Evlilikte erkekte ilk neye bakmalıyız?

Ailesi ile olan ilişkileri,özellikle babası ile annesinin ilişkisi,vicdanlı,merhametli biri mi ? ,Örneğin haber izlerken falan yorum yaptırın,toplumsal konularda ki Fikirlerini öğrenin,Gece dışarı çıkma huyu var mı ,arkadaş çevresi çok geniş mi , flörtöz biri mi,seninle muhabbet etmeyi seviyor mu ? Fikir verdiğinde takdir eder mi ?,Akrabaları Nasıl insanlar ? ,Evde iş bölümü yapmayı ister mi yoksa ataerkil midir ? İş ortamında Nasıl ? Diğer kadınlara karşı mesafeli davranabiliyor mu yoksa kanka ayağına samimi oluyor mu ? Çocuk sever mi,ister mi ? Sosyal medyası var mı,telefonda çok vakit geçirir mi ? Ben evlenirsem bu kriterlere bakarak evleneceğim ama herhalde benim bahsettiğim gibi biri yoktur.Resmen mükemmel erkeği tarif ettim çünkü :D

Evlilikte ilk bakılacak şeyler nedir valla bilmiyorum. Bir insanla evlenmeye zamanla karar veriyoruz, zira zamanla tanıyoruz. O tanışma sürecinde bana göre aranacak özelliklerin tam metni ektedir. Bilginize... :confused:

-Pipisinin kendini üstün kıldığını sanmayacak. Cinsiyet ayrımcılığı bilmeyecek.
-En tartışmalı zamanlarınızda bile ağzına küfür almayacak, saygısızlık yapmayacak.
-Hayatının sorumluluğunu alacak, kendi kendine yetebilecek.
-Nerede nasıl davranacağını, kiminle ne kadar samimi olacağını bilecek.
-Çalışkan olacak, salmaya meyilli olmayacak.
-Sevgisini gösterecek.
-Adil olacak. Ne eşim, ne arkadaşım, ne ailem diye haksız insanı kayırmayacak.
-Temiz olacak.
-Kıskançlık, aşk adı altında sevgilisini, eşini kısıtlamaya çalışmak gibi hödüklükleri olmayacak.
-Savurgan olmayacak kadar tutumlu, cimri olmayacak kadar da eli açık olacak.
-Evliliğe çok anlam yüklemeyecek. Ölene kadar sevgiliyiz modu aşkı taze tutuyor. :KK8:
-Eski sevgililerini kötülemeyecek. Senin geçmişini dert etmeyecek.

Şimdi bu adamı nerede bulacağız diye sorarsanız da, valla hiçbir fikrim yok. Ben de tesadüf eseri buldum işte. (gizli koca övme içerir:KK53:)
çok doğru yazmışsınız gerçekten.

merve merve senin düşünceni merak ettim ?
IQ yüksek olun gerisi halloluyo ya. Seven insan kıskanır olayı asla olmasın. Cool seviyorum ben mesela. Ben değilim ama ağır başlılardan etkilenirdim eşim öyledir.
Evlilğe ne gerek var diye düşünmek kesinlikle normal. Ama aşk olunca onla olayım her an istiyosun ve evlilik oluyo 🤷🏻‍♀️ 91liyim 2006dan beri sevgiliyiz çocuktuk yani. 3 yıldır evliyiz.

Seninle paran için mi evleniyor buna bak. Anandan babandan kalacak miras için mi, işin için mi. Bu devirde öyle erkek çok. Yeterki bunları elde etsin kadını evlenene kadar el üstünde tutuyor. Bu yüzden maddi durumuna çok dikkat et adamın. Sana harcamalarına, cimri mi değil mi, sana ne harcıyor ne alıyor. Para mevzularına nasıl bakıyor. Vicdan, merhamet, aileye karşı bakış açısı. Ülke gündemine nasıl bakıyor haberdar mı. Kadın cinayetleri, aldatmalar için görüşleri neler. Öyle bir laf eder ki cımbızla çekiverirsin. Diğer canlılara karşı davranışları nasıl. Tiksinerek mi bakıyor. Doğa katliamlarına karşı mal mal cevaplar mı veriyor. Dünyadan haberi yok mu. Bazı koca meraklısı kadınlar gibi tek derdi kendi mi bencil mi. Ben evleneyim evim arabam olsun gerisi önemli değil mi diyor. Bana dokunmayan yılan bin yaşasıncı mı. Arkadaşları kimler arkadaşlarıyla arası nasıl. Gösterişçi mi. Sosyal medya hesaplarında neler paylaşmış. Gezmeyi tozmayı yeni kültürler keşfedip yeni şeyler öğrenmeye bakış açısı nasıl. Klasik memur gibi mi yaşar. Hayata bakış açısı olumlu mudur yoksa en ufak sorunda küser mi, hayatı altüst olan tiplerden mi. Daha sayarım bir sürü şey şimdilik yoruldum. Dış görünüşü falan salla. Aynı evin içine girince Kıvanç tatlıtuğ ile de evlensen her gün aynı yüzden bıkacaksın zaten. Sana aşık olduğun o beden ve yüz normal gelmeye başlayacak.

Adaletli ve merhametli mi?
Eğer öyleyse evliliğin tüm yükünü size yüklemez destek olur, ailesi ile ilgili konularda haklı olanın yanında olur. Sizin kazancınıza göz dikmez, emeğinize saygı duyar.

Çalışkan mı, maddi anlamda gelecek planı var mı?
Evliliğiniz süresince yan gelip yatmak yerine çalışır, ailesi ve çocuğunun geleceğini düşünür. Azda kazansa evinin geçimi için çabalar.

Kadınlara bakış açısı nasıl? Eşitliğe inanıyorsa kendisi arkadaşları ile çıkıyorsa eşinin de buna ihtiyacı olduğunu bilir. Kıskanma adı altında gereksiz kısıtlamalar yapmaz. Siz ev işi için tırmalarken, bacaklarını uzatıp ben erkeğim moduna girmez.

Başkalarına ufakta olsa yalan söylüyor mu? Aynı şeyi işine gelmediği yerde size de yapacaktır.

Cinsel anlamda sınırlarınıza saygı duyuyor mu? Kararlarınıza saygı gösterir, kendi zevkleri için bencillik yapmaz.

Öfke kontrolü var mı? Tartışarak çözmeniz gereken konular kavgaya dönmez. Birbirinizi dinler ve çözüme ulaşırsınız.

Tüm bu maddelere geniş açıdan bakın. Her evliliğin dinamiği farklıdır. Tabi tüm bu özelliklerin sizde de olması gerekir, ilişkiler tek taraflı çaba ile yürümez.

Maddi ve manevi kriterler kadar önemli olmasa da benim açımdan flört döneminde önemli olabilecek şey de Türkçeyi düzgün konuşup düzgün yazması, kendini düzgün ifade edebilmesi, -de, -da ve -ki eklerinin sözcükte yazımını biliyor olması. Yazılı anlatımları çok fazla tercih ediyorum,uzun mesajlarımı baştan sona kadar okuyup idrak edebiliyor mu, ana fikrini anlayıp ona göre cevap verebiliyor mu, bu da bir kriter benim için mesela.

Evlilikte bakılacak şeylerin ilki sonu yok diye düşünüyorum. Herşeyine bakmadan evlenmeyin. Evcilik oyunu değil bu, bir ömür için imza atılıyor.
Seni seviyor mu, değer veriyor mu, tipi nasıl ( gelecek nesiller için), ailesi nasıl, çalışkan mı, ataerkil mi, vicdanlı, merhametli mi, cimri mi yoksa bol keseden harcayan mı, lüks düşkünü mü, aranızdaki uyum nasıl kafalar aynı mı, ten uyumu nasıl? hepsine her şeyine bakıp ona göre ben bu adamla evlenirim demek lazım.

Her hareketini değerlendirebilmek önemli. Bütün olarak değerlendirmek asıl mevzu esasen.
Ben ilk iki buluşma da garsonlara tavrına, trafikte tavrına vs baktım. İlişki ilerledikçe ailesiyle ilişkisine, kadınlara bakış açısına, merhamet sadakat vsvs yani herşeyine baktım. Tek birşey ile değerlendirmek sağlıksız açıkçası.

Önce sıkı bir dost mu ona bakın bence. Sir saklar mi, zor zamanda yanında olur mu? Uzun uzun sohbetler eder misiniz? Genel hatlarıyla siyasi, varsa dini düşünceleriniz benzer mi? Yoksa yıllarca birbirinizi kendinize benzetmeye çalışmak için mi çaba göstereceksiniz? Problem çözme becerisi nasıl? Bir eş, baba olarak zorluklar karşısında güçlü durabilecek mi? Güzel vakit geçirir mısınız? Birbirinizden yanında rahatca saçmalayabilir mısınız? Aklima ilk gelen bunlar.

Seninle paran için mi evleniyor buna bak. Anandan babandan kalacak miras için mi, işin için mi. Bu devirde öyle erkek çok. Yeterki bunları elde etsin kadını evlenene kadar el üstünde tutuyor. Bu yüzden maddi durumuna çok dikkat et adamın. Sana harcamalarına, cimri mi değil mi, sana ne harcıyor ne alıyor. Para mevzularına nasıl bakıyor. Vicdan, merhamet, aileye karşı bakış açısı. Ülke gündemine nasıl bakıyor haberdar mı. Kadın cinayetleri, aldatmalar için görüşleri neler. Öyle bir laf eder ki cımbızla çekiverirsin. Diğer canlılara karşı davranışları nasıl. Tiksinerek mi bakıyor. Doğa katliamlarına karşı mal mal cevaplar mı veriyor. Dünyadan haberi yok mu. Bazı koca meraklısı kadınlar gibi tek derdi kendi mi bencil mi. Ben evleneyim evim arabam olsun gerisi önemli değil mi diyor. Bana dokunmayan yılan bin yaşasıncı mı. Arkadaşları kimler arkadaşlarıyla arası nasıl. Gösterişçi mi. Sosyal medya hesaplarında neler paylaşmış. Gezmeyi tozmayı yeni kültürler keşfedip yeni şeyler öğrenmeye bakış açısı nasıl. Klasik memur gibi mi yaşar. Hayata bakış açısı olumlu mudur yoksa en ufak sorunda küser mi, hayatı altüst olan tiplerden mi. Daha sayarım bir sürü şey şimdilik yoruldum. Dış görünüşü falan salla. Aynı evin içine girince Kıvanç tatlıtuğ ile de evlensen her gün aynı yüzden bıkacaksın zaten. Sana aşık olduğun o beden ve yüz normal gelmeye başlayacak.
para için evlenip evlenmediğini nasıl anlayacağız? benim de yeni bir erkek arkadaşım var. benden düşük alıyor. söz konusunda da acele etti. ben de anlamaya çalışıyorum ondan sordum.

Back
X