Evlilikte maddiyat

Evliliğimin ilk yılı sıfır daireye oturdum,küçük ama güzeldi.2 senin sonunda ev sahibi evi sattı ve taşınmak durumunda kaldık.
Bu defa geniş yine sıfır bi daireye taşındık.
O zamanlar sadece eşim memurdu.
Taşındıktan o kadar masraf yaptıktan sonra ev sahibi 1 sene dolunca cıkın ben oturacağin dedi.
Resmen inşaat pisliğini bana temizletti.
Allahtan o dönem atandımda doğuya yerleştik.
Sonra ilçe merkezde ev bulamayınca ilk merkezden ev tutup git gel yaptık bi süre.
Ve sonra öğretmen lojmanı çıktı.
En üst kat,eski bir bina.
içi fena değil.
Oturduğum en eski ev.
Ama size bişey söyliyimmi.
En huzur bulduğum ev oldu.
Kızımı burda büyütüyorum.
Ev sahibi evden çıkartirmi kaygisi yok.
Deli gibi kira vermiyoruz.
Huzurluyuz şükür .Hiç eski evlerimi özlemiyorum inanın.
Belkide çok dilim yandigi için.
bigün yeni evim olursada kendi evim olsun isterim.
bu yazımın özeti
1_ Eski yeni ev farketmez içinde huzur olmadıktan sonra
2_ Mutlaka kendi evi olmalı insanın

Teşekkürler yorumlarınız için.
Bazıları memnun değilseniz tasının demiş. Şimdi taşınmaya kalksam en az 2 3 bin masraf. Bir de eşya kolilemek vs zor iş. Ayrica ayda 400 500 falzadan veremem.
Çözümü milli piyango ya da sihirli değnek size mutsuz olduğunuz evinizde bol şanslar öyleyse, eşyaları nakliye şirketi koliler siz sadece özel eşyalarınızı alırsınız, e fazladan 400-500 de veremeyecekseniz iki memur maaşıyla giriş katta oturmaya devam, bu kadar pesimist ve sorun odaklı olursanız her çözüme bir bahane bulursanız hayat zor size

haklisiniz insan iki goz oda da olsa kendi evi olsun, kiraydi, ev sahibiydi ugrasmasin istiyor. bu devirde en buyuk luks ve zenginlik basini sokacak bir kendine ait evin olmasi. gerisi bir sekilde halloluyor ama ana gider kira. kafaya takmayin kendinizi hasta edersiniz ancak. boyle dusunmediginizi cocuk olmadan evin onemli oldugunu isleyin esinize yavas yavas. sizin gibi dusunmesine ikna edin. memursunuz iki maasla yaparsiniz insallah.

Bazıları memnun değilseniz tasının demiş. Şimdi taşınmaya kalksam en az 2 3 bin masraf. Bir de eşya kolilemek vs zor iş. Ayrica ayda 400 500 falzadan veremem.
Borç bitti demişsiniz. İki kişi en düşük memur maaşı toplamda 7.000 almanız gerekir. Neden fazladan 500 tl veremiyorsunuz. Fazladan 500 tl veremeyecek bir insan olarak neden ev projelerine bakıp bakıp iç çekiyorsunuz?

Valla hayat tuhaf babadan mal kalmadıysa ev alıp en güzel yıllarda yaşlı gibi yaşıyorsun eve tıkılıp ev borcu bitincede min. 10-15 sene sonra enerjin ve hevesin kalmıyor. O zaman 500 fazla ver rahat bir ev sahibi bul istediğini yap en fazla depozitonu vermez

Belliki esinizde ailesine cekmis. Milletin seyiyle gerdege girilmez. O kadar sinir oluyorumki millete hava atacaklar diye dugun yapanlara. Benim basima geldi o yuzden soyluyorum sandimki salonun parasini pnlar odeyecek hala sonuna kadar diyormki bu kadar buyuk salona gerek yok sizin cok cevreniz yok kucuk salon tutalim dedim meger bizim tarafa guvenmislerde tutmuslar. 20 bin taki paramdan sadece salona verdi esim. Salaklik ettim evlendigim gun bosamalaiydimda iste. Madem memursunuz hic esinizi takmayin belliki bugun bulup yiyenlerden. Siz kenarda ondan gizli paranizi altininizi bitiktirin ben akillandim o kadar elimdekiler gittiki simdi gizli sakli kenarda tutuyorum

Bizde 1.5 sene sonra ev aldık Allah'a şükür tabiki ama gelin görün ki mutsuzumsevmediğim bir semtte alışamadım Allah hayırlısını versin herşeyin
Yok ben evi seviyorum semti de. Yalnız devamlı daha güzelleri yapılırken parayı tek bir eve bağlamak mantıksız. Bir de karantinada olduğumuz için müstakil evler çok çekici gelmeye başladı. İki ağaç arası bir hamak çocuk için küçük bir bahçe olsa ne güzel olurdu

Ev almak cok büyütülüyor bence. Maddi durumun iyidir,birikmişin vardır üstüne koyarsın öyle alırsın anlarım da bu bi değişik. Muhtemelen yüklü bir kredi çekip ev alma hayaliniz var bence mantiksiz. O yeni binadaki evlere kiraya geçin. Kredi çekip ev alirsaniz 5 yıl ödeyeceksiniz bir de üzerine yoksulluk yaşama ihtimali var. Gezin tozun boşverin evi. Ya da para biriktirin zamani gelince alirsiniz

Eşinizi ikna edin çünkü kendinize ait bir ev gibisi yok kira zorunluluk değilse havaya atılan para gibi gelir bana oysa ö para ile taksit ödenir haklısınız

Ne dense istemem demissiniz, biz mi kolileri sirtlayalim

400-500 niye fazladan veremiyorsunuz 2 memur maasi giriyor eve?

Derdinizi biraz garip buldum.Aileler bir kuruş yardım etmedi masraflı düğün yaptık demişsiniz.Ne güzel okuyup memur olmuşsunuz ,ailelerden bir şey beklemek bana mantıksız geliyor karşılamayınca kötü oluyorlar vs.Keşke ayağınızı yorganınıza göre uzatsaydınız.Bizde yeni 1+1 aldık, annemle yaşıyorum gerçekten ev fiyatları çok yüksek ama borç olmadan ev almak imkansız eğer ki aileden kalan miras yoksa.Zaten ev geçindirecek seviyedeyseniz her şeyi zamanla yapabilirsiniz.Bende güzel evimiz olsun isterdim ama aşırı küçük ve emekli maaşıyla aldık inş taşınınca bir şeyler yapıcaz.iBöyle bir dönemde böyle bir konu açmak maddi durumu olmayan insanları üzebilir.Şükretmek lazım.Ben 21 yaşımda bunların bilincindeyim yapcak bir şey yok

Okuyup memur olmuşsunuz 'mafoluyor' nedir Allah aşkına
Bazen o anki sinirle yazınca yazım hataları aklımıza gelmio .Zira burada anlaşılöak dert paylaşmak için yazıyoruz.Türk dil kurumuna komposizyon göndermiyoruz.

Bazen o anki sinirle yazınca yazım hataları aklımıza gelmio .Zira burada anlaşılöak dert paylaşmak için yazıyoruz.Türk dil kurumuna komposizyon göndermiyoruz.
Bunu günlük hayatında kullandığı gibi yazdığını görebiliyorum malesef. Yani sizinki gibi yazım hatalarından kaynaklı değil

Eve illa detay ne yapacaksınız. Ev sahibi olmak mı mutluluğunuz. 2700 lira kira veriyorum. Öyle karı koca memur falan da değiliz her an işsiz kalma ihtimalimiz var ama ev kira ya da değil benim zerre aklıma gelen bir detay olamaz. Ev sahibi olsanız bir hastalık olsa evi satmayacaginizin garantisi var mı? Hicbirsey ömürlük değil.

Ben okudugumun farkındayım. Seni muhattap aldığımi da hatırlamıyorum. Fikrimi istediğim gibi ifade edebilirim

Maddiyat hic önemsiz olur mu !

Ama esinizle ayni seyleri dusunmediginiz surece sorun yasamaya devam edeceksiniz.

Mesela biz bunun icin ne diyebiliriz?
Paraniz yok ev istiyorsunuz . Yoksa ne yapabilirsiniz ki?
Ama esiniz olmasa da olur modunda.

Ben nerde oturdugunuzu merak ettim. Tasinmak 8 bine kadar tutar . Nakliyat, depozit, ev boyasi....hatta depozit fazlaysa daha da fazla olur masraf. 2-3 bin coook eskilerde kaldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…