• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte mezhep farkı yaşayanlar yol gösterin bana :(

Krblk

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2014
704
174
323
35
Ağrı
Artık düşünmekten ağlamaktan peraşanım Bana yol gösterin nolur Ben sünniyim Allah'a çok inanıyorum Ibadetlerimi tam yapamasamda yapmaya çalışıyorum Evlenmeyi düşündüğüm kişi alevi ama hiç bir ibadeti yapmaz Dinden bahsedilince siyaset oluyormuş Herkesin inancına saygım var sadece benzer evlilik yapanlar bu sorunları nasıl aştı Bana yardımcı olun nolur

Artık düşünmekten ağlamaktan peraşanım Bana yol gösterin nolur Ben sünniyim Allah'a çok inanıyorum Ibadetlerimi tam yapamasamda yapmaya çalışıyorum Evlenmeyi düşündüğüm kişi alevi ama hiç bir ibadeti yapmaz Dinden bahsedilince siyaset oluyormuş Herkesin inancına saygım var sadece benzer evlilik yapanlar bu sorunları nasıl aştı Bana yardımcı olun nolur

Bak benimde ciddi düşündüğüm bi ilişkim var ben sünni o alevi ama ramazanda hiç bi orucu kaçırmaz en azından benziyoruz çok dindar biri değilim ama böyle zamanlardada aksatmamaya çalışırım oda öyle.. senin evleneceğin insanda biraz böyle olsa olur derdim ama evlenceğin zaman çok sıkıntı çıkar çocuguna din öğretmek istersin eşin seninle kavga eder sorunlar git gide büyür:50:

ne yani aleviler inancli degilmi , bence siz kendi dünyanizdan birini secin , o oglana da allah aki fikir versin ....

Bende alevi bir aileye gelin gidiyorum , oruçta tutarlar , namazda kılarlar.Bunlar yapılması gereken şeylerdir..
Kimse senin inancına , ibadetine karışamaz. Karışmasına da izin verme..
Yıl olmuş 2014 hala bu olaylar var ..

Amacım mezhep tartışması değil Ben sadece benzer şeyler yaşayan insanlardan yol göstermelerini istedim

ilk sözlerin altinda o mantik var ama...

ozaman ayril inanci bütün birisiyle hayatini kur ...

Anlaşıldığı üzere sevgilinizle din konusunda anlasamayacaksiniz...bu insanla evlendiniz diyelim çocuklar nasıl yetisicek siz başka eşiniz başka bişey soyleyecek anlaşmazlık olacak kavga olacak .benim de annem suni babam alevi ama biz bunu bilmezdik bile annem namazinda niyazinda insanda bende namaz kilardim babam uyarirdi kalk kıl namazını vakit geçirmeden diye..o yüzden bizim evde hiç sorun olmadi...esimde suni...ama bence iki farklı mezhepten insan ve her ikiside kendi görüşünü yaşamak isteyen çiftler sorun yaşıyor malesef iyi düşünün. Sunu da belirtmek istiyorum insanların alevi suni kurt falan gibi ayrımına karşıyım elhamdülillah müslümanız kendi aramizda birbirimzi ayirmanin anlamı yok...yanlış anlamayın ayiriyorsunuzda demiyorum...rabbim hakkınızda hayirlisini versin

Amacım mezhep tartışması değil Ben sadece benzer şeyler yaşayan insanlardan yol göstermelerini istedim

sunni alevi katmasaydin keskee , hoslandigimm oglan inancli degil bukadar basitti ..neyse hakkinda hayirlisi olsun

konu yine kapanacak gibi ama çözümü basit gerçekten saygı duyarak aşabilirsiniz siz ona o size ve aileler her ikinize ..ama gerçek anlamda saygı duymalısınız yoksa çok zor :14:

Ayrılmak İnan çok zor Sanırım ayrılsamda bi başkasıyla evlenemem Onu koyduğum yere kimseyi koyamam Çok üzülüyorum Bunun için belki birileri yol gösterir dedim Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim

Benim eşimde alevi..Şimdiye kadar bi sorun yaşamadık çok şükür. Hatta inan bana bazen benden daha düşünceli oluyor din konularında.
Ama bizim yaşam tarzımız benziyor biz ondan sorun yaşamadık. Ben oruç tutsaydım da bişey demezdi yani. İbadet olarak bişey yapmaz ama inancı tamdır.
Farklı mezhebte olabilirsiniz ama yaşantınız benzemeli.

konu yine kapanacak gibi ama çözümü basit gerçekten saygı duyarak aşabilirsiniz siz ona o size ve aileler her ikinize ..ama gerçek anlamda saygı duymalısınız yoksa çok zor :14:
Iki yoruma da katiliyorum!

Ben de erkek arkadasimla farkli goruslerde olan ailelere sahibim.
Fakat biz ikimiz bu duruma (daha cok ailelerimize...) saygi gosterdigimiz gibi sizin durumdan farkli olarak yasam tarzlarimizda da benziyoruz.
Ayrica ailelerimiz de ilk ogrendiklerinde "onemli olan iyi insan olmak" seklinde karsiladilar...

Fakat bunlardan herhangi birinde (ozellikle karsilikli olarak benzer dusuncelere ve yasam tarzlarina sahip olmasaydim) sorun gorseydim cok baglanmadan yolun basinda bitirmis olurdum,
cunku tamamen zit goruslerde birini saygi duysam da duygusal iliski olarak sevemezdim.

Iki yoruma da katiliyorum!

Ben de erkek arkadasimla farkli goruslerde olan ailelere sahibim.
Fakat biz ikimiz bu duruma (daha cok ailelerimize...) saygi gosterdigimiz gibi sizin durumdan farkli olarak yasam tarzlarimizda da benziyoruz.
Ayrica ailelerimiz de ilk ogrendiklerinde "onemli olan iyi insan olmak" seklinde karsiladilar...

Fakat bunlardan herhangi birinde (ozellikle karsilikli olarak benzer dusuncelere ve yasam tarzlarina sahip olmasaydim) sorun gorseydim cok baglanmadan yolun basinda bitirmis olurdum,
cunku tamamen zit goruslerde birini saygi duysam da duygusal iliski olarak sevemezdim.
Haklısınız Keşke baştan daha bilinçli olsaydık Ama benim ilk ilişkim Çok kaptırdım kendimi O da beni çok sever Gören onun sevgisini benim sevgimi imrenirdi

Düzenli ibadet eden biriysen biraz zor
Karşılıklı saygıya amenna
Ama bizim inaçlarımızda ibadette var
Namaz,oruç, kuran okumak gibi
Eş bunlara iştirak etmeyince birlikte yaşamak zor
İnancı olmayanın kendi fikridir ama İslam kurallarına göre müslüman bir kadın, müslüman olmayan bir erkekle evlenemez
Yani bu soruların cevabı senin ne şekilde yaşadığın ve dinin hayatındaki yeri
Bu herkese göre değişen bir durum; kendime bakarsam inanmayana saygılıyım ama eş olarak seçmem, ben namaz kılarken karşıma geçip inanmıyorum bu yaptığına diyen biri ile aynı çatı altında yaşayamam. Yani bu sorunun cevabı yine kendinde

Canim simdi beni iyi dinlee benim esimde alevi evlenmeden herkez karsi cikti yok o alevi inancsiz yapamazsin ayrilirsin deddiler pis pes etmedik evlendik aleviyle sunnileein arasinda hic bir fark yok ben kapaliyim bide dusun onlarin akrabalarindan kimse beni yadirgammi hepsi beni cok seviyo bende ole esime asla din konusunda karismiyorum oda bana ramazan da 1 hafta oruc tutu sonra tutamadi garson onun icin zor bise dmedim ibadetler ayni mezhep arasinda hic bi farklilik yok eger evlenirsende ne sen ona nede o sana karissin onu anlasin ilk ben gayet mutluyum allaha sukur benim arkamdan okunasanlar desteklemeyenlede oyle arkamdan parmak isiryo onlari utanndirdik yni bizim icin bi sorun olmadi kii babam asiri karsiydi simdi en sevdigi dmadi esim :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ben yaşamadım ama bir arkadaşım var eşi alevi
inanın dini açıdan çok zorluklarını yaşıyor

Canim simdi beni iyi dinlee benim esimde alevi evlenmeden herkez karsi cikti yok o alevi inancsiz yapamazsin ayrilirsin deddiler pis pes etmedik evlendik aleviyle sunnileein arasinda hic bir fark yok ben kapaliyim bide dusun onlarin akrabalarindan kimse beni yadirgammi hepsi beni cok seviyo bende ole esime asla din konusunda karismiyorum oda bana ramazan da 1 hafta oruc tutu sonra tutamadi garson onun icin zor bise dmedim ibadetler ayni mezhep arasinda hic bi farklilik yok eger evlenirsende ne sen ona nede o sana karissin onu anlasin ilk ben gayet mutluyum allaha sukur benim arkamdan okunasanlar desteklemeyenlede oyle arkamdan parmak isiryo onlari utanndirdik yni bizim icin bi sorun olmadi kii babam asiri karsiydi simdi en sevdigi dmadi esim :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Allah mutluluğunuzu daim etsin Hiç utandırmasın sizi Benim erkek arkadaşımda bir adım atsa bana her şey çözülürdü Ben ilerde ona baskı yapacak biri de değilim Benim yaşadığım yerde aleviler sünniler iç içe yaşarız Ama inanın onun ailesi kadar katı olanı hiç görmedim Aileler tanışıncaya kadar da bu durumu anlamadım O kadar katılar ki anlatamam

Back
X