Evlilikte ilişkiye ara vermek hata mı???

İsteksiz olmanız, eşinizin yaptıklarından dolayı ona tamamen soğumuş olmanızdan kaynaklanıyor olsa da eşiniz bunu kendisine verdiğiniz bir ceza olarak algılıyor olabilir. Bence kendisine sadece geceleri değil, günün her saatinde aynı tavrı koyun. İlişkinizin olmamasını sizin ona verdiğiniz bir ceza değil, yaptıklarından dolayı ona karşı soğumanız yüzünden olduğunu hissettirin.

daha iyisi olmayacağını tahmin ediyorum.
biliyorum anlıyorum yorulmuşsunuz ama inan bana eşiniz buradada çalışmış olsaydı bütün bunları yine siz hallediyor olurdunuz.
bence sakın yuvanızı yıkmayın
yalnız anne olmak zannetınızden cok zor
ayrıca evet ihmal etmeyenler var ama cidden cok az , normal bile olsa bu her hafta sonu olmayacak

sadece çocuklar konusunda ve etrafa karşı normal bi evlilik gibi görünüyoruz
ikili ilişkimi tamamen kestim
sebepsiz aramıyorum, eve gelince sadece hoşgeldin diyorum sarılmıyorum öpmüyorum mesela sadece cinsellik değil yani mesafeliyim

bunlara rağmen değiştirmek için çabalamaması çok ilginç ama.
2 gün sabrediyor belli, sonra işe gidince kafası dağılıyor herhalde sorunlardan uzaklaşınca yok sayıyor sanki , ne bileyim

bir evlilik %50 cinselik %50 anlaşma duygusallıksa bu evlilikte ne var ben anlamadım zaten legal seks yapmak için evleniyoruz cinselliği meşru yaşamak doğacak çocuğumuz resmi olsun diye.

Medeni kanuna göre evlilik ici evlilik dışı cocuk fark etmiyor artık. Miras hükümleri de aynı... Benim tepkim size degil; bu yazdıklarınız maalesef günümüzün gercekleri. Evlenmenin amacı cinsellik olmus. Insanlar sırf toplumsal baskıdan uzak rahatça cinsel iliski yasamak icin hemen evleniyorlar. Aman neyse.. Konu dağılmasın... Ama yani bu konuda evliliği yürütecek tek sey cinsellik degil, konu sahibinin eşinin is yeri stabil olsa ve kendisine dikkat eden biri olsa is bu noktaya gelmezdi demek istiyorum. Konu sahibi bence cok haklı... Zaten her sey kopmuş, konu sahibinin de icinden gelmiyormuş bile, ben sasırmadım

ofis burada seyahat ediyor
Sizin sorununuz eşinizin işi değil bence. Siz karşılıklı olarak evliliğe adapte olamamışsınız. Evliliğinizi bir düzene oturtamamışsınız. Karşılıklı sevginiz ve tensel uyumunuzda eksiklikler var. Yoksa bir sürü çift tanıyorum gezici işlerde çalışıp gül gibi evlilikleri olan. Bir kaç örnek vereyim.

İlk örnek abim ve eşi. Abimin kendi işi. Türkiyenin her yerinde ihalelere girer. Bir hafta evdeyse 2 hafta yoktur. Evde olduğu zamanlar da ya evden çalışır ya çok geçgelir. Bunun yanında bir süre önce yengemin tayini doğuda bir ile çıktı. Görüşmedikleri zamanlar ayları bulurdu. Bir kızları var, dönem dönem babayla dönem dönem anneyle kaldı. Ama yengemin ağzından hiç bıktım, soğudum gibi şeyler duymadık. 22 yıllık evliler, 22 yıldır bu düzendeler hala aşkla bakarlar birbirlerine.

İkinci örnek yakın arkadaşımız olan bir çift. İkizleri var onlarında aynı sizin gibi. Bu hikayede gezen taraf kadın. Haftanın 3-4 günü şehir dışında ayın muhakkak bir haftası yurt dışında. Evin ve çocukların bütün yükü babada. Anne ancak hafta sonları ilgilenebiliyor çocuklarla o da evde olursa. Ama mutlular, huzurlular. Çünkü birbirlerini seviyorlar.

Siz ya eşinizi sevmiyorsunuz ya da ruh sağlığınız kötü durumda. Yoksa bir insanın işinin gezici olması, eve hafta sonları gelmesi falan dert edilecek şeyler değil bence. Eviyle, çocuklarıyla ilgileniyorsa, sizi seviyor saygı duyor, düşünüyorsa gerisi hikaye olur.

Evet en büyük hatayı yapıyorsunuz..bence yaptığınıźın eşinizin işiyle alakası yok siz adamı sevmiyosunuz bence kişisel bakım da değil mevzu artık koca olarak bakmiyosunuz anladığım kadarıyla..cinselliğin olmadığı evlilik biter

Aranızda ten uyumu da yok sanırım yoksa insan neden eşiyle olmak istemesin dokunmak yanina sokulmak sarılmak bile ayrı bir keyif.ben dizine yatınca bile kalkasım gelmiyo

ben arkadaşın önceki konularını bilmiyorum ama beni cinsellikle cezalandıran bir kocam olsa çok hoşuma gitmezdi asıl evlilik bu değil ve inanın cinsellik çok önemli, kavga eden çiftlerin artık cinsel hayatları da bitmiş ise arası soğuyor eşler birbirinden uzaklaşıyor evliliği bir arada tutamıyor.

Evet evet doğrudur ben de katılıyorum ama buradaki problem cok onceye dayandığı icin cinsellikte problem yasamaları zincirleme problemlerin sonucu olmus...

Sorduğun sorunun cevabı aslen evet tir.
Çünkü bu tür bir ara ne yazık ki eşler arasında kalın kırmızı çizgiler çeker zamanla.
Ancak senin evliliğinle ve eşinle ilgili çok temel mevzuların var öylece çözümsüz bırakılan.
Ve de bakmakta zorlandığın iki küçük çocuğun.
Zor bir süreçten geçiyorsun ve eşinin de mevcut zor hayatınızı kolaylaştırmak adına tek bir adım atmaması
haliyle seni ondan uzaklaştırmış.
Sırf cinselliği kesmemek adına dahi eşine gösterecek toleransın kalmamış.
Kişisel bakımı da üstüne eklenince eşinden uzak durmak için sebeplerin baya çok.
Tabi bu durum mevcut uzaklığınıza ilaveten daha da birbirinizden uzaklaşmanıza sebep olacaktır.
Eşinin de düşüncelerini etkileyecektir,senin ve evliliğiniz adına biraz çabalama niyeti varsa bile geri duracaktır.
Duygusal olarak paylaşımınızın azlığı kopmanızı kolaylaştıracaktır.
Seni tamamen haksız görmüyorum aksine hak veriyorum aslında.
Eşinin sen ve evlatları için hiçbişey yapmıyor oluşu,senin sorunlarını gözardı ediyor oluşuna karşılık senden yine aynı şekilde eşlik vazifesi beklemek haksızlık.
Aklında milyon tane kaygıyla eşinle yakınlaşman kolay değil.
Umarım eşin yaptığı hatayı görür,senin ne kadar zorlandığını görür de bir an önce evinin çocuklarının başına döner.
Anlamadığım şey şu,mesleki olarak zor mu iş buluyor?Şehir dışında çalışmaya bu kadar mecbur mu? Gerekirse iş değiştirir insan ,napar eder ailesinin başında durur. Çünkü sen de çalışıyorsun ve 2 çocuk var.

Bence evliliğin başından beri bu ayrı durum olduğu ıcın adaptasyon sorunu olmus... Evlilik oturmamış belki de o yüzden böyle su an

Eşim de haftanın belli günlerinde iş için şehir dışında oluyor, mesela ayda 8 gece fln olmadığı oluyor, yaklaşık 2 senedir böyle. 3 yaşında kızım var bu arada. İşten eve dönüp yalnız kaldığımda aslında hoşuma bile gidiyor, ben de çalışıyorum ve bakıcımız var, kesinlikle aileden herhangi birinden yardım hiç almıyorum. Eşim yokken kızımla yemek yiyip duş alıp sarılıp uyuyoruz, o geleceği günler de hazırlık yapıp seviniyoruz açıkçası, tabi haftanın 5 günü evde olmaması daha zor ama gene de biraz daha çaba sarfetmeniz gerektiğini ve güçlü olmanız gerektiğini düşünüyorum. İkiz bebek büyüttüğünüz için de bence ayrı zorluklar yaşıyorsunuzdur, kesinlikle başa çıkması zor. Benim tek olduğu için iş çıkışı kızımla gezdiğim, arkadaşıma fln gittiğim çok oluyordu ama iki çocukla tabi daha da zor. İş gelip geçicidir, gerçek hayat ailedir, eğer kocanızda o ilgi ve sevgiyi hissediyorsanız sabredin derim, ama hissedemiyorsanız o ayrı mesele zaten. Babasız büyüdüm ve hayatımda onun eksikliğini çok ama çok çektim.

Biz sadece ayda 8 gün aynı evde kalıyoruz
Nadir olduğunda kendini dinlemek özlemek için güzel bir fırsat olabilir ancak yılda sadece 92-100 gün

Bana göre kolay değiştirebilir eşime göre değişmez

Bizi de etrafımız mükemmel sanıyor

Sevmesem neden evleneyim yada hadi evlendim niye yanımda isteyeyim

Sevgiliyken ilişkiye ara vermek duydum da evliyken de ilk kez duyuyorum o ne yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…