zamanında bir gazete haberi okudum; bir araştırma yapılıyor ve sonucunda erkeklerin çok afedersiniz ama kesinlikle ters psikolojiyle değil (kızma, bağırma, küsme), sadece sirk hayvanlarının eğitiminde kullanılan takdir etme yöntemiyle yapmak istemedikleri bir şeyi öğrenebilecekleri yazıyordu. ben yıllar sora evlenince bunu eşimde uyguladım: kızarak olmadığını anlayınca yaptığı şey ne kadar önemsiz küçük olsa da sanki çok önemli bir şey yapmış gibi takdir ettim. örneğin, çorabını yere atmıyor da katlayıp bişeyin üstüne koyuyor ya, "canım bana çok yardımcı oluyorsun çok teşekkr ederim" diyeceksiniz. inanın bir süre sonra o adam değişiyor. takdir edecek bir şey bulun atın kafadan yapmadığı bişei söyleyin gerekirse, masadan bardak almasını dahi takdir edin. değişiyor bardakların hepsini toplamaya başlıyor. kolay gelsin.
allah allah bende mı bı sorun var acaba:44::44:
benım kocamda gayet guzel dagıtır..hatta aksam bırlıkte dagıtırız..
oylece bırakır yatarız,saba ıse gıderken ustunu basını da oldugu yere bırakır..
ama bana hıc batmadı onun arkasını toplamak..
çok çok 5 dakkamı alır,belkı daha az..
hamıle olmama ragmen hala ben ona hızmet ederım,hasta degılım sonucta..
hasta olsam o benı el bebek bakar buna emınım..
bakmayın ıste kadınlar hastalıgınıda ayakta gecırır..
sonucta o bızım ıcın calısıyorsa,banada ona hızmet etmek zor gelmemelı..
ki zevklede yaparım yaniiii..
yani herşey karşılıklı değil mi ,ama konu sahibi hastayken eşinden o anlayışı görememiş, yoksa biz de sizin gibiyiz dağıtırız sonra ben ya da o toplar lafı olmaz ama hep bi tarafın üstüne yüklenilmez
ben hıc hasta olmadım,oyle mızmız bı tıp degılım..
oyuzden ben hasta olup yatınca esım bana hıc bakmadı sımdıye dek..(oof cumlenın devrıklıgını bı duzeltemedım)
ama azcık bı yerım agrısın hemen ustume tıtrer..
hasta olan ınsana bı kadından cok daha ıyı bakar esım,o yonunu gayet ıyı bılıyorum..
bakmayın ben hıc oyle hastalık hastası degılım ayakta gecırırım hep,hızmetten veya ılgıden hoslanmam..
konu sahıbıne hastayken yardımcı olunmamıssa ayıp etmıs kocası..
bıze mısafır gelcekse hemen kocamda bana yardım etmeye baslar..
hatta benden daha cok tıtızlenır ozaman..
ama onun dısında ondan bı beklentım olmaz,neden kırlılerını sepete atmıyor yada yedıgını kaldırmıyor dıye..
o ıcınden gelırse yardım eder bana..gelmezse de aklıma bıle gelmez,ooh beyımız yatsın ben topliiim demek
allah allah bende mı bı sorun var acaba:44::44:
benım kocamda gayet guzel dagıtır..hatta aksam bırlıkte dagıtırız..
oylece bırakır yatarız,saba ıse gıderken ustunu basını da oldugu yere bırakır..
ama bana hıc batmadı onun arkasını toplamak..
çok çok 5 dakkamı alır,belkı daha az..
hamıle olmama ragmen hala ben ona hızmet ederım,hasta degılım sonucta..
hasta olsam o benı el bebek bakar buna emınım..
bakmayın ıste kadınlar hastalıgınıda ayakta gecırır..
sonucta o bızım ıcın calısıyorsa,banada ona hızmet etmek zor gelmemelı..
ki zevklede yaparım yaniiii..
Size yardımcı olamayacağım malesef, bende aynı durumdayım.. Sadece konunuzu görünce yazmak istedim,sizi çok iyi anlıyorum... Bende hep düşünüyorum, ben arkasını toplamak zorundamıyım eşimin.. Üstelik ben çalışıyorum ve 9 aylık bebeğim var.. Artık yoruldum,bunaldım. Güzel güzel konuşuyorum yok,küsüyorum yok,tartışıyorum yok.. Değişen hiçbir şey yok.
Ne yapabiliriz benimde fikirlere ihtiyacım var....
merhaba kızlar çok dert değil ama bazen beni çıldırtan birşeyi sizinle paylaşmak istiyorum
belki bir çare bulabiliriz
benim eşim normal standartlarda iyi bir eş ve iyi bir babadır
ama çok tembel çoraplarını çıkarır kanepelerin altın atar
pijamasının altını bi yerde üstünü biyerde bırakır
aldığı bir şeyi asla yerine bırakmaz söylesemde fayda etmez
çok sıkışınca sen evdesin yap işde topla döküklerimi ne olacak diyor
ama ben zaten tüm gün evle ve çocuğumla ilgilendiğim için yeterince yoruluyorum
yorulmasam bile onun döküklerini toplamak neden benim görevim olsunki
acaba ben mi yanlış düşünüyorum
çalışan kadınların böyle şeylerden şikayet etmesi çok normal ama ev hanımlarının bunu dert olarak görmemesi gerek. adam bütün gün dışarıda çalışıyor yoruluyor. yerden bir çorap alıp kirliye atmak, bir cips paketini alıp çöpe atmak kaç dakikanızı alır ki? o adam da köle değil yani. sizin için çalışıyo sonuçta. gönlünü hoş tutsanız, bu kadar ufak şeyleri sorun etmeseniz olmaz mı?
çalışsan da çalışmasan da erkeklerin bir kısmı böyle.ev hanımısın diye topla ne olucak diyebiliyor ... çalışan bir hanım olsan bu kadar rahat olamaz .erkekler işte ... haksız değilsin biraz dikkatli olsa iyi olur tabi ...
çalışsan da çalışmasan da erkeklerin bir kısmı böyle.
benim eşim de dağıtarak yaşar.
ben canım isterse toplarım istemezse üstünden atlar geçerim ama
çok sorun etmem.
hafta sonu birlikte tüm evi temizler toplarız. ona yardım eder.
bu sorun bence küçük bir sorun değil. çünkü her yerine koyulmayan
eşyayı eşinizin peşinden yerine götürmeniz hem çok sıkıcı hem de yorucu.
benim eşimde arada dağıtır ama ben istersem topluıyorum istemessem orada duruyor.sorun yapmıyorum durumu fırlatsın gitsin keyfim yerinde olunca toplarım:)
benim eşimde arada dağıtır ama ben istersem topluıyorum istemessem orada duruyor.sorun yapmıyorum durumu fırlatsın gitsin keyfim yerinde olunca toplarım:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?