peki ailenizin ilk tepkisi nasıl oldu?
Haklısınız aşk zaten bitmeye mahkum, sevgi ve saygı temel alınarak kurulan evlilik daha sağlam olur bence de.evet çok haklısınız gerçekten ama bu zorluk bizi birbirimize daha çok çekti sanırım
imkansız ya da zor şeyler daha caziptir belki de diye düşünüyorum bazen
26 yaşındayım şuan aşk meşk hoş şeyler ama evliliği sadece aşk üzerine kurmak isteyen birisi değilim sevgi yeter diyenlerdenim ben (sorgulamam bu yüzden) aşk denilemez ama seviyorum ve mutluyum
en başında çocuk yetiştirme konusunda olmazları sundu ailem
sevgilim çocuğa anne dini öğretir ben sadece iyi bir insan olması için uğraşacağım dedi
kabul edince sevgilim , değişir düşünceleri evlendiğinde şuan öyle diyecek tabi ki diye karşı çıktı
benim ailem ve şuan görüşme taraftarı hiç değiller
onun ailesiyle tanışmadım daha ben ama bu konuda katı olmadıklarını söyledi
merhaba arkadaslar
suan içime sinen ilişki yolunda ilerleyen birisi var hayatımda
kültürel farklılıktan dolayı ( mezhep farkımız var bunu tartısma yaratmaması için yazmak istemiyorum ayrıca ben bu konuya takılan birisi değilim belirtmek isterim )
ailem kesinlikle olmaz diyor.
ben onsuz cok mutsuzum onunla da cok mutluyum iletişimi kestiğimi söyledim aileme
ki en başta da öyleydi. ama yeniden görüşmek istediğini söyledi bana görüşmeye devam ediyoruz
ben bu durumu nasıl aşabilirim evlilik yolunda ilerlemek istiyoruz
başından geçen arkadaşlar yada çevresinde yaşamış olanlar paylaşabilirler mi?
şuan önümü göremiyorum çıkar yol bulamadım aileme karşı ..
bende bu nedenle sizin degiminizle kaçarak evlendim. 18 senelik evliyim. Mezhepten ve yaşımın küçüklüğünden dolayı ailem istemedi.
Benim sana tavsiyem rizalik alarak baba evinden çık. Bugün sana ful destek veren es adayın yarın bunları kafana kalabilir.
Hep bir yarin eksik kalıyor...
yardım alırız eğer ciddiyete dökülürse ama biz önce biraz birikim yapmak istiyoruzbenim eşimin ablası kıtalar arası evlilik yaptığından bizim mezhep farkımız konu bile olamadı :) gerçi benim annem karşı olur gbi yapmıştı onun ailesi sorun yaratmamıştı. annemde huyumu bildiğinden bir söylenir gibi oldu, sustu. aileleri çok işin içine katmayacaksanız sorun olmaz bence. mesela düğün,dernek işleri ailelerin katkısıyla mı olacak herşeyi hep siz mi yapacaksınız. bunlar bile ilişkilerin dinamiğini etkileyen şeyler.
Bende mezhep ayriligi bir evlilik yaptım.cok dindarlardı.bende islami onlardan öğrenirim diye düşündüm.koca olacak adam sadece bana ve kızıma bu dini ve kültürünü yaşatmaya çalıştı.kendisi avrupayı takılıyordu.kupeler,bileklikler,kırmızı pantolonlar,Bir ayağında mavi diğer ayağında kırmızı ayakkabı,oglumoğlumla küpe yakmalar,kızım obje süremez cunku..or. ..plar sürermiş.. .tuller oynamayacak.. .ordan bakma burdan bakma....astar gittinmi.. ..neler sayabilirim.aciklarin hepsi or...pu.....ve ne oldu sonumuz ojeli açık yirtikpantolonlu kadınla aldattı bizi...bizde onu baba evine yolladık.gitsin kültürünü yasasın.
onun ailesinde böyle bir problem yok şuan asla müdahale etmiyor zaten sevgilimBu çok değişkenli bir konu, bazı ailelerde sorun olmazken bazılarında çok büyük sorunlar çıkabilir, ya da belki siz pişman olursunuz.
Aileler arasındaki fark ne kadar azsa o kadar az sorun çıkar.
Eskisi gibi ailelerle evlenilmiyor ama evleneceğiniz kişiyi ailesi yetiştiriyor bunu küçümsemeyin.
Ayrıca erkeğin ailesi istemiyorsa ayrılmanız daha doğru olur evlenmeden önce balım gülüm ama evlendikten sonra aileci anacı oluyor erkekler.
onun ailesinde böyle bir problem yok şuan asla müdahale etmiyor zaten sevgilim
elimden gelen başka birşey yok aileni ikna edebilmek için dedi. bunu sen yapacaksın yapmak istersen tabiki ve aileni asla üzmeni istemem senden de vazgeçmek istemiyorum dedi .. zamana bırakalım o zaman diye konuştuk.
ama nasıl ikna olurlar nasıl yaklaşmam gerek bilemiyorum ben anlatmaya başladığımda onlar da başlıyor dinlemiyorlar bile..
ya kaderimde böyle birisi varsa bu kişi olmasın mesela dedim o zaman da mı karşı çıkacaksınız dedim en başından bilerek başlanılmaz dediler yaşanmışlık yokken ayrılmam konusunda ısrar ettiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?