evlilikte kültürel fark aile problemi yardım lütfen :(

Kesinlikle mezheple ilgisi yok....tamanmen karektersizlik

Sevgiliyken vazgeçemeyip, yarın kucağınızda bebeğiniz varken "dayanamıyorum, ayrılacam" demeyecekseniz evlenin.
Nedense sevgiliyken ayrılmayanlara evlenip çoluk çocuk sahibi olunca bir cesaret geliyor.

Biz bilemeyiz. Evlenip mutlu olan da var, pişman olan da.

Ben olsam evlenmem. Değil mezhep, aynı din, aynı mezhepten olduğum halde, ibadet seviyemin, dini görüş, iman seviyemin denk olmadığı biri ile bile evlenmezdim. Bu benim tercihim tabii.

şuan yarınımızı hiçbirimiz göremezken kucağımda bebekle ayrılıp gelme yada gelmememi görmem için kahin filan olmam gerek sanırım.
hiçbir evlilikte böyle bir ayrılığın garantisi yok sadece en az zararla ve en çok mutlulukla halletmek için fikir almak amacıyla yazdım ben .. daha çok ailemi ikna edebilmem için benimle aynı problemi yaşamış olanlar için...

Evet geleceği bilemeyiz,belki harika olacak herşey.
Ki, herkes evliliğinde mutlu olsa ne güzel olur.
Ama bu fark ciddi bir fark. İki kişi mutlu olsa bile rahat vermeyen aileler olabiliyor. Veya hiç karışmayan aileler... Bu tamamen kişisel ve kültürlerini, dinlerini yaşayış biçimleri ile alakalı.
Eş adayınıza güveniyorsanız, aile etkisinde, doğduğu büyüdüğü kültürün etkisinde kalmayacak kendi fikirleri baskın olan, sizinle bu yola çıkmaya hazır olan biri ise, güven veriyorsa zorlanmazsınız sanırım.

Aileler bazen doğruyu göremeyebiliyor önyargılı olabiliyor benim ailemde ilk duyduğunda istemedi bizimde kültür farklılığı ama eşimle sorun yaşamayacağınıza emindim anlaşıyorduk aileme hiç taviz vermedim yani ben nettim iyiki de öyle olmuşuz 5 yıldır evliyim 2 yaşında oğlum var ailem eşimi çok seviyor eşim de onlara karşı saygı sevgi dolu çok şükür yani demem o ki sen sevdiğinden eminsen sorun yok ailen bir şekilde ikna olur sen kararında net ol

Allah mutluluğunuzu daim etsin ailecek insallah böyle seyleri okudukca bir umut yeşeriyor içimde mutlu oldum açıkcası
bana çok saygılı sevgili ve en önemlisi seviyeli umarım biz de sizin gibi olabiliriz. siz de bu süreçte yıpranmış olmalısınız
ama ne güzel üstesinden gelmişsiniz . sizin aileniz de mi kesinlikle olmaz diyordu? yoksa açık bir kapı bırakmışlar mıydı?

Ben o süreçte ailemin yanında değildim telefonda babama söyledim yok olmaz falan dedi ama ben şu tarihte gelicekler dedim önce bir tanış gör eğer hala olmaz dersen ve bana makul bir sebep söylersen bende seni dinleyip evlenmeyeceğim dedim geldiler tanıştılar baktı ki olumsuz bir durum yok eşimde ailesi de gayet iyi insanlar sonra ailemle birlikte biz gittik onlara misafirliğe sonra da isteme nişan düğün ilerledi gitti yani önce tanıştır aileni hatta keşke önce hiçbirşey söylemeden tanıştırsaydın yani bu mezhep farklılığını falan bilmeselerdi ben biraz dediğim dedik biriyimr belki ailem ne kadar kararlı olduğumu gördüğü için yumuşadı bilemiyorum ya da nasip kısmet oldu bilmiyoeum güzel dileklerin için teşekkürler hakkında hayırlısı neyse o olsun

Bence kültür farkı çok büyük bir sorun. Kiz kardeşimden biliyorum. Esiyle ve ailesiyle cok sıkıntı yaşadılar. Biz de yaşadık. Bunun dışında bazen ben de cok büyük sorunlar yaşayabiliyorum esim icin sorun olmasa da. Esimle hemsehriyiz, dinimiz, mezheplerimiz, kültürümüz aynı mesela. Ama ailesi aşırı dindar. Kendi de dindardır ama ailesi kadar kısıtlayıcı biri değil. En azından bana karışamıyor. Ama ben bazen ailesinin evinde boğuluyorum. Herşeyi dinle düşünmeleri, her şeyi dine uygun yapıp mükemmelliği, sürekli iyi niyetli olmayı öğütlemeleri beni boğuyor. Ben insanları sinirlendirmekten zevk alıyorum, dalga geçiyorum ve bunu acık acık ifade edebiliyorum. Bunda bir sakınca görmüyorum. Hemen başlıyorlar nutuk çekmeye. O an hepsimi boğasım geliyor mesela! Ben de aynı inancı taşıyorum ama sıkılığı beni ilgilendirir. Insanlarin bunun üzerine yorum yapması beni çıldırtıyor. Esim de bunu cok yapar. Hep olumlu düşünmeye, bir şeylerin iyi tarafından bakmaya çalışır. Kendimi kötü bir yaratik gibi hissettirir bu bana. Düşünün ayni inancı taşıyoruz. Ama hayat görüşlerimiz cok farklı ailesiyle. Ne zaman evlerine gitsem boğuluyorum. Insanlar iyi olabilir. Esimin ailesi genel anlamda iyidir ama bana iyi olmaları batıyor mesela. Ailelerimizin ve bizim siyasi goruslerimiz de birebir ayni olmasına rağmen, ince noktalarda sorun yaşayabiliyoruz.
Aileniz de olmaz diyorsa mutlaka bir bildikleri vardır. Iyi düşünmelisiniz bu konuyu.

valla o kadar öenmli bisey ki bu sen simdia asktan görmezsin ama yarın gözüne batar tamam ailesi esin gibi olmayabilir ama genede onun anası babası yani kimine göre catal bıcaksız yemek yemek normaldir mesela ailesi dersin yaslı ama benim midem kaldırmaz yada oturus kalksıs takım elbise giymek var yada eski deyissle tayyor mesela yada salvar giymek var kültürel bakımda demiyorum simdi satasanlar hepimiz salvarız muhabbeti yapmasın ben bana göre yorum yapıyorum ailesi cok öemli eger aynı düzeyse degilsen dügünün bayramın her seyin sorun olur ilerde

siyaset konusmak yasak biliyorum ama konuya girmeden isim vermeden yazıyım esimle evlendigimizde aynı görüsteydik ama esim biraz baskasının agzına bakarak secim yapabilen biri kendi melakelerini kullaamıyo sanırım ve ailesin görüsüyle degistirdi bu bile cok sorun cünkü tam aksini tutuyoo ve ben nefret ediyorum izledigimiz tv den kisilere kadar farkediyo siyasi görüs bile cok önemli esime diyrum cıkarken bana bunu yapsam asla seninle konusmam bile cünkü katı kurallarım var ben onu tv de görünce degistiriyosam anlayın artık

Bunlar birbirini seven iki insan için sorun olmamalı. Çok örnek var böyle durumda olup anlaşan mutlu olan ama şöyledr bir gerçek var ki bunu bekar bayanlardan çok evli bayanlar daha iyi anlar.
Evlilikte iki tarafın aileside destek olmalı. Bir taraf istemezse Vs. Hep bir huzursuzluk ortamı oluşuyor. Ailelerden uzak yaşayalım karışmazlar düşüncesi de olmuyor. İlerde çocuk olur torunlarını görmek isterler mecbur gelirler ki erkekte bayanda ailesinden kopmak uzaklaşmak istemez.
Ailenizin bir bildiği vardır derim.
Kısacası; Aileni dinlemelisin. kaderinde varsa zaten kim ne derse desin olur..

Bir laz kızıyım ve kürt geliniyim:) istememişlerdi. Şuan eşimi benden dha çok seviyorlar :) eşimin annesi türkçe bilmiyordu. Bende kürtçe. Ama olduk yani biz :) zerre kadar şikayetim yok kültürel farklılıktan. En babasını yaşadığımı düşünüyorum :)

bizde farkli mezheplerdeniz esimle hic bir sorun yasamadik kendi aramizda yalniz etraf susmuyor cok kisiyle bu yuzden tartistim iletisimi kopardim konu sadece mezhepse kendine sor bunlar olacak kaldirabilecekmisin esinin arkasinda durabilecekmisin ?
benim ailem hic sorun etmedi mezhep farkini buyuzden baskalarini susturmak kolay ama aileyle nasil olur bilemiyorum hic olmayacak gibiysede tercihin herzaman ailenden yana olsun sakin ailene sirtini donup gitme ciktigin kapiyi arkandan sikica kapattirma

Diğer mezhebin insaninin hosgorusunu sicakkanliligini ileri goruslulugunu hep cok sevmisimdir. Cevremizde cok aile dostumuz vardir. Annem dinine bagli bir kadindir ibadetlerini hep yapar ama ne benim giydigim minime karisir ne yapmadigim ibadetlerime. Bakin bu ustu cok kapali bir ornek. Siz de aileniz bagli olabilirsiniz birseylere ama karsinizdakinin dusuncelerini ortmemeli bu. Kimsenin haddine degil insanlari tanimadan yargilamak istememek yeri geliyor kendi yakinin kulturle anlasamiyorsun. Kendi soyumda gocmenlik var bizim tarafin gocmen erkekleriyle asla bir iliski dusunmem mesela anlasamam hicbiriyle ve cidden hic istemem de. Siz kendiniz anlayasabiliyor musunuz ona bakin

Benim arkadasim nisanlandi iki tarafında ailesi istemedi cunku bi taraf col serbest diger taraf cok asiri muhafazakar ama nisanlandilar tadi tuzu yok onlar sorun etmiyo ama..sen de dusun tasin bu tarz seyler senin yada esin olavak kisi icin ne kadar onemli siz kendi inancinizi uasarsinzi cocuk olur onu nasi yetistirirsiniz falan dusunun tasinin iyice

Keşke böyle düşünen isnaların beynini açıp biraz hoşgörü yükleyebilsek.. Mezhebi aynı olup anlaşamayan o kadar insan var ki görüyoruz her gün buralarda.. Çok fazla arkadaşım var ve hepsini çok seviyorum inanılmaz dürüst ve aydın insanlardır.. Emin olun.. Mezhebimin aynı olduğu insanların kazığını daha çok yedim ben emin olun.. Aşkınıza sahip çıkın hikaye bunlar.. Aileniz ikna olmuyorsa sevgilinizle bir yemeğe çıkmalarını ya da çay içmeye gitmelerini sağlayın önce dışarda görüşsünler sonrası gelir..

Severken insanın gözü hiçbir şey görmüyor ama evlilik öyle olmuyor malesef. Zamanla küçük şeyler bile insanın gözünde büyüyebiliyor. Karşınızdaki insanı dışardan biri gibi gözlemlemeye çalışın derim. Yani gerçekten şu an söyledikleri düşündükleri mi yoksa sizin isteğinize göre mi davranıyor. Yapmacık mı, samimi demek istiyorum dini veya sosyal görüşleri ile ilgili. Ailenizi karşınıza almanıza değecek biri mi karar verin. Şahsen benim gözümde ailem her şeyden ve herkesten önce gelir. Bakın eski sevgili, eski eş vs var ama eski anne, eski baba diye bir şey yok. Onlar sahip olduğumuz tek anne baba. Tabi bunun benim düşüncem.

Ailen sorun çıkarmıyorsa, seviyorsan neden olmasın. .

Yorumlarınız ancak okuyabildim
hepsine ayrı ayrı hak verdim
konumla ilgilenemedim çünkü
pazartesi günü ailemle aramda çıkan tatsızlıktan sonra
anlaşarak birbirimize veda ettik
olmasaydı böyle keşke , ama kısmet değilmiş
değerli görüşleriniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum

Seninle aynı durumu yaşadım. Ben ve eşim çocukluk arkadaşıyız evlilik düşüncemizi ailelerimize açtığımızda benim Annem, Dayılarım, Teyzelerim ayaklandı. Babam ise son derece normal karşıladı kızım hristiyanla evleneceğim desede kimse karışamaz Benim rızam var kızım yeter ki sevdiği insanla evlensin Dedi. Eşimin aileside normal karşıladı sadece Dedeleri ve Teyzeleri karşı çıkmıştı. Herkes ikna oldu evlendik. Şuan hamileyim. Ama sana söyleyebileceğim tek şey çok iyi düşün. Kesinlikle mezhep olarak değil. Büyüklerimizin dediği kültür farkı çok önemli. Sadece eşinle bitmiyor onun Ailesiyle akraba oluyorsun. Yapılan söylenen hersey farklı geliyor gözüne batıyor ve rahatsız oluyorsun. Evleneceğin insanı ve ailesini çok iyi gözlemle. Aynı standartlara sahipmisiniz idare edebilecekmisin iyi düşün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…