Oncelikle öfke kontrolü var mi ona bak. Günümüzde bence en onemlisi bu. Siddet eğilimi, kavgaya meyil vs varsa uzak dur.
Sonra yalani var mi kontrol et. Gecmiste soyledigi seyleri sor bakalim ilk anlattigi gibi mi anlatiyor.
Güven duyulur mu nasil kontrol edersin bilmiyorum.
Calismayi seven biri olmali ki sen çalış maasin ikimize yeter demesin.
Eli cekirdek ailesine yani sana çocuklarına açık olsun. Kök ailesine anne babasina savurmasin parasini. Kimisi bana kizabilir ama bundan ceken cok kadin var.
Annesinin agzina bakmamali. Kv ile araniz bozuk olsa bile ikinize karsi esit davranmali. Ayni sekilde kb görümceye de ayni yapmali.
Fazla merakli olmamali. Merak insanin basina her seyi getiriyor. Sanal alemi siteleri bilmedigi seyleri hevesle kurcalayan biri olmamali.
Siyasi görüşünüz, dünya görüşünüz, hayattan beklentiniz, dini inanciniz (bence) ayni olmali. Arkadasinin görüşüne saygi duyabilirsin ama eş öyle olmuyor. Ayni dili konusmak gerekiyor. Ortak cocuklariniza ogretmek istediginiz din konusunda ortak bir paydada bulusamazsiniz mesela. Onun ailesi farkli senin ailen farkli dAvranip çocuğunuzun kafasini karistirabilirler.
Kültür farkını eş ile aşabiliyorsun genelde. Ailelerin de kültür konusunda arasinda uçurum olmamasina dikkat etmek gerek bence.
Eğitim durumunun da denk olmasını isterim. Kendini geliştirmek de onemli tabii. Bunu ayirt edersin zaten.
Cok yas farki da olmamali diye düşünüyorum.
Bir de evlilik oncesinde cinsel olarak deneyim yasayin aday kisiyle. Libidosu dusuk olabilir, oldu bittiye getiriyor olabilir, baska sorunlar olabilir. Bunlara bakmak lazim. Cinsellik de cok onemli bir yer kaplıyor.
Benim aklima gelenler bunlar. Dilerim gönlüne göre olsun her şey.