Evlilikte Güven mi Tutku mu ?

Aşk mı Güven mi?

• Ankete Katılan
    34
  • Anket Kapalı .

donut

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2010
5.275
3
156
İstanbul
Şöyle dusunun bir yanda içinizi pırpır ettiren,tutkuyla istediginiz biri..Gordugunuz anda içiniz titriyor,ayaklarınız yerden kesiliyor.Bu ilişkinin gelecegi varmı bilemiyorsunuz..Şüpheler de beraberinde..

Diğer yanda güven duydugunuz,huzur buldugunuz bir liman..ama tutku yok,heyecan yok..

Hangi erkek ? Hangi liman ... ??

Son düzenleme:
tutlu yaptım yanlıs oldu bence hem ikiside hem hicbiri güvensiz zor tutkusuzda:a015:

ıkisi karışık olsun.
güvende ağırlıklı olursa tamam.

huzur buldugum adama heyecan ve tutku hissetmicem cok garip bi cümle olmuş
yada garip olan benim görüşüm mü?kafamçokkarıştı

ınsanlar neden aldatıyor ki..heyecan tutku bıttıgı ıcın.sevmedıklerı ıcın degıl

evlilik diye sorduğunuz için güven dedim. güven derken saf saf güvenmek değil, karşımdakinin güven veren birisi olması...

aslında her ıkısıde olması lazım tek bırı ıle evlılık olmaz bana gore

ya maalesef ıkısını bırarada bulmak zor.ilk zamanlarda tutku ıle yaklastıgınız partnerınız bır yanda alıskanlıgınız halıne gelebılıyor

tutku=aşkın, karşı tarafın gıyabında, tek başına, psikopatça yaşanmaya başlanması hali..

.güven=.camdan bir kale gibidir, en zorlu şartlarda dimdik ayaktadır ama ufacık bir darbe paramparça eder

kalemkagıt ustunde evet,mantıkende evet.ama ınsan duygusal bır mekanızma..

tutku ve saplantı iki ayrı cumhuriyet
.tutkudan kastım heyecan adrenalin kalbin pır pır etmesi..hatırlarmısınız ılk asklarımızın yanında dizlerimiz nasıl tıtrerdi..o flörtöz donemlerin tutkusundan bahsedıyorum.aklından cıkmaması,yanında soluksuz kalman vs vs..

iki şıkkın karşılaştırılması saçma olmuş bence ..güven duymadığın adamla nasıl yaşayacaksın ki ..sadece tutku ile yürürmü bu işler ..adam seni her gün aldatsın ama sen ona güveniyorsun laf mı ..ya da adam seni her gün aldatsın ama sen ona tutkulusun önemli değil mi diyeceksin ...
herşeyden önce güven olmadan bir ilşki nin devam etmesi söz konusu olamaz ...tutkuya gelince o da evliliği canlı tutar ..zaten karşındaki insanı seviyorsan hem güvenirsin hem de tutku duyarsın ..dolayısı ile birinden birini tercih etmek diye bir şey olamaz ..olsa olsa ikisi bir bütün olabilir ancak..

kaydirigubbakcemile5
Tamamen katılıyorum...

çok doğru...

Hangi tutku, heyecan sonsuza dek sürebilir ki? Belki elde edilememişse sürer.. Ama hiç biri ilk yoğunluğunda olmaz, zamanla azalır..

bence güven önde gelir..aradan yıllar geçer tutku azalabilir ama güven kalır...zaten güven yoksa tutku gelip geçicidir...güven varsa tutkuda vardır kanımca opuyorumnanaktan çok karışık olmuş ama durum böyle olumunekankayizsmile

hiçbir tutku ve heyecan ömürlük değildir zamanla azalır
bu nedenle evlilikte güven çok önemlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…