evlilikte kariyer ve maaş farkı ile insana verilen değerin önemi

neptunpetunya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2014
1
0
1
Ankara
Merhaba arkadaşlar,

sırf bu konuda farklı kadınların bakış açısını alabilmek adına bu siteye üye oldum.

2008 yılında ilk evliliğimi yaptım, o evliliğimden 3 yaşında dünya tatlısı bir kızım var. 2011 yılında malesef boşandık. eski eşim mühendisti ben ise doktorum. o evlilikte sosyal ve kültürel anlamda aileler arasında fark vardı. eşimden şiddet gördüm klasik kayın valide sorunları da araya girince boşandık. eşim kızıma iyi bir baba olamadı. ilişkileri çok kısıtlı kaldı. hastalığında hastaneye bile gelmedi. neyse şu anda bıcırığın dillenmesi ile birlikte yeni yeni sahiplenmeye başladı.

Bu arada geçtiğimiz ekim ayında ben biri ile tanıştım. kendisi reklamcı ve bir şirkette web tasarımı işi ile uğraşıyor. maaşlar arasında ciddi fark var. şu an için yaklaşık 2,5 kat kadar. ama kültürel anlamda ailelerimiz arasında ve bizim aramızda ciddi bir uyum var. ilk baştan beri evlenmek istediğini de söyledi. ben denemek adına kızımın yanımda olmadığı bir süreçte 2 ay kadar birlikte yaşadım. ve gayet uyumlu, anlayışlı, ılımlı olduğunu farkettim. evin biraz daha maddi yükü bende oldu ama çok da sorun etmedim. o da elinden geldiğince alışveriş yaptı, bazı faturaları ödediğim de ben böyle kabul edemem bana da bişiler yaptır diyip katkıda bulundu. bunun yanı sıra kızıma hem kendisi hem ailesi çok düşkün. baya ilgililer. kayınvalide adayım dünya tatlısı bir insan.

bu arada isteme, nişan vs. oldu. temmuz sonu gibi nikah konuşuluyor. nişanlımın çok büyük boyutlarda olmayan 7.000 - 8.000 lira kadar bir borcu var. düğün takılarından set vs. gibi anlam taşımayacak olanları kendisine borcu için verebileceğimi söyledim. gerçi kendisi takı bizde kadınların, satılamayacak olanlara kesinlikle dokunmayız diye cevap verdi. 2.evlilik olacağı için düğün, dernek konusunu sözlüme ve ailesine bıraktım. kararınıza uyarım, düğün dernek heveslisi de değilim dedim. kısacası elimden geleni yapıyorum ama ileride verdiğim değerin boşa çıkmasından, kariyerin, paranın sorun olmasından korkuyorum. aldığım maaş ile insan ezer tavrım hiç bir zaman olmadı. haftanın 5 günü yemeğimi de yaptım, çocuğuma da baktım, temizliğimi de yapıp işimle de ilgilendim. ilk eşimde de böyle olmama rağmen o değeri asla göremedim. aynı sıkıntıları yaşamaktan bir de bunlara maddi sıkıntıların eklenmesinden çok korkuyorum. hem maddi hem manevi anlamda ezilmek istemiyorum. sizce yanlış bir karar mı? :18::18::18::18:

Tekrar yuva kurmak zor olmalı ama hayat devam ediyor. ALLAH YARDIMCIN OLSUN. Maddi sorunlar elbet herkeste var. ama ayağınızı yorganınıza göre uzatırsanız herşey iyi olur

Maddiyat cok hassas bi konu ,, sikinti cikmasa da sikinti çıkmasın diye ugrasma cabasi da cok yorucudur eminim. Once bunu sindirmelisin bence beybi , hazir misin sikinti cikmasin diye kendini, hislerini dizginlemeye.. eger bunu yapamzsan hem pisman olur hemde karsindakini uzersin bence..

Senin doktor olman kayınvalidenin hoşuna gidiyordur. Bence eskisinden daha büyüksorunlar yaşarsın maddi anlamda dengede şart erkekler zaman maddi anlamda kadından daha çok kazanmak ister o yüzden şimdi cicim ayları seni tavlama yolunda nikahtan sonra herşey değişir

ne desem bilemiyorum. elbette ki mutlu olabilirsiniz. ne kadar süredir tanıştığınızı bilmiyorum ama bu süre ne kadar uzun olursa başın o kadar az ağrır. tüm evliliğiniz boyunca eve en çok senin paranın girmesi senin için hiçbir zaman sorun olmıycak diyorsan huzurlu bi evlilik mümkün. tabii para mevzusu iki tarafın sadece huzurlu olduğu sürece sorun olmaz. gün gelirde iletişim kuramaz hale gelirseniz birbirinize atar yapıcak biçok mesele bulabilirsiniz bunlardan ilk olanı da maaş oranlarınız olabilir.

Eski esinizle maaslar arasi fark olmamasina ragmen yurumemis. Demek ki keramet maas esitliginde degil. Anlasmak onemli. Cok iyi anlasiyormussunuz, aileler uyumlu, kiziniza iyi bir abi olur. Birakin para köpeğiniz olsun. Insan kendine uygun birini buldu mu asla birakmamali

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…