evlilikte kadın kocasının döküklerini toplamak zorundamıdır

IGS (ideal Gelin Sınavı)

1) Hamam sınavı (fiziki guzellik)
2) Test sınavı (genel kültür)
3) Beceri sınavı (temizlik, ütü, camasır, yemek)
4) Makjaj sanatı sınavı (bakalım makyajı biliyormu)
5) Mulakat (dırdıra dayanabiliyormu, saygısı varmı)

eşim çok düzenli bir insan asla ortalıkta döküntüsü olmaz, bu konuda çok rahatım,
ben kendi döküklerimi bile tam toplayamazken birde eşim olsaydı heralde belediye evimize baskın yapardı:)))

canım huyu böyle cünkü annesi onu öyle yetiştirmiş. benım eşimde başlarda cok dağınıktı ve ben çözümü şöyle buldum.o ne yaptıysa hemen sıcağı sıcağına düzelttim oda artık kendısı yapmaya başladı. kapıdan girer girmez ayakkabılarını içeri alır çorabını cıkarır hemen alıp makınaya atar. kıyafet konusunda hala dağınık dolabından bırsey alırken özellıkle hepsını bozar henuz onun için çözüm bulamadım :)

Bend aynı durumdayım:) biraz pasaklı
kirlileri yüz deva sepete at, çoraplarını yerde bırakma, kıyafetlerini askıya as, mektupları masada bırakma, düzenli ol diye 100 deva tekrarlıyorum ama karınca kadar, küçük bir gelişme yok ama dün gelip süpürge mak. Elimden aldı bütün evi süpürdu. Yemekde yapar bu yüzden çok üstüne gitmem askımın..

Son düzenleyen: Moderatör:
bence esin hem hakli hemde haksiz
yani dogru sen evdesin sen yapabilirsin o calisiyor cünkü bunu demeye hakki var
cünkü oda eve para getiriyor
haksiz cünkü sen evdesin aksama kadar sen yap demesi hos degil
aslinda ayagindaki corabi oraya buraya atmasi yada pijama vs
onun tertip ve duzenden eksik oldugunu gösterir
benim babam isinden gelir gelmez corabini cikarip kirliye atan ayaklarini yikayan insandi
esimde aynen öyle
bulasiklarimi mak dizer kaldirir
bazan yemek yapar
evde brir cok is yapar
bunlara mecbur degil ama evlilik ayni zamanda yardimlasmadir bence
esiniz bu zamana kadar ögrenmemis bunlari
belki siz ögretebilirsiniz

"Peygamber efendimiz Hz. Fâtıma’ya düğün günü şöyle nasihat etti:

- Kızım, evimizden çıkıp, başka bir eve, ülfet etmediğin bir kimseye gidiyorsun. Sen kocana yer ol ki, o sana gök olsun! Sen ona hizmetçi ol ki, o sana köle olsun! Kocana yumuşak davran! Öfkeli hâllerinde sessizce yanından kayboluver. Öfkesi geçinceye kadar ona görünme!

Ağzını ve kulağını muhafaza et! Kocan sana fena söylerse, söylediklerini duyma ve sakın mukabelede bulunma! Ona karşı gelme! Daima senden güzel söz işitsin, güler yüz görsün. Bu suretle sana iyi nazarla baksın."

tüm yorumları okuyamadım ama daha önce yine böle bir konu açılmıştı
onun eşide kıyafetlerini heryere bırakıyormuş arkadaşta
kirli çoraplardan tekini bilgisayar çantasına koymuş diğerinide
ceketinin cebine sonra kocası işyerinde çantasını açıp baktığında
görmüş ve daha sonra düzelmiş
sizde böle bişey yapabilirsiniz

benim e$im evlendiugimizde hiç bi$eyini bi yerde birakmazdi ,çorabini kirliye atar benden duzenli davranirdi
zamanla vidalari gev$edi galiba ,çocuklara yaptiriyor $imdi
çorabini giydiysem yok demez
herseyi ayagina ister
onceden sorun ediyordum daaa , kk daki konulari okudukça bunlarin sorun olmadigini du$unmeye ba$ladim
adam evden i$e i$den eve gelir gider, saklisi gizlisi olmaz , hele telefonunu hiç saklamaz:))
bende helime bin $ukrediyorum napayim

yalnız peygamberimiz bunu söylerken karşısındaki damat adayı da bu muameleyi hakeden bir damattı ayrıca kendisi de eşlerine yardım konusunda örnekti erkekler eşlerine kendi arkalarını toplatmak suretiyle zulmetmeyecekler ki böyle bir muameleyi haketsinler

çok haklısın çok sinir bozucu bir durum..aynen diğer arkadaşın dediği gibi malesef anne öyle büyütüyoo ve ataerkil bir toplumuz malesef kabuğu çatlatmaya çalışsakta çatlıyoo ama kırılmıyoo..ben çok tartıştım küstük aynen bende çalışırken aynıydı şuan çalışmıyorum oğlumla ilgileniyorum evdeyim yine aynı ve ben gerildiğimle kalmadım migren oldum ama şu var ki cidden çok iyi bir insan iyi bir eş ve baba bnm eşim dedim ki kendi kendime 5 dakikamı almaz onun şeylerini toplamam etraftan ve o buna değer mi evettt dedim değer.. kötü bi eş değil,sorumsuz kumarcı,düzenbaz,çapkın en kötüsü dayakçı hiç değil okumuyormuyuz burada neler okuyoruz o yüzden ben gülü dikeni ile sevmeye devam ettim ve inan migren ağrılarım bile azaldı...anlayış olmadan olmuyoo çok klişe ama sevgi emek istiyoomu ne? çorapları toplayıp sepete atmak gibi

ama yine de arada çemkiriyorum cnm

hizmetçi olunca köle olacak koca türkiye şartlarında 100 kişiden 10 kişidir

sanki o modda erkek evlat yetiştiren anne varda kadın hizmetçi olmamış...

Ben bu tarz şeylere saygısızlık olarak bakmıyorum..
Senin çorabın, benim sabunum, senin paran, benim görevim olaylarına girildiğinde evliliğim amacından saptığını düşünüyorum.

Toplama çekyatın altında biriksin o çoraplar. Giycek çorap kalmayınca mecbur bakacak nerede bunlar diye.
çöp eve dönünce eviniz anlar ne demek olduğunu

Çalışmayan , ev hanımı kadını diye "yap nolcak, o da evin bir işi" diyen arkadaşları cok garipsedim açıkcası.

Zaten kadın evinin düzenini sağlıyor, yemeğini yapıyor, cocuğuna bakıyor. Bir de kocanın pesine mı gezdin? Be münasebet canım?

Ben çalışan bir kadınım , bence dışarda çalışmak daha kolay. Hic erkekleri şımartmayin aman çalışıyor yoruluyor yazıktir diye. Biz bu zihniyette gidersek daha çık eziliriz. Biz dışarda çalışıyoruz diye kac koca bize yardım ediyor evde?

Bence kişi kendi bireysel temizliğinden topluluğundan sorumludur. Ben deli gibi asık oldugum, sevdigim adam bile olsa, anası oyle alıştırmış diye elin oğlunun dokuntulerini toplamak icin baba evinin rahatlığını bırakmadım.

Benim eşimde de var bu sorun . İlk evlendiğimizde daha cok vardı. Yapmadım, söylendim, günlerce kaldı oyle bıraktığı yerde. Simdi % 80 düzeldi diyebilirim:) simdi asla çorabını bırakmaz, sabah pijamalarını katlar koyar, aksam çıkardıklarını kirliliğe mı atacak yerine mı koyacak yapar. Bir de yediği içtiği bir seyin çöpünü ortadan kaldırmaya alışsa süper olacak:)

İlk evlendiğim aylarda babamin cok yakın bir arkadasi bir amcam bana su taktığı öğretmişti. Kocanın ortalıkta bıraktığı herhangi bir seyi sanki cok buyuk bir engelmis gibi üstünden geç ya da kenarından geç. Asla kaldırma demişti. Esim ilk zamanlar kıyafetlerini çoraplarını çıkarır ortaya atardı. Ben de odada yapacağımız zaman onların üstünden atlardim, bilmiyorum ama belki o da ise yaramistir.

Çamaşırını yıkıyorum, ütüsünü yapıyorum, dolaba kıyafetleri yerleştiriyorum , yemeğini yapıyorum. Bu bile fazla bana gore ama. Asla ve asla birde onun dağınıklığını toplayıp ona alıştırmam gerek te yok.

Toplama çekyatın altında biriksin o çoraplar. Giycek çorap kalmayınca mecbur bakacak nerede bunlar diye.
çöp eve dönünce eviniz anlar ne demek olduğunu

malesef bu yöntem tutmuyor :)
ben denedim, denediğimle kaldım..
hatta çorap, pijama, ortaya bıraktığı ne varsa birkaç gün toplamadım.
kendisi toplarben toplamayınca diye..
adam üzerinden atladı gene toplamadı ya

Son düzenleme:
ayy canım ben de ilk başta evliliğimiz ilk zamanlarında eşim dağınıktı aşırı rahattı... Eşyalarımız pırıl pırıl koltuklarım süt beyaz deri, her şey sıfır mis gibi... Eşim de tşört bi yerde şort bi yerde çorap bi yerd, ayakkabıları dağınık vs... Uyardım uyardım yok,, aşkım ben de yoruluyorum dağıtmayalım ki toplaması zor olmasın diyorum yok,, bi gün sen yap da gör kolay mı sanki diyorum yok,,, dedim böyle olmayacak.. naptım? Ben de bıraktım Çok hoşnut olmasam da evet ben de bıraktım. Evi süpürmedim, toz almadım, silmedim, toplamadım hiçbişeye elimi sürmedim.. Bi süre sonra televizyonun üstü bir parmak toz, ev döküntü içinde, o kadar uyardığım halde beyaz koltuk üzerinde meyse cips vs yediği için lekeli lekeli koltuklar (neyseki deri ve hemen çıkıyor) halının üstü giysi dolu ayakkabıalrın hepsi dolaptan inmiş halde... Eşim pek ses etmese de bi süre sonra bu ne biçim ev yaaa dedi delirdi! Pisliklik dağınıklık neymiş gördü gününü.. Aşkım dedim biraz işin ucundan tut halledelim gör,, dedim.. O pazarı temizlikle geçirdik ikimiz... Adamdan on litre ter döküldü neydeyse Sonra dedi aşkım inan dikkatli olucam, bu ne böyle yaaa dedi :) Pek inanmasam da gördüm ki gün gün kendini topladı, giysilerini çıkarınca toplamaya çalışır, bi tabakla işi bitse mutfağa götürür, koltuğun üstünde bişey yemez yese de altına tepsi ister, saçını kuruladığı havluyı yere atmak yerine banyoya götürür.... bunlar çok ufak tefek basit şeyler ama insanın yükünü hafifleten şeyler.. Evin bi daha o hale gelemsinden korkuyo heralde, çünkü resmen b.k götürmüştü tabiri caizse.. Artık döküntü toplamak temilzik yapmak ne demek çok iyi biliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…