Ufacık bebeğin mikrop kapar delımısın sen ? Bu ne pislik yahu pacalarından b.. Akıyor resmen. Peki sen gidince nasıl yemek yiyorsun nasıl yapıyorsun ? Midesı almaz insanın yahu. Ufak bebeğimız hava şartlarından etkilenir bu sene gitmek istersen sen git de. Kendı annen baban sana gelsinler.
kendince bana baski yapmiyor dilde gel demiyor ama turkiyeye gidince hali tavri degisiyor. babasina acik acikdurumlarini soyleyemiyor kendilerine gore agalar hersey dort dortluk...bana net geleceksin yada ailenin yaninda kal dese erkek gibi sorun binebze cozulecek bende tavrimi netlestirecegim.malesef netlik yok .Luksse kendı gitsin bırak. Acık acık anlat. Gitmek istemediğini belirt.
Yazdıklarınız olabılecek seyler ama malesef dedığım dıbı suan cok uzak bı ulkedeyız kımse gelıp gıdemez .yakın bı ülkeye geçersek boyle seyler yaparız.Eşinin anne babasını yurt dışında siz ağırlasanız her yıl gelseler bir aylığına, sonra yazın da bir ay sizin ailenize gitseniz.. Neden olarak da köyde tatili geçirince eş dostu göremiyoruz tatile gidemiyoruz dersiniz ailenizin yanında kalınca arkadaşlarınız vs. ile vakit geçirebilirsiniz.. Hem onların mikrobil ortamına küçük yavrularınızı götürmemiş olursunuz kıldan virüs kapabilirler..
Esım bı anlasa sorun da orda işteYa nasıl katlanıyorsunuz onca pisliğe bir de çocuklarınız var
Yapmayın allah aşkına
Ben okurken delirdim
Hiç bir kuvvet çocuklarımı o pisliğe sokamaz
Ne biçim babadır o ya
Siz de bu kadar boyun eğmeyin herşeye lütfen ,çocuklarınızı düşünün
Çok istiyorsa kendisi görsün annesini
Siz de kendi annenizi görün
Kim laf ediyorsa da etsin
Biirileri laf edecek diye çocuklarınızı nasıl böyle bir tehlikeye atıyorsunuz ?
Hastalansalar doktora götürecek araba bile yok diyorsunuz
Bırakın onu bunu siz annesiniz ,çocuklarınızın sağlığı için kocanıza bile karşı çıkacaksınız ..
Dıyorum ama anlamıyor benı suçluyor bırkac gunde bırsey olmaz dıyorhadi sizi geçtim bu adam çocuklarınıdamı düşünmüyor siz demiyormusunuz çocuklarımız hasta olucak diyebizde kedi beliyoruz ama ne kılı olur nede aynı tabaktan yemek yerler çok ilginç gerçekten
işiniz zor gerçekten.. hem aileniz hem eşiniz hem onun ailesi görmüyor durumu.. bir siz rahatsızsınız.. hepsine "orası çoook piss ve ben git-mi-yo-rum" diye bağırsanız anlamayacaklar gibi.. bence kilit kişi eşiniz.. o ikna olacak o karşı duracak.. size yardım etmeli.. etraf ne der diye düşünmeyin bu kadar.. çocuklarınız orada hasta olursa inanın o etraf ilk iş "o pis yere götürmemeliydin" diyecek size.. yine konuşacaklar.. etraf hep konuşacak.. siz duymayacaksınız.. sadece pislik de değil eşinizin maddi açıdan destek olması size karşı tavırları da çözüm bekliyor.. eşinizle uzun bir konuşma yapmalısınız.. taki o anlayana kadar..
merhaba arkadaslar
durumumu kisa bir sekilde anlatmaya calisacagim.
esimle 7 yillik evliyiz.
yurtdisinda tekstil isiyle ugrasiyoruz.
gorunurde ayni kulturdeyiz ama aileler acisindan farkliyiz. memleketimiz ayni fakat esimin ailesi koyde yasiyor.benim ailemde koy kokenli ama sehirde buyumusler dogal olarak bende sehirde buyumus universite egitimini batida almis biriyim ki esimde batida okumus.doguluyuz ikimizde.
yanlis anlasilmasin ailemi begenmezken,kendi ailemin standartlarindan cokdusukbir aileye gelin gittim esimle cokkisa surede tanisipevlendim malesef ailesini tanima imkanim olmadi.esimle flort donemimde olmadi.ama birbirimize isindik ve evlendik.ki buda ayri bir hata evlilikte cok aceleci olmamak gerekiyorbir hatam daha kendim olmadan evlenmek oldu.okul bitti ama meslegimi elime almadim.ailemin suan bulunduklari muhiti hic sevmiyorum.butun akrabalar ic ice dedikodu baska hayatlara mudahale diz boyu yani bildiginiz mahalle baskisi diyeyim.sayet meslege gecipacele etmeseydim evlenmekte ,o muhitdende ailemi uzaklastirirdim.simdi sorunumla baglantisini cok iyi anliyacaksiniz.
yurt disinda yasayan arkadaslar bilirlerki turkiye tatili dejarj olmak hasretlerimizi gidermek icin cokbuuyk bir firsattir malesef ben yillardir dejarj olmak yerine sinirkupu , esimle huzursuz olupdonuyorum.esimin ailesininn koyde ki evlerinin sartlari cok kotu tuvalet evin cok uzaginda ,banyo yok,evin icinde fareler cirit atiyor( kaaynanam evde kedilerle yasiyor malesef temizlik yemek kulturu hic yok,sadece bagbahce tarla isleri biliyor.yorganlar pireli kasinmaktan uyuyamiyoruz.evde televizyonyok.koy dedigimebakmayin bir deginbasinda tek bir ev (isin kotuyani sonbir kac yildirli yilin butun zamanikaynimda kaliyorlar bizim gidecegimizzaman koye gidiyorlar.ve bizimde gidip orda kalmamizi istiyorlar.benimde 2 cocugum var birianaokulu yasinda biride daha bebek.inanain osartlarda cocuklari oraya goturmek istemiyorum.
kac yildir basta allah rizasi sonra esimin hatiri,anne baba hakki,millet lafetmesin huzursuzluk olmasin diye cok zorlanmama ragmen gittim.kiz kardesim zaten huzursuz bendende bisey cikmasin dedim.butunakrabalar sevmedigim omuhit laf etmesin diye ki gider gitmez sorulari koye nezamn gideceksin(kendileri koyde buyumelerine ragmen nefret edeninsanlar dusunun (
yillarca buzor sartlara katlandim tatilde olmamaiza ragmen esim koyislerini yapti ustunede yaranamadik daha.kapivurmadan iceri girmelermideseniz.
bagirarak konusmalar daha neler neler.yillarcagittim ama hep icimde birikti psikolojimbozuldu malesef cunku temizlige onem veren yedigininictigine temizliginedikkatedenbiriyim her insan gibi.dusunun kaynanam camasir yikadigi kaplardapeynir falan yapiyordu kedilerle aynitabakta yemek yiyordudha neler neler(
iin kotuuhayatimiza acayip derecedemudahale var.simdiye kadar sesimi etmedim saygidakusur etmedim uymaya calistim ama olan bana oldusurekli esimle tartistikbukonulari 1 saatoncede yinetartistik.cunku tatil yaklastikca benimde stresim artiyor.cocuklarima kiyamiyorum evde el bebek gulbebeklernasil odagin basian gotureyim.ailemde kalsam surekli millet rahat vermeyecek ne ilgilendiriyorsa onlari.
esimede bi deger verdikleri yok. bir aile dusunun 1 yil boyunca ogullarini gormemisler ama gorduklerinde sanki hepyanlarindaymis gibi hosgeldin diyip hemen is buyurmalari.
maddi imkanimizda yok ev alalim turkiyede.rahat edelim.
bu arada esimde kultur adetgelenek gorenek uyalim diyip duruyor ben aksini soyleyince ben kotu oluyorum.
hic kimseyi kirmama tek laf etmeme ragmen esimin gozunde ben problemliyim.
aileme bakip benimde ayni kulturden oldugumu dusunmeleri canimi cokacitiyor. ailem kotu degil ama bende onlar gibi degilim esim bunu hala anlamadi .cunku oda onlar gibi.benim masaya bicak koymam evimizde yemegin masada yenmesi kisacasi ev duzeniyle ilgiliherseyin farkli olmasida esimde bu farkindaligi olusturmuyor.her cocuk kendi ailesinden bir adim ileri dogar mutlaka ailesinden kulturlenir ama kendihayat tarzi farkliolabilir.bunu esime nasil anlatabilirim? bunun farkina varmasini yurekten isterim?cunku hernekadar istemedim desede kaldirmayacagim seyler bekliyor benden o ve ailesi?
simdi diyeceksiniz 1 ay tatil idare et gel olmuyor iste...
surekli herkesin bizden birseyler beklemesi (ziyaret,para,vs) cok yipratici
dusunun evli maddi durumu iyi olan bi kiz kardesi bulasik makinesi almak icin esimden para istedi odaverecegim dedi ki esim odonem benim isteklerimi para yok diye kisitliyordu.benim bulasik makinem yok bide.
anlayissizlik, cahillik beni esiminailesinden kizkardelerinin laflarinin sonunu bilmedencat patkonumalari beni onlardan cok soguttu...
eltimi hic yazmiyorum oda ayri bi olay(
tatile gitmesek bu sefer yurdisindayasnmanin porblemleri yani ikiara bidereaile ozlemi
ben esimle artik bukonulari tatismaktan biktim yillardir kalbimi kiriyor ve hala anlamiyor beni(
lutfen bana bi akil verin
arkadaslar problem bendemi imkanlarim dogrultusunda hayatimi guzel iyi bir standartta yasamam yada yasamak istemem kotumu?
gorguye,temizlige,duzene, onem vermem kotumu?
birde arkadaslar dusunun yilda bir gidiyoruz bizi biryere sigdiramiyorlar(
ve en kotusu esime bunlarin hepsi normal bana anormal(
zaten gurbette yasamk cok kolay degil ustunede agiz tadiyla mutlu huzurlu donmeyince inanain bir yil habaoluyor.
hakkinizi helal edin cok kisa olmadi umarim derdimi anlatabilmisimdir...
baska birsuru davranis gorgu sorunlari vardi yazmadim...
benle ayni durumda olan yada boyle seylerle karsilasan arkadaslar lutfen biryol yontem yazin.
benim gibi ailesinin esinin kulturunden farkli olup bunu kabul ettiren sindirten arkadaslartecrubeleriniz cok onemli benim icin simdiden tesekkurler
Yazım tarzınız inanın beni yordu, okumayı bitirdiğimde gözlerim çıkacak sandım. Lütfen harfleri doğru kullanalım, kelimelerin arasında boşluk bırakalım biz okuyanlara da yazık... Konunuza gelecek olursak, laf söz ederler kısmına kulaklarınızı tıkayıp Türkiye'ye geldiğinizde ailenizle kalın. Çocuklarınızı o hijyenden bir haber yerden uzak tutun. Ben olsam kötü olmak pahasına oraya gitmezdim.
İşte burası 24 yaşındayım evde kaldım diyen kızlarımıza ders olsun. Kimse kendisini, beklentilerini anlamadan evlenmesin.
Sizin konunuza gelince çok iyi sabretmişsiniz. Ben olsam asla gitmez o farelerle dolu evde çocuklarımı da yatırmazdım. Çocukların burnunu, kulağını kemiren fareler var nasıl aklınızdan geçiriyorsunuz gitmeyi? Gerekirse ortalığı ayağa kaldırırım ama gitmem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?