valla baya baya aşık oluyorum.beni çok aşağıya düşüreceğini zannetmiyorum. sonuçta çalışan maaşlı biri. sadece düğün masraflarına dahil olamayacak. ailem destek olabilir benim de ailemin de durumu var. inan zenginlerle evlenenleri de gördük. 1 yılda ayrıldılar.sadece biraz daha tanımak lazım. ayrıca yıllardır keyfimin kahyasıyım inan hiç mutlu etmemeye başladı. beni seven değer veren ve tabiki benim de sevdiğim birine ihtiyacım var.
Evli biri olarak o kadar toz pembe bakamıyorum olaya, söyleyeyim.
Zenginlik değil kastım, denklik.
Bir müddet sonra bu çok önemli.
Bakın 20li yaşta evlenirsiniz bir şey olmaz zaten gelecek vardır ama insan 35 e geldi mi artık kurulu bir düzeni vardır ve bu konfor alanından çıkması çok çok zor.
Sizin şuan mesela gittiğiniz tatile, evlendiğinizde aynı ekonomik dereceyi ayıramayacak, daha alt seviye bir tatile gideceksiniz falan filan.
Bunların parametreleri öyle toplam 5 etti şeklinde değil.
Maddiyat bir kenara, yaşam standartları denkliği önemli.
Ve bu kalite git gide aşağı düştükçe insanın asabı bozuluyor.
Evlenince zaten o aşk durumu da kokulu çoraba ya da bir çocuk olana kadar, gerisi aynı yönde aynı zevkle bakmak, aynı şeyleri istemek ve yukarı çekmek olarak kalıyor.
Karşınızdaki insan sizi ne ile yukarı çekebilir, maddiyat değil, bilgi, kültür, deneyim, hayat felsefesi, sevgi dolu ailesi vs.
Siz düşünün, aşk dışında size ne sağlayabilir?