuşarak oldu.ki konuşmayan genelde bendim. Olursa böylesi olsun yoksa ben de kedi bakacağım:) nasılsa kediler orada,hayatta biraz da risk almayacaksak yaşamanın ne anlamı kalır? Çocuk yapmadan risk almak tabii.o başka sorumluluk. Ama evlilik ancak boyle biriyle yasanip öğrenilebilir gibi. Biz de bilemiyorum ne olacağız o istiyor ama benim yaşamım su an musade etmiyor. İyi insanlarla karşılaşmanizi dilerim.

Halı sahada maçını izle ama habersiz git herşeyini görürsün orada. Merhametli mi paylaşımcı mı kavgacı mı

Back
X