Evlilikte erkekte ilk neye bakmalıyız?

Erkekte ilk merhamet ve vicdana bakılmalı bence. Aslında cinsiyetin önemi olmadan bir insanda ilk bunlara bakılmalı. Hayvanlara merhametli mi, ne bileyim lokantada garsona nasıl davranıyor, dışarıda insanlarla iletişimi yumuşak mı yoksa sert mi?
Böyle merhametli sandığın erkekler el iyisi olabiliyor. Elaleme merhamet edip hayır diyemeyip evdeki hanıma sıkıntı çektiren çok var. Ya da annesine kıyamaz merhametinden ama eşine çok güzel kıyar.

Allah korkusu var mi once ona bak.
Dikkat et namazi 5 vakittmi kiliyor mu bak demiyorum, sadece Allah korkusu var mi ona bak. Bi sekilde test edip anlarsin. Burda imam olupta karisina ne iskenceler edenleri de okuduk
Allahtan korkanin merhameti vicdabi anlayisi yanii insanligi yerinde olur

Böyle merhametli sandığın erkekler el iyisi olabiliyor. Elaleme merhamet edip hayır diyemeyip evdeki hanıma sıkıntı çektiren çok var. Ya da annesine kıyamaz merhametinden ama eşine çok güzel kıyar.
Onun adi merhamet degil, iki yuzluluk alcaklik kendini bi b.k sanip egosunu esi uzerinden tatmin etme, halbuki esi olmasa zaten ailesiylede biribirini yiyen insanlardir muhtemelen.

Evlilikte ilk bakılacak şeyler nedir valla bilmiyorum. Bir insanla evlenmeye zamanla karar veriyoruz, zira zamanla tanıyoruz. O tanışma sürecinde bana göre aranacak özelliklerin tam metni ektedir. Bilginize... :confused:

-Pipisinin kendini üstün kıldığını sanmayacak. Cinsiyet ayrımcılığı bilmeyecek.
-En tartışmalı zamanlarınızda bile ağzına küfür almayacak, saygısızlık yapmayacak.
-Hayatının sorumluluğunu alacak, kendi kendine yetebilecek.
-Nerede nasıl davranacağını, kiminle ne kadar samimi olacağını bilecek.
-Çalışkan olacak, salmaya meyilli olmayacak.
-Sevgisini gösterecek.
-Adil olacak. Ne eşim, ne arkadaşım, ne ailem diye haksız insanı kayırmayacak.
-Temiz olacak.
-Kıskançlık, aşk adı altında sevgilisini, eşini kısıtlamaya çalışmak gibi hödüklükleri olmayacak.
-Savurgan olmayacak kadar tutumlu, cimri olmayacak kadar da eli açık olacak.
-Evliliğe çok anlam yüklemeyecek. Ölene kadar sevgiliyiz modu aşkı taze tutuyor. :KK8:
-Eski sevgililerini kötülemeyecek. Senin geçmişini dert etmeyecek.

Şimdi bu adamı nerede bulacağız diye sorarsanız da, valla hiçbir fikrim yok. Ben de tesadüf eseri buldum işte. (gizli koca övme içerir:KK53:)

Mutlu evliliği olan herkese maşallah diyorum Allah nazarlardan korusun. Fakat bende ciddi güven sorunu var. Ve evlilikte ilk neye dikkat edeceğimi de kestiremiyorum. Her erkek aldatır diyen var, seven aldatmaz diyen var. Karşımdakinin bana gerçekten sevgisi olup olmadığını nasıl anlayabilirim bundan bile emin değilim. Bir yandan evliliğe ne gerek var 40 kedili yaşlan diyorum, ama öteki yandan sevmek sevilmek ve bir aile kurmak da istiyorum ama güven sorununu aşamıyorum. Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir, mutlu ve güvenilir evlilikte öncelik nedir

Başlığa istinaden ben ilk popoya bakıyorum Popo şekilli ve güzel olmalı sonra alyans var mı yok mu çünkü evlenmek için bekar olması şart sonra da dişlere 😂😂😂

Mutlu evliliği olan herkese maşallah diyorum Allah nazarlardan korusun. Fakat bende ciddi güven sorunu var. Ve evlilikte ilk neye dikkat edeceğimi de kestiremiyorum. Her erkek aldatır diyen var, seven aldatmaz diyen var. Karşımdakinin bana gerçekten sevgisi olup olmadığını nasıl anlayabilirim bundan bile emin değilim. Bir yandan evliliğe ne gerek var 40 kedili yaşlan diyorum, ama öteki yandan sevmek sevilmek ve bir aile kurmak da istiyorum ama güven sorununu aşamıyorum. Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir, mutlu ve güvenilir evlilikte öncelik nedir
Ahlaktır. Seven de aldatır ama ahlaklı olan aldatmaz. Doğan Cüceloğlu nun evlenmeden önce nelere dikkat etmeliyiz tarzında bir yazısı vardı 50 yaşlarında bir kadın cevaplamış. Güzel bi yazı

Ben evli değilim. Ama erkek arkadaşım var.. sayılır mı bilemedim? ama yazmak istedim.:KK54:
Ilk buluşmada baktıklarım:
● Gülüşü cok içtendi
● Fiziksel sınırları aşmadı
● Nazikti. Sırf bana değil. Garsona; civardaki insanlara da nazikti.
● Beni dinledi sözümü hiç kesmedi.
● Kafedeki Hiçbir kadına göz ucuyla bile bakmadı.
● Dişleri elleri saçları bakımlıydı. Mis gibi deodorant ve parfüm kokuyordu..

Yani ilk buluşmada fiziksel olarak dişe; saça; kokuya temizliğe baktım.. Manevi olarak merhamete; kibarliğa, sesini yukseltmemesine; beni dinlemesine; bana saygısına baktım..

Bir de şu var diyelim kişiliğini beğendiniz. Fiziksel olarak da size çekici gelmeli. Ben bu adamla ileride aynı yatağa girebilirim diyebilmelisiniz. yoksa olmaz...

Özetle hem duygusal hem fiziksel hem etik değer uyuşması olmalı..
Hepsine bakmalısınız..

Öncelik güven ve saygı gerisi geliyor zaten he bir de beden uyumu cinsellik eğer o yolunda gitmezse evlilik çıkmaza giriyor.

Ama bence yuva kurmalısınız. Bekarlık sultanlık ise evlilik krallık. Eğer ruh eşinizi bulduysanız şayet.

Çok özür dilerim ama az önce sevgilimin penis boyu adıyla açılan konudan geldim. Sizin konu başlığını okuyunca aklıma ilk penis boyu geldi :KK53:
Erkekte ilk merhamet ve vicdana bakılmalı bence. Aslında cinsiyetin önemi olmadan bir insanda ilk bunlara bakılmalı. Hayvanlara merhametli mi, ne bileyim lokantada garsona nasıl davranıyor, dışarıda insanlarla iletişimi yumuşak mı yoksa sert mi? Adaletli mi yoksa çıkarına göre mi, kendinden alt kadrodaki insanlara nasıl davranıyor, millete faydası var mı yoksa öküzün teki mi, bunlar önemli bence. Ek olarak vicdan sahibi birisi zaten aldatmaz. He dersen ki sen tüm bu özelliklere sahip bir erkek gördün mü , yok daha görmedim.
Pudingcim harikasın 👍nokta atışları yapmışsın

Her erkek aldatmaz bunu da unutma

valla ben farklı bir yanıt vereyim, öncelikle memeden kesilmiş mi ,annesi ile göbek bağını kesmişler mi ona bak! çünkü şurda okuduğum konuların yüzde sekseninde sorun bu :işsiz: :işsiz: :işsiz:

Back
X