- 31 Ekim 2013
- 6.149
- 11.987
- 248
Emin misin. Belki annen anlayis gosterir. Bir dene istersen. Denemeden bilemezsin.Ben ne yapmaliyim acaba
Ben turkum ciddi dusundugum beraber oldugum insan fasli
Butun profil uygun karakter iyi cok iyi anlasiyoruz ikimizde dinimizi elimizden geldigi kadar uyguluyoruz ama annem ASLAAAA kabul etmicek
Denemedim ama hareketlerinden soylediklerinden anliyorum. Mesela gecenlerde fasli arkadasimin dugunune gittim kaftan giydim falan bana "aman gidipde pesine bi arap takma" dedi. ustelik dugunde sadece kadinlar oldugunu biliyo. ertesi gun bisuru laf saydi neymis efendim araplarin dugununde ne isim varmisda birisini bulup gelirsem beni silermisde de de de de....Emin misin. Belki annen anlayis gosterir. Bir dene istersen. Denemeden bilemezsin.
Şu an aşabileceğinizi düşündüğünüz her sorun evlendikten sonra önünüze ciddi meseleler olarak çıkabilirdi.Kultur farkliliği vardi ama benim asamayacagim kadar değildi.
Bu konuyu burada acmam iyi oldu. Gercekten cok sey farkettim sayenizde. Olmayacağini kabul ettim ama sorun koken değil sonrasinda yasadiklarim koken mevzunu geride birakti. ben kafamda ve gonlumde bitirdim. Allah her seyin hayirlisini nasip etsin. Ailemi arkama alacağim insanin değmesi gerekirdi ama değmezmis. Iyi ki yanlis bi şey yapmadim. simdi cok huzurluyum.Şu an aşabileceğinizi düşündüğünüz her sorun evlendikten sonra önünüze ciddi meseleler olarak çıkabilirdi.
Etrafımda gördüğüm için yapıyorum bu yorumu. Anne-baba genelde yanılmıyor. İnşallah hakkınızda hayırlısı olmuştur.
Evet derdim. "koken sıkintisi bende olsaydi o kabul eder miydi ya da ailesine resti çeker miydi" diye dusununce cevabim olumsuz oldu. O asla böyle bi sey yapmazdi.İki gönül bir olunca...
Bence sorun olmamalı, ama işte aileler işin içine girince böyle seylerle karsılasabiliyor insan.
Bece bu sen ve onunla ilgili. Siz etrafı bastırabilirdiniz. Daha dogrusu sen. İleride keske der misin, dersin.
Arap kulturu farkli. bi vakifta yabanci ulkeden gelen öğrencilere ders vermistim. Fasli da vardi iclerinde. Tek hayali Turk bi bayanla evlenip burda kalmakti.Hatta bana da ima ediyordu bi sekilde. Dilde dini yasayip uygulamada pek yoktu. Cok itici gelmisti bana. Elbette genelleme yapamayiz ama bayanlara bakislari farkli. Cok esliliğe musaitler. Bilmiyorum senin ki nasil ama bi konus annenle olmaz derse hayirlisi deyip uzatma. Yipranan sen olursunDenemedim ama hareketlerinden soylediklerinden anliyorum. Mesela gecenlerde fasli arkadasimin dugunune gittim kaftan giydim falan bana "aman gidipde pesine bi arap takma" dedi. ustelik dugunde sadece kadinlar oldugunu biliyo. ertesi gun bisuru laf saydi neymis efendim araplarin dugununde ne isim varmisda birisini bulup gelirsem beni silermisde de de de de....
kusura bakma da ailen tam manyakmış. ailelikten reddederdim valla.Arkadas vesilediyle birisiyle tanistim. Cok hos ve kibar birisiydi. Bir ay sonra kararimizi verdik ve aileleri tanistirmak istedik. Aileler tanisti. Babam arastiricam sizi dedi ve arastirdi. Sonrasinda kokeni farkli cikti. Yani bizde o kokene sahip birisine kiz verilmez...ailem istemedi tabi. Biz 7-8 ay daha görüştük. Bu konu hep karsimiza cikti ve sonunda ayrildik. Sorum şu gercekten koken ailemin onemsediği gibi evlilikte onemli mi bir de ilerde keske der miyim.
tabikide genelleme yapmamaliyiz. istersen ben sana biraz yurt disinda yasayan bazi turklerden bahsedeyim bide o acidan bakinca gercekten genelleme yapilmamasi gerektigi anlasilir :)Arap kulturu farkli. bi vakifta yabanci ulkeden gelen öğrencilere ders vermistim. Fasli da vardi iclerinde. Tek hayali Turk bi bayanla evlenip burda kalmakti.Hatta bana da ima ediyordu bi sekilde. Dilde dini yasayip uygulamada pek yoktu. Cok itici gelmisti bana. Elbette genelleme yapamayiz ama bayanlara bakislari farkli. Cok esliliğe musaitler. Bilmiyorum senin ki nasil ama bi konus annenle olmaz derse hayirlisi deyip uzatma. Yipranan sen olursun
simdi zipzip gorurse kizacak ama ben merak ettim @telliturna22 kac yasindasin?kusura bakma da ailen tam manyakmış. ailelikten reddederdim valla.
Iclerinde Somaliden gelen ögrencilerde vardi. Ustune basarak yineliyorum genelleme yapmamak lazim ama evli olanlar 2 esliydi. Bekarlarinin da cok buyuk kismi 2-3 evlilik taraftariydi. Ulke disina cikmadim farkli ulkelerde nasil bilmiyorum. Bahsetmek istersen okuyup bilgi sahibi olmak isterim tabi. Neden olmasin.tabikide genelleme yapmamaliyiz. istersen ben sana biraz yurt disinda yasayan bazi turklerden bahsedeyim bide o acidan bakinca gercekten genelleme yapilmamasi gerektigi anlasilir :)
Cok esli? simdi kendi ulkelerinde olsa falan hadi neyyse dicem ama Avrupanin ortasinda boyle bisey aklindan bile gecmemeli
Dur bakalim simdilik ciddi sekilde devam ediyoruz henuz anneme soylemem icin cok erken aradan biraz gecsin ozaman soylerim
ne diyoruz herseyin HAyirlisi olsunnn!!
:) ben reddetmedim. Iyi ki de reddetmemisim. koken olayini gecen seyler yasandi cunku. Yakin zamandakusura bakma da ailen tam manyakmış. ailelikten reddederdim valla.
28 cnmsimdi zipzip gorurse kizacak ama ben merak ettim @telliturna22 kac yasindasin?
28simdi zipzip gorurse kizacak ama ben merak ettim @telliturna22 kac yasindasin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?