Söyledikleriniz hiçte hayal değil öncelikle bunu söylemek istiyorum. Ben evli değilim ama 3 senelik ilişkim var ve ben erkek arkadaşıma evlenince bende çalışıcam ev işleri tek başıma yapamamki dediğimde ya birlikte yaparız ya da durumumuz iyiyse yardımcı alırız demişti. Ablam desen eşiyle birlikte temizlik yapar şimdi çocuk oldu biri çocuğa bakar diğeri yemek yapar ya da biri sofrayı hazırlar diğeri toplar falan. Yani önemli olan karşındaki insanın sana olan saygısı ve sevgisi onlar olduktan sonra hiç bir şey hayal olmuyor :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Tuhaf algılanmasına şaşırıdm. Günümüz gençleri hep böyle düşünüyor artık. Senin bu konuyu anlattığın insnalar belli bir yaş üstündeki insanlar büyük ihtimalle, onlara ters geliyor bu tarz şeyler. Ataerkil aile yapımız olduğu için bugüne kadar böyle gelmiş çünkü. Ama kişiden kişiye de değişiyor yani genel öyle olabilir de benim babamda evde anneme her türlü işte yardım eder mesela. Kişilk meselesi.
Benim fikrime gelince; Ben de çalışıyorum, nişanlım da çalışıyor. Beş ay sonra evlenicez bu meseleler açıldı. Nişanlım herzaman bana yardımcı olma taraftarı. Çok bunaldığında daraldığında yardımcı olurum ben sofraları birlikte hazırlarız vs. sayıyor döküyor. Bu güzel birşey düşünmesi bile yeter benim için. Ama ben sürekli benimle birlikte ev işleri yapsın ister miyim? Hayır. Çünkü nişanlım sabah erkenden çıkıyor çalıştırdıkları elemanlarla birlikte bütün gün kafa patlatıyor fiziksel güç de harcıyor ağır bir işi var eve yorgun argın dönüyor. Peki ben ? Sabah geliyorum pc nin başına geçiyorum akşama kadar pc deyim en büyük yorgunluum telefonda dert anlatamadığım insanlar oluyor ve akşam eve geçiyorum. Şimdi bir düşünelim. Durum buyken benim akşam eşime hadi kalk yemek yapalım deme gibi bir lüksüm olabilir mi ? Yada içim buna elverir mi ? Hayır. Çok rahatsız olurum, ekstrem bir durum olur gelsin yardım etsin tabi. Ama bunun dışında kalkmasını istemiyorum.Bence duruma göre şekillenmeli aile hayatı. Senin şuan beyan ettiğin fikirler biraz bencilce. Yanlış anlamanı istemem bu da benim fikrim. :)
Çalışan kadınların kesinlikle ve kesinlikle işleri eşleri paylaşmaları gerektiğini düşünüyorum.. Eşler çalışıyorsa, biri çamaşırı asıp diğeri yeri silebilir vs vs vs.. Bu bence zorunluluktur.. Aksi, kadını hırpalama olur..
Ama ev hanımları için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.. Yani bu durumda erkeğin gelip bir de ev işlerini yapması ya da ne bileyim bölüşmesi, bu sefer erkeğe haksızlık olur..
Çalışan ve eşi yardım etmeyen kadınlara Allah kolaylık versin, gerçekten en zoru o.
Merhaba Kızlar :) Bugün birçok kişi tarafından tuhaflıkla karşılanmış düşüncelerimi paylaşacağım sizinle... Henüz 20 yaşındayım..Herkes gibi benim de geleceğe dair düşüncelerim var...Evlilik konusundaki fikirlerimse gerçekten etrafımdaki insanlara tuhaf geliyor...
Bana katılacak mısınız ? Merak ediyorum..
Bilirsiniz.Evlilik kadına erkekten daha çok yükümlülük getirir..Bu hemen hemen dünyanın heryerinde böyledir..Okulunu okursun.İşini eline alırsın(ya da ev kadını olursun)Sonra evlenip çoluk çocuğa karışırsın.Gerisi ise bildiğiniz gibi kocaya hizmet,çocuklara hizmet,yemek derdi,(çalışan hanımların ayrıca işleriyle alakalı problemleri ve işin verdiği yorgunluk) çamaşır,bulaşık .....Ve tabiiki herşeye rağmen güleryüzlü olabilme çabası...
Evet bu gerçekten bana monoton,zevksiz ve yorucu gözüküyor...Ve evet...Genel olarak erkeklerin ''ciddi anlamda'' kendinlerine hayat arkadaşı değil,hizmetçi almış gibi davrandıklarını düşünüyorum..Bir defa şu sığ düşünce gerçekten bana çok mantıksız geliyor : Erkeğin işi ayrı,kadının işi ayrı.Kadın çocuğuna bakar,yemek yapar,evi temizler vs.. daha bir sürü şey ...Erkekse eve para getirir ve senin yaptığının 10'da birini belki yapar ...
Ben kadının da kesinlikle (tam anlamıyla) erkeğe eşit olması gerektiğini düşünüyorum.Yani erkek de kadın da her işi ''tamamen'' bölüşmek zorunda.
Buna yemek,çamaşır,bulaşık herşey dahil..Neden işten gelince erkek oturur da kadın her işi yapar ? Bizler de onlardan daha aşşağılık varlıklar olmadığımıza göre (üstelik bedenen daha hassasız) onlar gibi oturup keyif yapma hakkına sahibiz.( Elbette kast ettiğim herkes otursun işler kalsın anlamında değil,herşey''eşit''yapılacak,herkes keyfi ''hak edecek'' ) ..... Malesef bu geleneği değiştirmek çok zor.Dediklerim belki de hayal gibi geliyor size...Çünkü bu ''kadının yapması gerekenler klişesi'' o kadar kök salmış ki .... Hayatlarımızı bunlar için tüketiyoruz...Bunca işin gücün arasında kendimizi unutuyoruz..Mutluluğumuz için , kendimiz için belki de hiçbirşey yapamıyoruz.(tabiiki erkekler için aynı durum söz konusu olmuyor)Bu bana gerçekten haksızlık gibi geliyor.Fikrim şu ki ; İleride de evleneceğim adam ya kriterlerimi baştan kabul edecek ya da ömür boyu evlenmeyeceğim .. ( bu kafayla zor zaten diyorsunuz biliyorum) Ki evliliği 28-29 gibi düşünüyorum ... Ve kızlar son olarak tavsiyem şu...GEÇ EVLENİN...Kariyer yapın.Hayatınızın tadını çıkarın.Hemen bir adama,bir eve bağlanmayın.Çalışıyorsanız paranızı kendi mutluluğunuz için harcayın.Gezin tozun,hayattan zevk almaya bakın.Hayallerinizi gerçekleştirin Çünkü bu dünya hepimize evliliğin ''bağlılık'' olduğunu öğretti....
Çok yazdım farkındayım (Bitiriyorum)
Lütfen söylediklerim yanlış anlaşılmasın..Tamamen kendi kişisel düşüncelerimdir...
Sizin bu konudaki düşünceleriniz neler kızlar ? Kadının yeri nasıl olmalı ?
Hepinize Sevgiler
söyledıklerınızde tuhaf olan hiç bir şey yok hayalde değil:) ben çalışmadıgım halde eşimle beraber temızlık yaparız yemek yaparız sofrayı hazırlarız (hatta o benden daha toplu ben yapma dedıgım halde o etrafı toparlar) yeri gelir meyveyı cerezı ben hazırlayıp getırırım tv karsısına yeri gelir o hazırlar bu konualrdan dolayı hiç sıkıntı yaşamadık ben bekarken bunları hiç düşünmezdım ve Allahın sevgili kuluymuşum böyle bi koçişe denk gelmişim ama kusura bakmayın siz şimdiden bunları bu kadar düşünüyorsanız kesin dagınık ve bencil birine denk gelirsiniz(inşallah gönlünüze göre denk biri cıkar karşınıza) bende erken evlenmeyecegım diyordum ama nasip olunca ve dıgru kişiyi buldugunuza inandıgınız anda gözünüz hiç bir şeyi görmüyor ve o kişiyle aynı hayatı paylaşmak istiyorsunuz.evlilik çok güzel yaşamasını bilene...Merhaba Kızlar :) Bugün birçok kişi tarafından tuhaflıkla karşılanmış düşüncelerimi paylaşacağım sizinle... Henüz 20 yaşındayım..Herkes gibi benim de geleceğe dair düşüncelerim var...Evlilik konusundaki fikirlerimse gerçekten etrafımdaki insanlara tuhaf geliyor...
Bana katılacak mısınız ? Merak ediyorum..
Bilirsiniz.Evlilik kadına erkekten daha çok yükümlülük getirir..Bu hemen hemen dünyanın heryerinde böyledir..Okulunu okursun.İşini eline alırsın(ya da ev kadını olursun)Sonra evlenip çoluk çocuğa karışırsın.Gerisi ise bildiğiniz gibi kocaya hizmet,çocuklara hizmet,yemek derdi,(çalışan hanımların ayrıca işleriyle alakalı problemleri ve işin verdiği yorgunluk) çamaşır,bulaşık .....Ve tabiiki herşeye rağmen güleryüzlü olabilme çabası...
Evet bu gerçekten bana monoton,zevksiz ve yorucu gözüküyor...Ve evet...Genel olarak erkeklerin ''ciddi anlamda'' kendinlerine hayat arkadaşı değil,hizmetçi almış gibi davrandıklarını düşünüyorum..Bir defa şu sığ düşünce gerçekten bana çok mantıksız geliyor : Erkeğin işi ayrı,kadının işi ayrı.Kadın çocuğuna bakar,yemek yapar,evi temizler vs.. daha bir sürü şey ...Erkekse eve para getirir ve senin yaptığının 10'da birini belki yapar ...
Ben kadının da kesinlikle (tam anlamıyla) erkeğe eşit olması gerektiğini düşünüyorum.Yani erkek de kadın da her işi ''tamamen'' bölüşmek zorunda.
Buna yemek,çamaşır,bulaşık herşey dahil..Neden işten gelince erkek oturur da kadın her işi yapar ? Bizler de onlardan daha aşşağılık varlıklar olmadığımıza göre (üstelik bedenen daha hassasız) onlar gibi oturup keyif yapma hakkına sahibiz.( Elbette kast ettiğim herkes otursun işler kalsın anlamında değil,herşey''eşit''yapılacak,herkes keyfi ''hak edecek'' ) ..... Malesef bu geleneği değiştirmek çok zor.Dediklerim belki de hayal gibi geliyor size...Çünkü bu ''kadının yapması gerekenler klişesi'' o kadar kök salmış ki .... Hayatlarımızı bunlar için tüketiyoruz...Bunca işin gücün arasında kendimizi unutuyoruz..Mutluluğumuz için , kendimiz için belki de hiçbirşey yapamıyoruz.(tabiiki erkekler için aynı durum söz konusu olmuyor)Bu bana gerçekten haksızlık gibi geliyor.Fikrim şu ki ; İleride de evleneceğim adam ya kriterlerimi baştan kabul edecek ya da ömür boyu evlenmeyeceğim .. ( bu kafayla zor zaten diyorsunuz biliyorum) Ki evliliği 28-29 gibi düşünüyorum ... Ve kızlar son olarak tavsiyem şu...GEÇ EVLENİN...Kariyer yapın.Hayatınızın tadını çıkarın.Hemen bir adama,bir eve bağlanmayın.Çalışıyorsanız paranızı kendi mutluluğunuz için harcayın.Gezin tozun,hayattan zevk almaya bakın.Hayallerinizi gerçekleştirin Çünkü bu dünya hepimize evliliğin ''bağlılık'' olduğunu öğretti....
Çok yazdım farkındayım (Bitiriyorum)
Lütfen söylediklerim yanlış anlaşılmasın..Tamamen kendi kişisel düşüncelerimdir...
Sizin bu konudaki düşünceleriniz neler kızlar ? Kadının yeri nasıl olmalı ?
Hepinize Sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?