evlilikte kadın kocasının döküklerini toplamak zorundamıdır

canım ben eşimin kıyafetlerini ütüler dolaba asarım o çıkarır bakar giymeyecekse bile askıdan çıkarır atar yatağın üzerine tekrar onu asmaz bile
birgüün pijamasını banyoda çıkarır unutur orda çıkardığını o kalır orda başka üst çıkarır giyer
çocuk oldukdan sonrada durum bu yani değişen bişey yok

Calismiyor olmaniz esinizin döktüklerini toplamak zorunda oldugunuz anlamina gelmiyor. Erkekleri böyle tembellige alistirmamak lazim. Siz topladiginiz icin kendi sorumluluklarini unutacaktir. En güzeli esinizle tekrar konusun, toplamak benim icin dert degil fakat senin böyle üsengec ve rahat davranman beni üzüyor diyin. Normalde kücük bir cocuk egitilirken bile, pijamalarini katlamasi ve yerine koymasi, oyun oynadiktan sonra, oyuncaklarini toplamasi gerektigini ögretmiyor muyuz? Dolayisiyla pijamayi cikardigin yerde birakmak 3 yas grubuna giriyor deyiverin
Bunun yani sira, cocugunuz var mi bilmiyorum ama, varsa da yoksa da ileride cocuk büyürken ebeveynleri örnek alacagindan, anne baba olarak sizin derli toplu olmaniz cocugunuza da yansiyacaktir, bunu esinize anlatin.

benim eşimde onlardan buzdolabını bile karıştırır çürüyen bişey varmı falan diye
ama hiç kendine bakmaz çünkü onun arkasınıda toplamakda benim görevim ya
hıı buarada misafir falan gelirsede senin ayıbın derki
bizim toplumumuzda bu böyle malesef
hemen faturası kadına çıkar bak nekadar dağınık diye
kocasının bi pijamasını bile katlayamamış diye
onun için bende mecbur yaparım
sonrada sinirden çatlarım

büşra44, hicde ayıbım felan olmaz, o hayvan adam degilmi kendi toplasın. Sende toplama canım, bırak sonunda giyinecek kiyafeti kalmayana kadar
onun ne kıyafetini yıka nede ütüle, sordugunda ne zaman toplarsın o zaman yapacam de.

burdada senin kafa yapın önem kazanıyo, topluma uyarsın ya da ağızlarının payını verirsin, benim hiç umrumda olmaz zaten kansızım çabuk yoruluyorum bide sağda solda çorap arayamam, ay babam bide koltuk altlarına falan atardı yaa anlattıkça cin geliyo, saklıyodu adam resmen

ben birgün görsem elinde süpürge bünyem kaldırmaz bu mutluluğu düşer bayılırım galiba
zaten istediğimde okadar değil sadece dökdüğünü toplasın ya bukadarmı zor dediğimdede
değil sadece 10 dakikanı alır neden toplamayıp bana laf söylüyorsun diyor yine ben suçlu oluyorum yani
çıkamadım gitti bu işin içinden

Gayet doğru düşünüyorsunuz. Evin hanımı temizliği , yemeği vs. herşeyi yapar diye o kadar rahat davranmamalı. Bunu baştan aşılayın, yoksa annemin babamdan çok çektiği gibi çekersiniz valla. Bardağını bile kaldırmaz
Ben şuan çalıştığım için eşim herşeye yardım ediyor. Bir gün dedim ki çalışmasam yine yapar mısın diye ağzını aradım 'yaparım çünkü ev işi kolay değil, çamaşırı ütüsü, yemeği, bulaşığı...' diye tek tek saydı bunları bayan evde de olsa yoruyor artı dağınıklığı toplamayı düşünemiyorum.

ya hep böyle değil bu durum aslında benim tanıdığım bi çok insanın kocası çok düzenli ve hatta eşlerini bu konuda uyaranlar bile var çok yakın arkadaşım biraz dağınık ve rahat bi kız ama eşi çok düzenli bi adam bana gelirler şu kızdan biraz ilham alsan die kızarda ona ama benim eşim hayatta girdiği yerin altına üstüne getirmesse rahat edemez evime hergün aynı zamanı ayırmazsam eşim sabahları evin canına okuyup gittiği için rezil olurum çok ama çok dağınıktır temizlik yaptığımda şaka gibi ya bana derki yorma kendini allah seni kahretmesin bari bunu deme ıyyy gebertesim gelir bazen (

ne yapmayı düşünüyorsun peki

bence inceldiği yerden kopsun bi kaç hafta hiç bir yeri toplama diğer arkadaşların dediği gibi hiç bir işinide yapma bebeğine bak sadece

benim eşim de dağınık cnm...
aynen dediğin gibi, çoraplar bi yerde, pijama başka yerde..
ben dokunmasam günlerce olduğu yerde durur eminim...
ben söylemekten yoruldum, o yapmaktan yorulmadı.
2 tane çocuğumuz var, ben çalışmıyorum,evde çocuklarla ilgileniyorum..
ikisi de çok küçük daha..
eşim işten yorgun gelio zaten, çocukların sütünü ısıtır, altını değiştirir, bana yardım eder çocukların bakımı konusunda..
bende kıyamıyorum galiba, iyi yönlerini kötü yönleriyle karşılaştırdığım zamani iyi olması daha ağır basıyo..
bi kusuru bu olsun napalım diyorum, sabah olunca da paşa paşa topluyorum döküntülerini

canım ben onu şaka demiştim ust mesajımı okursan daha guzel acıkladım.

anladım canım demek istediğini
artık son çare bende onun gibi olacağım ama sonra
okadar iş yine benim başıma patlayacak okadar dağılan evi ben nasıl toplayacağım :))

ortaya atmayı anlarımda koltuk altına atmayı kimse anlayamaz herhalde

sen toplamay devam edersen, hani atalarımızı ne demiş lutfen bu lafıma kızma ama "eşek cok olunca semercide yada semer vuranda cok olur", neden kendinizi
ezdiriyorsunuz. O toplamazsa bırak kalsın, sen sadece kendi eşyalarını topla bırak o rezil olsun, gelen oluncada onun dagnıklıgını suratına soyle, suclu annesi ise
o ogretemediyse seninb sucun ne. Mesela bende beyimi mutfaga sokmam cunku her girişinde birsey kırar kesin sonra pisligini temizlemek bana kalır.

Taşlayın sulu sevgiyi
anladım canım...
Kıyafet katlamanın k sini bilmiyorlar ya .
Ters olan kıyafet düzeltmek zahmetini göstermiyor benimki öylece koyuyor dolaba.
Topladım işte diyor sonrada

iki senedirli gurbetteyiz
kimsemiz yok burda evime giren çıkan yok sayılır aama yine iç çamaşırlarımı ortada bırakamam ben
oğlum bile görse (ki daha 2 yaşında) çok utanırım ben

Sulusevgi kötü örnek canım sen dinleme onu
Ya kimi erkek annesinden öyle görmüştür işte.Onu değiştirmen çok ama çok zor.
Benim kayınvalidem bu konuda yetiştirememiş çocuklarını.:26:
Kaynım var 35yaşında bekar.Kayınvalidemlerle yaşıyor
Yatağını hala annesi toplar
Kıyafetlerini katlamaz
Bana geldiğinde de toplamaz yatağını pijamalarını felan
İş annede bitiyor kim ne derse desin.

benimki de öyleydi ilk evlendiğimizde
tabi bu yetiştirilme tarzı olduğu için aman paşam sen kalkma ben yaparım ederimler
evlenince öyle olmuyo maalesef
çalışan bi bayanım ve hala bi yanlışını gördüğümde uyarıyorum bunu kavgayla değil ama
hemen iki lafın arasına sıkıştırıveririm
hiç bıkmadım bıkmam da bundan yanlışı varsa düzeltecek
bi yerden sonra akıllarına yer ediyo zaten

şu an hamileyim diye her işi ona yüklüyorum buda bi nevi alıştırma
nazlı biri değilimdir ama çok pis rol yapıyorum ihihih :)
farkında olması bişeyi değiştirmiyo vicdanı el vermiyo :)

bana da her şey için, mesela çamaşırlarını çamaşır sepetine atmak için, o kadar zor mu bi çamaşırı sepete atmak da bana söylüyorsun derdi.
ben de o kadar zor değilse sen neden yapmıyorsun derdim.
ama bu yeterli olmadı.
sonrasında olay ben yapınca kolay oluyor da sen yapınca mı zor kavgasına döndü ama pes etmedim

ilk çıkmaya başladığımzda söylemiştim ona, sen 1 yaparsan ben en az 2 yaparım zaten diye. bu lafı da kullandım. sen az yap, 1 gün yap gerisinde ben yaparım zaten, çektiğin dırdıra değmez falan dedim.

Son düzenleme:

Canım büyükler anlamaz ki ama.
Gelin ah dağınık gelin derler valla
Arkandan bir tomar laf ederler
Ben oğlumu böyle yetiştirmicem valla
E hal böyle olunca gelin arama kriterlerim de artacak

Nemesisim baban çok fenaymış kuzum
Koltukların altını kirli sepetle karıştırmış galiba .
Annen çok çekmiştir kıyamam

benim eşimin anneside ,ölmeyeceğini bilse eşime''sen dur ben nefes alırım senin yerine'' der
ondan sonrada eşinde senden annelik bekler
kazık kadar olmuşlar böyle alışmışlar artık değişecekleri yok..
kendini sinirlendirme salla gitsin
çok kızarsan uyuduğunda çoraplarından birini yastığının yanına koy kokusuyla uyansın için soğur biraz

Eşinle mücadele ede ede biraz düzene koydum onu hatta şimdide oğluma aynı terbiyeyi vermeye
Çalışıyorum.
Çalışırken daha zordu eşimin arkasını toplamak, şimdi çalışmıyorum bir ara bir baktım aaa bornoz bile bir kenara atılmış.
Sanki sen artık çalışmıyorsun diye bi rahatlık var.
Bir kaç akşam bütüngün arkanı toplamaktan yoruldum diye erkenden yatınca anladı mesajı.
Şimdi oğlum bile okuldan geldimi kirlisini sepete atar, çıkardıklarını yamuk yumukta olsa kalıplar.
Yatmadan oyuncaklarını toplar.
Bunlar zamanla alışkanlık haline gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…