Evlilikte maddiyat

Evlilikte maddiyat demişsiniz.

Evet evlilikte maddiyat gerçekten önemli. Ama siz başka bir durumdan yakınıyorsunuz. Evden memnun değilseniz, o zaman ya başka bir yere kiraya çıkacaksınız veya krediyle satın alacaksınız. Bunlara da hayır diyorsunuz. Tam olarak ne istiyorsunuz. Bir yerden başlamanız lazım. Ki iki memursunuz.

Kendimden örnek verecek olursam nişanlıyım, nişanlım krediyle ev alıyor şuan. İkimiz de özel sektörde mühendisiz. Her ay bir miktar krediye ödemesi gidiyor, Allah'tan kazancı iyi de bir şekilde toparlıyoruz. Bir de yanlış anlamayın şunu söyleyeceğim. Bizim krediyle satın aldığımız ev var ya giriş kat ve 2+1. Pencerelerin büyük bir kısmı istinat duvarına bakiyor. Baya küçük bir ev. Ellerimle temizledim geçende, kornislerini taktik, mobilyalarımiz beyaz esyalarimiz falan geldi. Ama inanın, aklıma birkez bile gelmedi, ne kadar küçük ev, giriş kat beğenmiyorum vs tek düşündüğüm sevdiğim insanla burada yaşayacağım hissinin verdiği mutluluktu. Lütfen beni yanlış anlamayın.
Çoğu şey maddiyat ama herşey maddiyat degil.

Bizzat memurum.

Bizden daha kolay kim çekecek krediyi, daha garanti gelir kimde?

Kredi çekmek kolay, asıl mesele ayağını yorganına göre uzatmak.

5bin maaşla, 5 milyonluk ev bakıyorsanız olmaz tabi.

Ama konu sahibi, sizin yerinizde olsam bodoslama girerdim, 270bin bir şey değil.

Peşinat biriktireyim derken evler de alıp yürüyebilir.

ben de esim de 20 yıllık memuruz canım biz de biliyoruz ne kadar alınıp harcandığını.

Esiniz odeyemeyeceginizi mi dusunuyor?

Oyleyse hakli.

Yoksa bakin bir ev ve ev almak istediginizi soyleyin. Yapin hesabi koyun onune.

Bana siz biraz ugrasmak istemiyorsunuz gibi geldi.

Tüm maaşınızı kredi borcuna ödeyip kendi evinizde oturabilirsiniz ama belki o zaman vitrinde gördüğünüz minicik bir şeye uzaktan bakıp özenecektiniz. Tüm ellerindekini eve yatırıp 5-10 yıl hayattan kopmayı ben hiç anlamıyorum. Benim de evim yok alabileceğimi de zannetmiyorum hayatı gönlümce yaşamayı tercih ediyorum

Bunu memurla evlenmeden once dusunecektiniz, ben ust duzey bürokratlar vs haric ayda 10 bin tl üzeri kazanan memur pek gormedim (varsa da nadirdir) e o rakamin alti da bu devirde ne öldürür ne güldürür, yol yakinken daha zengin bir koca ya da kadere razi olmanizi tavsiye ederim.

Ya millet memur olmak için afedersiniz bi taraflarını yırtıyor gelmiş yıllardır yok yere çalışıyorum diyorsunuz.
Yapmasaydınız pahalı düğün kafanıza silah mı dayadılar. Ayrıca belki eşiniz borçtan korkuyor. Niye bu kadar mırın kırın yaptınız anlayamadım o kadar insan kira ödüyor tek maaşla hemde. Bu kadar şükürsüz olmayın.

Ortalama bir memur 3 bucuk aliyor .ee asgari ücrette 2bucuk zatn oyle fazlaca bir fark yok ki...s

Bence de oyle ama memurlar genelde anlayamayacagimizi, memur olmanin efsane bir sey oldugunu söylüyor.

Burda bir kiz kpss kazanamadim intihar edicem die konu acmisti. Ben de canindan kiymetli mi diye ozel sektorde 5 bin civari alabilecegi cok zorlanmadan is bulabilecegi bir sey onermistim.
Bunun cok dusuk bir para oldugunu, ayrica ozeldeki 10 binin devletteki 4 bine ancak denk geleceğini soyleyen uyeler oldu.
Cok gizemli gelir bana bu memurluk 😅
Mesela 4 bin alıyorsun ama harcarken 10 bine dönüşuyor
Bi ogretmen 4300 aliyorum diyorken kimisi 14 binden bahseder

(Cevremde hic memur yok hepsini bu sitede okudum)

Merhabalar. Evliyim. Evlenmeden önce böyle düşünmuyirdum ama benim için maddiyat önemliymiş. Kiradayiz giriş katta oturuyorum.
Biraz da küçük bir ev. Beğenmiyorum evi.
Yakınlarımizda da yeni apartmanlar yapılıyor. Bakıyorum özeniyorum bi evimiz olsaydı diye.
İki memuruz ailesi istedi diye salak gibi masraflı düğün yaptık. Bir kuruşluk katkıları olmadı.
Yıllardır yok yere çalışıyorum. Eşimin ev alma gibi bir derdi yok. Olmasa da olur diyor. Ama ben kirada oturmayı sevmiyorum. Evde hiç bsy yapamıyorsun. Ev nasılsa olanla yetiniyorsun.

Haline şükret millet kirasını ödeyemiyor diyecekler yazmasın lütfen. Elbette öyle insanlar olduğunu biliyorum. Konum onlardan bağımsız
İki memursunuz maddiyat derken fakir degilsinizdir ki siz sadece kendi isteklerinizi yaptıramıyosunuz yani söz hakkınız yok.yoksa birinizin maasıyla gayet rahat gecinip digeriyle ev alırsınız

Yine kirada olacağımız için taşınmakla uğraşmam eşyalarım mafoluyor.
5 yıllık evliyim 4 ev 2 şehir değiştirdik. Bir önceki ev eşimin annesinin evi olmasına rağmen ısınma sorunu nedeniyle başka bir eve taşındık kiradayız. Ev geniş, rahat huzurluyuz. Taşıma şirketleri çok profesyonel taşıyorlar evi, imkan varsa alınır yoksa kirada mutlu olacağınız eve taşınırsınız, eşyalar da mahvolursa olur evde huzur olsun o ev huzur versinde 😊

Birikim yapmaya başlayın peşinatı birikincede kredi çekip alırsınız aklıma başka bişey gelmiyor ben olsam öyle yapardım bu devirde kredisiz ev almak mucize zaten

Bence de oyle ama memurlar genelde anlayamayacagimizi, memur olmanin efsane bir sey oldugunu söylüyor.

Burda bir kiz kpss kazanamadim intihar edicem die konu acmisti. Ben de canindan kiymetli mi diye ozel sektorde 5 bin civari alabilecegi cok zorlanmadan is bulabilecegi bir sey onermistim.
Bunun cok dusuk bir para oldugunu, ayrica ozeldeki 10 binin devletteki 4 bine ancak denk geleceğini soyleyen uyeler oldu.
Cok gizemli gelir bana bu memurluk 😅
Mesela 4 bin alıyorsun ama harcarken 10 bine dönüşuyor
Bi ogretmen 4300 aliyorum diyorken kimisi 14 binden bahseder

(Cevremde hic memur yok hepsini bu sitede okudum)
Yahu hangi öğretmen 14 bin alıyor, sizde memurluğa kafayı takmışsınız. Neden bu kadar zorunuza gitti ki. Memuriyet insana güven verir aradaki fark budur. Ben memurum eşimin maaşı benim 3 katım ama bana neyse ki sen memursun der. Mantık bundan ibaret, ben garantici bir tipim ondan memur olmak istedim.

Yahu hangi öğretmen 14 bin alıyor, sizde memurluğa kafayı takmışsınız. Neden bu kadar zorunuza gitti ki. Memuriyet insana güven verir aradaki fark budur. Ben memurum eşimin maaşı benim 3 katım ama bana neyse ki sen memursun der. Mantık bundan ibaret, ben garantici bir tipim ondan memur olmak istedim.

Memurluga kafayi taktığım nerden cikti?
Zoruma giden bir durum yok. Sadece gizemli geliyor, anlayamiyorum dedim. Sakin olun :)

Evlendik 1.5 sene sonra kendi evimizi aldık. Yıllardır kendi evimizdeyiz ben de ev almayı mantıksız buluyorum, yepyeni mis gibi evler yapılıyor ben kaldım bu evde. Yanlış anlaşılmasın evim güzel yeri de içi de ama ben de değişiklik istiyorum... Paran varsa bütün evler senin...

Memurluga kafayi taktığım nerden cikti?
Zoruma giden bir durum yok. Sadece gizemli geliyor, anlayamiyorum dedim. Sakin olun :)
Memur olmanın efsane bişey olduğunu kim söyledi ? Sakinim sadece siz çok abartmışsınız. Memurların çoğu cimridir para konusunda kontrollüdür o sebeple sanki az kazanıp çok harcar gibi görünür. Evet Starbucksta kahve hazırlasanız 1 yılın sonunda ortalama memurdan daha çok kazanırsınız. Ama salgın varken maaşınızı alamazsanız gibi gibi..

Kendin çalış ev parası kazan o zaman. Adamı sevmeyerek mi evlendin? İmkanlarınız bunlarken ya beraber borca girersiniz, ya da zaten sikayet etmeyi bırakıp insanlara özenmek yerine şükür edersin. Eşinle baska şeylerden mutlu olmaya bak, her şey mal mülk değil.

Ha olmuyorsa da burada zengin koca bul diyenleri anlamiyorum. Kadin olarak kendi ayaklarimiz üzerinde durabiliyoruz derken böyle konularda kocaya yaslanmak biraz tuhaf geliyor.

Back
X