Evlilikte maddiyat

Bunu bende anlamiyorum, evı zar zor oderken hayat kacıp gıdıyor yıllar geciyor.
Hayatta her sey gonlumuze gore de olmuyor yani. Ulasamayacagina imrenmenin de bir faydasi yok. Ben de Ziyagil konagini cok begeniyorum ama Adnanla evli degilim o hesap 😀

Merhabalar. Evliyim. Evlenmeden önce böyle düşünmuyirdum ama benim için maddiyat önemliymiş. Kiradayiz giriş katta oturuyorum.
Biraz da küçük bir ev. Beğenmiyorum evi.
Yakınlarımizda da yeni apartmanlar yapılıyor. Bakıyorum özeniyorum bi evimiz olsaydı diye.
İki memuruz ailesi istedi diye salak gibi masraflı düğün yaptık. Bir kuruşluk katkıları olmadı.
Yıllardır yok yere çalışıyorum. Eşimin ev alma gibi bir derdi yok. Olmasa da olur diyor. Ama ben kirada oturmayı sevmiyorum. Evde hiç bsy yapamıyorsun. Ev nasılsa olanla yetiniyorsun.

Haline şükret millet kirasını ödeyemiyor diyecekler yazmasın lütfen. Elbette öyle insanlar olduğunu biliyorum. Konum onlardan bağımsız
Çocuğunuz var mı.?

Memurları zengin mi sanıyorsunuz anlamıyorum ki. Kolay değil memur maaşıyla kredi çekmek.
Bizzat memurum.

Bizden daha kolay kim çekecek krediyi, daha garanti gelir kimde?

Kredi çekmek kolay, asıl mesele ayağını yorganına göre uzatmak.

5bin maaşla, 5 milyonluk ev bakıyorsanız olmaz tabi.

Ama konu sahibi, sizin yerinizde olsam bodoslama girerdim, 270bin bir şey değil.

Peşinat biriktireyim derken evler de alıp yürüyebilir.

Borçsuz birşeyler elde etmek pek olmuyor günümüzde, zaten düğün borçlarını ödemişsiniz. Ev alın onun da borcunu ödersiniz. Kira ya boşa para gibi bakıyorum ben. Çocuk olduğunda kira konusu daha büyük problem olacaktır, sürekli bir gider ve hiç bitmiyor çünkü. Ev alsanız borcunun bir gün biteceğinin psikolojisi hayatı daha yaşanır kılıyor.

Kiraya verilen para çöpe gidiyor bence öyle.Biz evlendik 7 ay sonra evimizi aldık şimdi çocuklarımız biraz ele avuca geldi borcumuz bitiyor az kaldı şükür iyi ki bodoslama kredi çekip almışız evimizi hem ödediğimiz faizi çıkardık hem de üstüne evimiz değerlendi.

Eşim başımızı sokacak bir evimiz olmadan paramızı har vurup harman savurmayalım dedi çok da doğru demiş.Sukur şimdi tatile gideceksek bile içimiz rahat gidiyoruz.Imkaniniz varsa hemen evinizi alın.Borca girmeden bişey sahibi olunmuyor.

Ben derdinizi gerçekten anlamadım.
Her çözüm önerisine kapalısınız.
Kendiniz memursunuz 'evlilikte maddiyat benim için önemliymiş' diyorsunuz.
Bu maddiyatı eşinizin mi karşılamasını bekliyorsunuz?
Dedim ya anlamadım ben sizi...

Back
X