• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte farklılık..

• Konu Sahibi Konu Sahibi mb1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
133
Konya
Merhaba arkadaşlar, sorum, Türk bir kızın kürt bir erkekle evlenmesi nasıldır?.. Sorum kendim için değil bir tanıdığın durumu için.. Irkçı davranmak istemiyorum.. Çok iyi insanlar olabilir.. Sizin duyduğunuz, yaşadığınız, gördüğünüz örnekler nasıldı?

Kultur farki varsa sorun olabilirde bunun onunla alakasi yok. Yani ayni sehir icerisinde bile farkli kulturler olabilir onun disinda kimse olmaz olamaz diyemez sanirim

Kızın nereli olduğuyla ilgili değişecek bi cevap bu. Aile yapıları çok farklı olacaktır ve aileler yüksek ihtimalle istemeyecektir. Ama bunu göze alıp halledebiliriz derlerse neden olmasın ki? Bi akrabamız var gelin Kürt ve kayınvalidesi ile birlikte yaşıyorlar. Böyle güzel anlaşan bi gelin kaynana da görmedim ben. Bireylerin karakterleri ile ve başta söylediğim gibi memleketlerle de ilgili bişey bence bu. Aşırı uç kültürlerden olunca iş biraz daha zorlaşabilir.

Merhaba arkadaşlar, sorum, Türk bir kızın kürt bir erkekle evlenmesi nasıldır?.. Sorum kendim için değil bir tanıdığın durumu için.. Irkçı davranmak istemiyorum.. Çok iyi insanlar olabilir.. Sizin duyduğunuz, yaşadığınız, gördüğünüz örnekler nasıldı?

Biz oyleyiz.. 8 yildir birlikteyiz bunun 6 senesi evlilik olacak şekilde.. kisiden kisiye degisir bu is. Kaliplara koyamazsin.

Her Kürt aynı değil ki benim kuzenim evlendi kaynanası Türkçe bilmiyor.
Evde sürekli PKK lıların kanalı açık terörist ölünce şehit oldu diye ağlıyorlar diyordu.
Ama her insan bir değil. Sanki Türklerin içinde kötü yok mu?

Irk farkı değil de yaşam tarzı önemli ben de kürdüm ama hiç bir kültürümüz yok ailem de yaşamamış memlekette ben doğuda yaşayan bir kürtle yapamam mesela çünkü giyim kuşam özgürümdür çok çocuk olayı yok kalabalık akrabalar yok iki kız kardeşiz asla erkek çocuk takıntısı yok hatta ben doktor oldum ailem çok önem verdi eğitimimize hiçbir adetimiz yok düğünlerde davul zurna yok yani kısacası kopmuşuz her şeyden

Kürt derken ırktan çok kültür anlamında söylemişsiniz sanırım. Amacınız ırk ise soru mantıksız bir ırk iyidir, bir ırk kötüdür diye bir durum yok dünyada. Amacınız kültür ise daha detaylı bilgi vermeniz gerekir. Erkek nereli, kadın nereli, eğitim durumları, aile durumları vs...

4 kardeşim ,var ama hepimiz çocuklarımızı ayrı yetişdirdik demek istediğim ,aile içinde bile kültür farkı var
her millette iyide var kötüde, hoşgörü, sayğı, sevgi olduktan sonra anlasmiyacak birsey yok hele bu zamanda hepimizin buna ihtiyacı var Ailemde farklı kültür de olan da var saygı sevgi olsun aşıllmiycak sorun yok sevgiler

Kürt Türk diye ayırmaktan ziyade, kültür farkı önemli diye düşünüyorum. Yani aynı şehirde olup kültür farkı yaşayan insanlarda var. İyi yada kötü olur diye kesin bişi söylemek mümkün değil zaten. Eminim iyi örnekleride vardır. Ama burda kötü örneklerinide çok gördük.

Bunun icin bir formul yok canim. Kisiden kisiye, aileden aileye degisiyor.
Tam tersini yaşıyorum.Kürdüm, eşim yörük gayet güzel anlaşıyoruz.siyasi tercihlerimiz bile başka başka ama hiç sorun olmuyor.birbirimize, birbirimizin değer yargılarına saygılıyız bir de sevgi oldu mu sorun olmuyor.18 yıllık geçmişimiz 5,5 yıllık evliliğimiz bir de kızımız var.
Yengem de türk abimle 19yıllık evliler bir sorun yok.Evlilik bu milliyete dine ırka değil ruhların kalplerin uyuşmasına bakar gerisi tırı vırı.

Edit:yanlış alıntı yapmışım:)konu sahibinin mesajına yapacakken size denk gelmiş:)

15 yıldır birlikte 10 yıldır evliyiz

Kv nin doğru düzgün okuması bile yok annem üniversite mezunu

Kp ortaokul okumuş babam yüksekokul

Eşim meslektaşım

Mezhepler de farklı

Ama ben şimdiye kadar çooook büyük sorun yaşamadım eşim idar etti ben güldüm geçtim vs

Bu arasa Kv île aynı şehirde annem ile 8 saati uzaktayım

Kısaca olay sizde biter ailelerden tek bir şey istemedik bu nedenle bize müdahale hakkı da görmediler kendilerinde

Bana herhangi bir şekilde ayrım yapmak komik geliyor, en nihayetinde Allahın takdiri ilahisi. Hayatımızda bir çok şeyi değiştirebiliriz de doğumumuzu değiştiremeyiz değil mi. Bununla kişinin kendini ayrıcalıklı görmesi ya da bir diğerini hor görmesi kadar saçma bir şey yok.

Ama evlilik diyorsak iş 2 kişide biter. Karı koca tamamen farklı kafada ise ben olmaz o iş diyorum. Yok birbirlerine uyum sağlıyorlarsa, hata arayan değil, kusur örten kişilerse neden problem olsun ki. Hayatta çok daha büyük problemler varken...

ben kürdüm, nişanlım ve ailesi türkmen soyundan geliyolar

gayette mutluyuz, ortak dil ortak din ortak vatan' da birleşebiliyoruz. hatta aile yapımız bile birbirine uyuyo :)

yani herşey kişide ailesinde bitiyo. yetiştirilmeyle alakalı bi durum

Eşimle memleketimiz aynı ikimizde doğuluyuz ama ben kürdüm o değil. İkimiz de farklıyız ama İNSANIZ. Öyle bir genelleme yapamazsınız heleki böyle bir zamanda şehitlerimize ciğerimiz yanarken... Sırf kürt diye şerefsizlerle vatanını seven insanları bir tutmak ne büyük adaletsizlik,bu damgadan bıktık artık. Kürtün de türkün de her ırkında iyisi kötüsü var. Etiketlemekten vazgeçin

Yeğeni evli. Maşallahları var çok mutlular.
Türk Kürt meselesi değil insan olabilmek önemli olan.

Kesinlikle kişiden kişiye değişen bir şey. Çok da gerilmeyin bence aynı evde bile farklı kültürden besleniyor kardeşler. Birlikte olan kişiler çözüm arayan orta yolu bulmaya çalışan insanlar olduğu sürece neden olmasın ki.

Aynı kültürden olanlar yapamıyo
Herkes adetlerine bağlıysa çok zıt durumlar yaşanır bence

Back
X