evlilikte kultur farki

• Konu Sahibi Konu Sahibi NAR23
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

NAR23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2011
499
1
46
Diğer
Esimleproblemim Hal oldu yardimci olmaya calisan arkadaslar a tesekkur ediyorum .cevap yazilmamasi icin konuyu sildim.

Son düzenleme:
Ufacık bebeğin mikrop kapar delımısın sen ? Bu ne pislik yahu pacalarından b.. Akıyor resmen. Peki sen gidince nasıl yemek yiyorsun nasıl yapıyorsun ? Midesı almaz insanın yahu. Ufak bebeğimız hava şartlarından etkilenir bu sene gitmek istersen sen git de. Kendı annen baban sana gelsinler.

ben gittigim ilk gunden itibaren kaynanam yemk falan yapmiyor. benim yapmami bekliyor... midem kalka kalka ustelik korkarak biyerden fare cikacak faln diye birseyler yapmya calisiyorum... tiksinmekten titredigimi biliyorum (cunkuherseyin uzerinde fare boku kedi kili var...elim ayagim tutuluyor temizlik yapayim diyorum tiksinmekten basliyamiyorum ki ancayemek yedigimizkaplariyikiyorum artik oda mecburiyet(
esime soyleyince ben abartiyorum
amakaynanama kayinbabama bu konulardatek kelime etmedim iyiymi ettim kotu muettim bilmiyorum
ya ben kesinlikle gitmek istemiyorum artik ne olursa olsun simdiyekadar kendimden taviz verdim olan bana oldu(
yilaani ciyanida var bunun sivrisinek
isinkotusu esime hepsinormal geliyor bisey olmaz diyor yardimci olmaya calisiyor ama onun iyi niyeti yardimi durumu degistirmiyor
ya bide aile hayati var kazanda su kaynatiyoruz disarda(killer diye kullanilanodada su var ordayikaniliyor(
birdekaynanam surdafare var fare sunu yemis g]faln diyip gayet normal anlatiyor(
yazincabile tuylerimdikendiken oluyor
hersey allahtanama tedbirde almak lazim orda cocuklara birsey olsahastaneye goturecekaraba bile yok
sadecehaftada 3 gun sehre gidecek araba var oda musteri olursa ki saatlerceyolcu topluyorlar koy arabasiyla
burda imkanlarimiz var ama 1 ay icin arabaalmak olmuyor kiralasak yollar okadar kotukisurmek yurek ister
barinma guvenlik yemek icmek tuvalet banyo temel seyler bunlarin eksikligi ciddi problem
gelki esimeanlat cok normal karsilamasi ustune hicbirsey dememsi beni delirtiyor.birde demezmi eskidensu yoktubuyoktu ona luks ama bana degil malesef(

Luksse kendı gitsin bırak. Acık acık anlat. Gitmek istemediğini belirt.
kendince bana baski yapmiyor dilde gel demiyor ama turkiyeye gidince hali tavri degisiyor. babasina acik acikdurumlarini soyleyemiyor kendilerine gore agalar hersey dort dortluk...bana net geleceksin yada ailenin yaninda kal dese erkek gibi sorun binebze cozulecek bende tavrimi netlestirecegim.malesef netlik yok .
biraz dayanabilsem busene gitmemeyi dusundum ama annemi ailemi cok ozledim dayanamam ( guclu degilim okadar
kocama goredayanamamda problem( ne kadar problemliyim hakliyken haksiz olmak bu demekki
evliligim aslinda baya karismis( birdeproblem yok ben herseyi problemediyorum esime gore her konuda,
ben mutluysam iyyisem hersey iyi ta tersiyse hersey kotu bizim evlilikte herseybana bagli butun yuk bende mutlu olmak istersem olurum istemesem olmazmisim beyefendidort dortluk herseyin sucu bende cokdoluyum cok...

Canım kendı akrabalarından da sıkayetcısın. Kendı anne babanının bu sene senin evine gelmeleri ıcın ikna et. Egerkı gelirlerse esıne annem ve babam bu sene gelmek istiyorlar sen kendı aılene yalnız gidebilirsin diyebilirsin.

ailemin bu sene gelme imkani yok.cok uzak bi ulkedeyimde soylemiyim simdi taniyan olabilir.
tek umudumyakin bi ulkede calismak.yakin bi ulkeye sirket fabrika acacak .ozamn ailem gelebilir bende arada git gel yaparim kisa surelide olsa. bu tatili hayirlisiyla biatlassak ama artik gerceklerini gormeleri lazim bukadar eziliyorum ustune sanki benonlarikucuk goruyorum begenmiyorum gibi hissediyorlar garipiste oyle yapsaymisim keske belki kendilerine ceki duzen verirlerdi...ailem akrabalar genc kusak haric onlarin kulturunu bilince benide oylesandilar(

arkadaslarbirde bu ailede is vehayvan sagliktan onemli
evden biri hastaysauzani pdinlenemez merhamet yok tuhaf olan kimsede halinden sikayetci degil alismislar
cocuk sevmek ese deger vermek ayip (
okadar tertimiz evi olan esine cocugunadeger verenkoylu aileler biliyorum uzerine esim bura koy bunlar gelenek gorenek diyince cildiriyorum

Eşinin anne babasını yurt dışında siz ağırlasanız her yıl gelseler bir aylığına, sonra yazın da bir ay sizin ailenize gitseniz.. Neden olarak da köyde tatili geçirince eş dostu göremiyoruz tatile gidemiyoruz dersiniz ailenizin yanında kalınca arkadaşlarınız vs. ile vakit geçirebilirsiniz.. Hem onların mikrobil ortamına küçük yavrularınızı götürmemiş olursunuz kıldan virüs kapabilirler..

Ya nasıl katlanıyorsunuz onca pisliğe bir de çocuklarınız var
Yapmayın allah aşkına
Ben okurken delirdim
Hiç bir kuvvet çocuklarımı o pisliğe sokamaz
Ne biçim babadır o ya
Siz de bu kadar boyun eğmeyin herşeye lütfen ,çocuklarınızı düşünün
Çok istiyorsa kendisi görsün annesini
Siz de kendi annenizi görün
Kim laf ediyorsa da etsin
Biirileri laf edecek diye çocuklarınızı nasıl böyle bir tehlikeye atıyorsunuz ?
Hastalansalar doktora götürecek araba bile yok diyorsunuz
Bırakın onu bunu siz annesiniz ,çocuklarınızın sağlığı için kocanıza bile karşı çıkacaksınız ..

hadi sizi geçtim bu adam çocuklarınıdamı düşünmüyor siz demiyormusunuz çocuklarımız hasta olucak diye bizde kedi beliyoruz ama ne kılı olur nede aynı tabaktan yemek yerler çok ilginç gerçekten

Yazdıklarınız olabılecek seyler ama malesef dedığım dıbı suan cok uzak bı ulkedeyız kımse gelıp gıdemez .yakın bı ülkeye geçersek boyle seyler yaparız.
Esım bı anlasa sorun da orda işte( çoçuklarına cok duşkünanne kadar olamasada düşünceli bir babadır.ama gel görkü tatıle gıdınce o düşünceli adamdan eser kalmıyor. Bır kaç gun ıdare et mantığını aklım hala almıyor bır kac günde olsa durumun kötülüğü değişmiyor.
Çok katlandım kimseye bir şey demedım daha gecen sene aıleme anlattım.onlarda ayrı bı olay babam daha bırdefada olsa evlerıne gıtmemiş annem bırdefa geldı ağzına bı lokma yemek bıle koymadı. Dışarıda mangal yaptık onu yedı(( bırde güya bılıyor koy şartlarını bana ıdare et dıyor kendı 1 gun duramadı.mıllet ne der kaygısı aıleden gelen bırsey(( ama ben burda oyle yasamıyorum artık hıç bırsey umursamıyacagım, 1 ayltık tatilde 5 gun orda kalsak dıger günler aılemde kalıyordum oda zehır zıkkım oluyordu esın bı yerde ben bı yerde . Annelerde kalsa rahat etmıyor damat nasıl kaynanada kalır bunları bıraz astık ama yınede rahat degıl.
Ama ben üzülüyorum tek durmayıp eşimi yanımda ıstemem yıne benım sucum oldu.aıle gıbı beraber gezmek beraber program yapmak ıstedım ama olmadı.artık gıtsın dagda yasasın hiç umrumda değil adımımı atmam. Tek başıma çocuklarıma gezer tozarım arkadaşlarımla buluşur eğlenirim cok kastım yıllardır cok gereksızzmiş.ama çekınıyorum cok cahıller laf soz edecekler dıye bızım akrabalara .
Kayınbabam bır keresınde hıç haberım olmadıgı halde koy arabasını kapıya getırdı benı koye götürdü. O sene bıraz erken gelmiştim esim yoktu.mecbur gıttım( tek bı cocuğum vardı. Yolda kızım kustu hastalandı orda mahfolduk(((
Yıne el gun ne der dıye mantığı annemin benden çok millet ne deri düşünmesi(
Ama yeter artık kimse istemediğim birseyı artık bana yaptıramıyacak kendımdan gectım çocuklarıma kıyamam
Bırde kendılerı yıgenlerı orda buyuyup kalmış çocuk lar kalabılir dıye düşünüyorlar ama benım çocuklarım orda doğup büyümemiş onların cocukları gıbı degıl kızum çok hassas hayvanlardan korkan bı cocuk.evdekı tuvalete zor gıdıyor yası daha4 orda evde tuvalet bıle yok.bızı kendılerı gıbı sanıyorlar((
Cok zor.
Tatılımde cok güçlü bırı sekilde hepisinin karşısında durup tatılımı zehır etmeden gecırmem lazım.akıl verıın lütfen?
Mıllet neder gıbı seylerı kafaya takmadan nasıl olacak?malesef benım cevrem eşimin cevresı böyle?

hadi sizi geçtim bu adam çocuklarınıdamı düşünmüyor siz demiyormusunuz çocuklarımız hasta olucak diye bizde kedi beliyoruz ama ne kılı olur nede aynı tabaktan yemek yerler çok ilginç gerçekten
Dıyorum ama anlamıyor benı suçluyor bırkac gunde bırsey olmaz dıyor((
Belki oda bunaldı çünkü ben bu pıslıklerı dışarı hıç yansıtmadım hep eşime konuştum.çözüm olsun aıle içi hal olsun rezıl olmayalım dıye ama aılesı anne babası bacıları üstüne ben kötü oldum.ve hep eşimle aramda konuştuk. Kimsenın surTına birşey demedım. Sevgılı kocamın hatrı için ama ben problemlı ben kötüyüm eksimin gözünde(bende çok laf kaldıran bı karakter degılim.bu özellığimide değişiyorum artık
Benım karakter de bozuk bana laf edenı uzenı uzmuyorum. olay anında kendımı savunmuyorum tenezzül etmıyorum ama sonra patlıyorum kendıme.artık hanımefendılığı bıyere bırakacağım .benı rahatsız eden şeyleri sevgili kocama değil beni üzünlere söyleyeceğim.eşimde numune ona gore herkes ıyı bı ben kötü fenayım

işiniz zor gerçekten.. hem aileniz hem eşiniz hem onun ailesi görmüyor durumu.. bir siz rahatsızsınız.. hepsine "orası çoook piss ve ben git-mi-yo-rum" diye bağırsanız anlamayacaklar gibi.. bence kilit kişi eşiniz.. o ikna olacak o karşı duracak.. size yardım etmeli.. etraf ne der diye düşünmeyin bu kadar.. çocuklarınız orada hasta olursa inanın o etraf ilk iş "o pis yere götürmemeliydin" diyecek size.. yine konuşacaklar.. etraf hep konuşacak.. siz duymayacaksınız.. sadece pislik de değil eşinizin maddi açıdan destek olması size karşı tavırları da çözüm bekliyor.. eşinizle uzun bir konuşma yapmalısınız.. taki o anlayana kadar..

Teşekkür ederım durumumu cok ıyı anladınız.
Ama esım anlamıyor her konuştuğumuzda kavga edıyoruz ve artık nefret edıyorum herseyden boşanmayı bıle düşündüm defalarca sırf bu sebeb yüzünden.ezber konuşuyor hep aynı şeyleri söylüyor ılk evllik yıllarımızı anlatmadım neler var neler (
Bırde ben 3 uçak değişip turkıyeye gelıyorum 24 saat yollardayız 17 saat toplamda uçuş yapıyorum .ıstanbula geldıkten sonra 1 uçakla memlekete artık ayakta duramıyorum.havaalanı sehır dısında 1 saatede ancak sehir merkezındeyız.
1 hafta zaten yorgunluğu atanıyorum uçakta basınç dan mahfoluyorum. Ustunede daha dınlenmeden nereye gıdecegız muhabbetı( benım aılem merkezde onlara gıtmek lazım eşim buna bile alışamadı. Kaynıma ılk gıtmemız gerekıyormuş şimdıye kadar gıtmedım ama hep problem oldu.çok daraldım .
Kendimi çok degersiz hıssedıyorum.
Es cok önemlı erkek adam gıbı olacak cıdden. Tamam içkisi sıgarası york evine cocuklarına bakıyor ama kadında esı ınn yanında kendını degerlı hıssetmek ıster abısınden babasından emır alan cekınen erkek ler evli olmak çok zor yılda 1 ay dıyıp sünefe olmak güya bunala Allah rızası demek benı çıkmaza sürüklüyor.
Eşim bırde aılesının yanında büyümemiş aıle düzen görmemiş ben fazla gelıyorum kendısıne sevgıden bıle anlamıyor.
Nasıl anlatsam ıyılıklerınıde basıma kakıyor kı yanı bıraz akşamları çocuklRı seviyor onlarla oynuyor haftasonun bıale vakit geciriyor sank I lutfediyor ... Ben cocuklara biraz kizsam hemen kotu anne oluyorum. Dis goruntume giyimime ev duzeni yemegime Falan lag etmiyor. Ama baska cok elestiriyor farkinda degil fikirlerime soylediklerime mutlaka bi kulp buluyor. Insanin hayata zor donemleri oluyor hem o zamanlarimi elestiriyor cektigim sikintilarda beni sucluyor sebebin kendim oldugunu soyluyor. 1 ay tanisip evlendiginiz bir Adama alismaz ustune farkli bir kulture ulkeye alismak kolay degil yada Benim kolay olmadi sucmu bu ilk kizima hemen hamile kaldim yeni evliydik .ikinci cocugum isteme den hamile kaldim.cok sikintilar yasadim ama anlMiyor
Evde tuvalet var banyo var eve harcama yapiyor kı lüks degıl temel seyler bunlara sevenmemı beklıyor
duygusal destege ne gerek var
Adam eve aldigi sebzeye meyveye mutlu olmamı beklıyor.sukredıyorum ama ben bunların yokluğunu görmedim ki...
Bıraz anlayış suçlamadan hak vererek konuşma ıkı çift guzel söze hasretım
Bızım durumumuzdan kötü olanları gosterıyor be adam sen madem ıyısın dHa ıyı ol bu zulüm nıye ben gorevlerımı bılıp yapıyorum yemegı temizliği ütüyü kafana kakmıyorum senınde gorevın onlar adam gıbı yap ay şankı sımdı karşımda işte ama parcalayasım geldı
Maddıyat olarak ta rahat değilim ıyı anladınız bır gümüş kolye aldı oda benım zorumla san kı dunyayı aldı arttik gerisini duşunun.bazen rahat bıraksada genel olarak sıkıyor.eve temel gıdalar alınıyor ona bıle pahalı dıyor kendıme özel arada harcama yapsam ıçı gıdıyor bırsey demesede çatlıyor kı atıyorum bır krem bı parfüme verılen tepkı bu((

Ha bırde okadar yol gelıyormuşuz bır köyemi gidemeyecekmişiz.memleketlerımzde aynıymış.allah aşkına kocamın lafları
Okadar yoldan sonra Halmı kalıyor bı zahmet bız okadar yoldan gelmişiz siz buyurun gelın merkeze( kaynanam nişanıma bıle gelmedı koy işi yüzünden...allahım ben neyin içine düştüm böyle boğuluyorum artık
Gençlerde nasihatım tanımadan etmeden evlenmesınler,
Ekonomık ozgurluklerını kazanıp ayakları yere bassın
Kendı aılesınden maddı olarak yasam tarzı olarak düşük yerlere gelın gıtmesınler.
Gordumkı evlendıgınız kişinin okumuş olması aılesını değiştirmıyor aıle kültür görgüsü önemli . Çünkü koca sumsuk olsa barı aıle ıyı olsa kocanın sumsukluğüde göze batmaz okadar.

Yazım tarzınız inanın beni yordu, okumayı bitirdiğimde gözlerim çıkacak sandım. Lütfen harfleri doğru kullanalım, kelimelerin arasında boşluk bırakalım biz okuyanlara da yazık... Konunuza gelecek olursak, laf söz ederler kısmına kulaklarınızı tıkayıp Türkiye'ye geldiğinizde ailenizle kalın. Çocuklarınızı o hijyenden bir haber yerden uzak tutun. Ben olsam kötü olmak pahasına oraya gitmezdim.

Son düzenleme:

İşte burası 24 yaşındayım evde kaldım diyen kızlarımıza ders olsun. Kimse kendisini, beklentilerini anlamadan evlenmesin.

Sizin konunuza gelince çok iyi sabretmişsiniz. Ben olsam asla gitmez o farelerle dolu evde çocuklarımı da yatırmazdım. Çocukların burnunu, kulağını kemiren fareler var nasıl aklınızdan geçiriyorsunuz gitmeyi? Gerekirse ortalığı ayağa kaldırırım ama gitmem.

Ingılızce klavye kullanıyorum ondan yorucu geldı herhalde. Takdır edersınız bırde 7 yılın bırıkımı bıraz uzun yazıyorum ...
Okadar ofkelıyımkı yazının tarzına bakmadım bıle.
Bu tatılde dedığiniz gıbı yapacagım yapmak zorundayım artık sınırdayım cunku.bunu yaparken uzulup kirilmak kirmak istemiyorum ama kimsenin beni dusundugu yok .
gitmeyecegim kesinde nasil guclu davranabilirim lafa soze kulak tikayabilirim?
Esimin destegini herseyin farkina varmasini nasil saglayabilirim?
Artik konusamiyoruz sonu hep kavgayla bitiyor bunlara cozum ariyorum(

Kesinlikle elalemin lafi sozu yuzunden hatalar yapiyoruz.
Evlendigimde 21 yasindaydim.ve yeni mezundum.mezuniyet psikolojisi butun yasitlarimin o ara evlenmesi kiz kardesimin benden once evlenme istegi beni bu evlilige itti.simdi olsa Hic birini umursamaz meslegime kariyerime bakar sonra evlenirdim.isisten gecti.ama yine de Bo's durmadim. 4 yillik bir universite bitirdim.suan orta dereceingilizce konusuyorum ,ve ingilizcemi gelistirme gayretindeyim hala. .bunlari evlendikten sonra yaptim. Zor oldu ama iyi oldu gelecegime daha umutlu bakiyorum.
24 yas konusunu okudum arkadas benım konuyu okusun ders alsın.
Kendı iç kargaşamla cocuklarımın evlılıgımın tatını bıle alamadım.sureklı kendımı gelistırme derdınde oldum. 2 sını bırarada yürütmek kolay degıl yanı.
Ama sımdı cocuklarımın tadını çıkarıyorum şükür tamamende mutsuz bırı degılım
Herseye rağmen esımle bırbırımızı sevıyoruz buna ınanıyorum. Ilerıde bu sorunlar haloldumu daha mutlu bır aıle olacağız inş.
Taşların yerıne oturması için sanırım bıraz fırtına gerekıyor.
Sabrımı esıme tüketim keske ortaya atsaydım en basta butun problemlerı ama yazdım sabretme sebeblerımıde okumussunuzdur

eşinizle kötü olmak çocuklarınızın sağlığından önemli olmamalı.
maalesef eşinizle kötü olmadan bu durumla başa çıkamazsınız gibi görünüyor.
bunu göze alın.

ya kötü olacaksınız derdinizi anlatmak için,ya da o pislikten allah korusun çocuklarınız hastalanacak.eşiniz ancak o zaman anlayacak.

bence eşinizle kötü olmayı göze alıp kararlılıkla konuşun.
lütfen sonuç ne olursa olsun çocuklarınızı o ortama sokmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…