EVLILIKTE KÖKEN ÖNEMLI MI??

Seni cevren cok uzer. Ilk firsatta canini yakmak icin bunu yuzune vururlar. Uzulen sen olursun.
Kökeni bir kişinin ne övünebileceği ne de utanması gereken bir konu.
Kökenimizi biz seçmiyoruz ki sorumlusu biz olalım..
Ailenizin kökenini beğendiği biri berbat bir kişi de olabilir.
Bence ele alınması gereken adayın kendi kişisel özellikleri olmalı.
Aday değerlendirilirken köken sadece maddelerden biri o kadar.
Ayrıca çevre eğer sizi üzmeyi kafasına koyduysa kim olursa olsun gözü üzerinde kaşı var der...

Ne zormus bu evlilik isleri

Valla kim ne derse desin evleneceğin adamın kökeni soyu sopu anası babası çok önemli. Çünkü sadece o adam girmiyo hayatına, evlenince tüm ailesi de işin içine giriyor bi şekilde.
Biz bu koken olayindan aile icine giremedik. Bi de aileler isin icine girse kim bilir neler cikacak. Hayirlisi diyorum artik. Kpss donemi daha fazla yipranmaya gerek yok.

kökenden ziyade kulturel uyum cok onemli, sofra kulturunden tut da oturup kalkmaya kadar.. iki Kürt de anlasamiyor bazen, farkli yorelerdense, iki Türk de, İngiliz de.. onemli olan kulturel uyum, zorlanmamak/ garipsememek adina..

aynen
Valla kim ne derse desin evleneceğin adamın kökeni soyu sopu anası babası çok önemli. Çünkü sadece o adam girmiyo hayatına, evlenince tüm ailesi de işin içine giriyor bi şekilde.
aileler evleniyor bi kere, ne demek sadece koca onemli.. o sadece sevgiliyken yeter, evlenince, icice kalinca cikar her sey ortaya..

Eve
evet. Hamileyken bi korku olacak icimde. Evet arkadasim gercekten cok yakisikli ona benzese sorun olmazda. Iste genler.
genler derken??

maşallah kafatasçılık almış yürümüş.. arkadaşım hakikaten genler derken neyi kastediyorsunuz?

kafaya bak

bence siz ayrılın o aileden kurtarın kendinizi

hani kültür farkı tek sorunumuz falan deseniz anlayacağım ama öyle bi fark da yokmuş aileler arasında

hadi ana babanız sığ düşünüyorlar diyeceğim de "ama uff genler" deyince şartel attı bende kusura bakmayın

Önce sorunun kürtlükle ilgili olduğunu sanıp "ayrıma çok karşıyım" diye sert sert yazanlar, roman olduğunu öğrenince "ay sizin sorun farklıymış" moduna geçmiş. Rabbena hep bana Ha bir de ayrıma karşıysanız "dinen" neden hassas olunuyor?
Ayrım ayrımdır..İnsan da insan..Yahudisi de, budisti de, müslümanı da insan..Madem ayrıma bu kadar karşısınız.

Romanları çok seviyorum..Ama kültürlerini, yaşam biçimlerini çok bilemiyorum tabi.

Köken benim için önemli değildir, ama benim de babam son zamanlarda bir köken ile ilgili rest çekti.
Ailelerin bakış açıları, tecrübeleri çok daha farklı. Bir şekilde konuşarak aşmaya çalışın..Yumuşatmaya çalışın..Sırtınızı dönmeyin ailenize.

Evlilikte uyum çok önemli.

Ben olayları tamamen insani boyutta değerlendiren birisi olarak maalesef evlilikte alakaya maydanoz konuların bile problem olabileceğini gördükten sonra uyuma mani olan her şeyin evliliğe zarar vereceği sonucuna ulaştım.

Bugun butun gun bu konuyu dusundum. Isin icinden cikamadigim icin buraya tasidim zaten. Tanisma doneminden sonra ki surecte, hep ikna yoluna gittim. Ayni sekilde onlarda beni ikna etmeye calisti. Suan elim kolum bagli cunku isim yok evdeyim. Kpss yi kazanip atanirsam tekrar acip bu konuyu konusmayi düşünüyorum. Olmazsa da zorlamanin gereği yok. Cok yiprandim.cookk

Onun ailesi de duydu olmama sebebini. Sessizler. Arkadasim ailesi hakkinda konusmayi sevmeyen birisi. Bu konular yuzunden ilerde yuva icinde neler olur bilmiyorum artik

Bence etnik kökenden ziyade inandığınız olgular, düşünceleriniz, yetişme tarzınız v.b şeyler önemli. Tabiki bunlardan etnik kökenle ilişkilendirelebilir diye düşünürseniz sorun olur. Ama benim anladığım kadarıyla sizde %100 emin değilsiniz gibi hissettim yazdıklarınızdan. Ama şunu da unutmayın sadece siz evlenmiyorsunuz. Aileler, akrabalar, çevre v.s onlarda işin içine giriyor. Ben nişanlımdan ayrıldım. Bizimde etnik kökenimiz farklıydı. Ama etnik kökenden dolayı bitmedi. Görüş ayrılıklarımız vardı. Nişanlıyken bile sorun olduğuna göre evlenince varın siz düşünün. Yine de ben her şeye rağmen sadece onunla mutlu olurum derseniz herkese ve her şeye kulak tıkayın evlenin. Ama emin olun bu hayatta sizi ailenizden çok sevip kollayan kimse olmaz olamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…