Nasıl ki maaşlı çöpçü var zaten topluyor diye çöpümüzü yerlere atmıyorsak evin içinde de biri toplayacak diye dağıtmanın alemi yok.
Ben olayı şu açıdan degerlendirecegim.
Bu görevlerin kadın ve erkegin görevi olarak ayrılmasına karşıyım.
Ancak;
evlilikte bu görevleri sadece kadın ya da sadece erkek de yapabilir.
Ama yapılanlar karşıdaki insan tarafından deger görmezse ,
taktir edilmezse elbet bir şekilde yapan da isyan bayrağını çeker...
O nedenle evlilikte eşlerin birbirine elinden geldiğince yardım etmesi taraftarıyım,
hayat müşterek diyorsak sözde degil özde olmalı...
Yalnız konu sahibi bunu sorgulamak için biraz geç kalmışsınız.
Evliliğinizin en başında bunları dile getirecektiniz.
Ya da yapmayacaktınız, ev çöpe dönse de onun dagınıklıgını toplamayacaktınız...
Ben olayı şu açıdan degerlendirecegim.
Bu görevlerin kadın ve erkegin görevi olarak ayrılmasına karşıyım.
Ancak;
evlilikte bu görevleri sadece kadın ya da sadece erkek de yapabilir.
Ama yapılanlar karşıdaki insan tarafından deger görmezse ,
taktir edilmezse elbet bir şekilde yapan da isyan bayrağını çeker...
O nedenle evlilikte eşlerin birbirine elinden geldiğince yardım etmesi taraftarıyım,
hayat müşterek diyorsak sözde degil özde olmalı...
Yalnız konu sahibi bunu sorgulamak için biraz geç kalmışsınız.
Evliliğinizin en başında bunları dile getirecektiniz.
Ya da yapmayacaktınız, ev çöpe dönse de onun dagınıklıgını toplamayacaktınız...
buarada cevap yazan arkadaşlar çok teşekkür ederim
kusura bakmayın tek tek cevap yazamıyorum çünkü çok vaktim yok
dün yine eşimle tartışdık
cebindeki faturaları herzamanki gibi çıkardı odanın ortasına attı
gelde çıldırma
ya niye atmıyorsun bunları çöpe diyorum sen atarsın diyor
bende o uyudukdan sonra tekrar cebine koydum sabah işe giderken çıkarmış atmış yine
seninki artık gıcıklık boyutuna taşımış işi, inatlaşıyo, o işi sen yapmazsan erkekliğinden bişey eksilir sanıyo, çünkü annesi paşam aslanım diye diye yetiştirmiş ve herşeyi onun için yapmış, seninle inatlaşmasını gerektirecek bişey mi var
öyle yada böyle ben yapmam diyor yani
boşuna kendini yorma diyor adam
ben odun geldim odun gitcem diyor yani
merhaba kızlar çok dert değil ama bazen beni çıldırtan birşeyi sizinle paylaşmak istiyorum
belki bir çare bulabiliriz
benim eşim normal standartlarda iyi bir eş ve iyi bir babadır
ama çok tembel çoraplarını çıkarır kanepelerin altın atar
pijamasının altını bi yerde üstünü biyerde bırakır
aldığı bir şeyi asla yerine bırakmaz söylesemde fayda etmez
çok sıkışınca sen evdesin yap işde topla döküklerimi ne olacak diyor
ama ben zaten tüm gün evle ve çocuğumla ilgilendiğim için yeterince yoruluyorum
yorulmasam bile onun döküklerini toplamak neden benim görevim olsunki
acaba ben mi yanlış düşünüyorum
sakin konuştun olmadı, ters davrandın olmadı, annesi öğüt versin dicem ama o kadının mantığına göre zaten bu senin işin, ne öğüdü vericek o kafada bi kadın
o zaman benim kocam bu diyip çekeceksin mecbur ne diyim, yani insan olan laftan anlar, gerekçelerinde çok açık, çalıştığın dönemdede bişey değişmemiş, senin yorulman vs umrunda değil belli ki, hasta olmuşsun onda bile işin ucundan tutmamış, bazı lokal davranışları genele yayarak karakter analizi yaparım ben bazen, bu durumdada yapıyorum ama yazmıcam buraya, kocandan soğuma
eğer calışmıyorsanız evet zorundasınız. ne var yani iki kıyafetı toplamakta?
köyde elektriksiz susuz mu yasıyorsunuz? köy deresinde çamasır mı yıkıyorsunuz?
anlamıyorum yaaa. benım de cocugum var, ilgileniyorum butun gun, temızlıgımı de yapıyorum. eşimde gelir coraplarını cıkarır aynen kapının oraya atar.. hiç şaşmaz. pijamasının ustunu bı yerde cıakrır altını baska yerde vs. yapar yani. genelde erkekler boyle zaten..
yapmayın lutfen yaaaa, eski kadınları düşündükçe bız de karı mıyız be diyorum bazen kendi kendime. nasıl yetısıyorlarmıs o kadr işe helal valla
annesi zaten dediğin gibi okafada
bak şimdi analizzini merak ettim
sen yinede yaz söz ben soğumam eşimden :)))))
yok anacım tövbe ettim ben artık analiz yapmaya :)
artık işimiz inşallah maşallaha kalıyo inşallah düzelir
:)) neden tövbe ettin canım
evt işimiz inş. kalıyor ben bir çözüm bulamadım
bazen diyorumki bir insan hem bukadar anlayışlı iyi olupda bu konuda nasıl bukadar odun olabilir anlayamıyorum eğer sen analiz yapıp bulduysan benide aydınlatırsan çok sevinirim
şu yüzden tövbe ettim canım, seni tenzih ediyorum bu konuyla ilgili değil kk'da gördüğüm şeyi yazıcam
hatun kişi bi sinirle konu açıyo beni aldattı dövdü küfretti vs diye sıralıyoda sıralıyo, e tabi biz kadınlar kuduruyoruz bizde başlıyoruz saymaya, bende kendimce yorumlar yazıyorum, sonra konu sahibi konuya bi giriyo, siz kocama hakaret edemezsiniz o çocuklarımın babası aslında iyi bi insan hayatımı nerden bileceksiniz vs diye saydırıyo, be muhterem tabiki hayatını bilemeyiz, tüm hayatını kimse ayrıntılı yazmaz zaten buraya, ama belli detaylar vardır onlar varsa bi ilişkide o ilişki zaten ölüdür, benim yuvamı yıkmaya çalışıyosunuz diyen bile çıktı
birincisi yapmak zorunda değilim nerde yazıyor böyle bir zorumluluğum olduğu
ikincisi eşimin ortaya attığı dökükleri topluyarakmı senin deyiminle karı olacağım
hafta sonu mesela bıze kımse gelmez aıleler uzak zaten komsularda esım evde dıye gelmez.onun yaptıgının aynısını bende yapmaya basladım.hanı bunu nıye yerıne koymadın deyınce yıne lazım yada baska bahanelerı varya hah bende oyle dedım nasılsa lazım dursun orda dıye dıye evı 24 saat gecmeden dagıttım resmen.ertesı gun bıde baktım benımkı soylene soylene topluyor cok guldum halıne.bende kızımı parka goturmustum.geldıgımde makıneye camasır bıle atmıs bulasık mak.calısmız falan.gercı gunahını almayım arada yıkar camasırını makınayı bosaltır yatagı toplar ama o dagınıklıgı yokmu 2 saatlık ısımı 3 saat olmasına neden oluyor.yanı kızdıkca bende dagıtıyorum ınsan rahatlıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?