Evlilikte erkekte ilk neye bakmalıyız?

Ne desem yalan çünkü insanlar değişim geçiren canlılar.
Bugün öyle olan, üç sene sonra aynı olamıyor, kendinizden pay biçin.
Ama bir insanda her zaman en dikkat ettiğim özellikler merhamet, hayvan sevgisi ve çalışanlara adabıdır.

Mutlu bir evliliğim yok ama, onu ne yapacağız😂
Bunlar ya da 20 madde de yetmez, sizin ve onun önceliklerinin aynı olması önemli.

Ne desem yalan çünkü insanlar değişim geçiren canlılar.
Bugün öyle olan, üç sene sonra aynı olamıyor, kendinizden pay biçin.
Ama bir insanda her zaman en dikkat ettiğim özellikler merhamet, hayvan sevgisi ve çalışanlara adabıdır.

Mutlu bir evliliğim yok ama, onu ne yapacağız😂
Bunlar ya da 20 madde de yetmez, sizin ve onun önceliklerinin aynı olması önemli.
çok teşekkürler sanırım her şeyi tek cümlede özetlediniz.. önceliklerin aynı olması önemli..

Mutlu evliliği olan herkese maşallah diyorum Allah nazarlardan korusun. Fakat bende ciddi güven sorunu var. Ve evlilikte ilk neye dikkat edeceğimi de kestiremiyorum. Her erkek aldatır diyen var, seven aldatmaz diyen var. Karşımdakinin bana gerçekten sevgisi olup olmadığını nasıl anlayabilirim bundan bile emin değilim. Bir yandan evliliğe ne gerek var 40 kedili yaşlan diyorum, ama öteki yandan sevmek sevilmek ve bir aile kurmak da istiyorum ama güven sorununu aşamıyorum. Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir, mutlu ve güvenilir evlilikte öncelik nedir
İlk olarak merhametine bakacaksın arkadaş.Sonra bu adam evliliğe kısaca sorumluluk almaya gönüllü mü ona bakacaksın.Sonra ki en önemli mesele ailesiyle ilişkisi hatta ailenin birbirleriyle olan ilişkisi.Bir ip ucu vereyim.Kv eşini seviyor mu sevmiyor mu? Sevmiyorsa oğluna sarmıştır farkında olmadan farklı, garip bir bağ kurmuştur.Bu aklında olsun.Guven kazanılır kimseye körü körüne güvenemez ya da bu adam güvenilmez diyemezsin.Bunu zaman ve ilişkiniz belirler.Aslinda adam sana işaretler verir bunu anlamak görmek önemli.Hata 1 olur sonrası isteyerek olur ve ona güvenilmez.Tabi 1.hatayi da yapmak güvenilmezlik potansiyelidir.En iyisi tanımak gönlünce ve karar sonucu yaşayıp görmek

İlk olarak merhametine bakacaksın arkadaş.Sonra bu adam evliliğe kısaca sorumluluk almaya gönüllü mü ona bakacaksın.Sonra ki en önemli mesele ailesiyle ilişkisi hatta ailenin birbirleriyle olan ilişkisi.Bir ip ucu vereyim.Kv eşini seviyor mu sevmiyor mu? Sevmiyorsa oğluna sarmıştır farkında olmadan farklı, garip bir bağ kurmuştur.Bu aklında olsun.Guven kazanılır kimseye körü körüne güvenemez ya da bu adam güvenilmez diyemezsin.Bunu zaman ve ilişkiniz belirler.Aslinda adam sana işaretler verir bunu anlamak görmek önemli.Hata 1 olur sonrası isteyerek olur ve ona güvenilmez.Tabi 1.hatayi da yapmak güvenilmezlik potansiyelidir.En iyisi tanımak gönlünce ve karar sonucu yaşayıp görmek
haklısın ve bu süreçte her zaman çevrede birinden yardım almak mesela bu kişi abla olur kuzen olur yani benim mutluluğumu isteyen olaylara benden daha objektif bakabilecek biri olmalı ki belki benim kaçırdığım ayrıntıyı onlar fark edebilir

Mutlu evliliği olan herkese maşallah diyorum Allah nazarlardan korusun. Fakat bende ciddi güven sorunu var. Ve evlilikte ilk neye dikkat edeceğimi de kestiremiyorum. Her erkek aldatır diyen var, seven aldatmaz diyen var. Karşımdakinin bana gerçekten sevgisi olup olmadığını nasıl anlayabilirim bundan bile emin değilim. Bir yandan evliliğe ne gerek var 40 kedili yaşlan diyorum, ama öteki yandan sevmek sevilmek ve bir aile kurmak da istiyorum ama güven sorununu aşamıyorum. Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir, mutlu ve güvenilir evlilikte öncelik nedir
Ilk önce merhamete bakarım. Bu sadece evlilik için değil herseyde geçerli sadece insanlara değil 1 dal fidana bilr merhametle yaklaşan biri kötü olamaz bence. Aldatilma konusunda ise kişinin kendine saygısı ve Allah korkusu gerekiyor gerisi hava civa acikcasi. Birlikte oldugun kisi bu iğrenç eylemi kendine yakıştırmamalı.

ilk tipe bakılıyor dip beğenilirse öbür özellikleri 100 le çarpılıyor öyle görülüyor tipini beğenmezsek öbür özellikleri 100 kere bölünüyor bu bilimsel bir gerçek. bence ailesine bakılmalı erkeğin niyerine bakılmalı vicdan merhamet samimiyet bunlar önemli bunları herkes gizler olduğunca tipi güzel olan çook daha kolay gizler.

Merhamet kesinlikle.
Valla eşim çok merhametlidir inanılmaz duygusaldır her şeye ağlar insanların işine koşar insanları yaşi cinsiyeti mevkisi parası diye ayırt etmez dedikodusunu yapmaz ama beni 3.ye aldattı ve boşanıyoruz. Şimdi bu adam bile bana bunu yaptıysa hiç kimse beni kimseye guvendiremez

Güven ve saygı. Bunlar da öyle hemen ortaya çıkmıyor maalesef. Bir kaç ay çok iyi rol yapanları var. Uzun süre beraber vakit geçirmek lazım.

Ben beni ne kadar sevdigine ve nasil sevdigine baktim oncelikli olarak. Sevme sekline; kiskanarak kisitlayarak mi seviyor, yoksa sefkatle anlayisla koruyup kollayarak mi seviyor bu benim icin cok onemliydi. Cunku ilk soyledigim sevme(!) seklinin ne kadar hastalikli oldugunu ve aci sonuclarini neredeyse her gun izliyoruz duyuyoruz icimiz aciyarak. Sonrasindaysa kisiliginin belli basli ozelliklerini analiz ettim ve dedim ki tamam, bu insan iyi bir hayat arkadasi ve iyi bir aile babasi olur. 2 senedir yaniltmadi, allah sasirtmasin❤

Tabiki önce boyuna posuna,tipine baktım. İçimin bi titremesi lazım böyle tuttu mu sarması lazım falan :) aksi bir tip melek olsada ben evli kalamam..

Sonra zamanla tanıma aşaması.. Kültür,görgü,ahlaki değerler,merhamet,vicdan,cinsellik bla bla.. tanıdıkça hepsini görüyorsunuz zaten.. bana çok aşıktı ve çok iyi niyetliydi.. hala aynı aşkı ve iyi ahlakı her gören tarafından takdir edilir..

Bütün bunlardan önce eğitimi,işi konumu vs gibi konularıda elbette süzüp sonra tanıma evresine geçiş yaptım.. Anlık bilgiler yani,detayları tabi daha sonra tanıkça öğrendik her konuda.
Her anlamda denk olmak çok önemli.

İlk baktığim şey boyuydu, boy takintim vardı o zamanlar. Sonra sabrının sınırlarına baktım, öfkesinin sınırlarına baktım, öfkeden gözü dönünce neler yapabileceğine baktım. Kavga edince çocuk gibi küsüp kusmedigine baktım. Bana olan davranışlarıyla dışarıdaki insanlara olan davranışlarına baktım, garsona nasıl davrandığına baktım, hayvanlara nasıl davrandığına baktım. Başkalarının arkasından nasıl konuştuğuna baktım, sevmediği insanlarin arkasından nasıl konuştuğuna baktım. Kıskançlık sınırlarına baktım. Fikirlerime değer verip vermediğine, ben onun için sıkıcı birşeyler anlatırken dinleyip dinlemediğine baktım.
Yapabildiğim kadarıyla adamın sınırlarında keşfe çıktım işte.
Asiktim, o da öyleydi ama birbirimizin en çirkef hallerini görmemiz gerektiğini düşünüyordum, zorladım.

Back
X